Kawasaki Zx6R 2024-2026 İkinci Geri Çağırma

Herkese merhaba,
Kawasaki Türkiye Distribütörü Z-Moto ile ilgili bir serzenişte bulunmak istiyorum.

Biliyorsunuz ki 2024/2026 Zx6r ların motorları ile ilgili ciddi bir problemden dolayı bir geri çağırma oldu. Problem oldukça ciddi olduğundan / hayati risk içerdiğinden Kawasaki satış durdurma kararı aldı ve motosiklet sahiplerine durum düzeltilene kadar motorlarınanı sürmemeleri gerektiği bildirildi.

Türkiye de önce bize gelen motorlarda bir sıkıntı yok problem sadece Amerika daki motorları kapsıyor şeklinde bir söylenti dolaştı. Bir süre sonra bunun doğru olmadığı ortaya çıktı ve ülkemizde de bir geri çağırma yaşandı. Bazı motorlarda bir problem çıkmayıp önlem amaçlı bir kaç değişiklik yapılırken bazı motorlarda sandık motor değişimi yapıldı.

Bildiriye linkten ulaşabilirsiniz :

Kawasaki diyor ki ilk geri çağırmada yaptığımız işlem problemi çözmekte yeterli olmadı biz tekrardan bu motorların satışını durduruyoruz siz de bu problem çözülene kadar motorlarınızı sürmeyin!

Bu problem sebebiyle motoru kitlenip büyük kaza yapan insanlar var.

Bu bildiri Kasım ayında yapılmış yani 3.5 ay geçmiş Z-Moto dan ses seda yok.

Konuyu özetlemek gerekirse :

Diğer ülkelerdeki insanların canı can da bizim ki patlıcan mı?

Arkadaşlar sizden ricam bu konuyu yayabilir misiniz

Son düzenleme:
Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Herkese merhaba,
Kawasaki Türkiye Distribütörü Z-Moto ile ilgili bir serzenişte bulunmak istiyorum.

Biliyorsunuz ki 2024/2026 Zx6r ların motorları ile ilgili ciddi bir problemden dolayı bir geri çağırma oldu. Problem oldukça ciddi olduğundan / hayati risk içerdiğinden Kawasaki satış durdurma kararı aldı ve motosiklet sahiplerine durum düzeltilene kadar motorlarınanı sürmemeleri gerektiği bildirildi.

Türkiye de önce bize gelen motorlarda bir sıkıntı yok problem sadece Amerika daki motorları kapsıyor şeklinde bir söylenti dolaştı. Bir süre sonra bunun doğru olmadığı ortaya çıktı ve ülkemizde de bir geri çağırma yaşandı. Bazı motorlarda bir problem çıkmayıp önlem amaçlı bir kaç değişiklik yapılırken bazı motorlarda sandık motor değişimi yapıldı.

Bildiriye linkten ulaşabilirsiniz :

Kawasaki diyor ki ilk geri çağırmada yaptığımız işlem problemi çözmekte yeterli olmadı biz tekrardan bu motorların satışını durduruyoruz siz de bu problem çözülene kadar motorlarınızı sürmeyin!

Bu problem sebebiyle motoru kitlenip büyük kaza yapan insanlar var.

Bu bildiri Kasım ayında yapılmış yani 3.5 ay geçmiş Z-Moto dan ses seda yok.

Konuyu özetlemek gerekirse :

Diğer ülkelerdeki insanların canı can da bizim ki patlıcan mı?

Arkadaşlar sizden ricam bu konuyu yayabilir misiniz

Hocam bu durum teee geçtiğimiz yazdan beri var hatta belki daha eski bile olabilir. Peyderpey geri çağırıyorlar, eğer zx6r var ve çağrımadılar ise arayıp bi endini hatırlat. Arkadaşta var ve aramasa Allah bilir ne zaman geri dönecekler gel değişimi yapalım diye..

Ve haklısın, bizim ülkede insanın canına değer verilmiyor. Yurtdışında kullanmayın dendi, ama burada kimse kulllanma demedi motoru. Bırak uyarmayı, dediğin gibi bizdeki serilerde sorun yok dendi (krizi sektirmenin saçma bir yolu) kendini hatırlatırsan parça değişimini yaparlar.

Şu güzel marka o kadar dandik bir distribütör tarafından temsil ediliyor ki..Yani Arn Motors bu markayı temsil etse tüm Kawa kullanıcıları daha mutlu olacak.

ARN motor satışında iyi ama servisini çok beğenmiyor insanlar, tecrübeli elemanlar yoktu en son ama ne oldu şimdi bilmiyorum.
Taksitli satış 2. eli bitirdi orası ayrı bir konu :/

Motosikleti
Ns200 15"
Ben ülkemizde motosikletlerde geri çağırılmaların düzgün işlediğini görmedim. Aslında işi bilen biri ve düzgün iş yapan bir usta kendisi yetki alabilirse sayılı insanlardan olur.

kawasaki bu işi beceremiyor
Kawasaki ile alakası yok seri üretimde olan ürünlerde olabilecek şeyler. Ülkemizdeki dengesiz politikalar sebebiyle japon firmaların çoğunluğu kendi gelmeden birine distribütörlük veriyor. Ülkeye getirenleri bildiğim için de çok şaşırtmadı.

Motosikleti
GSX8S
Benim dükü Arn motordan almıştım yılın başında geri çağırma yayınlandı ama hala arayıp haber veren yok. Normali nedir haberdar etme sorumluluğu distribütöre mi aittir bilmem ama sonuçta internetten yabancı siteleri takip etmesek habersiz kalıcaz. Hadi düklerdeki basit bir mevzu. Oysa kawasakininki ölüm kalım meselesi. Marka ülkedeki güvenilir japon itibarını kaybederse ileride satışların düşmesinden korkup ölen ölür kalan sağlar müşterimizdir diyorlar heralde.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Geçen bir konu vardı sanki, neden Honda çok satıyor diye?

Tam da hatırlayamadım, öyle bir şeydi galiba...:)

Kawasaki ile alakası yok seri üretimde olan ürünlerde olabilecek şeyler. Ülkemizdeki dengesiz politikalar sebebiyle japon firmaların çoğunluğu kendi gelmeden birine distribütörlük veriyor. Ülkeye getirenleri bildiğim için de çok şaşırtmadı.
nedense hep kawasakinin başına geliyor bu olabilecek şeyler.

Hocam bu durum teee geçtiğimiz yazdan beri var hatta belki daha eski bile olabilir. Peyderpey geri çağırıyorlar, eğer zx6r var ve çağrımadılar ise arayıp bi endini hatırlat. Arkadaşta var ve aramasa Allah bilir ne zaman geri dönecekler gel değişimi yapalım diye..

Ve haklısın, bizim ülkede insanın canına değer verilmiyor. Yurtdışında kullanmayın dendi, ama burada kimse kulllanma demedi motoru. Bırak uyarmayı, dediğin gibi bizdeki serilerde sorun yok dendi (krizi sektirmenin saçma bir yolu) kendini hatırlatırsan parça değişimini yaparlar.

ARN motor satışında iyi ama servisini çok beğenmiyor insanlar, tecrübeli elemanlar yoktu en son ama ne oldu şimdi bilmiyorum.
Taksitli satış 2. eli bitirdi orası ayrı bir konu :/
Hocam ilk geri çağırma yapıldı, ikincisi yapılmadı. Dediğim gibi çoğu insanın ikinci geri çağırmadan haberi yok bence.

Motosikleti
cbf 150
kawasaki motoguzzi mvagusto triumph ducati aprillia falan almak cidden yürek işi Türkiyede.

Yamaha honda suzuki alın geçin.

nedense hep kawasakinin başına geliyor bu olabilecek şeyler.
Harley Davidson da 9bin Sporter s modelini geri çağırıyormuş. Tek markaya takılmak saçma, yatak yorgan dediğimizde herkesin aklına gelen başka bir marka mevcut ya da paslanma yağ atma dediğimizde başka bir marka geliyor. Şunu alın geçin o kesin iyi çünkü bende sorun çıkmadı algısı da iş bilmemek oluyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
BMW nin basina defalarca geldi. Avrupada geri cagirma varken Borusan islik calarak salaga yatti , gecen senelerde S1000 serilerinde kullanilan yag filtrelerinin bir bölümü hatali üretildi , motorlar yolda giderken yag eksiltip yatak sardilar.
Maalesef firmalar üzerindeki hukuki yaptirimlar ülkemizde yetersiz ve adalet cok yavas isliyor. Acilan davalar nesillerden nesillere devroluyor.

Motosikleti
İki Teker Havada
TR kawasaki nin umursayacağını sanmıyorum

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Yahu honda, yamaha, suzuki güzellemesi yapmak da nedir şimdi!!! Zannedersin ki bu markalar şahane SSH veriyorlar da Kawa, Duc, Triph falan bu işi yapamıyor. Tepeden tırnağa, bu ülkedeki hiçbir motosiklet markası bu işi layıkı ile yapamıyor.
Serviste çalışanlar belli, distribütör ve bayilerin tutumu da belli.
Kulak üstüne yatmak diye bir tabir vardır, tam olarak motosiklet piyasasında bu var. Milyon liralara satılan motorlara milyon liralara satılan araçların 10/1 i kadar özen gösterilmiyor.
O yüzden burada bazı japonların güzellemesini yapıp diğer markaları yok saymak tamamen şahsi bir fikirdir ve şunu şunu alın geçin ötekilere gerek yok demek de hiç yakışık almıyor. Siz alın geçin, herkesin aklı kendine yetmeli.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Cimer üstünden sanayi ve ticaret bakanlığına şikayet edin. İzahat isteyin.

Motosikleti
PM-01
Sorunun markada veya markalarda olduğunu düşünmüyorum. Sorun genel olarak Türkiyede

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar