Honda CB 750 Hornet Üst Fren Merkezi ve Balata Değişimi

Motosikleti
Honda CB750 Hornet, KTM RC390, Honda Dio
Merhaba, Hornet'in üst fren merkezini Galespeed VRC 17mm ile, ön fren balatalarını da Braking CM55 ile değiştirmek istiyorum. Montajı yaparken uyumsuzluk/sorun yaşayacağımı vs. tahmin ettiğiniz şeyler var mıdır?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Balata uyar mı uymaz mı hangi ürün kullanılır markanın kataloğundan bakılabilir de fren merkezini neden değiştiriyorsunuz?

Motosikleti
Balatanın uyumluluğunu teyit ettim. Fren merkezini ilk ısırma hissini hiç sevmediğim için değiştirmek istiyorum.

Motosikleti
ABS ile ilgili bir sorun yaşamadım.

Motosikleti
Balatanın uyumluluğunu teyit ettim. Fren merkezini ilk ısırma hissini hiç sevmediğim için değiştirmek istiyorum.
Oldukça pahalı bir parça. İstediğiniz hissi alabileceğinize emin olmanız lazım. Baktım CB750 için brembo fren merkezi ve kaliper de var. (Onlar daha da pahalı tabi...)

Ben olsam değişeceksem tam takım değiştirirdim de o kadar para harcadıktan sonra üzerinde direkt Stylema olan marka/modellere yönelmek daha mantıklı olurdu.

Motosikleti
İlk tercihim Brembo RCS 17 üst fren merkezi Brembo 07HO72SA SA fren balatasıydı ama onları bulamadım. Alacağım parçaları toplan 24400 TL'ye buldum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu yıl Duke 990 R geliyor, onu almak istiyordum doğrusu ama Hornet'in motorunu çok sevmem ve Duke'un fiyatı sebebiyle vazgeçip Hornet'te sevmediğim kısımları değiştirme kararı aldım.

Motosikleti
CB650R
kazalı bir clx700 sporttan brembo kaliperleri taşıyabilirsiniz uygun fiyata yanılmıyorsam ön arka seti çelik fren hortumları ile beraber 20bine veriyorlardı grupta. uyumluluk var mı bilmiyorum tabi brembo stylema kaliperler+üst alt merkez var 700clx de

Motosikleti
kazalı bir clx700 sporttan brembo kaliperleri taşıyabilirsiniz uygun fiyata yanılmıyorsam ön arka seti çelik fren hortumları ile beraber 20bine veriyorlardı grupta. uyumluluk var mı bilmiyorum tabi brembo stylema kaliperler+üst alt merkez var 700clx de
Vay bunu bilmiyordum. Çok şaşırdım.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Ben de frenlerden memnun değilim. Hayalimde benim de böyle güncellemeler yapmak var. Acaba Türkiye'den mi buldunuz fren merkezini, yurt dışından mı temin edeceksiniz?

Motosikleti
Türkiye'den buldum. B2BTMS isimli bir işletmeye ulaştım Brembo'nun sitesinden onlar yönlendirdi.

F54

memlekette böyle hayati parçaları modifiye ile iyileştirmeye çalışanlar da varmış bravo 👏

Motosikleti
Ns200 15"
memlekette böyle hayati parçaları modifiye ile iyileştirmeye çalışanlar da varmış bravo 👏
Abi bu olay arabalarda çok daha basit olabiliyor, mesela E90 kasa kodlu BMW'lerde 316d ile 335d aynı fren merkezine sahip ve sadece disk boyutları değişiyor. 316d'ye 335d diskleri ve kaliperleri sıkıntısız bir şekilde uyuyor.

Yurt dışındada eski kasa V-Strom'ların frenlerini beğenmeyip Honda'nın yarış motorunun kaliperini takıyordular (Honda olmayabilir tam hatırlamıyorum).

Yurt dışında tedarik sıkıntısı olmasa çok güzel şeyler olacakta...

Motosikleti
Çok haklısınız, çok güzel ürünler fiyatları çok uygun ama hiçbirini alamıyoruz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Malzemeler geldi, tecrübemi paylaşayım dedim. Balataları taktırdım ve gerçekten fark etti. Ön fren artık daha canlı eskisi gibi yumuşak değil. Üst fren merkezi henüz takılmadı, müşür bekliyorum. Üst fren merkezi de takılınca tecrübelerimi paylaşırım.

Not: Honda'nın kendi balataları yarı metalikmiş, Nissin t32 h4.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: F54

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar