Bursa’da Kadın Sürücü Motosikletliyi Darp Etti. 180.000 TL Ceza Yedi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Vardı da sanki bu kadar çok yok gibiydi tommygun hocam...

Sene 1991-92, ilk motosikletimi almıştım, gençlik enerjisiyle neredeyse her gün geziyorum...

Motosikleti yine otomobil mantığıyla, şeridi ortalayarak, aralara girmeden kullanıyorum. Dört ya da beş yıl böyle kullandım motoru, o zamanlar bir kere dahi yanıma gelip de beni şeridin dışına atmaya çalışan bir dört tekerlekliye rastlamadım, herkes saygı gösteriyordu stilime.

Ama iş 2020-2024 motosiklet kullanımıma gelince, bu bahsettiğim terbiyesizliği defalarca yaşadım (şeridin dışına itilme).

Yahut bu sık sık bahsettiğim "dibine kadar girme" olayı, yine 91-92, o senelerde pek hatırlamıyorum, daha doğrusu son 8-10 seneye kadar hatırlamıyorum. Belki yine vardı ama herhalde bu kadar değildi, o yüzden hatırıma girmemiş bile.

Yahut yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi, araca yol veriyorsun işi görülsün diye, arkandaki "niye yol verdin ulan?" diye çıldırıyor. Kardeşim sen hiç mi yol istemiyorsun kimseden? Sadece bomboş yolda mı şerit değiştiriyorsun? :( Yani böyle bir şey de yoktu sanki 8-10 sene öncesine kadar.
Üstat sebebini elbet bilemem ama trafiğin akan hızının altında bir hızda seyrediyor olabiliriz. Ben mesela önümde yürüyüp de benden yavaş yürüyen ve kalabalıktan kaynaklı o yavaş yürüyenin önüne geçemediğim zaman canım çok sıkılıyor. Aynı sıkıntı araç kullanıcılarında da olabilir. Kurallar, kanunlar ne derse desin bence biz motosiklet sürücüleri araçlarımızı araba sürüyor gibi sürmemeliyiz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Vardı da sanki bu kadar çok yok gibiydi tommygun hocam...

Sene 1991-92, ilk motosikletimi almıştım, gençlik enerjisiyle neredeyse her gün geziyorum...

Motosikleti yine otomobil mantığıyla, şeridi ortalayarak, aralara girmeden kullanıyorum. Dört ya da beş yıl böyle kullandım motoru, o zamanlar bir kere dahi yanıma gelip de beni şeridin dışına atmaya çalışan bir dört tekerlekliye rastlamadım, herkes saygı gösteriyordu stilime.

Ama iş 2020-2024 motosiklet kullanımıma gelince, bu bahsettiğim terbiyesizliği defalarca yaşadım (şeridin dışına itilme).

Yahut bu sık sık bahsettiğim "dibine kadar girme" olayı, yine 91-92, o senelerde pek hatırlamıyorum, daha doğrusu son 8-10 seneye kadar hatırlamıyorum. Belki yine vardı ama herhalde bu kadar değildi, o yüzden hatırıma girmemiş bile.

Yahut yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi, araca yol veriyorsun işi görülsün diye, arkandaki "niye yol verdin ulan?" diye çıldırıyor. Kardeşim sen hiç mi yol istemiyorsun kimseden? Sadece bomboş yolda mı şerit değiştiriyorsun? :( Yani böyle bir şey de yoktu sanki 8-10 sene öncesine kadar.
O zamanlar motosiklet sayısı az dı..
Kuryelik denen meslek yoktu..
Motora binen adam entel gibi birşey sayılırdı..
Motora binmek bir farklılıktı kısaca...

Nerde çokluk orda :poop: luk demişler..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ayrıca eskiden ehliyet hak ederek alınıyordu, şimdi hak olduğu iddia ediliyor. Alamayan yok gibi.
şofer.jpg

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
...

...
Şu 50 küsur yıllık hayatımda çok nadirdir pişmanlık yaşamışlığım.

Ama motosiklete o dönemlerde başlamış olmayı çok isterdim.

Temizinden 20 yıl rötarım var.

Dünyayı dolaşırdım.

Alttaki videoda ben de yer alırdım. :)

Bu videoyu ilk çıktığı zamandan beri yüzlerce kez izledim ve her seferinde çok ama çok etkilemiştir beni...

2. dakikadan itibaren konuşan ve 62 yaşında Parkinson'a yakalandığı halde dünyayı gezmeye devam eden teyzemiz...

1:45'de konuşan 1931 doğumlu Ted Simon 1973 yılında 4 yıl ve 2001 yılında da 3 yıl boyunca motosikletle 2 kez dünyayı dolaşmış ve de videoda da aynen şunları söylemiştir.

"My first journey, which lasted 4 years, was a life-changing experience. I learned just about everything I know from that."

"4 yıl süren bu ilk yolculuğum hayatımı değiştirecek derecede müthiş bir deneyimdi. Bildiğim herşeyi o yolculuğumda öğrendim."

Ted Simon o ilk dünya turundan döndükten sonra yaşadıklarını yazıya döktüğü 1979 tarihli Jupiter's Travels kitabı kendisinden sonrakileri motive etmiş ve de "motosikletli gezgin" olmanın temellerini atmıştır.

2. yolculuğuna tam 70 yaşındayken çıktığına göre bu iş hala yapılabilirmiş diyerek forumdaşlara yeşil ışık yakayım da dünya çok karıştı.🥲

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Ohhhh. Paytak paytakta yürüyor dönerken hem de... Bu yeni ceza yasası çok güzel, muhteşem. Ben tatmin oluyorum okurken bile. Kardeşimize geçmiş olsun, soğukkanlı şekilde, kayıt alındığını bilmeden çok güzel şekilde kumanda etmiş kendisini. Ancak ne olursa olsun, trafikte her bir sürücü silahlı ve tehlikeli birisi olarak kabul edilmeli düşünüyorum, tutanak tutma haricinde diğer aracın sürücü kapısına gidilmemeli kesinlikle.

burada kıyas güçsüz değil cezai ehliyeti olmamak eşşek kadar adam/kadın gelip birisine vuracak haddi buluyorsa kendinde karşısındaki de kendine korumaya hakkı vardır ne olacak yoksa kendimizden güçsüz aciz herkesten oturup dayak yemeyi mi bekleyelim videodan bahsetmiyorum videodaki denyo motorundan inmiş

kendini korumakla dayak yemek arasında kocaman kalın bir çizgi var, 80W-90dan kalın.
Ama işte heralde belli bir yaştan sonra anşaılacak bunlar

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Böyle videolarda aklıma hep millete papatya çayı dağıtan eleman geliyor :D
Ufacık bir gerginlik fitili ateşliyor mümkün olduğunca sakin yaklaşmak lazım ama çok zor oluyor ben çoğu zaman başaramıyorum.
Bi yerlerde papatya çayı saklamak lazım, trafikte tartışma olunca karşıdakine "Öncelikle geçmiş olsun .Buyrun hocam size papatya çayı ikram edeyim karşılıklı içip önce bir gevşeyelim" diyip ortamı yumuşatmak lazım :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
günün şakası ehliyet eskiden hak ederek alınıyormuş :)
İstanbul özelinde, ehliyet eskiden Maslak'ta veriliyordu. Tek dosyada ehliyet alabilen yoktu. Kamyon ile beni yokuşta durdurup, frenin patladı yokuşta geri kaydırmadan durdur dedi. Gaz, debriyaj ile. 2. dosyamda bu herkese ehliyet dağıtma mevzusu çıkınca, polis benim araçtan inerken teşekkür etmişti. Bir çok tanıdığım, Urfa'dan hiç gitmeden E sınıfı ehliyet almıştı.

Motosikleti
Hero Dash 125
Ayrıca eskiden ehliyet hak ederek alınıyordu, şimdi hak olduğu iddia ediliyor. Alamayan yok gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 16541

Osman Aga günümüzde ehliyet alırken benim gözlemlediğim sadece o sınav parkurunu geçecek kadar araç kullanmayı öğretiyorlar. L park, yan park, ani fren ve sürüş parkurunu halledebilecek kadar öğren iş tamam.

Bir arkadaş ehliyet alacak gittik yanına. Sürücü kursunun arabasında yan aynanın oraya ve sağ kapıya içeriden kalemle işaret koymuşlar. Kapıdaki kırmızı çizgiye yol kenarındaki 2. duba denk gelecek. 1. dubadan sonra turuncu çizgiye gelirse direksiyon toparlanmaya başlayacak şeklinde sadece sınavı geçmeye odaklı bir eğitim veriyorlar.

Adama kalkıp arabanın kaputunu açtırarak bu ne? Şu ne? diye salak saçma sorular soruyorlar. Bu eğitim ve sınav sistemiyle doğal olarak akan trafiğe insanlar çıkınca bocalıyor.

Bugün denk geldi bir araba arkaya yazı asmış "Acemi Şöför" diye. Saygı duydum ve çevremdeki araçlarda yolda bir kaç hata yapsa da saygıyla karşıladı. Kadın biraz trafiği katletti ancak kimse ne korna çaldı, ne kadını panik yaptıracak bir davranışta bulundu. Gerçekten acemi iseniz arabanıza "Acemi Şöför" yazmaktan çekinmeyin. İnsanlar daha anlayışlı yaklaşıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar