2. El Scooter Tavsoyesi

Merhaba, ilk motor olarak 2. El bur scooter almayi dusunuyorum asagiya listemi ekliyorum bu motorlar arasindan hangisini tercih etmeliyim.Lutfen liste disi motor onermemrnizi rica ediyorum , motoru birkac ay icinde alacagim.>>> Bütçem 150bin -160bin arasi <<
Liste :
1- Yamaha Nmax 155 (max 35000bin km kadar - mumkun oldugunca yeni model yili)
2- Yamaha Nmax 125 (max 35000bin km kadar - mumkun oldugunca yeni model yili)
3-Honda Pcx 150 (max 35000bin km kadar- mumkun oldugunca yeni model yili)
4- Honda Pcx 125 (max 35000bin km kadar - mumkun oldugunca yeni model yili)
5- SYM ADX 125(seramik blok ve piston mevcut mu ?)
6- SYM Jetx 125(seramik blok ve piston mevcut mu ?)
7- Kymco xtown 250CT( 250cc olmasi tercih sebebim oldu kalitesini bilmiyorum)
8- Kymco Downtown 250 i( 250cc olmasi tercih sebebim oldu kalitesini bilmiyorum)
9- Voge SR1
Lütfen onerilerinize oneri sebebini ve onerdiginiz motorun arti ve eksilerini yazar misiniz. Bu arastirmama cok katkida bulunacaktir. Simdiden yardimci olan herkese tesekkur ederim.

Son düzenleme:
Hepsini al. Bir gün birine ertesi gün diğerine binersin. Hepsinin aküsünde (+) ve (-) kutbu var. Kırmızı olan (+).
Kafanizdaki huniyi ters takmissiniz ,bilginiz olsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kafanizdaki huniyi ters takmissiniz bilginize, cevabiniz icin tesekkur ederim.

1- Yamaha Nmax 155: Japon olduğu için binerken ve satarken kafan rahat olacak. 155 cc olması otoyollarda 125 cc'lere göre büyük avantaj (özellikle kamyonları sollarken).

Voge Sr4 bmw motorlu Scooter
Şimdiden hayırlı olsun
Cusse olarak buyuk , sehiricinde kullanimi zorlar gibi , birde temizleri butcemi asiyor maalesef ama ilgi alakaniz ve oneriniz icin yinede tesekkur ederim

1- Yamaha Nmax 155: Japon olduğu için binerken ve satarken kafan rahat olacak. 155 cc olması otoyollarda 125 cc'lere göre büyük avantaj (özellikle kamyonları sollarken).
Acikcasi benimde gonlum hep nmax155 diyor ve ona yakin hissediyorum ama secenekler icerisindede gidip geliyorum yani tayvan mali sym daha dusuk km ile daha cazip ama kalite nasil bilmiyorum ve ikinci eli zayif bunu biliyorum , birde kymconun 250cc leride nmax155 fiyatlarinda bulunabiliyor bu durumda benim aklimi celiyor biraz , birde 35-40 bin km yapmis nmax sorun cikartirmi bana bilmiyorum en az 5 yil kullanma planim var yani 90 - 100 bin km ye kadar kullanmayi planliyorum alacagim motoru.

Birde sizden nmax ler hakkinda bilgi alabilir miyim hangi model yillari daha iyidir ornegin pcxlerde 2-3 farkli kasa ve donanim mevcut yani bunun gibi nmaxlerde su yillardaki su model yili su model olanlar daha iyidir gibi bir durum var midir yada boyle bir oneride bulunabilir misiniz. Bu sekilde bilgi verebilirseniz cok memnun edersiniz beni

Son düzenleme:
Motosikleti
apec apx7
naçizane tavsiyem youtube da inceleme videolarını izleyin, hangisi hoşunuza giderse onu alın. almadan önce satmayı düşünmeyin. sadece japon ve ikinci eli iyi diye diye etmeyek modellere değmeyecek fiyat isteyenlerle dolu. adamlar 2007 model scooter a bile sırf japon diye inanılmaz paralar istiyor. 2005 chopper a neredeyse 2020 harley parası istiyor. deyim yerindeyse kendi yaptıkları putun esiri oluyorlar. işi biraz eşeleyice japon sahiplerinde de servis/usta/parça/fiyat sorunu yaşayanlar var. evet uzun ömürlü çünkü avrupalılın (misal) 2010 da koyduğu özelliği 2025 koyarsa sorunsuz olur. hala 1000 lik motorlarda anahtarsız çalıştırma yok mesela. evet benim motorla alakam 2 ayı geçmiyor buradaki üstatların, benim bildiğimden çok unuttukları vardır ve hepsine saygı duyuyorum ama taşıtta aman ikinci el aman sorunsuz kelimelerini duyunca ciddi anlamda rahatsız oluyorum. dediğim gibi bunlar benim naçizane görüşlerim, tavsiye değil.

Motosikleti
Forza 250
Ben forzayı sh ile takasladım dün ilk izlenim olarak frenleri pcx ve nmax’ten en az 2-3 kat iyi ısırma hissini net bi şekilde hissedebiliyorsunuz.Jant büyüklüğü gerçekten büyük fark yaratıyormuş bozuk yollarda forzaya göre bile epey konforlu.Onun dışında oturuş pozisyonu olarak bana göre nmax,pcx ve forza muadillerine göre epey geride şehiriçi avantajı olarak yine önünün boş olması büyük bi artı.

naçizane tavsiyem youtube da inceleme videolarını izleyin, hangisi hoşunuza giderse onu alın. almadan önce satmayı düşünmeyin. sadece japon ve ikinci eli iyi diye diye etmeyek modellere değmeyecek fiyat isteyenlerle dolu. adamlar 2007 model scooter a bile sırf japon diye inanılmaz paralar istiyor. 2005 chopper a neredeyse 2020 harley parası istiyor. deyim yerindeyse kendi yaptıkları putun esiri oluyorlar. işi biraz eşeleyice japon sahiplerinde de servis/usta/parça/fiyat sorunu yaşayanlar var. evet uzun ömürlü çünkü avrupalılın (misal) 2010 da koyduğu özelliği 2025 koyarsa sorunsuz olur. hala 1000 lik motorlarda anahtarsız çalıştırma yok mesela. evet benim motorla alakam 2 ayı geçmiyor buradaki üstatların, benim bildiğimden çok unuttukları vardır ve hepsine saygı duyuyorum ama taşıtta aman ikinci el aman sorunsuz kelimelerini duyunca ciddi anlamda rahatsız oluyorum. dediğim gibi bunlar benim naçizane görüşlerim, tavsiye değil.
Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin.🙏🙏

Up

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar