Honda Motosiklet Satışları Neden Hep Zirvede?

Toyota motosiklet sektorune girmedigi icindir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alemin kralı koskoca Honda 1. olmayacak da kim olacak? Amatör Suzuki ile Kawasaki mi? Hele o Kawasaki daha subap ve senkron ayarı yapmaya tenezzül etsin önce bir.
Kawayla tapagaz gittigi zamanlar bir sorun olmamasina ragmen,aheste aheste gazlarken motor sardiran bir abi vardi nedense o geldi aklima:)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O motorun ne ruzgari olacakta uzun tur cami takmislar

Eksi 2 beygir haneye hayirli olsun :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Honda Türkiyenin tofaşı...
Yedek parça, servis, ikinci eldeki değeri...

Adamlar her zaman işini ciddiye alıyorlar.. Sadece TR de değil, dünyada bile üstünler..

Ben de hondacıyımdır :)

Motosikleti
İki Teker Havada
Honda Türkiyenin tofaşı...
Yedek parça, servis, ikinci eldeki değeri...

Adamlar her zaman işini ciddiye alıyorlar.. Sadece TR de değil, dünyada bile üstünler..

Ben de hondacıyımdır :)
Motorları boş donanımlı olmasa iyi ama
Transalp 750 alıyorsun arka çanta demiri ile birlikte geliyor

Motor koruma demiri opsiyonel
Quick shifter opsiyonel
Sis farı opsiyonel
Usb girişi opsiyonel
Çanta demiri opsiyonel
3 lü Çanta Seti opsiyonel

Tubeless lastik yok İç lastikli
Cruise Control yok
Radar kontrol yok
Elcik ısıtma yok
Koltuk ısıtma yok

Donanım o kadar boş ki
Evet dediğin gibi
Honda Türkiye nin Tofaşı 😁

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
sadece dio mu çok satıyor da honda zirve de ? diğer bütün segmentlerde rakiplerinde fazla motor satıyor bu gün x adv forza 750 nt1100 bu klasmanda rakibi yok
ben hiç sevmesemde otomatik fites konusunda zaten bütün motosiklet sektörünü peşine taktı hepsi birşeyler yapmaya çalışıyor ama hiçbiri HONDA kadar mükemmel değil
aynı şey elektronik amortisör konusuda öyle seyir halinde iken hangi markalar da amortisör ayarı değiştiriliyor
hangi markalarda car play özelliği fabrika çıkışlı var misal o çok beğenililen BMW 1300 gs te car play yok
sağlamlık konusu da öyle kullanıcı faktörü var evet yetkili servis konusu bence biraz pahalı fakat çoğu markadan fazla yetkili servis hizmeti vermekte
Doğru düzgün kaynak bulamadım ama şöyle bir şey buldum: https://www.motosikletdefteri.com/b...n-motosiklet-markalari-ve-modelleri-hangileri.

Satış adetlerini düşündüğümüzde kurye motorlarının çokça satılmasından dolayı Honda'nın tepede olması çokda yadırganacak bir şey değil. Dünyanın daha fakir taraflarında da yine Honda ekonomik cub motorlarla piyasayı domine ediyor.

DCT sebebiyle satış rakamlarını artırmıştır Honda, normaldir. Ama hobi amaçlı motosiklet satışlarında Honda'nın tepede olduğunu sanmıyorum. Yollarda Africa Twin görüyorum evet ama ondan daha fazla GS görüyorum, Yamaha görüyorum, Multistrada görüyorum. Bence Honda kurye motoru üretmese satış adetlerinde listenin tepesindeki konumunu kaybeder.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kendisi burada distribütör eliyle dağıtım yapmıyor. Aynı zamanda en fazla gördüğümüz marka, motosiklet dışında da bilinirliği fazla. Yarışları domine ediyor, alan kişiler memnun, parça ve servis bulunabilirliği yüksek.

F54

Bu özelliği tarihte ilk defa uygulayan 2010 model Ducati Multistrada 1200 S'ye ayıp olmadı mı biraz?
KİMSE BECEREMEDİ bunu ilk honda yaptı demedim;)
evet kullanıyorum ama fanatik değilim daha önce de dedim iyi yanları olduğu kadar kötü yanlarını da paylaşırım

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Haluk Hocam seni kurtaracağım bu işlerden. Seninle chopper cruisera başlayıp millete ters köşe yapacağız :)
Çok da özendiğim bir tür bunlar Tommycim ama bana dik oturuşlu adventure - touring dışındaki türler sıkıntı zira 15 yıl önce boyun fıtığı ameliyatı oldum ve de Dio-Vespa tarzı skuterler ve de neredeyse tüm chopper-cruiser modelleri gibi pegleri totodan önde olduğu için çukur-kasislerde tüm darbeyi bel ve boyun omurlarında hissettiğimiz modeller bana çok uzak.

İki ucu şeyli değneğin diğer ucunda da supersport oturumlu, pegleri totodan arkada olduğu için motorun üstüne yatarak kullandığımız ve de boynumuzu kurbanlık koyun gibi ileriye uzattığımız modeller var.

Onlar da bana uzak.

Bu yüzden CRF 250, NX500, Tenere 700, Africa Twin gibi macera grubu motosikletlerle Tracer 700, Vstrom vb. nispeten dik oturuşlu touring modeller dışına çıkamıyorum.

Kıçıkırık Cub motorlarım bile bu açıdan çok avantajlı.

Çukur-kasislerde tam altta olan peglere basarak totoyu 1 cm bile seleden ayırınca darbeyi bacaklarımla sönümlemiş oluyorum.

Cıncıh gibi PCX'i sattırdı zamanında kıçıkırık Wave.

Bel-boyun fıtığı ağrısını çeken bilir.

Herkes teoride bu hastalıklara gebe.

Spor yaparak, aşırı kilo almayarak, motosiklet gibi aktivitelerde bu bölgelerimize alınacak darbeleri baştan bertaraf ederek belimizi-boynumuzu güçlü tutup korumak lazım.

Bu arada, seninle denk gelemediğimiz geçen yılki fuarda adaşım Haluk Kawasaki standında Vulcan S'i çok beğendi ve neredeyse alıyordu orada.

Senin uzun test sürüşünü de yaptığın Eliminator 500'ün de üstüne oturunca Vulcan S'in peglerinin çok ileride olduğunu gördüm ve de ille de bu tarz bir motor alacaksa Eliminator alması gerektiği konusunda ısrarcı oldum.

Eliminator 500'ün oturuşu hafiften touring motor oturuşunu andırırken Vulcan S'in oturuşu tam cruiser oturuşu bana göre.

Keyif alanlara birşey demem de işte tırsak motorcu olarak bana ters. 🥹 :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Senin uzun test sürüşünü de yaptığın Eliminator 500'ün de üstüne oturunca Vulcan S'in peglerinin çok ileride olduğunu gördüm ve de ille de bu tarz bir motor alacaksa Eliminator alması gerektiği konusunda ısrarcı oldum.

Eliminator 500'ün oturuşu hafiften touring motor oturuşunu andırırken Vulcan S'in oturuşu tam cruiser oturuşu bana göre.
Abi o Eliminator'un çok tuhaf bir oturuşu vardı. Ben İstanbul'dan İzmir'e gelene kadar tüm otoyol benim çatalı gördü.

Ben eski kafalıyım
gider grenajlarına küt küt vurum.
Motor bloğunu ellerim.
Şanzıman kapağına tıklarım.
Zinciri tekmelerim.
Lastik tekmelerim.
Kuyruğu sarsarım.
Eksoz polisajını pütür var mı diye okşarım.
Göstergeyi kastırırım.
Göstergenin camını parmakla bastırarak yoklarım.
Fren ve elektrik kablolarına çekiştiririm.
Pegleri tekmelerim.
Radyatör hortumunu çekerim.
vs. vs.
sonunda hep Honda kazanır.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Toyota motosiklet sektorune girmedigi icindir.
Kim demiş?
Toyota, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biridir. Dünya çapında otomobil satan gururlu bir Japon markasıdır. Çoğu kişi yanlışlıkla Toyota'nın Büyük Dört Japon firmasının parçası olduğunu varsayıyor. Ama öyle değil.
Büyük Dörtlü, küresel motosiklet pazarını ele geçiren en büyük dört Japon motosiklet üreticisini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu Japon motosiklet markaları şunlardır:
İnsanlar Toyota'nın neden motosiklet pazarına girmediğini merak ediyor. Neden motosiklet endüstrisinde iz bırakmak için diğer Japon markalarıyla rekabet etmeye çalışmadı ya da onlarla iş birliği yapmadı? Toyota'nın neden motosiklet üretmediğini öğrenmek için bu makaleyi okumaya devam edin.

1. Toyota bir zamanlar motosiklet üretimine başladı​

Toyota bir zamanlar motosiklet üretimine başladı

Bilmeyenler için, Toyota bir zamanlar bu alana girmişti. Şirket, 1950'ler ve 1960'larda motosiklet üretti. Bunu bilmedikleri için insanları suçlayamazsınız, çünkü çoğumuz o zaman doğmamışız.

1.1 Toyota tarafından Toyo Motors​

Toyota JGRMX Konsept Bisikleti​

Toyota JGRMX Konsept Bisikleti

1949'da Toyota, Toyota motosikletleri üretmek için "Toyo Motos" adlı bir yan kuruluş kurdu. Yetenekli bir mühendis olan Kazuo Kawamata, 1942'de Toyota Araştırma Laboratuvarı'nda işe girdi. Toyota'nın kurucusu Kiichiro Toyoda ile iletişime geçti. Daha sonra bisikletlere monte edilecek motor üretmeye başladı.

1.2 Üretim 1949'da başladı​

Şirket nihayet 1949'da motosiklet üretimine başladı ve 11 yıl boyunca devam etti. Şirket Toyo Motor, operasyonel aşamasında birkaç konsept Toyota motosiklet ve düşük güçlü modeller sundu. Bu motosikletlerin motorları 50-256 cc'den fazla değildi.

Toyota I-Road​

Toyota I-Road

Fotoğraf Kredisi: New Atlas

Toyota Miraidon Pokémon Konsept Motosiklet​

Toyota Miraidon Pokémon Konsept Motosiklet

Fotoğraf Kredisi: Nintendo Supply
Toyota hiç denememiş değil. Gerçekten de öyle olmuştu, ancak şirket daha sonra bunun bir fincan çay olmadığını keşfetti. O dönemde birçok yarışmacı başladı.

1.3 II. Dünya Savaşı'ndan Sonra Motosiklet Talebi Artıştı​

II. Dünya Savaşı'ndan sonra düşük maliyetli ulaşım talebi büyük oldu. Motosikletler, uygun fiyatlı ulaşım arayanlar için çok cazip bir seçenek haline geldi.

1.4 Toyota'nın Karşılaştığı Sorunlar​

Aynı zamanda Toyota çok araştırma yapmaya ve pratik adımlar atmaya başladı. Ancak, birkaç güvenilirlik sorunu nedeniyle arızalandı. Toyota motosikletleri fikri başarılı olmadı. Belki de tutarlı olmamaktan kaynaklanıyor olabilir. Sonuç olarak, Toyota 1960'ta motosiklet üretimini durdurdu. Honda'nın Toyota'ya en zorlu rakipi olduğu ortaya çıktı.

2. Toyota'nın Motosiklet Üretmemesinin Nedenleri?​

2.1 Motosiklet alanında Yoğun Rekabet​

Şu anda dünyada hem otomobil hem de motosiklet üreten birçok otomobil üreticisi bulunmaktadır. Bunun yerine, en iyi Japon üreticileri de dahil olmak üzere geniş bir otomobil ve diğer ürün yelpazesine sahipler. Bu otomobil markaları arasında BMW, Honda ve Suzuki bulunmaktadır.
Motosiklet endüstrisinin en büyük oyuncuları arasında bitmek bilmeyen motosiklet markalarının bir listesi var. Öne çıkan isimlerden bazıları şunlardır:
Şu anda motosiklet pazarına girmek çok fazla yatırım gerektirecek. Ancak yine de başarıyı garanti etmeyebilir.

2.2 Toyota daha çok temel yetkinliklerine odaklanmış​

Toyota şu anda belirli mobilite projelerine odaklanıyor. Bu projelerin dünya çapında geniş bir pazarı ve daha iyi fırsatları vardır.
Toyota'nın temel otomobil ürünlerini, aralarında arabalar, SUV'lar ve kamyonlar dahil olmak üzere yenilik yapmaya ve geliştirmeye tamamen yatırım yaptığını görebiliyoruz. Bu alanda sağlam bir pazar payı ve güçlü bir itibara sahiptir.
Marka, en iyi yaptığı işte başarılı olmaya devam etmek istiyor. Öncelikle temel yetkinliklerinize odaklanmak asla kötü bir fikir değildir.
Toyota, Toyo Motors'u neden kapattığı kararından pişman olmak istemiyor. Şirket kararını yas tutmuyor gibi görünüyor. Otomobil üretim sektöründe harika işler yapıyor.
Toyota dünya çapında büyük bir marka haline geldi. Dünyanın hemen her köşesi için otomobiller üretiyor ve dünya çapındaki her pazarı ele geçiriyor. Araba üretiminde büyük bir üne sahip ve yaptığı işe yenilik getiriyor.

2.3 Toyota'nın İş Stratejisi ve Stratejik Kararı​

Toyota motosiklet endüstrisinde başarısız oldu gibi değil. Şirket, pazara girmeme konusunda stratejik bir karar aldı. Ancak, motosiklet endüstrisinin büyük potansiyele sahip olduğu ve Toyota'nın öne çıkma şansı olduğu kesin.
Şu anda yota elektrikli arabalar ve hibrit teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor. Şirket, birkaç başka otomotiv girişimi üzerinde çalışmaktadır. Stratejik ve uzun vadeli hedefleri göz önüne alındığında, Toyota motosiklet pazarına daha erken girecek gibi görünmüyor.

2.4 Toyota'nın Belirli Bir Marka İmajı Var​

Toyota otomotiv sektöründe büyük bir isimdir. En güvenilir, güvenli ve aile odaklı araçlardan birini üreten özel bir marka imajına sahiptir.
Öte yandan, motosikletler Toyota'nın marka imajına uymuyor gibi görünüyor. Motosikletler daha bireysel, daha sportif ve eğlencelidir. Şirket, marka stratejilerini ve pazarlama taktiklerini tamamen yeniden tasarlaması gerekecek.

3. Sıkça Sorulan Sorular (SSS)​

3.1 Bir numaralı motosiklet üreticisi kimdir?​

Küresel düzeyde ise Honda, en büyük motosiklet üreticisidir. Ayrıca dünyanın dört bir yanındaki hayran kitlesine sahip en güvenilir motosiklet markalarından biridir. Honda motosikletleri son derece güvenilir ve insanlar sadelikleri, modern teknoloji paketleri, uygun fiyatları ve düşük maliyetli bakımı nedeniyle onları çok seviyor.
Honda ayrıca dünya genelinde en fazla motosiklet üreten ve satan kişidir. Motosiklet pazarında rekabet çok yoğun olsa da, Honda yavaşlamıyor gibi görünüyor. Yolculuğu boyunca her dev motosiklet markasıyla mücadele etti ve her seferinde zafer kazandı.
Honda için gelecek de çok parlak görünüyor. Ancak, son zamanlarda motosiklet dünyasını şoke eden tek bir endişe var. Şirket, 2040 yılına kadar tüm gazlı motosikletlerini sonlandıracağını açıkladı.
Daha iyi bir ortam için tek seçenek olduğu düşünüldüğünde, büyük motosiklet üreticilerinden birinin attığı büyük bir adım kesinlikle bu.

3.2 Suzuki Toyota'ya Ait mi?​

Hayır, Suzuki Toyota'ya ait değil. İkisi de farklı markalar. Toyota, otomobil, SUV ve kamyon üretiminde uzmanlaşmış bir otomotiv üreticisidir.
Öte yandan, Suzuki otomobil ve motosiklet üretiminde uzmanlaşmıştır. Her iki marka da kendine özgü ürünler üretir.
Ancak hem Toyota hem de Suzuki, bazı bileşenlerini Toyota Group'a ait Aisin adlı bir yan kuruluş olan üretici tarafından üretiliyor.

3.3 Hâlâ üretimde olan en eski motosiklet markası hangisi?​

Royal Enfield, bu gezegendeki en eski motosiklet markası olarak kabul edilmektedir. 1901 yılında kurulmuştur. Buna rağmen, araştırma ve geliştirme çok önce, on dokuzuncu yüzyılda başladı. Küçük bir garajın altında çalışan birçok birey veya mühendis grubu motosiklet tasarlayıp üretmeye çalışıyordu.
O dönemde motosikletler moped olarak biliniyordu. Küçük motorlarla donatılmış bisikletlerdi.
Bir diğer eski motosiklet Hint motosikleti, o da 1901 yılında kurulmuştur. Ancak, bu Amerikan motosiklet markası, ciddi zorluklarla karşılaştığı için birkaç kez kapatıldı.

3.4 ABD'de En Çok Satılan Motosiklet Hangisi?​

Honda Super Cub, ABD'de en çok satılan motosiklettir. Ayrıca dünyanın en çok üretilen motosikleti olma rekorunu da elinde bulundurmaktadır.
Honda, olağanüstü pazarlama ve marka stratejisiyle ABD'de oyunu değiştirdi. Honda Super Cub, Honda'yı ABD motosiklet sahnesinde büyük bir oyuncu haline getirmede büyük rol oynadı.
Honda'nın çok popüler sloganını duymuş olmalısınız:
"Honda'da en iyi insanlarla tanışıyorsun."
Honda
Bu, Honda'nın ABD motosiklet pazarına girmesinde oyunun kurallarını değiştiren bir nokta oldu.
Mutlaka Okunmalı: Honda'nın Olağanüstü Tarihi

4. Paket servis​

Toyota'nın motosiklet pazarına girmesinin doğru zamanı olmamasının birkaç nedeni olabilir. Yine de, geleceğin ne getireceğini asla bilemezsiniz.
Belki bir gün, motosiklet üretimi şirketin hedefleriyle uyumlu olabilir ve Toyota motosiklet üretmeye başlar. Üstelik Toyota'nın büyük bir marka adı var ve marka için motosikletlerini pazarlamak avantajlı olacak.
Rastgele motosikletçilere Toyota motosikletleri hakkında ne düşündüklerini sorarsanız, olumlu bir yanıt alma olasılığınız daha yüksektir. İnsanlar Toyota'nın motosiklet üretmesini görmekten çok hoşlanacak. Toyota'nın bir motosiklete nasıl yanaşacağını görmek ilginç.
Kaymak: Why Doesn't Toyota Make Motorcycles?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar