2. el bajaj alırken kontrol edilecekler

Motosikleti
250sr
2. el rs yada ns 200 alacağım kontrol etmem gereken neler var, akü sorununu biliyorum, onun dışında şuna bak diyeceğiniz bir kroniği yada yapılması gereken bir işlem var mı dominarda ki katalizör iptali gibi, düşük km alcağım max 5000km de, garantisi devam edenlerden ekspertize göstermeme gerek var mı teşekkürler, @arndiol abi sende de vardı bajaj

Motosikleti
D400
2. el rs yada ns 200 alacağım kontrol etmem gereken neler var, akü sorununu biliyorum, onun dışında şuna bak diyeceğiniz bir kroniği yada yapılması gereken bir işlem var mı dominarda ki katalizör iptali gibi, düşük km alcağım max 5000km de, garantisi devam edenlerden ekspertize göstermeme gerek var mı teşekkürler, @arndiol abi sende de vardı bajaj

eksper pahalı değilse sizin oralarda göstermekte fayda var.
Km'sini muayane giriş tarihlerine bakarak mutlaka sorgula.

varsa orta sehpaya al, tekerleri bi döndür kulagını yaklaştırıp. disk sürtme olayı var mı bak.
Rölanti dalgalanmasına dikkat et, ufak bir dalgalanma olması lazım, çok inip çıkıyorsa sıkıntı.
Blogun ön tarafındaki radyatör borusuna bak ıslaklık var mı, tabi bi de blokta terleme yağ izi vs. var mı ona da bak.
Bir de arka koltuğun altında sigortalar var, yeni modelleri bilmiyorum ama normalde alırken yedek sigortalarla beraber geliyor. bak bakalım eleman yedekleri kullanmış mı, oradan da fikir verir elektriksel sıkıntı yaşamış mı.

emin olmamakla beraber ekran resetleme konusunu çözdü diye biliyorum yeni modellerde, bunu araştır bi bak.

Motosikleti
250sr
eksper pahalı değilse sizin oralarda göstermekte fayda var.
Km'sini muayane giriş tarihlerine bakarak mutlaka sorgula.

varsa orta sehpaya al, tekerleri bi döndür kulagını yaklaştırıp. disk sürtme olayı var mı bak.
Rölanti dalgalanmasına dikkat et, ufak bir dalgalanma olması lazım, çok inip çıkıyorsa sıkıntı.
Blogun ön tarafındaki radyatör borusuna bak ıslaklık var mı, tabi bi de blokta terleme yağ izi vs. var mı ona da bak.
Bir de arka koltuğun altında sigortalar var, yeni modelleri bilmiyorum ama normalde alırken yedek sigortalarla beraber geliyor. bak bakalım eleman yedekleri kullanmış mı, oradan da fikir verir elektriksel sıkıntı yaşamış mı.

emin olmamakla beraber ekran resetleme konusunu çözdü diye biliyorum yeni modellerde, bunu araştır bi bak.
bu dediklerinizin hepsine exper doğru şekilde bakar değil mi, muayne giriş tarihine bakarak km sorgusu dediğiniz nasıl oluyor

Motosikleti
D400
eksper bakar ama mutlaka çıktı isteyin. yarın problem yaşarsanız elinizde yazılı olsun.

asagıdaki linkten km'lerini sorgula. muayaneye girdiğinde kaç km'deymiş şimdi kaç km'de diye. 2023 model ise zaten girmemiştir muayaneye pek işine yaramaz.
Daha eski model alacaksan buradan hangi yılda kaç km'de muayaneye girmiş, km düşürmüş mü, göstergedeki ile arasında bir fark var mı görürsün

bi de garip modifiyeler yapmış adamlarla ugrasma pek keko olup canına okuyorlar.
tecrüben varsa bi topspeed deneyip rodajı da biraz anlayabilirsin ne kadar iyi yapılmış.

km sorgulama

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
soğuk havalarda ns serileri yağ ışığını yakıyor ug2'ler bile yapıyor serviste yapılmış mı bi sordur istersen

Motosikleti
Dominar D250
disk sürtme olayı var mı bak.
bu bende henüz 900 km'lerde lastik değiştirdikten sonra başladı soğuk havalarda yapıyor sadece, arka teker gıy gıy gıy ses yapıyor,
servise götürüyorum bunda bişey yok normal diyor, başka servise gittim balatayı biraz zımparaladı o an gitti ama 5-10 km sonra yine başladı
Bir çözümü var mı?

Motosikleti
D400
soğuk havalarda ns serileri yağ ışığını yakıyor ug2'ler bile yapıyor serviste yapılmış mı bi sordur istersen

hiç başıma gelmedi ama benim 2016 modeldi gerçi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu bende henüz 900 km'lerde lastik değiştirdikten sonra başladı soğuk havalarda yapıyor sadece, arka teker gıy gıy gıy ses yapıyor,
servise götürüyorum bunda bişey yok normal diyor, başka servise gittim balatayı biraz zımparaladı o an gitti ama 5-10 km sonra yine başladı
Bir çözümü var mı?

ben o disk sürtme sesi ile 20 bin km kullandım :D ama benımki düşük hızda idi, yükselince kesiliyordu.

Ekspertize vereceğin 2500 liraya acıma, sonrasında niye sorunlu motor aldım demekten kurtarır. Şunu da ekleyelim, hiç motorsikletten anlamasan bile alan kişiye bakıp az çok nasıl biri olduğunu da tahmin edebiliyoruz. motorun üzerinde saçma sapan sticker ya da işlevselliği olmayan ayna takan, benzin deposunun oraya el tutma yeri koyanların motorlarına bakmıyorum. Eminim aralarında iyi satıcı vardır ama riske değmez, olduğu yerde düştü diyip hasar kaydı olan motorlara da hiç bakmayın. Biz de motoru olduğu yerde düşürdük aradaki farkı bilmek lazım. Satan arkadaşa servis kayıtlarını sorun, en son ne zaman ne yaptırmış yağı ne zaman değişmiş.

Motosikleti
İki Teker Havada
Motor giderken stop ediyor mu diye kontrol et
Kaç defa öyle kaza riski atlattım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar