Tavsiye istiyorum Zincir yağı ve arka sehpa

Motosikleti
Cf moto 250 nk
herkese esenlikler
1 zincir yağı olarak ıpone X-TREM CHAIN ROAD - 750ml almayı düşünüyorum daha önce kullanan varsa deneyimini paylaşabilir mi ?

2 Temizlemek için bazı benzinliklerde gazyağı satılıyormuş esenyurt tarafında gaz yağı satan istasyon var mıdır

3 Yağlama temizleme işlemini kolaylaştırmak için trendyoldan arka sehpa bakıyorum motorum nk 250 bunlar tüm modellerin arka maşasına oturuyor mu araya bir aparat almam gerekir mi aydınlatırsanız sevinirim

Motosikleti
Yamaha yzf R25
herkese esenlikler
1 zincir yağı olarak ıpone X-TREM CHAIN ROAD - 750ml almayı düşünüyorum daha önce kullanan varsa deneyimini paylaşabilir mi ?

2 Temizlemek için bazı benzinliklerde gazyağı satılıyormuş esenyurt tarafında gaz yağı satan istasyon var mıdır

3 Yağlama temizleme işlemini kolaylaştırmak için trendyoldan arka sehpa bakıyorum motorum nk 250 bunlar tüm modellerin arka maşasına oturuyor mu araya bir aparat almam gerekir mi aydınlatırsanız ı

herkese esenlikler

3 Yağlama temizleme işlemini kolaylaştırmak için trendyoldan arka sehpa bakıyorum motorum nk 250 bunlar tüm modellerin arka maşasına oturuyor mu araya bir aparat almam gerekir mi aydınlatırsanız sevinirim
Yağlama için ıpone kullanıyorum gayet güzel
Temizlik için de gaz yağından memnunum
Kaldırma sehpası da çoğunlukla üniversal oluyor zaten ,sağ-sol ayarından arka maşanın genişliğine göre ayarlayıp sıktıktan sonra rahatlıkla kullanabilirsin

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Yağlama için ıpone kullanıyorum gayet güzel
Temizlik için de gaz yağından memnunum
Kaldırma sehpası da çoğunlukla üniversal oluyor zaten ,sağ-sol ayarından arka maşanın genişliğine göre ayarlayıp sıktıktan sonra rahatlıkla kullanabilirsin
Arka sehpayı maşadan kaldıran mı almalıyım yoksa takozdan mı 2 tip var

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
şefin tafsiyesi.
Chain-Oil.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben bu zincir yağını 2 yıldır kullanıyorum, 2 yılda 9bin km yol yaptım daha bitirmedim.
zincir temizliği de çamura girmediğim için ihtiyaç duymadım, temizleyici sprey motul c1 almıştım, toplamda 2 yılda 3 kez kullanmışımdır.
750ml iyi güzel, bereketli de ama arka çantada uzun yolda çok yer kaplıyor diye 250ml küçük sprey kutusu aldım bu kış, daha kullanmadım, ama bu sefer ipone xtreme chain off-road versyonunu aldım çok fazla mıcırlı bozuk yollarda geziyorum diye.

F54

ya kardeşim parayı yoldan ı topluyorsunuz ? zincir yağına bu kadar para verilir mi
4 tüp yağ alacağına git 10000 de bir zincir değiştir daha zahmetsiz ve ucuz olur hiç yağlamasan bile zincir 10000 km gider zaten

Motosikleti
Cf moto 250 nk
ya kardeşim parayı yoldan ı topluyorsunuz ? zincir yağına bu kadar para verilir mi
4 tüp yağ alacağına git 10000 de bir zincir değiştir daha zahmetsiz ve ucuz olur hiç yağlamasan bile zincir 10000 km gider zaten
Yoldan toplamıyorum ama zincirin kopup yolda bırakmasını yada topuğumu kopartmasını istemiyorum

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150

Zincir yağı olarak aynı ürünü kullanıyorum. Alabileceğiniz en iyi zincir yağıdır. Ne kararır, ne sıçratır, ne kolayca çıkar zincirden.

Temizleyici olarak da yine ipone kullanıyorum.

Gaz yağı, benzin, mazot vs kullananlara bakmayın. Ucuz gibi görünür ama özellikle oringlerin canına okur. Şimdi hemen "ama zincirin ömrü zaten şu kadar, sen ne kadar iyi bakarsan bak değişecek" falan diyecekler olacaktır. Meseleye salt ekonomik açıdan bakarsan doğru da, zincir dediğin motorun en önemli bileşeni. Üç kuruştan kaçınacağım diye hiç kendimi riske atamam. Atanlara da laf anlatamam...sen bilirsin...

Sehpa için ise eğer motosikletinde sehpayı takoza takma yeri varsa mutlaka onu al. Maşadan kaldırmak hem çok güvenli değil, hem maşayı çiziyor falan.

Ekleme: Ben yazana kadar demişler bile :)

Bahsettiğiniz zincir yağını kullanmadım. Ancak temizlik için gaz yağı oldukça iyidir.

Sehpa konusuna gelirsek, bunların iki modeli var. Evet, birinde arka şaseden kaldırıyor. Diğerinde ise fotoğraftaki aparata takılarak kullanılıyor.

https://hizliresim.com/ausjx47

Bu aparatı takmak çok basit. Zaten arka maşada giriş yerleri var. Bir alyan anahtarıyla kısa sürede kolayca takabiliyorsunuz.

Takoz yeri varsa takozlu olandan al, eğimli olan maşalarda kayabiliyor arka sehpa. Parmağımı koparıyordu neredeyse. Zincir yağını da putoline tech chain alabilirsin. Motul c4 kadar kir pislik toplamıyor zincire ve en az onun kadar dayanıklı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Maşadan tutan sehpa alacaksan da o maşadaki L tipi uçların iç taraflarına mobilya keçesi yapıştır ki arka maşan çizilmesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar