Motosikletler Çukurlara ne kadar dayanıklıdır?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yok o sebepten fren bırakılmaz...
Fren anında araçın bütün yükü ön tekerlere biner... Extra olarak merkezkaç kuvvetinden doğan güç te eklenince motosikletin 2-3 kat fazla ağırlığı ön tekerlere biner...
Zaten canı ne ki tekerin... Ön takımı bozmasın diye , janta lastiğe zarar gelmesin diye çabalamaktan kurallara uymak bir yana slalom atıyoruz yolda...
Birinden kaçınca ötekine düşüyoruz..
Bu şekilde yol seçmektense adam gibi çalışacak başkanlar seçelim.. Parti marti bilmem...İş yapan lazım..
işte bütün yük ön tekere binince amortisör kapanır, o halde çukura girince çalışacak fazla yeri kalmaz, fren bırakılır ki ön tekerdeki yük kalksın amortisör normal haline dönsün çalışacak aralığı kalsın. Aynı şeyi farklı şekilde söylüyoruz yani.

Motosikleti
Voge 250RR
Caddebostanda taksi ani fren yapınca ben de yapmıştım, o esnada çukura da düştüm tabi, motor bi sekti çukurun üstünde takır tukur etti. İlk fırsatta servise uğradım anlattım durumu, takozlar yerinden oynamıştır abi bakıma geldiğinde hallederiz bişey olmaz dediler. Galiba dayanıklılar yani emin değilim

Motosikleti
Kuba x-boss
Çinli motorlar yada scooterlar daha az dayanır diye düşünüyorum. Sonuçta scooterlar ufak tekerlere sahip en ufak çukurda zaten bütün dengesi şaşıyor. Çinliler de malum ucuz işçilik ve kalitesiz malzemeler..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Çinli motorlar yada scooterlar daha az dayanır diye düşünüyorum. Sonuçta scooterlar ufak tekerlere sahip en ufak çukurda zaten bütün dengesi şaşıyor. Çinliler de malum ucuz işçilik ve kalitesiz malzemeler..
diom varken(düne kadar) şehir içinde bile 250srı kullanıyordum amortisörleri o kadar kötü ki dionun hem korkutuyordu hem inanılmaz konforsuzdu çin malı motoru japon scooterına tercih ediyordum

Aralık ortası İzmir'de toplu bir gezi yapmış Karagöl'e gitmiştik. Dağ yollarında çok çukur vardı, asfalt dandikti, ben de bir ara uzun ve derin bir çukura girmemeye çalışırken bakışı kaçırmış soldaki oluğa uçmuştum, şansım yaver gitti de düşmedim ve vites ufaltıp gaz açıp o oluktan kurtulmuştum. Düşsem tam Zafer Akçaylık videoydu.
Düşer mi? Düşer.

Bence bu nedenle edvençır nam tip skuter tercih edilebilir ama dümenden edvençır olmayacak. Altı yüksek, çalışma aralığı da öyle olan geniş amortisörlü, sağlam alaşım cantlı, standart bir şehiriçi skuter kompaktlığındaki 250cc'ye kadar kaliteli bir skuter bence mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar