Altın/ gümüş/ bakır /alimenyom

Düşün durması için birilerinin alışa geçmesi lazım, az, çok demeden. Bence alsın düşüşün durmasına bir nebzede olsa katkısı olur, milyonda bir de olsa.

Karıncanın ateşe su taşıması kısasında ki gibi en azından dost olduğu belli olsun.

Bence bu sanal paralar modern çağımızın ponzileri. :ROFLMAO:
Düşüşün durması için; birilerinin alması da bir yöntem olabilir, birilerinin satmaması da. Satanlar satmaktan vazgeçerlerse , yada satılan miktar kadar alan varsa düşmez.
Aynı fikirdeyim. Zamanımızın ponzileri bunlar. Ama aynı durum borsada da var, tahvillerde de var, emtiada da var. Şirketlerin ürettiği kar ile değerlenmesi gerekirken işler o şekilde yürümüyor. 600 f/k şirket gördüm. Millet hisselerini havada kapıyordu. Sonra 10 fk ya düştü. Yazık.

Zamanımızın ponzileri bunlar. Ama aynı durum borsada da var, tahvillerde de var, emtiada da var. Şirketlerin ürettiği kar ile değerlenmesi gerekirken işler o şekilde yürümüyor. 600 f/k şirket gördüm. Millet hisselerini havada kapıyordu. Sonra 10 fk ya düştü. Yazık.

Borsa da ponzi olayına katılmıyorum.

Şirketler her üç ayda bir bilançolarını ve faaliyet raporlarını yayınlıyorlar. Orada kuruşu kuruşuna şirketin hesabını veriyorlar.

Tabi bizim millet finansal okur yazarlık için kafa yormadan, birilerinin gazı ile parasını yatırıyor, sonra da sonuç hüsran. Borsa kötü oluyor.

Halka arz olan şirketlerde izahname yi okumuyor halbuki şirket orada donuna kadar açıklıyor benim şunlarım var diye. Son üç senede ne almış, ne satmış, hepsini ortaya döküyor ama okuyan nerede.

600 f/k şirket gördüm. Millet hisselerini havada kapıyordu. Sonra 10 fk ya düştü. Yazık.

Bu yazdığınızda bir hata var.

Örneğin Arçelik 2025 yılında dokuz aylık dönemde aldığını sattığını, borcunu, alacağını, malvarlığını, kaarını, zararını 60 sayfa kuruşu kuruşuna açıklamış
18 sayfada faaliyetlerini anlatmış. Okur işine gelirse alırsın.

Bunları okumayan başkasının anlattığı hikayeleri dinler.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Burada 2023 ve 2022 yılı kent gıdanın fk oranlarını görebilirsiniz. 177 civarı ama ben başka firmaların 600 fk larda işlem yaptığını hatırlıyorum.
Çok önemli değil. 177 f/k bile yeterli ki , oraya kadar nasıl çıkmış değil mi?
Dediğiniz gibi finansal okuryazarlık yok.

Fk tek başına yeterli değil.

Şirket faaliyetlerinden zarar ediyordur, bir arsası vardır, yeniden değerlendirmeye girer, zararda ki şirketin fk sı olur 10.

Aslında kasaya giren beş kuruş yoktur ama bilançolarda bir den milyarlık artış görünür.

O yüzden fk yı fazla kafana takma.

Fk tek başına yeterli değil.

Şirket faaliyetlerinden zarar ediyordur, bir arsası vardır, yeniden değerlendirmeye girer, zararda ki şirketin fk sı olur 10.

Aslında kasaya giren beş kuruş yoktur ama bilançolarda bir den milyarlık artış görünür.

O yüzden fk yı fazla kafana takma.
Borsa ile çok ilgilenmiyorum artık. Borsa konusunda (özellikle Türkiye) aydınlandım. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar