Çantadan ceza ve trafikten men yiyen motorcu arkadaş

Motosikleti
Yok
Az önce tesadüfen geldim facebook'ta bu paylaşıma.

Bizim forumdaki çanta kullanan arkadaşları da belki ilgilendirebilir diye düşündüğümden paylaşıyorum.

----------------------------------

Bu çanta dan ceza ve men yedim Bu ceza doğru mu sizce

Merhaba arkadaşlar bu sabah bu motorsiklet çantası yüzünden ceza ve men yedim bu çanta 2 senedir var bende bu sabah ki polis direk konuşmadan yazdi cezayı, kaç kere çevirmeye girdim hiç bir şekilde sorun yaşamamıştım sabahki polis nasil bir psikolojisi varsa direk yazdi,bu cezayı iptal ettirmek mümkün mu? Para sorun değil burda Bana dokunan haksız yere olmasi ben kask ve ekipman için kullanıyorum çantayı, kurye degilim veya ticari bir amacım Yok ne yapmam lazım tecrübesi olan abilerim yardımcı olabilir mi??

https://www.facebook.com/groups/aksaclilar/posts/25987887284236359

Arkadaşlar chatgbt'ye sordum bu çanta mevzusunu, çok büyük olup sinyalleri arka stopun görüşününü bozmadığı, boyutundan dolayı tehlike yaratmadığı genel görüşü kapatmadığı taktirde yazılmaz diyor. Dikkat edersiniz arkadaşın motorunda ki çanta çok dışarı da duruyor, gövdeye yapışık olan sinyalleri etkiliyor sanki.

Karşıyakadaki ablalar yine iş başında anlaşılan :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar chatgbt'ye sordum bu çanta mevzusunu, çok büyük olup sinyalleri arka stopun görüşününü bozmadığı, boyutundan dolayı tehlike yaratmadığı genel görüşü kapatmadığı taktirde yazılmaz diyor. Dikkat edersiniz arkadaşın motorunda ki çanta çok dışarı da duruyor, gövdeye yapışık olan sinyalleri etkiliyor sanki.
Yazarlar ruhsata işli değilse yazarlar acımazlar :)

Motosikleti
D400
yazılan cezada 30 gün içinde işletmemek diyor.

adam montajı ne zamnan yaptırdıgını bilmediğine göre bu arkadaş muhtemel bundan 30 gün+ süre önce zaten ceza yemiş, yine yaptırmamış yine yemiş.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bende bu sabah bu karar ile ilgili mahkemenin iptal ettiği haberini okudum feysde. Mahkemeye veren kişi kazanmış yani.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Valla bendeki tüm çanta ve çanta demirleri TÜV homologasyonlu, bana bundan ceza yazan trafik polisi olursa canını pis sıkarım...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
"Sıkamazsın, sıkılırsın." - bir Dost
Bir şey olmaz ya, en kötü sökerim spanzet ile yolcu koltuğu üzerine bağlarım öyle bakakalırlar. (Öyle sanki daha uygun ve güvenli; al işte sana aptal bir uygulama...)

Bu arada bendeki uygulama trafik kanunu madde 32'ye aykırı değil; motosikletin "fabrikadan çıktığı hali üzerinde" herhangi bir teknik veya yapısal değişiklik yapılmış olmuyor. Takılan her şey CE ve TÜV onaylı "aksesuarlar". Yapısal veya teknik elemanlar / değişiklikler değil. O zaman aksesuar elcik koruma da, ek rüzgârlık, farklı ayna, koruma demiri falan da takmayalım? Öyle bir salaklık aptallık olabilir mi?

Kanun maddesinin anlamı ve maksadı gayet belli; madde 32'ye dayanıp TÜV onaylı, muayeneden de geçmiş aksesuara ceza ve trafikten men yazılırsa bu direkt olarak yetki aşımı ve/veya yetkiyi kötüye kullanma kapsamına girer. O zaman can sıkabilir gayet...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Haftaya Salı Tüvtürk muayenem var, benim motorda tur camı hariç orijinal olmayan bir şey yok, muayene sonrasında "This is Spartaaaa" diye bağırıp tekme atacağım görevliye. Telefonum yanımda olursa nezarethaneden yazarım, merak etmeyin.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Haftaya Salı Tüvtürk muayenem var, benim motorda tur camı hariç orijinal olmayan bir şey yok, muayene sonrasında "This is Spartaaaa" diye bağırıp tekme atacağım görevliye. Telefonum yanımda olursa nezarethaneden yazarım, merak etmeyin.
Malum oldu sonucu bildiriyorum. Hafif kusur, çok küfür.
Kusurlar >> Kusur Derecesi >> Kusur No
Kısa huzmeli far: ayarı hatalı >> Hafif Kusur >> 5.3.22

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Malum oldu sonucu bildiriyorum. Hafif kusur, çok küfür.
Abi ben o işe de pek güvenmiyorum. Zamanında rahmetli Er6F'in farıyla hafif kusurlu geçtiğim muayene ardından 2 sene sonra İzmir'de aynı motor, aynı far, aynı H4 ampulle kusursuz geçtim. Ha 4 ay sonra blok elimde patladı ayrı konu.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Abi ben o işe de pek güvenmiyorum. Zamanında rahmetli Er6F'in farıyla hafif kusurlu geçtiğim muayene ardından 2 sene sonra İzmir'de aynı motor, aynı far, aynı H4 ampulle kusursuz geçtim. Ha 4 ay sonra blok elimde patladı ayrı konu.
Ben hiç güvenmiyorum. Sene 2014. Garanti dahilinde muyane öncesi yetkili servis kontrolünden geçen, üstünde gocuman POLİS yazan ekip arabasını far ayarı yüksek diye kusurlu saydılar. Ben de gidip servise saydırdım tabi. Ölçtüler biçtiler hiç bir yerine dokunmadan tamam deyip gönderdiler. Aynı araba aynı istasyondan ikinci seferde kusursuz geçti.
(Sonra biz de onların seyyar muayene aracına geçirdik, ödeştik tabi. 🥱 )

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben hiç güvenmiyorum. Sene 2014. Garanti dahilinde muyane öncesi yetkili servis kontrolünden geçen, üstünde gocuman POLİS yazan ekip arabasını far ayarı yüksek diye kusurlu saydılar. Ben de gidip servise saydırdım tabi. Ölçtüler biçtiler hiç bir yerine dokunmadan tamam deyip gönderdiler. Aynı araba aynı istasyondan ikinci seferde kusursuz geçti.
(Sonra biz de onların seyyar muayene aracına geçirdik, ödeştik tabi. 🥱 )
Kamuda ya da kamuya yanlamış bir sektörde çalışanların en küçük hatasında ırzlarına geçmek gerek. Yoksa bu hatalar hep olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar