Askerlik yüzünden iş bulamamak

Motosikleti
tvs raider 125
Bu sefer motor dışı konu açıyorum büyüklerimin tavsiyelerine ihtiyacım var :)
Askerliğimi bir iş ve düzenimi kurmak için (birikim vs.) tecil ettim 5 sene ama 2 martta 20 yaşıma gireceğim 25 yaşında askere gitmek ne kadar makul sevdiğim bir kız var ve ilerde beraber yaşama durumum var onun oturduğu illerde bir iş arıyorum yaza kadar kendimi geliştirip iş ilanlarına bakacağım fakat iş ilanlarının çoğu askerlik yapmış veya muaf istiyorlar çevremdekilerde yazın askere git gel hemen sonra iş bulman daha kolay olur diyorlar bazıları ise 2 senesini kullan birikim yap öyle git diyorlar hangisi daha mantıklı (Bu arada bir kızla aynı evde yaşamak hakkında kimsenin kötü fikirlerini istemiyorum lütfen bu hayatta bir insanın ne yaşadığını kimse bilemez tek yaşadığım için ortak olacağız)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir fikir: İş bulmak şu sıralar zor. Eğer üniversite derecesi varsa yedek subay olarak yapmayı da düşünebilirsiniz. Askerlik yapacağınız yerde lojman falan olursa cebe para kalır, 2026 senesi de bu şekilde geçmiş olur. 2027'de erken seçim ihtimali var; o zamana devlet kesenin ağzını açacaktır, iş piyasasında bir düzelme olabilir.

Motosikleti
tvs raider 125
Bir fikir: İş bulmak şu sıralar zor. Eğer üniversite derecesi varsa yedek subay olarak yapmayı da düşünebilirsiniz. Askerlik yapacağınız yerde lojman falan olursa cebe para kalır, 2026 senesi de bu şekilde geçmiş olur. 2027'de erken seçim ihtimali var; o zamana devlet kesenin ağzını açacaktır, iş piyasasında bir düzelme olabilir.
maalesef bir yandan da üniversite ve kpss sınavını geçmeye çalışıyorum hemde kız arkadaşımla yaşayacağım için şehir dışında çalışamam

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Gerekirse yunifersiteyi bırak askere git, askerlik derdinden kurtul. Zaten hepi topu 6 ay, esas duruşu bozmadan biter zaten.
Bizim zamanımızda askerliğin 6 ayını nöbet tutan adamlar vardı. Dünya karışık, savaş felan çıkarsa bitmez o askerlik. Mesela 1973'lüler 15 ay diye gitti, 19 ayda teskere aldılar.

Motosikleti
250sr
Güncel sıcağı üstünde yaşanmış bir tavsiye vereyim. Askerliktir, iştir, hayat kurmaktır, bunlara kafa yorarken sevdiğin kişiyi bunaltma ve bu konuda çok düşünüp, stres olup, karar vermek istediğini biliyorum ama bunu partnerine yansıtma ve tüm hayatını onun çevresinde kurma, kuruyorsanda bunu yaptığını çaktırma kendini öncelikli konumlandırdığını hissettir yoksa sana yemin ederim ilişki namına bişey kalmayacak. Çalışma ve hayat kurma hevesini koltuğunun altına alıp kendi rızanla askere gideceksin. Böyle olmayacağı konusunda ısrarcı isen, ben sever çabalarım sonunda da mutlu olurum sanıyorsan bu başlığın altında seni bekliyor olacağım, yalvarırım benim yaptığım hataları yapma bu devirde bu yaşta ki ilişkiler çok ciddi sabır ve zamana yaymayı gerektiriyor. Bişeyler olsun hayat kurulsun düzen otursun diye acele etme anın tadını çıkartın. Fırsatım olsa ben öyle yapardım...

Motosikleti
D400
okumuyorsanız, askerliği yapıp aradan çıkarmamak için bir sebep göremiyorum.

şansınıza iyi bir iş bulursanız, askerlik yüzünden çıkınca geri almazlarsa onu da kaybedersin

Motosikleti
tvs raider 125
Gerekirse yunifersiteyi bırak askere git, askerlik derdinden kurtul. Zaten hepi topu 6 ay, esas duruşu bozmadan biter zaten.
Bizim zamanımızda askerliğin 6 ayını nöbet tutan adamlar vardı. Dünya karışık, savaş felan çıkarsa bitmez o askerlik. Mesela 1973'lüler 15 ay diye gitti, 19 ayda teskere aldılar.
6 ayı kız arkadaşım napar ne eder diye gitmemezlik yapmıyorum 6 ay sonra askerlik yaptım geldim iş bulma durumum açılır mı yoksa 2 sene de kenimi daha çok geliştirip birikim yapım gideceğim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güncel sıcağı üstünde yaşanmış bir tavsiye vereyim. Askerliktir, iştir, hayat kurmaktır, bunlara kafa yorarken sevdiğin kişiyi bunaltma ve bu konuda çok düşünüp, stres olup, karar vermek istediğini biliyorum ama bunu partnerine yansıtma ve tüm hayatını onun çevresinde kurma, kuruyorsanda bunu yaptığını çaktırma kendini öncelikli konumlandırdığını hissettir yoksa sana yemin ederim ilişki namına bişey kalmayacak. Çalışma ve hayat kurma hevesini koltuğunun altına alıp kendi rızanla askere gideceksin. Böyle olmayacağı konusunda ısrarcı isen, ben sever çabalarım sonunda da mutlu olurum sanıyorsan bu başlığın altında seni bekliyor olacağım, yalvarırım benim yaptığım hataları yapma bu devirde bu yaşta ki ilişkiler çok ciddi sabır ve zamana yaymayı gerektiriyor. Bişeyler olsun hayat kurulsun düzen otursun diye acele etme anın tadını çıkartın. Fırsatım olsa ben öyle yapardım..
partnerim herşeyi biliyor ve beni ne olursa olsun destekliyor bunu bir kenaa bırakıp girdiğim şirkette 2 yıl 7 ay çalıştım 2 program biliyorum ilkini çok iyi ikincisini az buçuk yeni departman değiştim o yüzden bir tık askerliği erteledim geri alırlar mı diye düşünmekten sıkıldım

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben de 73'lüyüm. O sırada tecilli olduğum için bana vurmadı ancak bu şekilde askerliği uzayan 2 arkadaşım var, çok fena olmuştu onlar için. Şafak plaka sayarlarken bir anda kendilerini o durumda buldular. Feciydi gerçekten.

Motosikleti
Kuba x-boss
İlişki ve tek yaşama durumu dışında bende askerliği bekliyorum ve iş bulamıyorum.
Normal şartlarda da zaten iş bulmak zor, bu askerlik haliyle iyice zorlaşıyor. Üniversiteden geçen sene mezun oldum ve aralık sonu gibi tecili bozdum. Dağıtım zamanını mayısa attı, daha bekliyorum. Galiba günübirlik işleri kovalıyacağım. Allahtan borcumu falan kapattım. Şuan sadece askerde harçlık için biraz para biriktireyim derdindeyim.

Motosikleti
tvs raider 125
İlişki ve tek yaşama durumu dışında bende askerliği bekliyorum ve iş bulamıyorum.
Normal şartlarda da zaten iş bulmak zor, bu askerlik haliyle iyice zorlaşıyor. Üniversiteden geçen sene mezun oldum ve aralık sonu gibi tecili bozdum. Dağıtım zamanını mayısa attı, daha bekliyorum. Galiba günübirlik işleri kovalıyacağım. Allahtan borcumu falan kapattım. Şuan sadece askerde harçlık için biraz para biriktireyim derdindeyim.
Bende borçları yazın kapatyorum bir yanım birikim yapıp git gelince iş bulana kadar idare et o parayla diyor ama yaş 23 oluyor öteki tarafım beş parasız git geldiğinde daha kolay bulursun iş diyip öyle birikim yap diyor

Motosikleti
Kuba x-boss
Bende borçları yazın kapatyorum bir yanım birikim yapıp git gelince iş bulana kadar idare et o parayla diyor ama yaş 23 oluyor öteki tarafım beş parasız git geldiğinde daha kolay bulursun iş diyip öyle birikim yap diyor
Düşünce olarak zorlu dönemler valla. Benim yaş da 24 daha fazla beklemem saçma. Tüm seçenekleri işaretledim (12 ay vb. )

Motosikleti
250sr
Eğer arkanda ailen yada herhangi bir parasal destek yoksa bu yalnız yaşadığın ve kız arkadaşınla yaşamayı düşündüğün dönemde, elinde para yokken bırak askeri bakkala bile gitme, yalnız yaşama sebebin tercih mi zorunluluk mu bilmiyorum ama eğer yalnızsan, kendini bakıma muhtaç bir yaşlı dede gibi görmelisin çünkü başın sıkışıp olası bir kriz durumu olduğunda, seni sadece para kurtarıyor o yüzden dediğim gibi bir parasal desteğin yoksa sakın birikim yapmadan askere gitme, hem askerde hem sonrasında toparlarken yaşam kalitenden çok ödün verirsin bu süreçte de işler kötüye gider.
Masal gibi bir ilişkim vardı bitecek deseler gülüp geçmeye bile tenezzül etmezdim, ailem onaylamadığı için bağımı kesip yalnız yaşamaya başladığım dönemde çektiğim zorluklar yüzünden tam dediğin gibi eve çıkıp beraber yaşama arefemizde artık zorluklara dayanamayıp ayrıldık, daha hazırlıklı olsam yada başarılı olmayı bu kadar kafaya takıp kendimi deli etmesem daha sağlıklı ilerleyebilirdik, kısaca para güvencen. Paran olsun ve stres olma sakin kal. Lütfen. Üstten bir dille değil empati ve dstekleyici bir tavırla yazıyorum umarım çok mutlu olursun.

Motosikleti
tvs raider 125
Düşünce olarak zorlu dönemler valla. Benim yaş da 24 daha fazla beklemem saçma. Tüm seçenekleri işaretledim (12 ay vb. )
abi senin yaş cidden geçmiş üniversiteyi bu yüzden okumayı sevmiyorum tecrübe edinmek benim için daha önemli allah yardımcımız olsun valla olsun geç olsun güç olmasın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer arkanda ailen yada herhangi bir parasal destek yoksa bu yalnız yaşadığın ve kız arkadaşınla yaşamayı düşündüğün dönemde, elinde para yokken bırak askeri bakkala bile gitme, yalnız yaşama sebebin tercih mi zorunluluk mu bilmiyorum ama eğer yalnızsan, kendini bakıma muhtaç bir yaşlı dede gibi görmelisin çünkü başın sıkışıp olası bir kriz durumu olduğunda, seni sadece para kurtarıyor o yüzden dediğim gibi bir parasal desteğin yoksa sakın birikim yapmadan askere gitme, hem askerde hem sonrasında toparlarken yaşam kalitenden çok ödün verirsin bu süreçte de işler kötüye gider.
Masal gibi bir ilişkim vardı bitecek deseler gülüp geçmeye bile tenezzül etmezdim, ailem onaylamadığı için bağımı kesip yalnız yaşamaya başladığım dönemde çektiğim zorluklar yüzünden tam dediğin gibi eve çıkıp beraber yaşama arefemizde artık zorluklara dayanamayıp ayrıldık, daha hazırlıklı olsam yada başarılı olmayı bu kadar kafaya takıp kendimi deli etmesem daha sağlıklı ilerleyebilirdik, kısaca para güvencen. Paran olsun ve stres olma sakin kal. Lütfen. Üstten bir dille değil empati ve dstekleyici bir tavırla yazıyorum umarım çok mutlu olursun.
çok üzüldüm abim cidden Allah yardımcın olsun sanırım 2-3 sene birikim ve kendimi geliştirip gideceğim çünkü aynen dediğin gibi kimse parasız ilişki sürdürecek kadar yürek yok yapana helal olsun derim ama %99 bu ülkede durum böyle inşallahta sevdiğim bekler diye umuyorum

Motosikleti
DUKE 250
okul yada kariyer planın (mevcutta çok düzgün kaybetmek istemediğin bir işin) yoksa yarın askere başvur git gel aradan çıkart.
20 yaşındayken 2 sene yapacağın birikimle anca telefonunu yenilersin. (çok olağanüstü yeteneklerin yoksa)
işe yeni başlayan birisinin işi öğrenmesi, alışması vs derken 6-8 ay geçiyor.
geçen sene çalışmak için eleman bulamadığım için tecilli birisini aldım işe,1 yıl çalıştı şimdi tecilini bozdurdu 6 ay sonra askere gidecek,
yerine birisini almam gerekecek, mecbur 6 ay fazladan 1 kişi çalıştıracağım. ekipte başka ayrılan birisi yerine yeni çalışan arıyorum, gelen cv lerde askerlik Yapıldı yazmıyorsa direkt kafadan eliyorum artık.
artı şahsi fikrim, kız arkadaşına göre hayat planı yapma, kendi planlarını yap, makul birisi veya makul bir plansa, kız arkadaşın zaten dahil olacaktır.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
6 ayı kız arkadaşım napar ne eder diye gitmemezlik yapmıyorum 6 ay sonra askerlik yaptım geldim iş bulma durumum açılır mı yoksa 2 sene de kenimi daha çok geliştirip birikim yapım gideceğim
Altı ayda iş bulma durumun açılmaz. Aksine 2026 ve 2027 tüm dünya için zor geçecek. İş bulmak zorlaşacağı gibi işten çıkartmalar artacak. Bu arada askerliği aradan çıkarırsan kârlı çıkarsın.

Motosikleti
tvs raider 125
okul yada kariyer planın (mevcutta çok düzgün kaybetmek istemediğin bir işin) yoksa yarın askere başvur git gel aradan çıkart.
20 yaşındayken 2 sene yapacağın birikimle anca telefonunu yenilersin. (çok olağanüstü yeteneklerin yoksa)
işe yeni başlayan birisinin işi öğrenmesi, alışması vs derken 6-8 ay geçiyor.
geçen sene çalışmak için eleman bulamadığım için tecilli birisini aldım işe,1 yıl çalıştı şimdi tecilini bozdurdu 6 ay sonra askere gidecek,
yerine birisini almam gerekecek, mecbur 6 ay fazladan 1 kişi çalıştıracağım. ekipte başka ayrılan birisi yerine yeni çalışan arıyorum, gelen cv lerde askerlik Yapıldı yazmıyorsa direkt kafadan eliyorum artık.
artı şahsi fikrim, kız arkadaşına göre hayat planı yapma, kendi planlarını yap, makul birisi veya makul bir plansa, kız arkadaşın zaten dahil olacaktır.
doğru diyorsunuz bende eski çalıştığım firmanın grup firmasına vesile oldum ve 2 yıl 7 ay tecrübem var 2 programı da adım gibi biliyorum ve yetersiz hissediyorum o yüzden şirkete de tecil ettirdim 5 sene dedim çünkü yerime başkasını alacaklar o yüzden 2 sene yaptığım birikim haklısınız bu devirde fakat askerden döndüğümde faize altına yatırma gücüm olur içim rahat eder ve yerime başkasını alacaklarını bildiğim için kendimi bu alanda daha fazla geliştirip bari gelirken bir şirkete başvurduğumda içim rahat olsun istiyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeşimle aynı gün aynı üniversiteden mezun olduk. Mezuniyet sonrası o hemen askere gitti, benim çok güzel ortamım vardı, yüksek lisansa yazıldım ve sallayabildiğim kadar sallayayım istedim. Ardından işe girdim ve işte de şansım yaver gitti, yükseldim ve o sıra yüksek lisanstan devamsızlık nedeniyle atılmışım, haliyle bir daha tecil ettiremedim, işten güçten izin alıp 6 aylığına askere gittim. Dönüşte yine aynı şirkette eski görevimle işe başladım ama ben yokken tüm dünya değişmişti, eski performansıma ve yapmakta olduğum işi olması gerektiği gibi yapana kadar bir 6 ay daha geçti, adaptasyonum çok uzun sürmüştü. Kardeşim ise daha genç yaşta, okul bitimi hemen askerliği aradan çıkardığı için döndüğünde rahat rahat yüksek lisansını da yaptı, işine de girdi. Şimdiki aklım o zamanlar olsa mezuniyet sonrası hemen gider, aradan çıkarırdım askerliği.

Askerlik yapılmalı, herkes gitmeli ama şu da bir gerçek ki hakikaten bir erkeğin hayatındaki en büyük angaryalardan biri.

Motosikleti
D400
Arkadaş askere gitmek istemiyor, içini rahatlatmak için destek arıyor gibi geldi bana =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar