Tracer 900 vs vfr800x crossrunner

Motosikleti
Yok
Vfr kullanıcısı olarak tracer ın plastik yapısını sevmiyorum. Oyuncak gibi geliyor.
Honda daha motosiklet hissinde.

tr9 un da gücü yerinde ama vfr nin v4 vtec motoru gerçekten güzel.
2015 makyajlı alırsan topspeed i biraz daha güzel. Bende 2014 makyajsız var onun topspeed limitörü daha erken.
Vfr ile 3lü çanta setini takarak 2 sene önce 18 ülkü gezdik eşimle.
Şehir içi kullanım nasıl hocam? Çok yoruyor mu ?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kisisel hissiyatiniz sizi baglar , arada fark göremiyorsaniz istediginiz motoru secebilirsiniz.
...
Okan hocam, yukarıdaki ibare sonrasındaki argümanların %100 doğru, Helga'daki duolever de gerçekten harika bir şey. Bununla birlikte, bağlamın güvenli sürüş olduğu bir senaryoda, çok özel koşullar hariç aynı motor üzerinde, (ortak/yakın kalite segmentinde) düz veya ters amortisörün pratikte çok farkı olmamalı, oluyorsa bağlamda/sürüş şeklinde bir sorun vardır büyük ihtimal. (Aşağıdaki videoda bahsediyor bundan Ari. Tam yeri 02:08. Bu konu daha önce de defaten açıldı oralarda da paylaşmıştım...) Tabi ki yukarıda değindiğin gibi, şasisi hafif olması için daha esnek olan Tracer 9'da ön tarafın da mümkün olduğu kadar rijit olmasını isteriz. Şasi, amortisör vs her şey birlikte çalışıyor; tekil parçalardan çok sistemin bütünü ve bileşenlerin uyumu önemli.

(Yan konu olarak) Düz amortisörlü ve döküm jantlı bir motora (düz olanlar gerçekten çok kötü değilse) ters amortisör takmak yerine anlamlı ölçüde daha hafif dövme jantlar takmak (yani yayla desteklenmeyen kısımları hafifletmek) çok daha anlamlı bir yükseltme sağlayabilir diye yazan/çizenler var ki benim kafama da yatıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Okan hocam, yukarıdaki ibare sonrasındaki argümanların %100 doğru, Helga'daki duolever de gerçekten harika bir şey. Bununla birlikte, bağlamın güvenli sürüş olduğu bir senaryoda, çok özel koşullar hariç aynı motor üzerinde, (ortak/yakın kalite segmentinde) düz veya ters amortisörün pratikte çok farkı olmamalı, oluyorsa bağlamda/sürüş şeklinde bir sorun vardır büyük ihtimal. (Aşağıdaki videoda bahsediyor bundan Ari. Tam yeri 02:08. Bu konu daha önce de defaten açıldı oralarda da paylaşmıştım...) Tabi ki yukarıda değindiğin gibi, şasisi hafif olması için daha esnek olan Tracer 9'da ön tarafın da mümkün olduğu kadar rijit olmasını isteriz. Şasi, amortisör vs her şey birlikte çalışıyor; tekil parçalardan çok sistemin bütünü ve bileşenlerin uyumu önemli.

(Yan konu olarak) Düz amortisörlü ve döküm jantlı bir motora (düz olanlar gerçekten çok kötü değilse) ters amortisör takmak yerine anlamlı ölçüde daha hafif dövme jantlar takmak (yani yayla desteklenmeyen kısımları hafifletmek) çok daha anlamlı bir yükseltme sağlayabilir diye yazan/çizenler var ki benim kafama da yatıyor.

Sevgili Cyan ,

Basligin sahibi acikca iki motor arasinda karsilastirma istemis . Bende degerlendirmemi yaptim.

Buradan upsidedown mi yoksa düz amortisörmü tartismasina gecmek dogru degil. Dedigin gibi bir baska konuda tartisabileceginiz bir konu bu.

Ancak ,

Bir tane itirazim var. Güvenli sürüste de günü geldiginde acil fren yapmak zorunda kalabilirsin , hele birde benimki gibi 300 kilolari zorlayan veya uzun bir seyahat icin agzina kadar yüklenmis bir motoru hele birde artci ile kullanan biriysen her kosulda ön tarafta o upsidedown amortisörün farkini hissedersin bunun icin videoda dedigi gibi sadece pistte sürenlerin farkedecegi bir durum degildir aradaki fark.

65965424_10157430298683624_1594512973781532672_n.jpg

Hadi burada da upside down amortisör daha iyi degildir desenize 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Sevgilerimle

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Hadi burada da upside down amortisör daha iyi degildir desenize 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Hocam öyle diyen yok zaten. Helga'ya da uygun olmadığı için (ve üzerinde olanın başka avantajları da olduğu için) koymamışlar düz amortisör.

Düz amortisörün konduğu her kalbur üstü motorda güvenli sürüş prensiplerine riayet ederken bu farkı hissetmek (@Psyduck'ın yazdığı gibi) "çinko karbon binici" için imkânsıza yakın olmalı; hiçbir kaza sonrası "rahmetlinin amortisörleri ters olaydı şimdi aramızda olurdu" diye bir yorum yapılabileceğini hayâl edemiyorum, sebep her zaman çok daha bariz unsurlarda olacaktır. Motosikletinin ve kendinin sınırlarını bilmek mühim bu durumda, bir de kısmet/ecel faktörü var tabi. :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Kisisel hissiyatiniz sizi baglar , arada fark göremiyorsaniz istediginiz motoru secebilirsiniz.
Benim yazdığım gönderideki amaç soru sormaktı aslında. Bundan önce bajaj kullandım. Upsidedown amortisör vardı. Şimdi yamahaya biniyorum bunda düz amortisör var. Şimdi bajajım genel hissiyatı zaten çok iyi olmadığı için amortisörün upsidedown olmasından kaynaklı hiç bir avantaj hissetmedim. Şimdi mesela benim motorum şu anki hali yerine upsidedown olsaydı ne hissedecektim bunu sordum temelde.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Başlığın dışına çıkıyoruz. Başlık sahibine haksızlık etmeyelim. Cyan a verdiğim cevap senin sorununda cevabını içeriyor. Lütfen konuyu uzatarak başlığı dağıtmayalım.

Sevgilerimle

En az 5 sene boyunca elin ayağın olacaksa ve büyükşehir trafiğine sürekli girecekse crosrunner'ı unut. Vallahi bana deseler 5 sene boyunca bunu kullanacaksın al bedava veriyoruz, ben almam. O ağırlık, sıkışık trafikte insanı hayattan soğutur. Forumda klişe oldu vstrom tavsiye etmek ama vstrom 650, 800 filan denk gelirse alınabilir tracer kadar deli fişek değiller gerçi.

Motosikleti
Yok
En az 5 sene boyunca elin ayağın olacaksa ve büyükşehir trafiğine sürekli girecekse crosrunner'ı unut. Vallahi bana deseler 5 sene boyunca bunu kullanacaksın al bedava veriyoruz, ben almam. O ağırlık, sıkışık trafikte insanı hayattan soğutur. Forumda klişe oldu vstrom tavsiye etmek ama vstrom 650, 800 filan denk gelirse alınabilir tracer kadar deli fişek değiller gerçi.
Değerli yorumun için teşekkür ederim hocam. Bu olayın tamamen karakter ve ruh ile alakalı olduğunu anladım. Tracer 900 ü alıp geçeceğim. Üzeceksede o üzsün diyip yoluma bakacağım. Yoksa bu işin sonu yok 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar