kaza yaptıktan sonra araç mahrumiyeti davası

Motosikleti
FORZA
Öncelikle Merhaba,
24.11.2025 de bir kaza yaptım 4 şeritli yol en sağda ben , yolu kaçıran arkadaş en sol şeritten en sağa yatay bi şekilde atlamasıyla birlikte ve haklı bulundum
motorum perte ayrıldı
kazanın üzerinden 76 gün geçti 1 hafta önce pert için bir ücret belirlediler fakat itiraz ettim anlıyacağınız henüz dosyam kapanmadı
şimdi sorum şu , dosyam sonuçlandıktan sonra karşı tarafın araç sürücüsüne ( karşı araç merdiven altı bir kiralama şirketinden kiralıktı ) daha tutarını kafamda belirlemediğim bir " Araç mahrumiyet " adı altında icra talebi göndermek istiyorum , aylardır sıfır aldığım motorun rodajını bitirmeden hatası yüzünden pert eden telefon numaramı aldığı halde bir kere arayıp kardeşim nasıl oldun diye sormayan kaza anında hala suçun belki onda olmadığını zannedip sigorta bakar kim haklıysa öder diyen bir adama böyle bir talepte bulunsam etik olur mu ya da birazcık dini bir sohbete de kaçabilir biraz hakk'a girermiyim.

bu şekilde " araç mahrumiyet hakkı" ' nı daha önce alanlar oldu mu , kazadan gününden başlayıp dosyam kapanana kadar yeni motorumu alana kadar ortalama bir günlük kira olarak mı talep etmeliyim veya makul bir süresi var mıdır bunun örnek maksimum 15-20 gün isteyebilirsin gibi

zaman ayırdığınız için teşekkür ederim " iyi forumlar "

Başkasının sebep olduğu bir olaydan dolayı yaşadığınız mahrumiyeti kanuni olarak talep etmenizde bence hiçbir sakınca yok.

Not: Fetva değil şahsi düşüncemdir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Öncelikle Merhaba,
24.11.2025 de bir kaza yaptım 4 şeritli yol en sağda ben , yolu kaçıran arkadaş en sol şeritten en sağa yatay bi şekilde atlamasıyla birlikte ve haklı bulundum
motorum perte ayrıldı
kazanın üzerinden 76 gün geçti 1 hafta önce pert için bir ücret belirlediler fakat itiraz ettim anlıyacağınız henüz dosyam kapanmadı
şimdi sorum şu , dosyam sonuçlandıktan sonra karşı tarafın araç sürücüsüne ( karşı araç merdiven altı bir kiralama şirketinden kiralıktı ) daha tutarını kafamda belirlemediğim bir " Araç mahrumiyet " adı altında icra talebi göndermek istiyorum , aylardır sıfır aldığım motorun rodajını bitirmeden hatası yüzünden pert eden telefon numaramı aldığı halde bir kere arayıp kardeşim nasıl oldun diye sormayan kaza anında hala suçun belki onda olmadığını zannedip sigorta bakar kim haklıysa öder diyen bir adama böyle bir talepte bulunsam etik olur mu ya da birazcık dini bir sohbete de kaçabilir biraz hakk'a girermiyim.

bu şekilde " araç mahrumiyet hakkı" ' nı daha önce alanlar oldu mu , kazadan gününden başlayıp dosyam kapanana kadar yeni motorumu alana kadar ortalama bir günlük kira olarak mı talep etmeliyim veya makul bir süresi var mıdır bunun örnek maksimum 15-20 gün isteyebilirsin gibi

zaman ayırdığınız için teşekkür ederim " iyi forumlar "

Ne hakka girmesi kardeşim ? Sigortası var diye bir daha yapabilsin mi, bizim gibi motosiklet süren bir başkasını altına alabilsin mi istersin. Tabii ki istemezsin, o zaman cezalandır belli ki herif olayın farkında değil. Alabildiğini al, bu senin "HAKKIN", sana ait hep sana aitti hatta. Sende bir başkasının yaşamına mâl olabilecek hareketlerde bulunmuyorsun mesela değil mi... Ondan dolayı sana nelere sebep olduysa geri istemekte bir sakınca yok benim görüşüme göre. Çok geçmiş olsun bu arada.

Motosikleti
D400
SÖmürebildiğin kadar sömür şerefsizi.

araç kullanmayı bilmemek değil bunun yaptığı şerefsizlik sonucta.

Sömürmek farklı bir şey, hakkını almak farklı bir şey. Sömürmek doğru bir davranış değildir.
Arkadaş kayıplarını telafi edecek. Hakkı olanı alacak.
Sömürmek demek bu demek değildir.

Motosikleti
D400
Sömürmek farklı bir şey, hakkını almak farklı bir şey. Sömürmek doğru bir davranış değildir.

Sen doğru şeyleri belli bir erdem içerisinde yapabilirsin, benim tavsiyem bu şekilde kural ihlali yapan adamlardan alabildiğin kadarını almak mümkünse de gırtlağına çökülebiliyorsa çökmek.

Çünkü anlatılana göre kazaya sebebiyet veren adam şerefsizin önde gideni ayrıca net olarak yanlışlıkla değil en sol şeritten yatay olarak hareket ederek bilinçli bir tercihinin sonucu kazaya sebep olmuş.

Ek olarak hukuk sistemi dahilinde mağduriyet tam olarak karşılanmayacak, mağdur olan kısmen mağdur olmaya devam edecek.

Sen doğru şeyleri belli bir erdem içerisinde yapabilirsin, benim tavsiyem bu şekilde kural ihlali yapan adamlardan alabildiğin kadarını almak mümkünse de gırtlağına çökülebiliyorsa çökmek.

Çünkü anlatılana göre kazaya sebebiyet veren adam şerefsizin önde gideni ayrıca net olarak yanlışlıkla değil en sol şeritten yatay olarak hareket ederek bilinçli bir tercihinin sonucu kazaya sebep olmuş.

Ek olarak hukuk sistemi dahilinde mağduriyet tam olarak karşılanmayacak, mağdur olan kısmen mağdur olmaya devam edecek.
Aynı fikirde değilim.

Motosikleti
FORZA
ya zaten pert parası alabilceğim bir motordan birazcık az normalde istemiyecektim ama bu şekilde o açığı kapatıcam şuan günlük bin liradan 80 bin lira bile isteyebilirim dedi bugün avukatım ama 30 - 40 civarı alsam bana yeter şuanlık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

valla kral zar zor birazcık validenin altınları ve 200 bin kredi kartı çekip daha kazadan 1 ay önce sıfır aldığım motorumun bu hale getirdiği için zaten insanın zoruna gidiyor , kazadan sonra bir kere arasa nasılsın diye sorsaydı karakolda şikayetçi bile olmazdım ( numaramı almıştı ) , birde olayın şokunu atlatamadan 10 farklı bezle sildiğim motoru öyle görünce adam diyor üzülme ya sen suçluysan benimkini öder ben suçluysam seninkini diyip hala bi nebze kendini haklı buluyordu o anda kısacası her ay kredisini ödediğim bir motor var ama o motor garajımda değil en iyisini de istemiyorum hakkımı istiyorum .

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar