- Motosikleti
- Mondial Grumble
Bugün öğlen saatleri Bursa Atatürk caddesinde kamyonetle ilerliyorum, trafik sıkışık sayılır. Ancak C.tesi olması itibariyle insanlar diğer günlere göre çok çok fazla o mıntıkada.
Sağ olsun yayalar, alt geçitler varken direk ana caddeden karşıdan karşıya geçiyorlar bol bol.
Ben de gayet temkinli sürüyorum, trafik zaten arapsaçı, sağda büyük otobüsler var, önlerini göremiyorum, ordan ya da başka bir yerden biri fırlayıp da önüme atlamasın diye.
Sen dur dur, arkamdan upuzuuun bir korna.
Sarı renkli, küçük bir halk otobüsü, sonra sağa geçti, yanıma geldi, "Yürüsüne ulan, ne sallanıyorsun?" diye bağırdı bana, suratı sinirden kıpkırmızı olmuş. Sürüşümü beğenmemiş yani h. ağası.
Sinirlenmedim de güldüm bu sefer, elimi kaldırıp bileğimle sağ-sol yaptım elemana, "Manyak mısın kardeşim sen?" diye ben de gülerek lâf attım, sonra o durağa geçti, ben de yürüdüm gittim.
Yani ne yaparsan yap, her trafiğe çıkışımda illâ ki bir vukuat olacak, bunun gibi bir hanzo illâ ki bulaşacak, oluyor yani bana hep.
Ben de bu olaya sinirleniyorum. Trafik yayalar sayesinde Hint trafiğine dönüyor. Her yerden yola atlayanlar, kaldırımda değil yol kenarından yürüyenler bol. Isparta'nın tam merkezinde çarşının göbeğinde bir yol var 100 metre yaklaşık ve tam ortasında otobüs durakları var. Bu 100 metrelik yolun başında ve sonunda ışık var, yaya geçitleri var. Onu geçtim otobüs durağının arkasında alt geçit mevcut karşıya geçmek için. Ve belediye sağolsun o yolun tam ortasına yaya geçidi koymuş. Otobüs durağının önüne. Durakların önünde duran otobüslere rağmen, alt geçite rağmen, 40 metre ilerde ve altında iki adet ışık olmasına rağmen, bu konumun Isparta'nın tam merkezi olmasına en işlek yerlerinden olmasına rağmen yaya geçidi var. Lan zaten iki dakika ışık bekledim birazdan yine bekleyeceğim bir de o yayaların keyfini mi bekleyeceğim o kadar geçecek yer olmasına rağmen. Her seferinde de yola atlıyorlar ayar oluyorum zaten bekleyen otobüslerden dolayı kim çıkacak girecek belli olmuyor.
Ben yayalar geçmesin demiyorum ama orada yaya geçidi olması bok gibi bir şey. Şahsen de dikkat ediyorum ben yayalara yol veriyorum, yayayken yola atlamıyorum yaya geçitlerinden geçiyorum, trafiği yaya olarak da tehlikeye atmamaya çalışıyorum. Yaya karşıtı değilim yani