- Motosikleti
- Suzuki Inazuma
Çünkü baba köftesi böyle oluyor:neden anne köftesi neden baba köftesi değil?
Çünkü baba köftesi böyle oluyor:neden anne köftesi neden baba köftesi değil?
Yaw zaten bu eyıfıray denen şey turbo firinin kucugu ve daha hizli ufleyeni degil mi. Bi yerde okumustum, kizartma, airfry ve firinda yapilan patateslerin zararlilik siralamasini cikartmislar. En zararlisi kizartma, hemen ardindan da airfry, daha geriden de turbo firin geliyormus. Firin rulz. Airfry da neymis, tezgahta yer birakmaz o hemKolesterol hapını yutunca dert kalmıyor, rahat rahat yiyebiliyorum.))
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
airfryer her tarafı plastik. üstün alaman teknolojizi zaymıns yapmış turbo fırın, bu fırın varken airfryer gibi plastik oyuncakları ne yapayım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kokoreç kolesterol açısından daha beter. Ama çok iyi kokoreçi köfteye tercih ederim de yok, yaşadığım yerde bulamıyorum, İzmir'e gitmek lazım.![]()
En iyi patates soba patatesi, hafif tuz ve lor ile uçuyor. Bizim köylüler "pateyisi attık fırınaa" derler.Yaw zaten bu eyıfıray denen şey turbo firinin kucugu ve daha hizli ufleyeni degil mi. Bi yerde okumustum, kizartma, airfry ve firinda yapilan patateslerin zararlilik siralamasini cikartmislar. En zararlisi kizartma, hemen ardindan da airfry, daha geriden de turbo firin geliyormus. Firin rulz. Airfry da neymis, tezgahta yer birakmaz o hem
Şu lor denen seyi ve turevi cokelegi bi sevemedim. 50 yasindayim, bu nanenin en dogal oldugu senelerde de sevmedim, hala daha sevmiyorum. Poacaya borege erimeyen peynir mi konur yawEn iyi patates soba patatesi, hafif tuz ve lor ile uçuyor. Bizim köylüler "pateyisi attık fırınaa" derler.![]()
Abi bizim köyde lor dedikleri şey böyle peynir gibi değilde krem gibi bişe, sürülen ekşimsi bir şey. Ufalanan lor gibi değil, nasıl yapıldığını biliyordumda unuttum.Şu lor denen seyi ve turevi cokelegi bi sevemedim. 50 yasindayim, bu nanenin en dogal oldugu senelerde de sevmedim, hala daha sevmiyorum. Poacaya borege erimeyen peynir mi konur yawdogu karadeniz yaylalarinda dikdortgen alemenyon tepside sanirim kaymak ve/veya sutle kuzinede pisirdikleri patdiz cok guzel oluyordu.
Yaw zaten bu eyıfıray denen şey turbo firinin kucugu ve daha hizli ufleyeni degil mi. Bi yerde okumustum, kizartma, airfry ve firinda yapilan patateslerin zararlilik siralamasini cikartmislar. En zararlisi kizartma, hemen ardindan da airfry, daha geriden de turbo firin geliyormus. Firin rulz. Airfry da neymis, tezgahta yer birakmaz o hem
Vurmicammm, vurmicammmm.Seni gidi medeniyet düsmani , sark kafali kötü adam . Hadi hadi vur bana , vursana . Polemik lazim konuya . 4 sayfa polemik , 4 sayfa kavga , 3 sayfa köfte olmus . Polemigi arttirmak lazim.
Durma vur bana![]()
![]()
![]()
![]()
yaa bir de son yıllarda zamladılar kokoreçi, köfteyi hatta eti bile geçti kokoreç. eskiden ucuz bir şeydi, bol bol ayı gibi yerdik, yarım ekmek yiyip bir yarım ekmek daha gömerdik parasını düşünmeden şimdi köfteden pahalı olmuş.Abi öyle de köfte doyasıya bol bol yeniyor kokoreç bir avuç bişey. Isparta tam yeri değil ama çok güzel yapıyorlar burada mis gibi
hem airfry bakmıştım en büyük modeli bile küçük gelmişti gözüme. evde iki de çocuk var, ikisi de tek başına benimle köfte turuna keldiklerinde yarı kilo köfte yyebilen çocuklar, airfry almış olsam ailecek bir öğün yemek için üst üste 4 kez çalıştırmak gerekirdi, airfry tek başına yaşayanların porsiyonlarına göre boyutları.Yaw zaten bu eyıfıray denen şey turbo firinin kucugu ve daha hizli ufleyeni degil mi. Bi yerde okumustum, kizartma, airfry ve firinda yapilan patateslerin zararlilik siralamasini cikartmislar. En zararlisi kizartma, hemen ardindan da airfry, daha geriden de turbo firin geliyormus. Firin rulz. Airfry da neymis, tezgahta yer birakmaz o hem
Kuzenili soba olacak, bizim Trakya'da "peçka" derler, onun fırınında patates nefis olur.En iyi patates soba patatesi, hafif tuz ve lor ile uçuyor. Bizim köylüler "pateyisi attık fırınaa" derler.![]()
Ben donmuş patatesleri yağsız pişiriyorum, hem daha az uğraştırıyor.
evde köfte pişedeği zaman fırın tepsisine diziyorum fırın kağıdı üzerine, hazır fırın çalışmışken ikinci tepsiye de kağıdın üzerine donmuş patatesleri paketinden çıktığı gibi yayıyorum, 180 derece önceden ısıtılmış fırında fanlı modunda 15-20dk'da köfteler pişiyor zaten, köfteleri çıkarınca dereceyi 200e getirip bi 10-15dk daha çalıştırınca patatesler de çok güzel oluyor hem yağa gerek kalmıyor.
Fırında kağıt üstünde güzel oluyor donmuşlar evet.
Bazen de üstüne iki fısfıs sarımsaklı zeytinyağı.. bak donmuş patatesi istetecek bişey şimdi sabah sabah =)
Peynir ile domateste güzel oluyor abi, hatta hayatımda gördüğüm en uyumlu şey belki.Kuzenili soba olacak, bizim Trakya'da "peçka" derler, onun fırınında patates nefis olur.
ama lor demeyiz, "ekşimik" denir o peynire burada, böreklere falan konur. eve yakın marketten lor almak yerine 300 mrtre daha yürüyüp Trakya'nın en güzel beyaz peynircisinden kaliteli beyaz peynir alıyorum, kilo fiyatı marketteki lordan ucuza geliyor hem. bir süredir lor almıyoruz güzel beyaz peyniri ucuza bulunca.
Gece gece acıktım, mutfağa gideyim de peynir yiyeyim.
![]()
airfryer'ım yokhazır donmus patatesi kast ediyorsanız airfryerda da sıfır yağ ile birebir kızartma yapılmış gibi pişiyor
airfryer'ım yok![]()
![]()
ben cok popülerken 2750 e aldım 3 sene geçti hala 2750 güzel kazıklandım.
ama çok aktif kullanıyorum![]()
ben de robot süpürgeyi öyle uçacak diye aldım.
önce bi uçar gibi oldu, sonra geri çakıldı yenisi çıkınca tabi.
sonra bozuldu eşşoleşek bir de para harcadım üstüne![]()