Tracer 900 vs vfr800x crossrunner

Motosikleti
Yok
Arkadaşlar merhaba. Aylarca arayıp, araştırıp kafa yormamın neredeyse sonuna geldim. Hangi motoru almam gerektiğini bir türlü netleştirmiyordum. Seçenekleri 2 ye düşürdüm. Siz değerli üstadlarımdan tavsiyelerinizi istiyorum.

Yaş 31 boy 190 kilo 100. Bu kriterler çok önemli aslında. Mesela mt07 gibi naked motorlar altımda bisiklet gibi duruyor. O sebeple bu iki model arasında kaldım. Bir nevi tüm varlığım bu motor olacak o sebeple en doğru kararı vermeye çalışıyorum. Bütçe 400.000 ( hazır ).

2015-2017 arası 40.000-80.000 km arası crossrunner mi?
2015-2017 arası aynı km lerde tracer 900 mü?

Sürüşümde önceliğim tabii ki gezi amaçlı ama sonuçta büyükşehirde yaşıyorum. Tabii ki şehir içi sürüşlerimde olacak. Genel olarak sakin bilinçli kullanıcıyım ama otoyola çıkınca arada heyecan da isterim tabii :)

Sizlerden ricam gerekirse soru cevap şeklinde yapıp, sonuca bağlayıp, nasipse önümüzdeki hafta almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yani Yamaha çok sevmememe rağmen sanki 3 silindirli Tracer 9 daha kullanışlı olur gibi. Bütçeye uygun Triumph Tiger da bakabilirsiniz. Crossrunner bildiğim kadarıyla şehir içini pek sevmiyor, genel olarak 4 silindirler öyle zaten.

Sonradan ekleme: Bütçeyi az yükselterek daha yeni Tiger 850 Sport'lara da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
VFR 800 Hondanin oldukca eski ve kendini kanitlamis V4 bloguna sahip , dis görünüsü güzel bir modeli. VTEC alisik olmayan biniciler icin zorlayici olabiliyor güc geriden ve patlamayla geliyor. Maalesef upside down amortisörleri yok ve bu onu teknolojik olarak geride birakiyor. 242 kg lik agirligi ise onu sinifinin neredeyse en agir motoru yapiyor.

Tracer 900 tasarimi ve ekipmani ile cok daha modern , süspansyonu daha yenilikci ve sadece 207 kg lik agirligi , fazladan 10hp gücü ve dogrusal tork cizgisi ile cok daha cevik . Heybet olarak Honda ile neredeyse ayni ölcülere sahip .

Bu karsilastirmanin galibi tartismasiz Tracer 900 görünüyor. Benim kisisel tercihim Tracer olurdu

Şehir içinde crossrunner seni yorar. Hem ağır hem de kalıplı bir motor. Bir süre sonra sürmeye üşenirsin. Tracer çok daha mantıklı bir seçim olur. Temiz olanını bulamazsan tiger 850 de düşünülebilir.

Motosikleti
Yok
Şehir içinde crossrunner seni yorar. Hem ağır hem de kalıplı bir motor. Bir süre sonra sürmeye üşenirsin. Tracer çok daha mantıklı bir seçim olur. Temiz olanını bulamazsan tiger 850 de düşünülebilir.
Tiger 850 hem benim bütçeyi aşıyor Hemde bakım maliyeti yedek parça vs pahalı diye duymuştum. Servis bakımından da Yamaha kadar geniş değil diye duymuştum. Yani tracer 900 vs tiger 850 yaptığımızda çok açık ara tiger önde denirse belki kredi falan kendimi zorlamayı deneyebilirim ama bu bakım yedek parça vs durumları da önemli tabii.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Tracer 9-900 - Mt09 serilerinde şasinin narin olduğu ve sağlam bir çukura girildiğinde bile çatlayabildiğine dair paylaşımlar okudum ve videolar izledim.

Bu serilere çok hakim değilim ama sizin düşündüğünüz modelde de bu tip sorunlar yaşanıyorsa bir daha düşünün derim.

Baktığınız serilerde bu durum yaşanmıyorsa Tracer 9, Crossrunner'a göre daha mantıklı bir tercih olur bence de.

Motosikleti
Yok
Merhaba.

Tracer 9-900 - Mt09 serilerinde şasinin narin olduğu ve sağlam bir çukura girildiğinde bile çatlayabildiğine dair paylaşımlar okudum ve videolar izledim.

Bu serilere çok hakim değilim ama sizin düşündüğünüz modelde de bu tip sorunlar yaşanıyorsa bir daha düşünün derim.

Baktığınız serilerde bu durum yaşanmıyorsa Tracer 9, Crossrunner'a göre daha mantıklı bir tercih olur bence de.
Hocam bunu ilk defa duyuyorum. Videoyu iyice izledim fakat benim alacağım motorda bu durumun olup olmayacağını nasıl anlarım ki? Çok kıl bir insan olarak aklıma şuan çok büyük bir şüphe düşürdünüz😅

• Beğen
Tepkiler: F54
Merhaba.

Normal kullanımda kolay kolay zarar görmez şasi. Çoğu mt09 kullananlar motor torklu diye sürekli tekere kaldırıp sert bir şekilde tekerden indirdikleri için şasi boğaz tarafından kırılabilir. Eski gsr 600lerde de vardı bu sıkıntı. Yoksa çukura girdiğinde kırılsa yamaha 10 kez geri çağırırdı motorları.
Tiger konusuna gelirsek servis ücretleri yamaha ve honda'nın yüksek cc motorlarından çok az fazladır. Bulunduğunuz şehirde servisinin olup olmadığına internetten bakabilirsiniz.

F54

Hocam bunu ilk defa duyuyorum. Videoyu iyice izledim fakat benim alacağım motorda bu durumun olup olmayacağını nasıl anlarım ki? Çok kıl bir insan olarak aklıma şuan çok büyük bir şüphe düşürdünüz😅
yani memlekette öyle ustalar var ki kırılan dökülen hasarlı parçayı bir onarıyor fabrikadan mühendisi getirsen tamir yapıldığını anlayamaz adamlar araba ya fabrikasyon mikron derecesinde boya atıyor makina da belli olmuyor aman diyeyim dikkat edin
geçen afrika sayfasında şase tamiri yapılmış bir afrika vardı kesinlikle orj ile birebir mimli modellerden uzak durmak sizin faydanıza olur

Motosikleti
Yamaha XSR700
Maalesef upside down amortisörleri yok ve bu onu teknolojik olarak geride birakiyor.
Suzukinin yeni V bloklu tanıttığı sport touring motorunda da yok. Bunu biz sıradan çinko karbon motorcular ne kadar hissederiz? Mesela benim motorumda da yok. Olsa hayatımda ne değişirdi? Eski iki motorumda da vardı ama motorlar genel olarak şimdikinden daha dandik olduğu için daha iyi hissettirmedi hiç bir konuda.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Suzukinin yeni V bloklu tanıttığı sport touring motorunda da yok. Bunu biz sıradan çinko karbon motorcular ne kadar hissederiz? Mesela benim motorumda da yok. Olsa hayatımda ne değişirdi? Eski iki motorumda da vardı ama motorlar genel olarak şimdikinden daha dandik olduğu için daha iyi hissettirmedi hiç bir konuda.

Kisisel hissiyatiniz sizi baglar , arada fark göremiyorsaniz istediginiz motoru secebilirsiniz.

Ancak

Tracer 900 pekcok kisi icin masum bir motor gibi görünsede günümüzün güncel 600cc lik süperspor larindan sadece 10hp civarinda daha az güclü ve 10 kilo civarinda da daha agirdir (referanslar CBR600RR , ZX6R ) hatta benim gencligimdeki pekcok litrelik süperspor makinadan daha hafif ve hemen hemen ayni güctedir.

Böyle bir motorda ön tarafin daha rijit ( kararli ) kalabilmesini saglayacak upsidedown amortisörler güvenlik acisindan önem tasir.

Ayrica daha kararli bir ön taraf acil frenlemede daha stabil ve düzgün bir cizgi saglar.

Sevgili Helgami sevme sebeplerimden biriside budur . Cünki ön tarafta esneyebilecek bir catal sistemi degil saseye direk mafsal ile bagli iki tane döküm kol bulunur. Bu nedenle ön taraf neredeyse hic esnemez.

Sevgilerimle

Motosikleti
Yok
Sevgili üstadlarım. Bu alacağım motor benim uzun süre herşeyim olacak. O sebeple en doğrusunu bulma çabasındayım. Bütçem belli. Sınırları ne yazık ki çok zorlayamıyorum. Sizin değerli tecrübelerinize saygım sonsuz. O yüzden buradan destek almaya çalışıyorum.

Bana en az 5 yıl binebileceğim, en az sorun çıkartacak ve beni bir o kadar tatmin edecek motor arayışındayım. Dediğim gibi boy kilo sorunum olmasa çok seçenek var ama…

Yanii kişisel hayatınla ilgili çok detaya girmek istemediğim için, bu motosiklet olayı benim için çok önemli diyip noktayı koymak istiyorum. Sizlerden ( tecrübeli büyüğüm-arkadaşlarımdan ) destek istiyorum. Yoksa bir sürü full donanım sıfır Çinli motorlarda var. Alır keyfime bakar geçerim ama uzun ömürlü ve beni sıkıntıya sokmayacak birşey arıyorum.

Merhaba.

yamaha genelde alüminyum şasi kullanıyor, honda ise çelik.
alüminyum bir kez yamuldu mu düzeltmesi imkansız, ancak çelik düzeltilebiliyor.
bu yüzden yamaha daha narin ve kırılgan, honda ise daha dayanıklı.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Arkadaşlar merhaba. Aylarca arayıp, araştırıp kafa yormamın neredeyse sonuna geldim. Hangi motoru almam gerektiğini bir türlü netleştirmiyordum. Seçenekleri 2 ye düşürdüm. Siz değerli üstadlarımdan tavsiyelerinizi istiyorum.

Yaş 31 boy 190 kilo 100. Bu kriterler çok önemli aslında. Mesela mt07 gibi naked motorlar altımda bisiklet gibi duruyor. O sebeple bu iki model arasında kaldım. Bir nevi tüm varlığım bu motor olacak o sebeple en doğru kararı vermeye çalışıyorum. Bütçe 400.000 ( hazır ).

2015-2017 arası 40.000-80.000 km arası crossrunner mi?
2015-2017 arası aynı km lerde tracer 900 mü?

Sürüşümde önceliğim tabii ki gezi amaçlı ama sonuçta büyükşehirde yaşıyorum. Tabii ki şehir içi sürüşlerimde olacak. Genel olarak sakin bilinçli kullanıcıyım ama otoyola çıkınca arada heyecan da isterim tabii :)

Sizlerden ricam gerekirse soru cevap şeklinde yapıp, sonuca bağlayıp, nasipse önümüzdeki hafta almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Vfr kullanıcısı olarak tracer ın plastik yapısını sevmiyorum. Oyuncak gibi geliyor.
Honda daha motosiklet hissinde.

tr9 un da gücü yerinde ama vfr nin v4 vtec motoru gerçekten güzel.
2015 makyajlı alırsan topspeed i biraz daha güzel. Bende 2014 makyajsız var onun topspeed limitörü daha erken.
Vfr ile 3lü çanta setini takarak 2 sene önce 18 ülkü gezdik eşimle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar