Motosikletle dünya turu yapan çift İran’da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben Tiger motora üzüldüm, bunları hapse atsınlar zaten, iran nedir yani? Gezecek ülke mi kalmadı? gidin mısıra orada piramitleri inceleyin yada ne bileyim hindistan gidin sokak lezzetlerini tadın ama iranda ne var? Yobaz memleket. Kurana küfretti deyip ulu orta genç kızı döverek öldüren ahmaklar topluluğu.
İranın yönetimi kötü, ülke ve insanı iyidir. Çok köklü bir gelenek ve kültür birikiminden bahsediyoruz.

ADB, israil, ingiltere vs. milyonlarca insanı öldürür gıkımız çıkmaz iran iki tane elemanı hapse atmış yazdığımız yorumlara bak.
İkiyüzlüyüz vesselam.

Hayatında vize sıkıntısı görmemiş, istedikleri ülkeye istedikleri gibi gidebilen, gelişmiş ülke vatandaşlatında var bu fantezi.

Başına bişey gelme olasılığı yüksek ülkelerde bişeyler yapma olayı.Şu kuzey korede noel geçirmek isteyen genç vardı ajanlıkla suçlanan.bu da onun gibi.

Ulan ABD ve İsrail'i birileri yok etse umurumda olmaz ama bu haberleri görünce de o şerefsiz ABD İran'ın içinden geçse diyorum. İran keşke yobazlar öncesi o eski güzel günlerine dönebilse...

Onlar da aptalmış. Ne işiniz var vahşilerin yönettiği ülkelerde ?

Arkadaşlar Arkadaşlar
İran sınırında bir köyde doğdum ve 20 li yaşlarıma kadar o bölgede yaşadım
Akrabalarımın yarısı halen İran da ikamet ediyor.
Özellikle gezginyörük diye bi hıyarağası var iran seyahatini izleyin orada nasıl davrandıklarını anlatıyor izleyin (ona ayrı kılım)
İran askeri sizi şüpheli görürse gayet kibar bir şekilde sorguya davet eder eğer ters cevap verirseniz tutumları ciddileşir ve çok sertleşir dayağa kadar yolu var.
(bu arada dayak harici bundan daha kötü muameleyi Türkiyede neredeyse her gezimde yaşadım)
bir zamanlar neredeyse 2 haftada bir gittiğim İran da bu muameleyi sadece bir kere yaşadım o da birlikte gittiğimiz herif iranın kara listesindeymiş bu şerefsizle ne geziyorsun diye yaptılar.
İran istihbaratında Türk askeri ve polis teşkilatının tamamının isim ve rütbe bilgisi olduğunu düşünüyorum çünkü ne zaman bir kolluk kuvvetiyle sınırı geçsek daha pasaport kontrolünde bunlara hayırdır birader niye bizim ülkemize geliyorsun yaptılar. Başka bir sürü meslek grubuyla geçtim hiç birine bu muameleyi yapmadılar.
Ben o çiftin ajan olup olmadığını bilmiyorum fakat adamlar sorgusuz sualsiz içeri attılarsa kesinlikle emindirler.

Motosikleti
apec apx7
Bu haberi okuyana kadar ABD nin ve Trumpun tututumunu kınıyordum, hatte diğer bazı ülkelerde Trumpun bu davranışına destek veriyorlardı, ancak bu haberden sonra bir an evvel askeri bir müdahale yapılması iyi olur diye düşünmeye başladım, İran karanlık ve kapalı bir rejimle yöneltildiği ve hapishanelerinde insanlık dışı şartlarda hapishanelerde tutulan suçlu veya suçsuz mahkumları tutan bu ülke bırde MÜSLÜMAN olarak geçiniyorlar, günümüzde Mollaların yönettiğini bile düşünmek esef verici bu rejim belkide Mrs. Trumpun (kendisini hiçde sevmem) ama Askeri bir harekatla bu rejimi yıkıp onun yerine Demokratip bir rejim ile yöneltilmesine vesile olursa çok iyi olur (Biraz zahmetli olsada) buna değer, belki o zaman hapishaneler kısmen boşalabilir,allah yardımcıları olsun, ayrıca İngiliz motorcu çiftin en kısa zamanda Özgürlüklerine kavuşma haberini kısa zamanda alırız inşallah,

bu insanların casus olmadıkları yolunda hayatın pahasına kumar oynar mısın? tam amerikanın iranla bozuşmak için sebep aradığı zamanda irandalar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Batılıların bir kısmında doğu romantizmi vardır. Şimdi "Oryantalizm" diyeceğim göbek dansı olarak anlaşılacak :)

Ben de ajan olduklarını düşünüyorum ama ajan olmasalar da doğu romantizmi ayağına savaş öncesi zamanda oraları gezmeye niyetlenecek kadar mal bir çift de olabilirler.

Ya bazı arkadaşlar olaya pozitif, bazı arkadaşlar da negatif olarak bakmışlar, İngiltere gibi bir ülke İrana casus göndermek için bula bula Motor ve seyahat sevdalısı bir çiftimi bulmuş,zaten bu çift yapacakları Motosikletle Dünya turu için İrandan geçmek zorundalar başka alternatiflerde de var da o güzergah da daha kuzeyden geçilebileceği olsa bile genel olarak Dünya turu için seçilen ROTA bu, bu ROTAYI takip ederek, Güneydoğu Ülkelernide görüp gezmek ve yaşamak istemiş olabilirler, ayrıca günümüzde artık casusluk demode olmuş durumda, böyle motorcu bir çiftin ülke hakkında edinecekleri istihbarat bilgileri artık teknolojik yollardan daha çabuk ve detaylı olarak sahip çok daha kolay. SLM

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ya bazı arkadaşlar olaya pozitif, bazı arkadaşlar da negatif olarak bakmışlar, İngiltere gibi bir ülke İrana casus göndermek için bula bula Motor ve seyahat sevdalısı bir çiftimi bulmuş,zaten bu çift yapacakları Motosikletle Dünya turu için İrandan geçmek zorundalar başka alternatiflerde de var da o güzergah da daha kuzeyden geçilebileceği olsa bile genel olarak Dünya turu için seçilen ROTA bu, bu ROTAYI takip ederek, Güneydoğu Ülkelernide görüp gezmek ve yaşamak istemiş olabilirler, ayrıca günümüzde artık casusluk demode olmuş durumda, böyle motorcu bir çiftin ülke hakkında edinecekleri istihbarat bilgileri artık teknolojik yollardan daha çabuk ve detaylı olarak sahip çok daha kolay. SLM

Osmanliya arkeolog maskesi ile casus yollayan Ingiliz ,Iranda sov yapar. Su anda Amerikanin en büyük derdi silah depolarinin ve devrim muhafizlarinin yerini tespit edebilmek. Son 12 gün savasinda belli oldu ki hala bunlarin yerini bulamamislar. Iranin bu savasi kazanamayacagini Iranlilar da biliyor ama tek bir savas gemisini veya Amerikan üssünü yok edebilirlerse Trump adaya veda eder.

İngiltere, İran'a hangi meslek grubundan casus göndermeliydi? Hangi meslek grubu ülke içinde rahatça gezip, rahatça bilgi toplayabilirdi?

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Bir ikitekerci ülkesinin ilan edilmemiş bir savaş içinde olduğu bir ülkeye gezmeye gider mi? Gidiyormuş. Bu durumu bir deyim açıklıyor; "hamama giren terler".

Bir ikitekerci ülkesinin ilan edilmemiş bir savaş içinde olduğu bir ülkeye gezmeye gider mi? Gidiyormuş. Bu durumu bir deyim açıklıyor; "hamama giren terler".
o iş öyle olmuyor Suriye ve ırak savaş halindeyken defalarca gittim sorun gideceğiniz yeri bilmek ve yerel halka saygı göstermek.
Hatta şöyle anlatayım Irakta Kürdistan bölgesinden Bağdata geçmek istediğimde Türkiyeden geldim diye beni ırak sunni bölgesine almadılar geri çevirdiler.
Musul'a geçmek istediğimde beni çok uyardılar oradakiler seni öldürür diye Musul da Türkiyeden geldiğimi öğrenince yüzlerini ekşitiyorlardı ama hiç saygıda kusur etmediler.
çatışma bölgelerinden uzak duruyordum sadece

Askeri ve stratejik bilgileri elde etmek için dışardan çeşitli hüviyet kisvelerinde kişileri ülkeye sokup bilgi edinilmesine gerek yokki, parayı bastınmı her ülkede hain bulmak çok kolay, bunun en son örneğini VENEZÜELLADA görmedikmi, Maduronun kaldığı evi yattığı odaya kadar tesbit edip paketlemedilermi? biraz araştırma yaparsak yakın geçmiş zamanda bu tür olayların vuku bulduğu herkesce bilinen bir durum, casus diye yakaldıkları bu motorcu çiftin hakikaten motorcu olup olmadıklarını geçmiş zaman içinde nerelere gitmişler nasıl maceralar yaşamışlar bunların tesbit edilmesi çok zor bir çaba gerektirmez, bence bunlar ülkenin veya dinin kurallarını bilmeden ihlal etmiş olabilirler herhangibir şekilde zaten batıya olan kızgınlık ve öfke nedeniyle yakalayın ulan şunları bakalım ne yapıyorlar bizim memleketimizde diyerekten olay vuku bulmuştur, belki bilenlerimiz vardır İRAN a motosikletle girenler eğer Motor 250cc nin üzerinde ise teminat depozitosu yatırmak zorundalar ve bu depozitoyu iade etmememk için türlü bahaneler aradıklarını YOUTUBE dan araştırılabilir, herneyse öyle veya böyle yapılan muamele hiç hoş ve insani olmamıştır, idam etmeye kalkmadıklarına şükredilmesi lazım,

Türkiyeyi Adım adım Karavanla gezen tipler var. Ben Bunların samimiyetine inanmıyorum. İran yönetimini sevmem ama ellerinde delil olmadan 10 yıl olmaz diye düşünüyorum. Fakat Belge vs varsa açıklamalılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar