Ehliyet Yetmeme Durumu - Trafik Polisi Arkadaş Var Mı?

Merhaba,
Trafik polisi memurlarımızın bu ehliyet yetmeme durumunu nasıl ayırt ettiklerini öğrenmek istiyorum. Yani ben çoğu çevirmede sadece ehliyet ver geç durumu olduğunu görüyorum(araba için) peki aracın ruhsatını kontrol etmeden yetmediğini nasıl anlıyorlar? Aracı görüp ehliyet yetmeme ihtimali tahmin ederlerse mi ruhsat soruluyor?

Şu motoru görünce aklımda bi "olur mu acaba?" sorusu oldu.
Motor BU
400 CC ama 59 beygir. Buna asfalt lastiği takmak var😍
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Acaba yanlış mı yazılomış? 4 zamanlı ama nasıl o kadar beygir veriyor? Acaba 2 zamanlının beygirini mi yazdılar?

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu motor zaten streel legal değil plaka çıkmaz sinyal ayna vs de yok

Merhaba,
Trafik polisi memurlarımızın bu ehliyet yetmeme durumunu nasıl ayırt ettiklerini öğrenmek istiyorum. Yani ben çoğu çevirmede sadece ehliyet ver geç durumu olduğunu görüyorum(araba için) peki aracın ruhsatını kontrol etmeden yetmediğini nasıl anlıyorlar? Aracı görüp ehliyet yetmeme ihtimali tahmin ederlerse mi ruhsat soruluyor?

Şu motoru görünce aklımda bi "olur mu acaba?" sorusu oldu.
Motor BU
400 CC ama 59 beygir. Buna asfalt lastiği takmak var😍
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Acaba yanlış mı yazılomış? 4 zamanlı ama nasıl o kadar beygir veriyor? Acaba 2 zamanlının beygirini mi yazdılar?
Motosikletlerin kWsına bakıyorlar .

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
1000-36.png

Bu motora kamyon lastiği de taksan yolda kullanamazsın. Polis/Cenderme kör olsa bunu görür, sağır olsa duyar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
demişiz bak yukarıda.
Dedin de abi ne kastettiğini anlayamadım :ROFLMAO: A2 ehliyet var bende ama acaba polis motoru görünceruhsatta sorar mı? Sorarsa A2 kurtarmaz. Benim genel çevirmelerde gördüğüm ruhsatsormuyorlar genelde en azından arabada iken. Ama olurda sorarsa evet ehliyetten kalırım.

Plakası olan tescili yapılmış aracın ruhsatını sormasına gerek var mı? Plaka sorgulandığında neredeyse yağını değiştirip değiştirmediğin bile belli oluyor nasıl olsa. (italik kısmı salladım biliyor da olabilirler)
He plaka sorgusundan mı kontrol ediyorlar aracın KW'sını falan? O zaman dert ya. heralde A ehliyete yükseltmeye bi 10 bin lira falan gider. Bir de zaman kısmı var. Değmez gibi. Eyvallah Osman abi.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
He plaka sorgusundan mı kontrol ediyorlar aracın KW'sını falan? O zaman dert ya. heralde A ehliyete yükseltmeye bi 10 bin lira falan gider. Bir de zaman kısmı var. Değmez gibi. Eyvallah Osman abi.
Yaşın yetiyorsa her halükarda ehliyetini A'ya yükselt. Belki arkadaşının motoruna bir tur binmek istersin veya deneme sürüşü yapacak olursun lazım olur. 🥱

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bizim polislerimiz ehliyet ruhsat istemez..
Motorun şeklinden, sürücünün tipinden davranışından anlar..
Dalga geçmiyorum gerçekten böyle..
Bu yönlerini çok taktir ediyorum...

Yaşın yetiyorsa her halükarda ehliyetini A'ya yükselt. Belki arkadaşının motoruna bir tur binmek istersin veya deneme sürüşü yapacak olursun lazım olur. 🥱
Valla ne para veresim ne gidip onun işleri ile uğraşasım geliyor açıkçası. Yoksa haklısın.

Abiler böyle aletleri arazide kullanırken ehliyet gerekmediğini farkındayım. Benim demek istediğim bunu trafiğe çıkarmaktı. Ama @Osm@n abinin dediği gibi plakadan bir kontrolle KW'sını görürler. Zaten o plaka çıkarma olayını nasıl yapıyorlar o da belirsiz, sonuçta sinyal yok, ayna yok.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Abiler böyle aletleri arazide kullanırken ehliyet gerekmediğini farkındayım. Benim demek istediğim bunu trafiğe çıkarmaktı. Ama @Osm@n abinin dediği gibi plakadan bir kontrolle KW'sını görürler. Zaten o plaka çıkarma olayını nasıl yapıyorlar o da belirsiz, sonuçta sinyal yok, ayna yok.
Çıkmaz diyoruz..
Elektrik tesisatı yok, elektriği üreten statörü bile ona göre.. Senin tesisatını kaldırmaz...
Yok yani, finito, the end..
Yalan söylemiş sana..plaka falan çıkaramazssın..Yola uygunluk belgesi olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar