Elektronik Gaz Kolu Telli Sisteme Dönüşür Mü?

Motosikleti
İki Teker Havada
Arkadaşlar Avrupa Turuna çıktığınızı varsayın
Elektronik gaz kolu bozuldu diyelim
Sonuç ne olurdu?
Elektronik gaz kolu telli sisteme dönüşebilir mi?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Hayır değiştiremezsiniz, bunun için gaz kelebeğini ve tesisatta bir sürü değişikliğe gitmeniz gerekmektedir.

Senelerdir otomobiller elektronik gaz pedalı kullanıyor daha sıkıntı açanı görmedim.
motosiklette de sıkıntı açmıyor ama millette altı boş bi teknoloji zararlıdır algısı var bırak öyle kalsın

Motosikleti
Ns200 15"
motosiklette de sıkıntı açmıyor ama millette altı boş bi teknoloji zararlıdır algısı var bırak öyle kalsın
Mekanik sistemlerin basitliğinden ötürü gelen sorunsuzluk var bu bir gerçek ama bu sadelikte insana pek çok şeyi mahrum bıraktırıyor, 2.el alınmış araçların bir çoğunda kasap ustalar yüzünden kaynaklanan bir sürü problem çıkıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bozulduğunda telini değiştir yoluna devam edersin
Benim Ns200'de gaz teli koparsa ön kafayı ve depoyu komple sökmem gerekecek, kopsa bile yolda yapılacak bir yapıya sahip değiller.

gaz koluna gelene kadar çok daha sık karşılaşılan sorunlara odaklanın bence.
öncelikle, lastik patlarsa ne yapılır mesela? zincir koparsa ne yapmalı?
gaz kolu son düşüneceğiniz şey olsun.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Değiştiremezsin..

Sonuçta motosikletin bir ateşleme beyni ve bir sürü beyincikleri var :)

Benzini havayı hep sensörler ölçüyor.. Ateşleme ona göre yapılıyor...

İmkansız :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Avrupa'da derdinize derman bulursunuz ama Asya ya da Afrika seyahatleriniz canınızı sıkabilir.
Avrupadan kastın lüleburgaza kadarsa tamam :)
Daha ilerisinde daha büyük sıkıntı olur.. Dil bilmezsin , ortam bilmezsin , mekan bilmezsin :)

Ateşleme sisteminden yakıt sistemine kadar herşeyi değiştirmen gerekir ki , avrupa turuna çıkacak arkadaş uyduruk bir motorla çıkmayacaktır..

Belki yolda kalmamak için denenebilir ama yüzü astarını boy boy geçer... ;)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Daha ilerisinde daha büyük sıkıntı olur.. Dil bilmezsin , ortam bilmezsin , mekan bilmezsin :)

Ateşleme sisteminden yakıt sistemine kadar herşeyi değiştirmen gerekir ki , avrupa turuna çıkacak arkadaş uyduruk bir motorla çıkmayacaktır..

Abi ben 2 dil biliyorum :)

En azından Avrupa'da o motorlara aşina teknik kapasitesi daha yüksek servisler illa ki vardır. Ufak bir Google aramasıyla yetkili servis ya da anlayan bulmak çok kolay. Zaten bir çok tercüme uygulaması var, dil anlamında "Tarzan-Jane" tadındaysak ve en fik fik tercüme uygulamalarını da bilmiyor, kullanamıyorsak zaten Avrupa'ya neden gidiyoruz ki? :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Abi ben 2 dil biliyorum :)

En azından Avrupa'da o motorlara aşina teknik kapasitesi daha yüksek servisler illa ki vardır. Ufak bir Google aramasıyla yetkili servis ya da anlayan bulmak çok kolay. Zaten bir çok tercüme uygulaması var, dil anlamında "Tarzan-Jane" tadındaysak ve en fik fik tercüme uygulamalarını da bilmiyor, kullanamıyorsak zaten Avrupa'ya neden gidiyoruz ki? :)
Tamam da seyahat bütçesinin hepsini gaz koluna yedirirsin...
Lüleburgaz a kadar iyi demem ondan ;)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Benim yaşadığım Avrupa kasabamın adı geçmiş. :ROFLMAO:
Burası da tam bir avrupa kasabası, tabi az farkı var, avrupa kasabalarının hepsinde olan Nehir, köprü, Katedral ve park yerine sanayi atıkları yüzünden kirli akan bir dere, derenin üzerinde tarihi bir eski köprü, mimar sinan yapımı cami, ve park var, başka da benzerliği yok, her yer 5 karlı birbirine benzer beton binalar dolmuş. Kasapları, köftecileri ve peynircileri ucuz ve güzel ama. :))

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Arkadaşlar Avrupa Turuna çıktığınızı varsayın
Elektronik gaz kolu bozuldu diyelim
Sonuç ne olurdu?
Elektronik gaz kolu telli sisteme dönüşebilir mi?
Bozulmaz. Ben olsam Ride-by-wire sistem bir motosiklet bakardım, yeniden alacak olsam. Hem teknoloji yüklü oluyor o tip motosikletler, hem de dozaj ayarları, belki sonradan Veridian sistemleri gibi Cruise sistemleri eklenebiliyor; Kısacası kendinize uygun hale getirilebiliyor.

İşin temelinde potansiyometre okuması yapan sensörler ve beyinle iletişim kuran üniteler var. Otomobillerde çok uzun süredir var, he farkı ne dersen, motosikletlerimizin gaz kolları atmosfere doğrudan açık ki bu da aşınma-yıpranmayı arttıran en önemli faktör. Ben gaz kolundan dolayı sıkıntı yaşayan kimseyi okumadım, duymadım. Hayat benim çevremden ibaret değil tabi ki ancak literatür taraması yaparsan olmadığını sen de görürsün.

Bir diğer husus, açtıkça sertleşen kol hissiyatı ve boşluk alışkanlığı. Bunlar alışkanlıklar, açtıkça gazı arttırmak daha zor olacak haliyle çünkü tel geriliyor veya o ölü bölgeyi oluşturan gaz kolu boşluğu varlığı, bilek bükme hızımızı, frenleme alışkanlığımızı vs etkiliyor kıyaslandığında. Elk. gaz kolunda her bölgede gerilme aynı, ekstradan bir güç harcamak gerekmiyor. ("Bunlar minimal farklar kral ya" demeyin, her gün uzun yol gitmiyoruz ve trafikte sürekli aç-kapa döngüsünden ağrılar başlıyor bir süre sonra.)

Ezcümle şunu söyleyeyim; Artık motosikletlerimizi saf performans ve hissiyatlerden konfor ve sürüş emniyeti olmasına evirmemiz gerekiyor. Eskiden en basit elcik ısıtma dahi bir aksesuar olarak görülürken artık his ve hareket kaybı yaratıp kaza yapmamak adına soğuk havalarda kullanmak üzere eklediğimiz bir eklenti haline geldi, birçok motosiklet fabrikadan bu şekilde çıkıyor; yada bir başka örnek sis farları... Bundan dolayı bu değişim ve teknolojik dönüşüm desteklenmeli, tüketici olarak şirketlerden fazlasını talepte bulunmalıyız. Eski, eskiden güzeldi bugünün normali çok daha farklı diyerek karar almalıyız diye düşünüyorum. Belki yanlış, belki doğru. Bazılarımız için çoktan vazgeçilmez haline geldi, nostalji romantizminin manası kalmadı sanki gibi gibi....

Hayır değiştiremezsiniz, bunun için gaz kelebeğini ve tesisatta bir sürü değişikliğe gitmeniz gerekmektedir.

Senelerdir otomobiller elektronik gaz pedalı kullanıyor daha sıkıntı açanı görmedim.
Keşke bende telliyi elektroniğe çevirebilsem maşallah değirmen taşı gibi döndükçe dönüyor, en sonunda kafam atıp makara sistemi koyacam :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar