Motosiklet Eğitimi Sürücü Kursları Yetersiz Olması

O yillarda otomobil ehliyeti olanlari birakiyordu polisler. Pekcok eski binici 2010 dan sonra motosiklet ehliyeti aldi.
2004 de ehliyet için sınava gittiğimde ben hariç herkes sınava kendi motorları ile gelmişti. Okul önünde Ninjalar harleyler hondalar :)
Hatırlarım Bir tane abi vardı sınava gelmiş herhalde o zamanlar yaşları 40 falan dı kafa kel. Altında sarı yamaha'nın klasik bir motoru vardı harley Heritage tarzında kocaman kolları olan. '' Ben çocukluktan beri motoru sürüyorum motor için ayrı ehliyet olduğunu daha yeni öğrendim demişti'' :))

Ehliyet konusunda bana en çok dokunan. Yıllar sonra B ehliyeti için başvurduğumda senin A2 yi kabul etmiyoruz bu yüzden en baştan tekrar sınavlara girip sıfırdan ehliyet alacaksın demeleri idi. Ama B den A2 ye geçene sadece direksiyon sınavı yeterli görülüyordu :) Yani orada da benim ehliyeti adam yerine koymadılar :)

Eğitim kısmına gelince neredeyse hiçbir yerde yoktu. Leventte süleyman memnun diye meşhur biri vardı onun haricinde çevrende birisi yok ise kesinlikle motor sürmeyi neredeyse öğrenemiyordun. Kaç yeri kovaladım da elim boş döndü. Kendim için söylerim
Ben motosiklete hakim olmayı BİSİKLETTEN öğrendim. Motosikletten sadece gaza basmayı...

Son düzenleme:
Motosikleti
İki Teker Havada
Şimdi yaşlandığımız için "ehliyet al" diyoruz. Gençken böyle şeyler demezdik, hatta 2-3 kere kasksız ve ehliyetsiz motor sürerken yakalanmıştım da gayriresmi vergimi ödedikten sonra salmışlardı beni.
Ehliyetsiz olduğun zamanlar polis kıyafeti giysen çevirmelerdi 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar