Bursa’da Kadın Sürücü Motosikletliyi Darp Etti. 180.000 TL Ceza Yedi

motosikletten-inip-kavga-etmenin-cezasi.jpg

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde trafikte yaşanan bir tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bir kadın sürücü, kendisini uyarmak isteyen motosiklet sürücüsüne tekme ve tokatla saldırdı. Olay anı çevredeki sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Yaşanan saldırının ardından güvenlik güçleri olayla ilgili inceleme başlattı. Saldırgan kadın sürücüye trafik güvenliğini tehlikeye atmak ve diğer ihlaller nedeniyle yaklaşık 180 000 TL para cezası kesildi, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu, ve otomobili trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
motosikletten-inip-kavga-etmenin-cezasi.jpg

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde trafikte yaşanan bir tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bir kadın sürücü, kendisini uyarmak isteyen motosiklet sürücüsüne tekme ve tokatla saldırdı. Olay anı çevredeki sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Yaşanan saldırının ardından güvenlik güçleri olayla ilgili inceleme başlattı. Saldırgan kadın sürücüye trafik güvenliğini tehlikeye atmak ve diğer ihlaller nedeniyle yaklaşık 180 000 TL para cezası kesildi, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu, ve otomobili trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Haberin devamı için tıklayın.
Trafik ekiplerimizden ve basın yayından böyle daha çok işlem / haber bekliyoruz. Millet aklını başına toplasın...

Motosikleti
Yok
Bizim Bursa coşuyor bugün, hey yavrum hey... :)

--------------------------------------------

Yeni cezalar uygulanıyor: Camı kıran magandaya unutamayacağı ceza

Bursa
’nın Osmangazi ilçesinde minibüs sürücüsü, trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştığı sürücünün otomobilinin camını kırdı. O anlar cep telefonuyla görüntülenirken, minibüs sürücüsüne 180 bin lira idari para cezası uygulandı, ehliyetine 2 ay süreyle el konuldu.

https://www.sozcu.com.tr/yol-verme-...mini-kiran-surucuye-180-bin-lira-ceza-p298250

Motosikleti
bu olay 2 erkek arasında yaşansaydı nefsi müdafaa olurdu ama saldıran kadın olduğu için karşılıklı darp olarak sayılır belki haksız tahrikten indirim alırdı ve bu memlekette hala kadın hakları diye ağlayanlar var
Yine de bir zarar oluşmadıysa motordan inip kimseye "ders" vermemekte fayda var: Odun gibi davranan insanlar odundur, oduna ne dersi vereceksin? Sana zarar vermediyse bırak hayatına kırılacağı veya yanacağı veya kendisinden daha da odun birine denk geleceği yere kadar devam etsin...

Yani araç sürücüsü kadın %100 haksız ancak motosiklet sürücüsü de kaskını bile çıkarmadan kafasını neredeyse camdan içeri kadar sokup laf anlatmaya çalışmasaydı olay bu raddeye gelmeyecekti. Bu tip durumlarda gerilimi azaltmaya çalışmak yerine tırmandırmanın hiç kimseye faydası yok. Motorcu arkadaş kadın araç sürücüsünden kıçına tekme yedi (şimdi bunun hısım ve akrabaları o ağır ceza sonucu bir tür misilleme düşünüyor olabilir bile - daha hesap kapanmamıştır belki?), kadın araç sürücüsü de bir ton ceza yedi. Hareketin kimseye bir faydası olmadı.

Motosikleti
Arora kasırga
Merak ediyorum kadın vurduğu zaman karşıdaki de vurursa ne olur?
Barbar,hanzo, dağ ayısı vb. gibi linçlere maruz kalınır.
Feministler sloganlar atarak caddelere dökülür.Hatta bazıları "karşı taraf daha şiddetli vurdu,kesinlikle yargılanmalı" falan diye basın açıklaması yaparak sacmalayabilir.
Normal şeyler bunlar.

Kendinizden daha düşük fiziksel güce sahip biri size vurduğunda ne düşünüyorsanız aynısı olur.
Küçük bir çocuk size vurduğu zaman da karşılık verirseniz kötü şeyler olur. Sonra bu ülkede hala çocuk hakları diye ağlayanlar olur.

Kim ne diye ağlar bilmem, ama bizden ne olmayacağını söyleyeyim.
Bir bok olmaz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kendinizden daha düşük fiziksel güce sahip biri size vurduğunda ne düşünüyorsanız aynısı olur.
Küçük bir çocuk size vurduğu zaman da karşılık verirseniz kötü şeyler olur. Sonra bu ülkede hala çocuk hakları diye ağlayanlar olur.

Kim ne diye ağlar bilmem, ama bizden ne olmayacağını söyleyeyim.
Bir bok olmaz.
burada kıyas güçsüz değil cezai ehliyeti olmamak eşşek kadar adam/kadın gelip birisine vuracak haddi buluyorsa kendinde karşısındaki de kendine korumaya hakkı vardır ne olacak yoksa kendimizden güçsüz aciz herkesten oturup dayak yemeyi mi bekleyelim videodan bahsetmiyorum videodaki denyo motorundan inmiş

Motosikleti
D400
Yani araç sürücüsü kadın %100 haksız ancak motosiklet sürücüsü de kaskını bile çıkarmadan kafasını neredeyse camdan içeri kadar sokup laf anlatmaya çalışmasaydı olay bu raddeye gelmeyecekti.

abi camdan içeri sokmak ile alakası yok adam gayette camdan uzakta kalıyor sadece duysun diye öne eğiliyor.
kimbilir kadın ne yaptı da adamın canına kast etti, çünkü kadının hareketlerini hiçbir şekilde haklı birisi yapmaz.

adam adalet eşitlik olduğuna inansa o kaskı cıkartıp 2 tekme çakardı kafasına ama "kadın" oldugu için erkek kendini savunsa bile haksız gibi düşünülüyor.

doğal selleksiyon tez zamanda ablanın haberini alırız umarım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ablam güzel tekme attı. Gerçi videoda motosiklet sürücüsü de aracından inip bık bık bık bir şeyler yapıyor, mantıken onun da ceza alması gerekmiyor muydu?

videonun öncesini bulamadım adama kaza yaptırma aşamasına gelmiş hatta yaptırmış bile olabilir bilemiyorum ama aracından inmek suç değil saldırı ve hakaret amaçlı inmek suç diye biliyorum.

Motosikleti
abi camdan içeri sokmak ile alakası yok adam gayette camdan uzakta kalıyor sadece duysun diye öne eğiliyor.
kimbilir kadın ne yaptı da adamın canına kast etti, çünkü kadının hareketlerini hiçbir şekilde haklı birisi yapmaz.

adam adalet eşitlik olduğuna inansa o kaskı cıkartıp 2 tekme çakardı kafasına ama "kadın" oldugu için erkek kendini savunsa bile haksız gibi düşünülüyor.

doğal selleksiyon tez zamanda ablanın haberini alırız umarım.
Yok hocam, bu şekilde yaklaşınca karşı taraftan yanlış anlaşılması çok mümkün. Kadınlar zaten daha bir savunmacı ve tedirgin (bazıları da direkt şirret / kaltak; öylesi de var, herkes sütten çıkmış ak kaşık değil...), dolayısıyla trafikte en ufak bir ters hareket ve söz karşı tarafta çok farklı algılanabiliyor. Kadın tam bir mal olmakla birlikte o motorcu arkadaş en azından kaskını çıkarıp daha yumuşak yaklaşsa çok farklı sonuç olabilirdi. Robot gibi gidiyor, niyeti belli değil (ki ben çok güzel bir niyeti olduğunu düşünmüyorum...), işin bu noktaya tırmanmasında motorcunun net kusuru var. (Öncesini bilmiyorum tabi, kim bilir ne oldu ki motorcu böyle ajite oldu?) Yazdığım gibi, kimseye medeniyet öğretmek gibi bir misyonumuz olmasın - gerek yok. (Şahsen medeniyetsizlere medeniyetin sadece "hayvan terbiye eder gibi" sopa, dayak vb. "ilkel koşullandırma yöntemleriyle" öğretilebileceğine inanan ve bunun da hem yasa dışı ve hem de ziyadesiyle tehlikeli olması yüzünden hiç böyle işlere bulaşmayan biriyim. Daha yukarıda yazdıklarımı bu bilgi ile birlikte yorumlamak lazım...)

Kameranız olsun, bir olay durumunda kameranın kayıtta olduğunu söyleyin. Gerilimi tırmandırmayın. İşler sarpa sararsa kamera kaydı delil olur. Bulaşmanızın elzem olduğu durumlar hariç kimseye bulaşmayın ve muhatap olmayın.

Motosikleti
Yok
Yani bu ülkeyi ne hale getirdiler ya... :(

Özellikle bu yol verme yüzünden çıkan tartışmalara muhatap olmamak için isteyen kim olursa yol veriyorum. Ne olacak, ben de yol istemiyor muyum sonuçta? Zaten trafik sıkıştığında herkes sadece bir araca yol verse, yine problem çözülecek bana göre, ama yapmıyorlar.

Ha, yol veriyorsun yol isteyene, bu sefer de arkandaki kuduruyor, "Niye yol verdin(!) ?" diye, kornalar, selektörler.

Yaşanmaz oldu bu memleket.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yani bu ülkeyi ne hale getirdiler ya... :(

Özellikle bu yol verme yüzünden çıkan tartışmalara muhatap olmamak için isteyen kim olursa yol veriyorum. Ne olacak, ben de yol istemiyor muyum sonuçta? Zaten trafik sıkıştığında herkes sadece bir araca yol verse, yine problem çözülecek bana göre, ama yapmıyorlar.

Ha, yol veriyorsun yol isteyene, bu sefer de arkandaki kuduruyor, "Niye yol verdin(!) ?" diye, kornalar, selektörler.

Yaşanmaz oldu bu memleket.
Üstat hep böyleydi, 30 sene önce de trafikte mal vardı, andaval vardı, hayvan çocukları vardı ama kameralar bu kadar yaygın değildi ve sosyal medya da olmadığından görmüyor, bilmiyorduk.

Motosikleti
Yok
Üstat hep böyleydi, 30 sene önce de trafikte mal vardı, andaval vardı, hayvan çocukları vardı ama kameralar bu kadar yaygın değildi ve sosyal medya da olmadığından görmüyor, bilmiyorduk.
Vardı da sanki bu kadar çok yok gibiydi tommygun hocam...

Sene 1991-92, ilk motosikletimi almıştım, gençlik enerjisiyle neredeyse her gün geziyorum...

Motosikleti yine otomobil mantığıyla, şeridi ortalayarak, aralara girmeden kullanıyorum. Dört ya da beş yıl böyle kullandım motoru, o zamanlar bir kere dahi yanıma gelip de beni şeridin dışına atmaya çalışan bir dört tekerlekliye rastlamadım, herkes saygı gösteriyordu stilime.

Ama iş 2020-2024 motosiklet kullanımıma gelince, bu bahsettiğim terbiyesizliği defalarca yaşadım (şeridin dışına itilme).

Yahut bu sık sık bahsettiğim "dibine kadar girme" olayı, yine 91-92, o senelerde pek hatırlamıyorum, daha doğrusu son 8-10 seneye kadar hatırlamıyorum. Belki yine vardı ama herhalde bu kadar değildi, o yüzden hatırıma girmemiş bile.

Yahut yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi, araca yol veriyorsun işi görülsün diye, arkandaki "niye yol verdin ulan?" diye çıldırıyor. Kardeşim sen hiç mi yol istemiyorsun kimseden? Sadece bomboş yolda mı şerit değiştiriyorsun? :( Yani böyle bir şey de yoktu sanki 8-10 sene öncesine kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar