Forza 250 ile yağmurlu ve soğuk hava da Gaziantep-Mersin.

Motosikleti
Honda Forza 250
Merhabalar iki gün sonra bu rotada süreceğim. İlk defa soğuk ve yağmurlu havada süre olarak bu kadar uzun sürüş yapacağım, ortalama 70-80 km ile eski yoldan yaklaşık 7-8 saat süreceğini tahmin ediyorum, ara dinlenmeler dahil, ayrıca yemek te yapacağım, muhtemelen menemen olacak :)

Kışlık ekipman su geçirmez pantolon-mont, ekstra içlik, üste ekstra olarak ince yağmurluk aldım. Tamir kiti, tamir malzemeleri vs onlarda tamam. Tahminime göre yolculuğun %70'inde yağmur altında süreceğim.

Hazırlık ve genel bakım olarak Motosikletin varyatörünü balata pimlerine, bagalara kadar söküp, temizleyip, zımpara, gress tam bakımını yaptım. Ön arka fren merkezlerini söktüm, temizledim ve balataları değiştim, contaları değiştirdim, arka lastiği yeniledim. Motor yağı, şanzıman yağı, hidrolik yağı, filtreleri değiştim, değişmeyen bir tek soğutma suyu kaldı.

Sürüş için çok mutluydum ama kiminle paylaşsam ölüme gidiyormuşum gibi tepki verdiler. Bu yazıyı da ola ki dönemezsem hatıra kalsın diye yazıyorum. Rotamı güvenli şekilde yapacağım, olurda dönemezsem bi hayır duanızı alırım :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Yapmak zorunda değilsin neden zorluyorsun anlayamadım. Yağmurda kullanmak başlı başına bir risk...

Motosikleti
Honda Forza 250
Güle güle gidip, kazasız belasız yine güle güle dönmeniz dileğiyle.
Alpbatur:
Yapmak zorunda değilsin neden zorluyorsun anlayamadım. Yağmurda kullanmak başlı başına bir risk...

Çok teşekkür ederim birazda moral için yazdım foruma :) Aslında hiç yapmak zorunda değilim ancak monoton bir hayatta, hep hayal kurup yarım bırakarak yaşıyoruz, her imkanım var ancak zamanım hiç yoktu, belki tekrar elime geçmeyecek bir fırsat oldu. bende bu fırsatı uzun uzun süreler tebessümle hatırlamak için yapıyorum. Bu güne kadar hiç kaza yapmadım, çok dikkatli ve yavaş sürerim, faydasını göreceğime inanıyorum :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yanında okuma yazma bilen biri var mı?
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal, pireler berber iken, Doğu’da bir köy ve onun da bir Ağası varmış...

Senenin on iki ayının sekizini karlar altında geçiren bu köyün ağasının en büyük zevki de, köy topraklarının kendisine ait olduğunu belirtmek için, ilk yağan karın üzerine işeyerek, çişi ile imzasını atmakmış...

Bu imza atma işi de bir merasimle yapılırmış... Karın ilk yağdığı sabah Ağa yanında has adamı Hasso olduğu halde köy meydanına gelir, Hasso’ya;

—Ula Hasso, eheli toplanmiş mi? diye sorar…

—Evet, ağam her keş toplanmiştır…” deyince

İtina ile işeyerek taze karın üzerine “Abdullah İyişişeroğlu” yazısını yazar, ondan sonra da bir nokta koyarmış…

Yazıyı yazarken de Hasso’ya sık, sık sorarmış…

—Ula Hasso, eheli bakiyor mi?”

—Evet, ağam, her bir keş bakiyo, pencereden, damdan, kayfeden her bir yerden bakiyolar... Köpekler, kediler, eşekler bilem bakiyo...

Yazma işi bitip, nokta konunca da ahaliden şiddetli bir alkış koparmış… Sonrada ağanın kestirdiği koyunlar çevrilir, pilavlar getirilir, kasabadan gelen baklavalar ortaya çıkartılır hepsi birden afiyetle yenirmiş… Bu durum yıllarca devam etmiş…

Yine bir kış günü Ağa, yanında Hasso olduğu halde, ilk kara işeyerek ismini yazmak için köy meydanına gelmiş...

Ahalinin toplanmış olduğu ve ağayı seyrettiklerine dair Hasso’dan bilgi aldıktan sonra Abdullah Ağa, merasime başlamış...

Ağa “Abdul…” yazdıktan sonra kalakalmış... Çünkü İyişişeroğlu Ağanın yaşı ilerlediğinden prostat olmuş, kalem yazmamış. Ağa panik içinde işin içinde halka rezil olmak var... Yavaş bir sesle; Hasso’ya sormuş?

—Ula Hasso, bakiyler mi?

—Hee, bakiyler agam… Sen neden durdun ki? Ağam Demiş…

Ağa çaresiz;

—Ula Hasso gel yanıma…

—Dön halka arkanı ve şu yazıyı sen tamamla… Demiş...

Hasso hemen çişini yapmak üzere hazırlanmış ama bir an durup Ağa’nın kulağına eğilmiş ve Agam demiş…

—Kırk yıldır kafama vurdun salak dedin…

—Sırtıma vurdun eşşek dedin…

—Bu gariban kuluna okuma yazma öğretmedin ki!

—Sen şimdi tut şunun ucundan Ağam, yazıyı bitirelim… Eheli bakiyo haa!

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal, pireler berber iken, Doğu’da bir köy ve onun da bir Ağası varmış...

Senenin on iki ayının sekizini karlar altında geçiren bu köyün ağasının en büyük zevki de, köy topraklarının kendisine ait olduğunu belirtmek için, ilk yağan karın üzerine işeyerek, çişi ile imzasını atmakmış...

Bu imza atma işi de bir merasimle yapılırmış... Karın ilk yağdığı sabah Ağa yanında has adamı Hasso olduğu halde köy meydanına gelir, Hasso’ya;

—Ula Hasso, eheli toplanmiş mi? diye sorar…

—Evet, ağam her keş toplanmiştır…” deyince

İtina ile işeyerek taze karın üzerine “Abdullah İyişişeroğlu” yazısını yazar, ondan sonra da bir nokta koyarmış…

Yazıyı yazarken de Hasso’ya sık, sık sorarmış…

—Ula Hasso, eheli bakiyor mi?”

—Evet, ağam, her bir keş bakiyo, pencereden, damdan, kayfeden her bir yerden bakiyolar... Köpekler, kediler, eşekler bilem bakiyo...

Yazma işi bitip, nokta konunca da ahaliden şiddetli bir alkış koparmış… Sonrada ağanın kestirdiği koyunlar çevrilir, pilavlar getirilir, kasabadan gelen baklavalar ortaya çıkartılır hepsi birden afiyetle yenirmiş… Bu durum yıllarca devam etmiş…

Yine bir kış günü Ağa, yanında Hasso olduğu halde, ilk kara işeyerek ismini yazmak için köy meydanına gelmiş...

Ahalinin toplanmış olduğu ve ağayı seyrettiklerine dair Hasso’dan bilgi aldıktan sonra Abdullah Ağa, merasime başlamış...

Ağa “Abdul…” yazdıktan sonra kalakalmış... Çünkü İyişişeroğlu Ağanın yaşı ilerlediğinden prostat olmuş, kalem yazmamış. Ağa panik içinde işin içinde halka rezil olmak var... Yavaş bir sesle; Hasso’ya sormuş?

—Ula Hasso, bakiyler mi?

—Hee, bakiyler agam… Sen neden durdun ki? Ağam Demiş…

Ağa çaresiz;

—Ula Hasso gel yanıma…

—Dön halka arkanı ve şu yazıyı sen tamamla… Demiş...

Hasso hemen çişini yapmak üzere hazırlanmış ama bir an durup Ağa’nın kulağına eğilmiş ve Agam demiş…

—Kırk yıldır kafama vurdun salak dedin…

—Sırtıma vurdun eşşek dedin…

—Bu gariban kuluna okuma yazma öğretmedin ki!

—Sen şimdi tut şunun ucundan Ağam, yazıyı bitirelim… Eheli bakiyo haa!

wtf

reo

Bahsettiğiniz güzergahta bugün ve yarın hava güzel, bugün güneş yarın bulutlu ama sıcaklık gün içinde 20 derece civarında. Özetle söylemek gerekirse zor bir yolculuk değil, kış şartlarına göre hava çok hafif.
Keyfini çıkarın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yalnız yoldaki çukurlara dikkat edin, geçenki şiddetli yağışlarda yollarda çukurlar oluştu

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar