Arka fren ses problemi (video içerir)

Arka frenimde videodaki gibi ses problemi var balatası yeni takıldı önceki de böyle ses yaptığı için değiştirildi.
İlk takıldığında bir sorun yok frende tutuyor ama beli bir süre sonra 1 2 gün sonra yine bu şekilde oluyor.
Önerilerinize açığım.
Motor Kuba tk03 arka fren normal kampana fren.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sanki balatanın yayları aynaya sürtüyor gibi ses geliyor...
Bir yere sürttüğü kesin..

Önceden de böyle ses geliyor demişsin..
Balata değişirken bakmadınız mı ses neden olmuş diye ?..

Sanki balatanın yayları aynaya sürtüyor gibi ses geliyor...
Bir yere sürttüğü kesin..

Önceden de böyle ses geliyor demişsin..
Balata değişirken bakmadınız mı ses neden olmuş diye ?..
Bugünde söküp baktım metal herhangi bir kısımda sürtme izi yok, eski balata da yoktu. sadece gözüme çarpan arka salıncak sola hafif bükük kasıntımı yapıyor napıyor anlamadım, balatayı incelediğimde belli başlı yerler kararmıştı o noktalar biri balatanın en az çalışan alt bölgesi ve boydan boya balatanın sadece kenarları. balata yanlış diyeceğim orjinal balatası da yapıyor. işin komik yanı söküp takıyorsunuz bir şey yok bir kaç gün sonra yine oluyor 2 keredir böyle. Bazı arkadaşlar su girmiştir diyor da su girince böyle ses çıkmaz en fazla cıyıklar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bugünde söküp baktım metal herhangi bir kısımda sürtme izi yok, eski balata da yoktu. sadece gözüme çarpan arka salıncak sola hafif bükük kasıntımı yapıyor napıyor anlamadım, balatayı incelediğimde belli başlı yerler kararmıştı o noktalar biri balatanın en az çalışan alt bölgesi ve boydan boya balatanın sadece kenarları. balata yanlış diyeceğim orjinal balatası da yapıyor. işin komik yanı söküp takıyorsunuz bir şey yok bir kaç gün sonra yine oluyor 2 keredir böyle. Bazı arkadaşlar su girmiştir diyor da su girince böyle ses çıkmaz en fazla cıyıklar.
Tekeri taktığında sıkıyorsun...
Bir kaç gün içinde salıncak gevşeyip , frene basınca kasılıyorsa balataların takılı olduğu aynada iz yapar...
Ya da kasılmadan dolayı teker bir yerlere sürtüyor da olabilir... Fren çubuğunu da kontrol et bence..

Tekeri taktığında sıkıyorsun...
Bir kaç gün içinde salıncak gevşeyip , frene basınca kasılıyorsa balataların takılı olduğu aynada iz yapar...
Ya da kasılmadan dolayı teker bir yerlere sürtüyor da olabilir... Fren çubuğunu da kontrol et bence..
valla hocam balatada değmemesi gereken bir yer göremedim garip olan o zaten. Teker sürtüyor olamaz sehpada kontrol ettim dışardan hiç birşey değmiyor, teker v.s. fren çubuğuna dikkat etmedim. şuan sök tak yaptım zımpara attım balataya hafif şuan ses yok yaptığında çubuğa da dikkat ederim. teşekkürler.

Motosikleti
Arora kasırga
Feyste de sordun ama tatmin edici cevap alamadın
O ses balatadan gelmiyor. Balatayla uzun süre haşır neşir olmuş biri olarak söylüyorum bunu.
Balata sürtse bı süre motoru tutar,eriyince işi biter
Dönüşlerde ses artıyor ise rulmana bak
Tam sağa dönerken tekere yük binince cortluyor
Sök tak yapabiliyorsan rulman göbeğini yokla iki taraflı,fiberini sök temizle yağla
Bende de vardı o ses biraz daha azdı ama boşa atınca belli aralıkta sürtme yapıp motoru tutuyordu akmıyordu,rulmanlar yerine yapışmış gibiydi.Hatta bir süre sadece mil uzerinde bile gitmiş olabilirim.Söküp içini açtım.Tornavidayla vura vura zor oynattım rulman bilyalarini. Temizleyip gresledim topladım şuan yağ gibi.
Aynen sendeki gibi bı aralıkta gacırt gucurt ediyordu

Feyste de sordun ama tatmin edici cevap alamadın
O ses balatadan gelmiyor. Balatayla uzun süre haşır neşir olmuş biri olarak söylüyorum bunu.
Balata sürtse bı süre motoru tutar,eriyince işi biter
Dönüşlerde ses artıyor ise rulmana bak
Tam sağa dönerken tekere yük binince cortluyor
Sök tak yapabiliyorsan rulman göbeğini yokla iki taraflı,fiberini sök temizle yağla
Bende de vardı o ses biraz daha azdı ama boşa atınca belli aralıkta sürtme yapıp motoru tutuyordu akmıyordu,rulmanlar yerine yapışmış gibiydi.Hatta bir süre sadece mil uzerinde bile gitmiş olabilirim.Söküp içini açtım.Tornavidayla vura vura zor oynattım rulman bilyalarini. Temizleyip gresledim topladım şuan yağ gibi.
Aynen sendeki gibi bı aralıkta gacırt gucurt ediyordu
Sordum grupta yaşamış biri olabilir diye.
Sadece frene basınca geliyor ses dönüşlerde yada normal giderken yok. rulmanlarda elle çevirdiğimde ses v.s yok.
Motoru tutan bir şey de yok dediğim gibi sadece frene basıldığında ses var.

Motosikleti
Arora kasırga
Sordum grupta yaşamış biri olabilir diye.
Sadece frene basınca geliyor ses dönüşlerde yada normal giderken yok. rulmanlarda elle çevirdiğimde ses v.s yok.
Motoru tutan bir şey de yok dediğim gibi sadece frene basıldığında ses var.
Kampana levye koluna bak geri çekmiyorsa da sürter
Sökünce içten levye kolunu + kampana kelebeğini + yayları yağla
Fren kolunun segmanlı ucuna da bak orası da bazen takılma yapıyor

Sorun kampana yüzeyinde (jant) ovalleşme ve çiziklerden kaynaklıymış.
Tornacı arkadaş haftaya bir ara getir taşlayalım dedi kurtarırsa tornada yoksa jant değişecek.
6 aylık 5000km motorun jantı bu hale nasıl gelir, nasıl bir metal kullandılarsa artık.
Neyse atlama yapıyormuş balata, sök tak yapıp balatayı zımparaladığında çizik kısma alışana kadar sorun çıkarmıyormuş.
Ben çizikleri görmüştüm ama çok sorun etmez diye düşünmüştüm.

Motosikleti
Arora kasırga
Sorun kampana yüzeyinde (jant) ovalleşme ve çiziklerden kaynaklıymış.
Tornacı arkadaş haftaya bir ara getir taşlayalım dedi kurtarırsa tornada yoksa jant değişecek.
6 aylık 5000km motorun jantı bu hale nasıl gelir, nasıl bir metal kullandılarsa artık.
Neyse atlama yapıyormuş balata, sök tak yapıp balatayı zımparaladığında çizik kısma alışana kadar sorun çıkarmıyormuş.
Ben çizikleri görmüştüm ama çok sorun etmez diye düşünmüştüm.
Düşük hızda arka frene bastığında yalpalıyorsa tornacı haklı
Sürüş sonrası ısınan jant göbeğine Su teması olduysa metalde orantısız büzüşme olur,otomobil fren disklerindeki yamulma ile aynı durumdur
Umarım sorunun çözülür

Düşük hızda arka frene bastığında yalpalıyorsa tornacı haklı
Sürüş sonrası ısınan jant göbeğine Su teması olduysa metalde orantısız büzüşme olur,otomobil fren disklerindeki yamulma ile aynı durumdur
Umarım sorunun çözülür
Sehpada teker dönerken hafif fren basınca hopluyor zaten motor.
Bakacağız artık şuan yoğunmuş haftaya bakarız dedi benimde acelem yok.
Başka tornacıya gitsen bakıvermez bile. Onun için beklerim.

Aradan biraz zaman geçti ama ancak gidebildim sanayiye, kampana yüzeyi taşlandı bir noktada tümsek vardı ve yüzeyde dikey çizikler vardı öncesini çekmeyi unuttum tornadan sonraki hali bu şekilde. Frende güzel oldu ses falanda kalmadı. Sökmüşken rulmanlarda greslendi.
543v9b0.jpeg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar