trafikte ilk sürüş tavsiye

Motosikleti
250sr
Bugün ehliyeti aldıktan sonra ilk defa motorsiklet süreceğim ama sorun bu değil, ilk sürüşümün kahramankazan- ankara arası hem otoban hem şehir içi hemde trafiğin yoğun olduğu saatlerde iş çıkışı olacak olması, çünkü motorum dükkanda duruyordu ve eve götürüp o civarda binmek için ilk sürüşümü bu riskli rotada yapmam gerek. Verebileceğiniz tavsiyeler ve özellikle dikkat etmem gereken bişey var mı? teşekkürler

Motosikleti
Honda CL 250
Trafik için kesinlikle takip mesafeni koru.Emniyet şeridinden gideceksen en baba 50-60ı geçmemeye çalış.Uzun yolda en sağ şeritten stabil gidersin diye düşünüyorum.Ama dediğim gibi ne arabanın ne motorun arkasına çok yaklaşma trafikteyken ani durduklarında istemeden ön frene sert basarsın ya da duramazsın vs risk alma derim

Motosikleti
D400
Bugün ehliyeti aldıktan sonra ilk defa motorsiklet süreceğim ama sorun bu değil, ilk sürüşümün kahramankazan- ankara arası hem otoban hem şehir içi hemde trafiğin yoğun olduğu saatlerde iş çıkışı olacak olması, çünkü motorum dükkanda duruyordu ve eve götürüp o civarda binmek için ilk sürüşümü bu riskli rotada yapmam gerek. Verebileceğiniz tavsiyeler ve özellikle dikkat etmem gereken bişey var mı? teşekkürler

iş çıkış-giriş saatlerine denk gelme bence erken ya da geç çık.
En sağa geç, önündeki 20 ile gidiyorsa bile sollamaya çalışma tıngır tıngır arkasından git.
trafik fazlalaşırsa vs. emniyet şeridi varsa rahatsız hissedersen gir oraya oradan git.
Mutlaka yol ayrımlarına dikkat et sağa giriş çıkış kısımlarına.

Sakin sür, ekipmanını giy, düzgün bir hava şartında yola çık.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben başka şehirden gidecek falan sandım kahramankazan yazdım ankaraya 30 kmymiş dümdüz çevreyolu düşünmene yazmana kafa yormana bile değmez çık git

Genelde söylenen dikkatli ol yavaş git dışında bir şey söyleyeceğim.
Muhtemelen zaten çok yavaş gideceksin. Arkanı kontrol etmeyi unutma. Aynalar süs için koyulmuyor, "kendi yolumda gidiyordum" diyen insanlarla dolu hastaneler ve diğer tatsız yerler.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ankara'yı bilmeyenler sallamasın lütfen...

Neyse hocam, Kazan-Ankara (Ankara'nın neresi tabii?) arası trafik sıkıntılı biliyorsun. İlk kez trafiğe çıkacak birisi için zaten ekstra sıkıntılı...bu yüzden sana önerim, hafta içi, hele hele iş çıkışı saatlerini unut. Biraz sabret, Pazar günü sabah saatlerinde yap bu sürüşü. En sağdan, trafiği aksatmayacak en düşük süratte, mümkünse araç sollamadan, gerekmedikçe şerit değiştirmeden evine sağ salim ulaş.

Bu arada Ankara'da nereye gideceksin? Ona göre sakin alternatif güzergahlara bakalım...

Motosikleti
Motorsuz
Dostum en sağdan düşük süratte giderken tırlara dikkat et tek diyeceğim.

Yola çıkmadan önce navigasyonla trafiği kontrol etmelisin. Problemli ve tıkanık yerlerde sürücüler sıkılıp olmayacak işler yapabiliyorlar. Trafiği kontrol et, nispeten az kalabalık yerlerden evine ulaşmaya çalış. Trafiğin yüksek hızlı seyrettiği yerlerde yavaş gitmek de tehlike yaratabilir. Trafiğin akış hızına göre kendini ayarla. Çok yavaş gidersen tehlike arkadan gelir. Çok hızlı gidersen karşıdan gelir . Dikkatli ol. Sakin ol. Çok sıkılırsan çek kenara bekle.
Geç gitmek hiç gidememekten iyidir.

Motosikleti
250sr
Ankara'yı bilmeyenler sallamasın lütfen...

Neyse hocam, Kazan-Ankara (Ankara'nın neresi tabii?) arası trafik sıkıntılı biliyorsun. İlk kez trafiğe çıkacak birisi için zaten ekstra sıkıntılı...bu yüzden sana önerim, hafta içi, hele hele iş çıkışı saatlerini unut. Biraz sabret, Pazar günü sabah saatlerinde yap bu sürüşü. En sağdan, trafiği aksatmayacak en düşük süratte, mümkünse araç sollamadan, gerekmedikçe şerit değiştirmeden evine sağ salim ulaş.

Bu arada Ankara'da nereye gideceksin? Ona göre sakin alternatif güzergahlara bakalım...
bugun gitmem gerekiyor merkeze gideceğim dışkapı yani otoban+şehir içi umarım yağmur yağmaz

Yola çıkmadan önce navigasyonla trafiği kontrol etmelisin. Problemli ve tıkanık yerlerde sürücüler sıkılıp olmayacak işler yapabiliyorlar. Trafiği kontrol et, nispeten az kalabalık yerlerden evine ulaşmaya çalış. Trafiğin yüksek hızlı seyrettiği yerlerde yavaş gitmek de tehlike yaratabilir. Trafiğin akış hızına göre kendini ayarla. Çok yavaş gidersen tehlike arkadan gelir. Çok hızlı gidersen karşıdan gelir . Dikkatli ol. Sakin ol. Çok sıkılırsan çek kenara bekle.
Geç gitmek hiç gidememekten iyidir.
bakalım rota genelde arabayla sürdüğüm rota olduğu için yolları biliyorum ama motorla ilk olacak

ben başka şehirden gidecek falan sandım kahramankazan yazdım ankaraya 30 kmymiş dümdüz çevreyolu düşünmene yazmana kafa yormana bile değmez çık
şehir içi kısmıda eklenince 54 km oluyor ilk sürüş için biraz gözümde büyüdü ama çıkacağız bakalım

varınca güncellerim inşallah

Aklıma, geçen sene hayatımda ilk defa koca 230 kiloluk tiger ile 6 saatlik kapalı alan eğitiminden sonra Antalya'nın o arap saçına dönmüş trafiğinde üstüne bir de 40°'de dışarıya çıkmak zorunda kaldığım geldi bak. Ömrümden ömür gitmişti resmen. Motora nasıl halim olacağım bu sıkışık trafikte, nasıl döneceğim vs derken bile de full ekipmanla sırılsıklam olmuşum :D ve nihayetinde alnımın akıyla çıkmıştım o hengameden.

İşin sırrı rotayı bilmekte zaten hocam, ben bilmediğim için ekstra çileli gelmişti zaten ki sen biliyormuşsun. Eh gerisi de heyecana yenik düşmemek, kontrolü elden bırakmamak ve aceleci davranmamak.

Motosikleti
Dominar D250
Kazan'a bir sefer arkadaşı ziyaret etmeye gittim (arabayla)
geçen seneden bu zamana değişim olmuş mudur bilmiyorum ama o yolu motosikletle hemde iş giriş-çıkış saatlerinde ben olsam gitmezdim :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
KahramanKazan ne yav? EnKahramanTencere neresi?
Bugün ehliyeti aldıktan sonra ilk defa motorsiklet süreceğim ama sorun bu değil,
Daha önceden trafikte motor sürmüşlüğün var ise korkmana gerek yok, biraz daha dikkatli sür devam et.

Motosikleti
250sr
Aklıma, geçen sene hayatımda ilk defa koca 230 kiloluk tiger ile 6 saatlik kapalı alan eğitiminden sonra Antalya'nın o arap saçına dönmüş trafiğinde üstüne bir de 40°'de dışarıya çıkmak zorunda kaldığım geldi bak. Ömrümden ömür gitmişti resmen. Motora nasıl halim olacağım bu sıkışık trafikte, nasıl döneceğim vs derken bile de full ekipmanla sırılsıklam olmuşum :D ve nihayetinde alnımın akıyla çıkmıştım o hengameden.

İşin sırrı rotayı bilmekte zaten hocam, ben bilmediğim için ekstra çileli gelmişti zaten ki sen biliyormuşsun. Eh gerisi de heyecana yenik düşmemek, kontrolü elden bırakmamak ve aceleci davranmamak.
evet rotayı bilince kolay oldu cidden
Kazan'a bir sefer arkadaşı ziyaret etmeye gittim (arabayla)
geçen seneden bu zamana değişim olmuş mudur bilmiyorum ama o yolu motosikletle hemde iş giriş-çıkış saatlerinde ben olsam gitmezdim :)
çukurlar o kadar kötü ki plakam düştü durup alamadım da sabah gitmişti mecbur değiştireceğiz

Daha önceden trafikte motor sürmüşlüğün var ise korkmana gerek yok, biraz daha dikkatli sür devam et.
yok ilk defa sürdüm o arabaların içinde durmak ve özellikle tırlar gericiydi ama bir sıkıntı olmadı, tırlardan uzak olmak için nerdeyse en sol şerite yakın gittim motorun hızlanmıyor olması çok sıkıntı neden torklu motor istediklerini ilk sürüşten anladım, sadece keyif değil kesinlikle güvenlik için hızlanma gerekli
korkanın cocugu olmaz sağdan sağdan fıtı fıtı.
görev tamam arndiol bey

Motosikleti
yok:(
arkandan kuryeler seni taciz edecektir korna çalacak bağıracaklar, aldırma hangi hızda kendini güvenli hissediyorsan öyle git. he bir de dörtlüleri yakık gezme sinyallerini kullanmaya çabala

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Kazan - Ankara arası, özellikle Saray'a kadar yol düz ve sıkıcıdır. Trafik 100-120km hızları arası akar. Eğer profilindeki motor doğruysa o yol için hızı yetersiz kalacaktır. Mesajınızı ve verilen cevapları gördüğümde aklıma ilk gelen düşünce; "o yol sıkıntılı, çiğ çiğ yerler, umarım başına bir şey gelmez" şeklinde oldu.
Ankara dışında yaşayanlar için Ankara trafiğinde ilk defa araç kullanmak biraz sıkıntılıdır. Kendine has kuralları veya kuralsızlıkları vardır. Örneğin İstanbul'da trafik olsa da belirli bir düzende akar. Ankara sürücü profili ise dengesiz ve sürprizlerle doludur.
Biz o yolu genelde tur yaptıktan sonra Ankara'ya dönüş yolu olarak kullanırız. Oldukça sıkıcıdır ve bir an önce bitmesini isteyerek mecburen kullanırız.
Benim size tavsiyem motosikletinizin hacmini yükseltmeniz en azından 250cc ve üzeri motosikletlere binmeniz şeklinde olacaktır. Bir diğeri ise Kazan'da (Kahramankazan demeyi sevmiyorum, çakma Kahraman) motosiklet kullanan birkaç arkadaş edinmeniz ve beraber sürüşler yapmanız şeklinde olacaktır.
Sürüşlerimizin birinde tanıştığımız Kazan'da yaşayan bir arkadaşımız vardı. Dilerseniz onunla irtibata geçeyim, size ulaşsın. Uyuşursanız arada beraber sürüşler yaparsınız. Mutlaka faydası olacaktır.

Motosikleti
250sr
Kazan - Ankara arası, özellikle Saray'a kadar yol düz ve sıkıcıdır. Trafik 100-120km hızları arası akar. Eğer profilindeki motor doğruysa o yol için hızı yetersiz kalacaktır. Mesajınızı ve verilen cevapları gördüğümde aklıma ilk gelen düşünce; "o yol sıkıntılı, çiğ çiğ yerler, umarım başına bir şey gelmez" şeklinde oldu.
Ankara dışında yaşayanlar için Ankara trafiğinde ilk defa araç kullanmak biraz sıkıntılıdır. Kendine has kuralları veya kuralsızlıkları vardır. Örneğin İstanbul'da trafik olsa da belirli bir düzende akar. Ankara sürücü profili ise dengesiz ve sürprizlerle doludur.
Biz o yolu genelde tur yaptıktan sonra Ankara'ya dönüş yolu olarak kullanırız. Oldukça sıkıcıdır ve bir an önce bitmesini isteyerek mecburen kullanırız.
Benim size tavsiyem motosikletinizin hacmini yükseltmeniz en azından 250cc ve üzeri motosikletlere binmeniz şeklinde olacaktır. Bir diğeri ise Kazan'da (Kahramankazan demeyi sevmiyorum, çakma Kahraman) motosiklet kullanan birkaç arkadaş edinmeniz ve beraber sürüşler yapmanız şeklinde olacaktır.
Sürüşlerimizin birinde tanıştığımız Kazan'da yaşayan bir arkadaşımız vardı. Dilerseniz onunla irtibata geçeyim, size ulaşsın. Uyuşursanız arada beraber sürüşler yaparsınız. Mutlaka faydası olacaktır.
Öncelikle detaylı yorumunuz ve endişeniz için teşekkür ederim. Kazanda değil ankarada yaşıyorum keçiörende, iş yerim kazanda ve bu ilk sürüşümden sonra da sık sık gidip geleceğim, dediğiniz gibi motorun yavaşlığının acizliğine inanılmaz uğradım ve en sağ şeritte giden araçlara bile yetişemeyip emniyet şerinde geçerek yol verip geri şeride geçmek zorunda kaldım cidden sıkıcı ve uzun bir yol ve yüksek cc bir motosiklete ihtiyacım olacak bu motoru ikinci elde anca 100e satabilirim o da belki, bir 100de üstüne koysam 200 bin civarı öneriniz olur mu yoksa para biriktirene kadar bir süre kullanıp öğrenmeye devam edeyim mi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aaaaa 15 temmuzdan sonra kahraman ünvanı yapıştırdılar ya...
Bence de enkahramankazan olmalıydı...

Bu arkadaş kazanlıymış... Fikir babası yani ;)

wG1su3.jpg

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Öncelikle detaylı yorumunuz ve endişeniz için teşekkür ederim. Kazanda değil ankarada yaşıyorum keçiörende, iş yerim kazanda ve bu ilk sürüşümden sonra da sık sık gidip geleceğim, dediğiniz gibi motorun yavaşlığının acizliğine inanılmaz uğradım ve en sağ şeritte giden araçlara bile yetişemeyip emniyet şerinde geçerek yol verip geri şeride geçmek zorunda kaldım cidden sıkıcı ve uzun bir yol ve yüksek cc bir motosiklete ihtiyacım olacak bu motoru ikinci elde anca 100e satabilirim o da belki, bir 100de üstüne koysam 200 bin civarı öneriniz olur mu yoksa para biriktirene kadar bir süre kullanıp öğrenmeye devam edeyim mi.
Üstadım 200k civarı muhtemelen Dominar 400 önerebilirim. Biraz ağır ama hiç olmazsa gidiyor ve yedek parçaları mevcut. Servislerinde işinizi çözüyorlar.
100k civarı Bajajın N250, F250, NS200 ikinci ellerini bulabilirsiniz. Alım-satım ve sigorta masrafları dışında masraf etmemiş olabilirsiniz. Forumdaşlarımız farklı motosikletler de önereceklerdir yeter ki çinlilere bulaşmayın.

Özelden tel paylaşırsanız bizim Whatsapp Ankara Motosiklet Turu kanalına davet edebilirim. Havalar müsait oldukça hafta sonları Ankara'nın çevresinde "Çubuk, Karagöl, Kızılcahamam, Ayaş, Güdül, Beypazarı" günübirlik turlarımız oluyor. Amacımız hızlı gitmek olmadığı için mümkün olduğunca ana yollardan uzak virajlı köy yollarında sürüyoruz. Hemen her yaş grubundan arkadaşlarımız mevcut. Aramızda görmek isteriz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar