30 euro limiti kaldırılması için bir etkinlik olabilir mi?

Motosikleti
Şu an yok
Merhabalar,

Bildiğiniz gibi 30 Euro gümrük istisnası kaldırıldı ve biz motorcular için büyük bir kayıp.

Temu'dan, Aliexpress'den parça almak avantajlı idi.

X platformunda @siviltepki hesabımızdan bir çağrı yapmak istiyorum.

Mart ayında bir pazar günü; Ticaret Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakmak ve bunuda bir motosiklet sürüşü ile
yapmayı düşünüyoruz.

Nasıl yapabiliriz? Ankara ve çevre illerden, İstanbul'dan katılabilecek motorcu arkadaşları nasıl davet edebiliriz?

Ses getirecek bir hamle olacağını ve hakkımız olan 30 Euro için yetkililerin konuya el atacağını düşünüyorum.

Ne dersiniz?

Motosikleti
Şu an yok
hevesinizi kırmak istemem ama değil siyah çelenk motosiklet sürüşü, israfil sura üflese gökten isa mesih inse 30 euro gümrük sınırını kaldırın dese bunlar yine kaldırmaz
X platformuna giriyor musunuz bilmem. Çok yoğun bir baskı var.

Temu'nun bilgisayarlarına Rekabet Kurulu el koyup alıp götürmüşlerdi. Sessiz sedasız geri verildi ve Temu'nun iş yapmasına bir şekilde izin verildi. Bunlar rastlantı değil. Eğer sesimiz etkili olmasa idi, Temu'yu kökten sileceklerdi.

Bakalım biz orada 5000 kişiyi aştık son 2 haftada. Etkili bir hareketle bu iş sonuçlanır. Ama önce insanların inanması lazım :)

Yinede fikriniz için teşekkürler. Daha da hırslandırdı beni :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Temu'nun bilgisayarlarına Rekabet Kurulu el koyup alıp götürmüşlerdi. Sessiz sedasız geri verildi ve Temu'nun iş yapmasına bir şekilde izin verildi. Bunlar rastlantı değil. Eğer sesimiz etkili olmasa idi, Temu'yu kökten sileceklerdi.
Fikriniz ve eyleminizi destekliyorum ama bu Temu durumu farklı. Temu, Türkiye'de bir şirket açarak tüm siparişleri o şirket üzerinden ithal ederek sistemi bypass etti. Yani Temu'ya verilmiş bir ayrıcalık ya da sesinizin etkili olmasıyla ilgili bir konu değil bu.

Motosikleti
Şu an yok
Fikriniz ve eyleminizi destekliyorum ama bu Temu durumu farklı. Temu, Türkiye'de bir şirket açarak tüm siparişleri o şirket üzerinden ithal ederek sistemi bypass etti. Yani Temu'ya verilmiş bir ayrıcalık ya da sesinizin etkili olmasıyla ilgili bir konu değil bu.
Merhaba,

Temu sıradan bir ithalatçı gibi ürünleri ithal etmeye çalıştığında, önceki ürün portföyünün %20 sini anca getirebilir. Yani %80 ürün grubunu getiremez. Nedeni ise; gümrüklerin gerekli gereksiz test-analiz süreçleri ve maliyeti.

Temu'ya evet ayrıcalık verilmedi. Sessiz sedasız bilgisayarları geri verildi. Ve bu alan açılarak sanki, Temu'nun her ürünü getirebileceği ve tüketicinin yine tüm ürünlere ulaştırılacağı algısı oluşturuldu.

Kısaca %80 ürün Temu'da olmayacak, ve asıl önemlisi diğer hiç bir siteden alışveriş yapılamayacak.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Biber gazı alerji yapıyor..
Jop larda acıtıyor lan.. :)

Bu hükümet sence kaldırır mı ?.. Adamların göz bebeklerinde $ işareti var görmüyor musun ?
Adamlar para diye köprüleri satıyorlar :)

Motosikleti
RKS 125S
Merhabalar,

Bildiğiniz gibi 30 Euro gümrük istisnası kaldırıldı ve biz motorcular için büyük bir kayıp.

Temu'dan, Aliexpress'den parça almak avantajlı idi.

X platformunda @siviltepki hesabımızdan bir çağrı yapmak istiyorum.

Mart ayında bir pazar günü; Ticaret Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakmak ve bunuda bir motosiklet sürüşü ile
yapmayı düşünüyoruz.

Nasıl yapabiliriz? Ankara ve çevre illerden, İstanbul'dan katılabilecek motorcu arkadaşları nasıl davet edebiliriz?

Ses getirecek bir hamle olacağını ve hakkımız olan 30 Euro için yetkililerin konuya el atacağını düşünüyorum.

Ne dersiniz?
Gömülü yazılımcı olarak mutlaka katılırım böyle bir etkinliğe. Ar-Ge malzemesi getirtmek için gümrükten velimiz bükülüyor. Hatta 30 Euro sınırından önce dahi IMEI kaydı yüzünden A7670E 4G modülleri için gümrük sürecinden yeni çıktık.

Motosikleti
Şu an yok
Gömülü yazılımcı olarak mutlaka katılırım böyle bir etkinliğe. Ar-Ge malzemesi getirtmek için gümrükten velimiz bükülüyor. Hatta 30 Euro sınırından önce dahi IMEI kaydı yüzünden A7670E 4G modülleri için gümrük sürecinden yeni çıktık.

Güzel.

Buna sadece kendimiz için değil, 80 Milyon için katılacağız. İhtiyaç sahibi insanlar çok ucuza ihtiyaçlarınıda alıyordu :(

Lütfen X platformunda Sivil Tepki'yi (@siviltepki) takibe alın. 5000 kişi olduk ve hergün büyüyoruz.

Çoğalalım ve sürüşe geçelim

Bu eyleminizi canı gönülden destekliyorum.

Fakat para için ne yapacağını şaşırdığı şu günlerde hükümetimizin ne pahasına olursa olsun, kabul etmeyeceğini düşünüyorum.

Not: Ankara da olsam bende gelirdim. İmkanı olan arkadaşların gitmesini tavsiye ederim.

Aliexpresten çok hobi ürünü aldım, memleketimizde olmayan, imkan olsa almaya da devam ederdim, maalesef bu yolu kapattılar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Şu an yok
Bu eyleminizi canı gönülden destekliyorum.

Fakat para için ne yapacağını şaşırdığımız şu günlerde hükümetimizin ne pahasına olursa olsun, kabul etmeyeceğini düşünüyorum.

Not: Ankara da olsam bende gelirdim. İmkanı olan arkadaşların gitmesini tavsiye ederim.

Aliexpresten çok hobi ürünü aldım, memleketimizde olmayan, imkan olsa almaya da devam ederdim, maalesef bu yolu kapattılar.

Ben sürüşe İstanbul'dan başlayacağım :)

Biz sessiz kalırsak evet hükümet hiç bir şey yapmaz.

Bu hareketimizi o yüzden siyasetten uzak tutarak, herkesin katılımını sağlamalıyız.

Kabul etmezse hükümet, 2. Kez daha büyük bir konvoy ile ve arabaları katarak devam ederiz. :)

Ya tamam ya derseler kaldıralım da üst sınırı nekadar yapalım derlerse ne diyelim bir limit söyleyelimmi yoksa snırsız olsun desek kabul ederlermi acep,

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Adamlar para diye köprüleri satıyorlar :)
Ben vatandaşın böbreğinin, dalağının ve bilumum sakatatının kelle başı fiyat verilerek satılmış olabileceğini bile düşünüyorum. Bir gün soğuk algınlığından hastaneye yatırılmışız, çıkarken bakacağız ki böbreğin biriyle dalak yerinde yok. TMSF tarafından el konulmuş.😜

Bunu yazdığım için üzülüyorum ama Türkiye barışçıl şekilde tepki göstererek, ses duyurarak hak aranabilecek bir ülke değil artık.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
2009'da 1500 Euro olan limit düşürülürken kimsenin sesi çıkmadı...
2022'de 150 Euro olan limit düşürülürken kimsenin sesi çıkmadı...
Ağustos 2024'de 30 Euro olan limit düşürülürken kimsenin sesi çıkmadı...
Aralık 2024'de Kargo dahil 30 Euro olan limit düşürülürken kimsenin sesi çıkmadı...
ve nihayetinde 2026'da limit toptan kaldırıldı...

Şimdi sesin çıkması hiç bir anlam ifade etmeyecek!

Sivil tepki iyidir, güzeldir ama ucu size/bize dokununcaya kadar akla getirmemek marifet değildir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar