Trafik denetiminde motosiklet ayna yeri tartışması çıktı

motosiklet-ayna-cezasi.jpg

Trafik denetimi sırasında bir motosiklet sürücüsü ile trafik polisi arasında yaşanan “ayna yeri” tartışması sosyal medyada gündem oldu. Kask kamerasına yansıyan görüntüler kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılırken, olayla ilgili farklı görüşler ortaya çıktı.

İddiaya göre, trafik kontrolü sırasında polis ekipleri motosiklet sürücüsünü durdurarak araç üzerindeki aynaların konumuyla ilgili uyarıda bulundu. Bunun üzerine sürücü ile polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Sürücü, aynaların uygun şekilde takılı olduğunu savunurken, polis ekipleri ise mevzuata uygun olmadığı yönünde değerlendirmede bulundu.

O anlar motosiklet sürücüsünün kamerasına yansırken, görüntüler sosyal medya platformlarında hızla yayıldı.

Görüntülerin paylaşılmasının ardından sosyal medya kullanıcıları iki farklı görüş etrafında tartışmaya başladı. Bazı kullanıcılar polis ekiplerinin uygulamasını doğru bulurken, bazıları ise denetimin gereksiz olduğu yönünde yorumlar yaptı.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Çevirmeye aynalar kapalı girdiği için cezayı hak etmiş ama poliste de kabahat var. Ceza yazacaksan doğru sebeple ceza yazacaksın. Aynanın yerini de bileceksin. Üretici gidonda başka motorlarla ortak parçayı kullanmış, motora özel parça yapmamış. Büyük ihtimalle o yüzden orada ayna delikleri var.

Motosikleti
Yok
Cem Yılmaz'ın dediği gibi, ***meseler bari.. :)

Sosyal medya hep bu tür benzeri haberlerle dolup taşmış durumda.

Ya tamam, kimse kanuna karşı geleyim diye düşünmez elbet ama bunun bir geçiş süreci olmalı; "Artık denetimleri daha ciddi yapacağız (bunca zaman neden yapmadın, o da ayrı bir soru?), bunun için size üç ay süre arkadaşlar, eksiklerinizi tamamlayın." demeli devlet babamız. App plaka örneğine benzer şekilde.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kurunun yanında yaş da yanar misali...

Trafikte bu denli apaçi, çakal, uygunsuz motosiklet süren, abuk sabuk aksesuar takan, ayna kapatan, insanları huzursuz eden, trafiği tehlikeye düşüren tip oldukça, böyle bir ayna tarzı gördüğünde doğrudan reddedip, orijinal değil diyerek ceza yazan polisi de mazur görüyor insan...

Ki bu motorcu bozuntusu da yine aynalar kapalı giriyor çevirmeye...ayna orijinal olsa kaç yazar, olmasa kaç yazar...

Ben olsam aynaların orijinalliğinden değil, "ayna yoksunluğu nedeniyle trafiği tehlikeye atmaktan" yazardım cezayı (yada hangi madde buna uyuyorsa).

Gerçekten çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz...

Ben şahsen videonun öncesini de görmek isterim.
Trafik polisi net bir şekilde videoyu çeken şahsa kıl olmuş ve kıllık yapıyor.
Benim her denetimde net olarak en her durdurulan hıyarda gördüğüm argümanlardan biridir bu
"Aha hepsi geçti niye sadece beni durdurdun"
"Abicim bu orjinal al bak internetten"
vs. vs

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu kanat ayna kadar gudubet bir motosiklet aksesuarı yok. Hem o dandik şeyleri tak, hem de havalı gözükeyim diye onları kapatarak git. İnsanlık daha zevksiz, daha kıtipiyoz bir hale evrildi.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
Tepki çekebilirim bunları söylerken belki ama arkadaşın aynası kapalı. Üstelik o aynalardan hiçbir şey gözükmüyor. Biz arabacılara aynaya bak diye sitem ederken motor kullanan arkadaşların kapalı ayna ile yada doğru düzgün göstermeyen aynalar ile gezmesi beni çıldırtıyor.

Aynanın yeri konusunda eleman haklı olabilirde, o aynayı açtığın zaman düz durmuyor, dursa bile tam elciğe denk geliyor, hiç bir şey görmek mümkün değil aksesuar olarak takmış.

Ayna şekil olarak orijinal değil, marka olarak demiyorum, o şekil bir ayna bu motosiklette var, demek için var.

Bana göre ceza yazılmalı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tepki çekebilirim bunları söylerken belki ama arkadaşın aynası kapalı. Üstelik o aynalardan hiçbir şey gözükmüyor. Biz arabacılara aynaya bak diye sitem ederken motor kullanan arkadaşların kapalı ayna ile yada doğru düzgün göstermeyen aynalar ile gezmesi beni çıldırtıyor.
Merak etme tepki çekmezsin, bu forumda çoğunluk bu şekil aynası kapalı gezen apaçilere tepkiliyiz asıl.
Hatta en ufak ekipman eksiğinde bile "eldivenin nerde senin, ne o öyle ayğaında spor ayakkabı ile motor mu sürülür" diye zorbalarız. :)

Motosikleti
apec apx7
Merak etme tepki çekmezsin, bu forumda çoğunluk bu şekil aynası kapalı gezen apaçilere tepkiliyiz asıl.
Hatta en ufak ekipman eksiğinde bile "eldivenin nerde senin, ne o öyle ayğaında spor ayakkabı ile motor mu sürülür" diye zorbalarız. :)
scooter ı spor ayakkabı ile sürebiliyor muyuz? kask-mont-eldiven var?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Tepki çekecek birşey yok, trafikte araç kullanıyorsa ayna, plaka vb. standart olması gereken nasılsa öyle olmalı. Yaz günü arabanın tüm sis farları açık dolanan hödükler ile şekil şükül yapacağım diye abidik gubidik işler yapan motorcular aynı kavağın kaşığı. Yapıştırsınlar cezayı çünkü başka türlüsünü anlamıyor bu tipler.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
scooter ı spor ayakkabı ile sürebiliyor muyuz? kask-mont-eldiven var?
Skuterler ne kadar masum görünsede bir kaza anında farkı yok, motosiklet botu veya çizmeleride ne kadar gereksiz gibi dursada çok önemli ekipmanlar arasında yer alır. Düşme anında spor ayakkabılar ayağınızdan çıkar veya sürtünme etkisi ile tereyağı gibi erir giderler.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
EGM bu tarz şeylerle ilgileneceğine dolmuşların taksilerin dolmuşların yanmayan stop lambalarına, biri anyaya biri konyaya bakan ayarsız farları ile ilgilense vatana millete bence daha faydalı işler cıkarmıs olur. Aynasız motosikletlere elbette tepki göstersinler ama aynanın yeri ve şekline takılmak nedir ya? Hemen yanıbaşımızdaki motosiklet cenneti yunanistana bi baksınlar motosiklette egzoz mu ayna mı cogu sey serbest. Bizim eğitimsiz insan sorunumuz var. Orda insanlar mahalle arasında gece 01:00 da yardıra yardıra gitmiyo. Önce insanımızı eğitmeliyiz bizler.

Motosikleti
Yok
Katılıyorum, insanlarımızı eğitmeliyiz ama bu bana biraz ütopya gibi geliyor. Yani bir trafik polisi aşağıdaki gibi bir kaza yapabiliyorsa bu ülkede, diğer kişilere de çok şaşırmamak lâzım. (Bu kazada maalesef araçtaki gencecik iki trafik polisi de hayatını kaybetti.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar