Büyük bir kaza geçirdim, tavsiye lazım

Motosikleti
Yamaha R25 2024
Merhabalar herkese. Öncelikle kısa bir tanıtım. 26 yaşındayım, 3 senelik motosiklet tecrübeme Pulsar NS 200 ile başladıktan sonra Yamaha R25 ile devam ettim. 26 Eylül 2025 tarihinde sabah ekipmanlar tam bir vaziyette R25 ile işe giderken ehliyetsiz ve 16 yaşında bir kamyon sürücüsünün ansızın önüme kırması sonucunda büyük bir kaza geçirdim. Kamyona çarptım ve sonrasında metrelerce asfaltta sürüklenerek betona kafadan çarparak durdum. Kafatası çatlakları, beyin kanaması, omurilik kırıkları, omurga ve göğüs kafesi kırıkları ve sağ el kırığı yaşadım. Travmadan dolayı kazayı hatırlamıyorum, hafıza kaybı yaşadım. 3 adet ameliyat geçirdim, birisi el ameliyatıydı diğer ikisi de omurilik ameliyatıydı, şuan omuriliğimde 14 adet platin takılı.

Ölüm riski ile 1 hafta yoğun bakımda yatırıldım ve daha sonrasında 2 hafta hastane yatışı sonrası taburcu oldum. Ameliyatlarda kalıcı felç riski geçirmişim ama neyse ki felç kalmadım. Böyle bir kaza geçirdikten sonra kimse motosiklete geri dönmeyi tavsiye etmez, ama ben vazgeçemiyorum ve tekrardan motosiklet alacağım. R25 pert oldu, karşı taraf tamamen suçlu ve davalarımızı bekliyoruz.

Elimde 500.000 TL civarında para var ve motosiklete yapacağım geri dönüş için uygun gördüğüm iki adet model var. Birisi sıfır 2025 model Yamaha R25, yani alışık olduğum ve halihazırda kullanmış olduğum motor. Avantajları motora alışık olmam ve performans konusunda beni üzmemesi. Diğeri 2025 model Pulsar RS 200 UG. Avantajı daha dik duruşa müsaade eden oturuş pozisyonu ve bu 14 platinli sırtıma iyi gelir, ama performans bakımından beni üzeceğini düşüyorum çünkü biraz hız merağım var.

Ben de motorcu arkadaşlara sorayım dedim. Biliyorum bunu okuduğunuzda diyeceksiniz ki bu deli böyle bedeni hasarlar aldıktan sonra motorun bir daha yanından geçmemeli, ama geçeceğim işte. O yüzden tamamen motosiklet bakımından tavsiye istiyorum, sizce ne almalıyım? Bu arada racing takıntılısıyım, naked veya chopper tarzı tavsiyelere açık değilim. Yamaha R25 ile devam mı, Pulsar RS 200 UG bu vücuda daha iyi mi gelir, yoksa başka tavsiyeniz var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.

Motosikleti
RKS 125S
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim, inşallah en kısa zamanda davayı kazanıp paranızı alırsınız. Voge 250RR veya RKS SRK 250R bakabilirsiniz yeni motor olarak, ikisi de binicisinin başına dert açan motorlar değil. Hatta R25 fiyatının az aşağısına veya az yukarısına bunların 450 cc, 550 cc modelleri de alınabilir ama srk450ra otomatik vites olduğu için tat vermez

Motosikleti
Honda Forza 250
Öncelikle geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Herşeyden önce deneme için birisinden bu motorları bulup sürüş yapmanı tavsiye ederim. Oturuş pozisyonundan dolayı belin izin vermeyebilir. Vücudun hazırsa öyle düşün derim. Yoksa ne alsan kullanamazsın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok büyük geçmiş olsun.
14 tane platinle bence biraz daha onforlu modellere bakın.
Naked ve chopper tarzı istemem demişsniz, o zaman orta boy adv tavsiye edeyim. Orta hacimde en konforlusu suzuki vstrom, size göre dede motoru gibi gelebilir belki ama r25'den iyi gider her türlü.

Çok büyük geçmiş olsun.
14 tane platinle bence biraz daha onforlu modellere bakın.
Naked ve chopper tarzı istemem demişsniz, o zaman orta boy adv tavsiye edeyim. Orta hacimde en konforlusu suzuki vstrom, size göre dede motoru gibi gelebilir belki ama r25'den iyi gider her türlü.

Sonunda beklenen vstrom tavsiyesi geldi. :ROFLMAO:

Merhabalar herkese. Öncelikle kısa bir tanıtım. 26 yaşındayım, 3 senelik motosiklet tecrübeme Pulsar NS 200 ile başladıktan sonra Yamaha R25 ile devam ettim. 26 Eylül 2025 tarihinde sabah ekipmanlar tam bir vaziyette R25 ile işe giderken ehliyetsiz ve 16 yaşında bir kamyon sürücüsünün ansızın önüme kırması sonucunda büyük bir kaza geçirdim. Kamyona çarptım ve sonrasında metrelerce asfaltta sürüklenerek betona kafadan çarparak durdum. Kafatası çatlakları, beyin kanaması, omurilik kırıkları, omurga ve göğüs kafesi kırıkları ve sağ el kırığı yaşadım. Travmadan dolayı kazayı hatırlamıyorum, hafıza kaybı yaşadım. 3 adet ameliyat geçirdim, birisi el ameliyatıydı diğer ikisi de omurilik ameliyatıydı, şuan omuriliğimde 14 adet platin takılı.

Ölüm riski ile 1 hafta yoğun bakımda yatırıldım ve daha sonrasında 2 hafta hastane yatışı sonrası taburcu oldum. Ameliyatlarda kalıcı felç riski geçirmişim ama neyse ki felç kalmadım. Böyle bir kaza geçirdikten sonra kimse motosiklete geri dönmeyi tavsiye etmez, ama ben vazgeçemiyorum ve tekrardan motosiklet alacağım. R25 pert oldu, karşı taraf tamamen suçlu ve davalarımızı bekliyoruz.

Elimde 500.000 TL civarında para var ve motosiklete yapacağım geri dönüş için uygun gördüğüm iki adet model var. Birisi sıfır 2025 model Yamaha R25, yani alışık olduğum ve halihazırda kullanmış olduğum motor. Avantajları motora alışık olmam ve performans konusunda beni üzmemesi. Diğeri 2025 model Pulsar RS 200 UG. Avantajı daha dik duruşa müsaade eden oturuş pozisyonu ve bu 14 platinli sırtıma iyi gelir, ama performans bakımından beni üzeceğini düşüyorum çünkü biraz hız merağım var.

Ben de motorcu arkadaşlara sorayım dedim. Biliyorum bunu okuduğunuzda diyeceksiniz ki bu deli böyle bedeni hasarlar aldıktan sonra motorun bir daha yanından geçmemeli, ama geçeceğim işte. O yüzden tamamen motosiklet bakımından tavsiye istiyorum, sizce ne almalıyım? Bu arada racing takıntılısıyım, naked veya chopper tarzı tavsiyelere açık değilim. Yamaha R25 ile devam mı, Pulsar RS 200 UG bu vücuda daha iyi mi gelir, yoksa başka tavsiyeniz var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.
Geçmiş olsun. Bence sakın dönme. Bazı şeyler bazı kişilere uyarı işarettir. O kadar ciddi kaza ve operasyonlardan ölmeden çıktı isen demekki geçirdiğin kaza manevi olarak esas Sana bir mesajmış ecel değil. Paranda az değil. Araba al gez keyfine bak. Samimi yorumdur

O paraya çok çılgın motorlar var, özellikle triumph grubunda. Bırak şu r25 yada pulsarı, bu ne vizyonsuz yaklaşım. 500k bütçe diyorsun. Yalnız o ameliyatlardan sonra racing işini unut derim, muhtemelen her tarafın ağrır. Tiger sport 660 yada tracer 7 gibi motorlara bak. 4 e atmadan tokatlar o saydığın motorları. Oturuş pozisyonu vs ancak bunlar gider bu saatten sonra. Ön yargılı olma.

Motosikleti
Yamaha R25 2024
Düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiye edilen adventure tarzı motorları inceliyorum, choppera da şans vermeyi düşünüyorum. Çok güzel adventure tavsiyeleri geldi, chopper için de tavsiye alabilirsem sevinirim. Musatti Kaizen dikkatimi çekti ama piyasaya yeni girmiş bir marka ve ben güvenilirlik istiyorum. Var mıdır şöyle performanslı ve kaliteli aynı zamanda yakışıklı chopper tavsiyeleri?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Büyük geçmiş olsun. Hornet 500 , Cbr 500R ya da Ninja 500'ü seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

Motosikleti
TVS Raider 125
Pist dışında racing sürmek bana akıl kârı gelmiyor. Naked veya adv tercih edilebilir. Ayrıca çok fazla ameliyat geçirmişsiniz, racing sizi çok yorabilir. Maxi scooter deneyebilirsiniz veya ADV. Çok geçmiş olsun.

Reyzing sürmek, herkesin s.kini d.şşağını saldığı rahat bir ortamda koltuk tepesine oturan veled inadına benzer.
Anlamsızdır gereksizdir.
Kaza oranlarının büyük kısmını reyzing süremeyen reyzingçiler yükseltir.
Kaskaını asfalta sürte sürte virja dönemiyorsan, reyzing sürme.
250 cc makine 2 zamanlı değilse racing sürme.
Osura osura gez ama o sik.ndirik ufak cc reyzing sesiyle bizi rahatsız etme.

''geçmiş olsun''

kardeş, tavsiye istemişsin ama tavsiye edeceğimiz modellere de kapalısın. ne diyelim en az 600'lük al bari, bir sonraki kazanda ameliyatın acısını, eziyetini çekmezsin.

racing motordan günlük ulaşım aracı olmaz diyorum ve işte kanıtı.
sandalyenin üstüne, racing motora oturur gibi oturup etrafına bir bakıyorsun;
sonra adam gibi oturmaya geçiyorsun ve çevrende ne kadar önemli bir alanı göremediğini kendin görüp anlıyorsun.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Geçmiş olsun..
Geçirmediğin badire kalmamış, ama daha iyileşmeden motor bakıyorsun... Cesaret falan değil seninki..
Bence vücuduna izin ver..İyileşsin.. 3yıl olur 5 yıl olur.. Sen hala farkında değilsin işin ciddiyetinin..
Motor işini ertele bence..Omurilik şkaya gelmez.. Sert bir çukurda ya da en ufak kazada o korktuğun felç olayını yaşaman büyük olası..

Acil şifalar..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiye edilen adventure tarzı motorları inceliyorum, choppera da şans vermeyi düşünüyorum. Çok güzel adventure tavsiyeleri geldi, chopper için de tavsiye alabilirsem sevinirim. Musatti Kaizen dikkatimi çekti ama piyasaya yeni girmiş bir marka ve ben güvenilirlik istiyorum. Var mıdır şöyle performanslı ve kaliteli aynı zamanda yakışıklı chopper tavsiyeleri?
chopper oturuş pozisyonu çok dik ve ayaklar önde, yani ayaklardan destek alma şansı yok, çukurlarda falan omurgaya vurur bütü yok gibi geliyor bana. bu yüzden chopper önermedim. uzun bacaklı ve selesi rahat adv tarzı motorlar daha iy olabilir bu yüzden.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660

Cok gecmis olsun. Ben de yakin zamanda ciddi sonuclari olabilecek ancak hafif olarak atlattigim bir kazaya karistim. Devam etme veya motor konusunda tavsiyem yoktur.

Iyilestiniz mi? Iyilesip motora tam hakim olabileceginize emin olun derim en azindan.

Hocam bu motosiklet işine gerekli fizik tedaviyi aldıktan sonra başlayacaksın değil mi?

Motosikleti
cfmoto 250sr
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu çapta bir kazadan sonra motor bakıyor olman aşırı çılgınca geliyor. Bende racing takintisi olan biriyim. Yani naked, chopper tarzında olan motorlarin çok daha rahat ve mantıklı olduğunun farkındayım. Tamamen heves meselesi 😅 ama bu kadar ameliyat sonrasında racing biraz rahatsız edebilir. İlla racing alıcam diyorsan o paralara bence CBR500 veya NİNJA 500 düşünülebilir. Tekerinize taş değmesin.

O kadar operasyondan sonra alinacak tek motor scooterdir.

fizik tedavi ve uzuvlarin kemik ve eklemlerin iyilesme,kaynama olayina hic girmiyorum.

Ayrica,motor surmek icin kas gucu de onemli bir kriter,sehpaya almak,garajdan cikarmak vs.

En mantiklisi kendinize iyilesme anlaminda bir surec belirleyin,son asama da spor ve fitness vs.ile destekleyin.

Eğer ki trafik sigortan ehliyetin ve kaskın varsa, olay yerine gelen trafik polisi yaralanmalı kaza raporu tuttuysa ve karşı taraf kusurluysa, karşı tarafın trafik sigortasından yaralanmalı kaza tazminatı alıyorsun. Dava açmaya gerek yok. Avukata veriyorsun, avukat sigortaya yazılı olarak başvuruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar