- Motosikleti
- Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İsteye atarım Ekrem'im.Yıllarını deliklere vermişsin ne demek la öyle hakaret gibi.
İsteye atarım Ekrem'im.Yıllarını deliklere vermişsin ne demek la öyle hakaret gibi.
Yamaha’nın cp2 ve cp3 bloklarının muadillerine göre daha keyifli olduğu gerçek mi doğru
Bir de Master of tork derler muadillerine göre boş. Street Triple da var onu zaten MT09 ile karşılaştırıyorlar MT07 rakibi bile değil![]()
bak işte buna gülerim
![]()
![]()
![]()
aralarında 3 5 hp fark olsa kişisel tercihler olabilir gaz kolu daha çok hoşuna gitmiştir oturuş pozisyonunu beğenmiştir daha keyifli olabilir ama biri 70 diğeri 90 beygir olunca bunlar aynı sınıf bile sayılmıyorBeyler hiç Cp3 bloğuna sahip bir motor kullandınız mı? Adam zaten sadece Cp2 dememiş. Kağıt üzerinden verileri okumak güzel ama bir de canlısını deneyimlemek lazım.
Deneyimle, kullanmadığın motorlarla ilgili nasıldır diye tahmin yürütme, bizi üzme.aralarında 3 5 hp fark olsa kişisel tercihler olabilir gaz kolu daha çok hoşuna gitmiştir oturuş pozisyonunu beğenmiştir daha keyifli olabilir ama biri 70 diğeri 90 beygir olunca bunlar aynı sınıf bile sayılmıyor
cp3de de aynı terane yamahanın street legal en büyük en güçlü motoru değil mi cp3 rakipleri aprilianın v4dü hondanın cb1000i triple rı bmwnin s1000rı triumphın speed triple yani rakipleri 200 hplerdeyken yamaha 120 beygirde
Bir de Master of tork derler muadillerine göre boş. Street Triple da var onu zaten MT09 ile karşılaştırıyorlar MT07 rakibi bile değil
tahmin yürütmüyorum rakamları söylüyorum biri 120 diğeri 175 beygirDeneyimle, kullanmadığın motorlarla ilgili nasıldır diye tahmin yürütme, bizi üzme.
Kardeşim 50 tane mod kullanıyor o motorlar. Çok farklı karakterleri var. Hornet 750 kullanmadım ama Transalp 750 kullandım, ağırlık harici iki motor da benzer güçteler. Transalp, Mt07'den 20 bg kuvvetli de olsa Mt07 gibi değildi.tahmin yürütmüyorum rakamları söylüyorum biri 120 diğeri 175 beygir
benle ne alakası var ben 175 beygir motora mı binecem diyorum ha o kadar güç gerekli mi kısmına gelirsek o zaman hepimiz toplanalım scootera binelimKardeşim 50 tane mod kullanıyor o motorlar. Çok farklı karakterleri var. Hornet 750 kullanmadım ama Transalp 750 kullandım, ağırlık harici iki motor da benzer güçteler. Transalp, Mt07'den 20 bg kuvvetli de olsa Mt07 gibi değildi.
Senin örneğine gelirsek sen o 175 bg'e hakim olabilecek misin? Sen o 175 bg'i hangi mod ve hangi devirde alacaksın? sen o 175 bg'e hangi yolda ulaşacaksın?
Mesela Ktm desen anlarım, çok farklı bir motor. Gaz aralığı çok kısa, alışmamış adamı püskürtür.
istatistiklere bakmayacaksak neye bakıcaz kişisel hisle beğeniyle nasıl iki motoru kıyaslayabilirsinYahu deli kimse Aprilia tü kaka demiyor ki. Bak ben Rs 660'i lansmandan kullanmadan aldım ve yaklaşık 18 ay civarı çok severek, beğenerek kullandım. Hala çok seviyorum bana göre mükemmel bir motosiklet, görsel açıdan da ona aşığım ve asla bir MT 07 veya R 7 almam, binmem. Hatta Yamaha markasını da zerre sevmem Türkiye de ki binici kitlesinden dolayı. Ha Honca Civic'ci kitle ha MT 07 R 25 kitlesi. Bana göre külliyen zararlar. Ama master of torque olayını bak Okan abi gayet güzel açıklamış. Olan kağıt üzerinde ki veriler değil. Kullanırken sana hissettirdiklerinden ibaret. Bu gün Rc 390 büyük güçlü bir motosiklet mi? Ama kullanım hissi ilk çıkan S 1000 RR'lar gibi. Hatta defalarca yazdım yine yazayım. Bileği virajı iyi bir sürücü Rc 390 ile 600 CC sınıfında ki bir çok motosikleti yolda perişan eder, içinden geçer.His ayrı bir şey teknik veri bir kağıt, ayrı bir şey. Sen motosiklet kullanırken onu bir uzuvun gibi hissederek yöneterek kullanmıyorsan bana göre motosiklet kullanmayı bilmiyorsun demektir. Burada ki sen, X bir sen. Direk sana demedim. Onu da yazayım da sonra bana yükselme.
@sampsonte
Ehh be kardeşim beee amma alıngansın.benle ne alakası var ben 175 beygir motora mı binecem diyorum ha o kadar güç gerekli mi kısmına gelirsek o zaman hepimiz toplanalım scootera binelim
Yahu deli kimse Aprilia tü kaka demiyor ki. Bak ben Rs 660'i lansmandan kullanmadan aldım ve yaklaşık 18 ay civarı çok severek, beğenerek kullandım. Hala çok seviyorum bana göre mükemmel bir motosiklet, görsel açıdan da ona aşığım ve asla bir MT 07 veya R 7 almam, binmem. Hatta Yamaha markasını da zerre sevmem Türkiye de ki binici kitlesinden dolayı. Ha Honca Civic'ci kitle ha MT 07 R 25 kitlesi. Bana göre külliyen zararlar. Ama master of torque olayını bak Okan abi gayet güzel açıklamış. Olan kağıt üzerinde ki veriler değil. Kullanırken sana hissettirdiklerinden ibaret. Bu gün Rc 390 büyük güçlü bir motosiklet mi? Ama kullanım hissi ilk çıkan S 1000 RR'lar gibi. Hatta defalarca yazdım yine yazayım. Bileği virajı iyi bir sürücü Rc 390 ile 600 CC sınıfında ki bir çok motosikleti yolda perişan eder, içinden geçer.His ayrı bir şey teknik veri bir kağıt, ayrı bir şey. Sen motosiklet kullanırken onu bir uzuvun gibi hissederek yöneterek kullanmıyorsan bana göre motosiklet kullanmayı bilmiyorsun demektir. Burada ki sen, X bir sen. Direk sana demedim. Onu da yazayım da sonra bana yükselme.
@sampsonte
ben ne zaman berbat dedim tracer 9 gt+ı çok beğeniyorum bi yol motoru alacak olsam büyük ihtimal onu alırım benim dediğim kağıt üstünde bu yamahanın cp2si cp3ü rakiplerine göre oyuncak kalıyorEhh be kardeşim beee amma alıngansın.
Senin seçtiğin motorlar güzel ama Mt07/09 - Tracer 7 ve 9'un kağıt üzerinde zayıf kalsalar da o kadar berbat motorlar olmadıklarını ve gayet "it gibi" olduklarını anlatmak istiyorum.
istanbulparkda pist rekoru hala toprakın r6yla yaptığı lapdaIstanbulpark da trackday ler düzenlendiginde Daytona 675 ile bir kardesimiz pistin en iyi derecelerini cikartiyordu. Ne ZX10 lari ne Panigaleleri deldi gecti.
Kağıt üzerinde doğrudur ama ben Mt07'nin Hornet 750'ye göre beni daha fazla mutlu edeceğine inanıyorum. Ha alsam Hornet 750 alırım, o ayrı konu.ben ne zaman berbat dedim tracer 9 gt+ı çok beğeniyorum bi yol motoru alacak olsam büyük ihtimal onu alırım benim dediğim kağıt üstünde bu yamahanın cp2si cp3ü rakiplerine göre oyuncak kalıyor
Bak işte olay kısmen bu. @tommygun motosiklet mi kullanmadı? Emektar Kawasaki ile gitmediği yer kalmamıştır. Ama kağıt üzerinde ki veri ile gerçek hayat kullanımında ki motosikletin sana hissettirdiği veri çok farklı. Her ne kadar Yamaha sevmesem de Tenere 700 bence sınıfında ki en güzel motosiklet. Ve bana göre kullanım artı his açısından Tenere 700'ün Honda karşılığı Transalp 750 değil, Africa Twin'dir. Bir motosiklet 1.000 PS olsa ne olur bana yolda onu hissettirmedikten sonra?Kağıt üzerinde doğrudur ama ben Mt07'nin Hornet 750'ye göre beni daha fazla mutlu edeceğine inanıyorum. Ha alsam Hornet 750 alırım, o ayrı konu.
sana tenere daha iyi hissettirir başkasına africa twin başkasına 125lik scooter kişisel zevklerden bahsetmiyoruz sana daha uymasından bahsetmiyoruz nasıl 40 beygir bi motorla 70 beygir bi motor aynı sınıfta değillerse yamahanın cp2 cp3ü de avrupalılarla aynı sınıfta değil modası geçti bana kızacağınıza gidin yamahaya kızın 10 senedir aynı bloğu geliştirmeden pişirip pişirip önümüze atıyorlar diyeBak işte olay kısmen bu. @tommygun motosiklet mi kullanmadı? Emektar Kawasaki ile gitmediği yer kalmamıştır. Ama kağıt üzerinde ki veri ile gerçek hayat kullanımında ki motosikletin sana hissettirdiği veri çok farklı. Her ne kadar Yamaha sevmesem de Tenere 700 bence sınıfında ki en güzel motosiklet. Ve bana göre kullanım artı his açısından Tenere 700'ün Honda karşılığı Transalp 750 değil, Africa Twin'dir. Bir motosiklet 1.000 PS olsa ne olur bana yolda onu hissettirmedikten sonra?@sampsonte
Değerli eski arkadaşım, Kawasaki Er6F dediğin motor rakiplerine göre kuvvetli bir motor değildi, bloktan kaynaklı epey bir defosu da vardı, yok değil. Hele günümüz modern dünyada iyice güçsüz, düdük gibi kaldı. Yine de modsuz o haliyle gazı açtın mı 72 bg seni motordan arkaya düşürecek kadar kuvvetli bir etki sağlıyordu. Ha ben 100 kg olduğum için hiç düşmedim ama 60-70 kg tirrek biri olsaydım arkaya uçardım. Duke/Rc 390 konusundaki görüşüne de katılmamak elde değil. Velhasıl sadece teknik verilere bakmamak gerek, sürmek gerek.Bak işte olay kısmen bu. @tommygun motosiklet mi kullanmadı? Emektar Kawasaki ile gitmediği yer kalmamıştır. Ama kağıt üzerinde ki veri ile gerçek hayat kullanımında ki motosikletin sana hissettirdiği veri çok farklı. Her ne kadar Yamaha sevmesem de Tenere 700 bence sınıfında ki en güzel motosiklet. Ve bana göre kullanım artı his açısından Tenere 700'ün Honda karşılığı Transalp 750 değil, Africa Twin'dir. Bir motosiklet 1.000 PS olsa ne olur bana yolda onu hissettirmedikten sonra?@sampsonte
Şahsım adına ben sana kızmıyorum. Benim sadece demek istediğim şey kağıt üzerindeki veriler ile dönmüyor bu devran. Yola çıktığında yol yaptığında nasıl ki kilometre saatin de gördüklerinle gps üzerinde gördüklerin tutmuyorsa. Aynı şekilde bir modeli kullandığında onun kağıt üzerinde ki teknik verileri de tutmuyor. Yola sürücüye yansımıyor demek istiyorum. O yüzden öyle liste açıp, kağıt üzerinde ki veriler bu, bu daha iyi demek doğru değil. Doğru sonuç için muhakkak uygun şartlar altında söz konusu modeli test etmiş, deneyimlemiş olman gerekiyor. Konu bundan ibaret aslında. Ve evet, Yamaha da Honda da veya Suzuki fark etmez. Japon motorları bize fiyatına göre bir şey vermiyor. Verecek imkanları olmasına rağmen vermiyor. Ama işte onlara kızamıyoruz çünkü Japonca zor bir dil.sana tenere daha iyi hissettirir başkasına africa twin başkasına 125lik scooter kişisel zevklerden bahsetmiyoruz sana daha uymasından bahsetmiyoruz nasıl 40 beygir bi motorla 70 beygir bi motor aynı sınıfta değillerse yamahanın cp2 cp3ü de avrupalılarla aynı sınıfta değil modası geçti bana kızacağınıza gidin yamahaya kızın 10 senedir aynı bloğu geliştirmeden pişirip pişirip önümüze atıyorlar diye
Biliyorum abi, seni de çok iyi anlıyor daha çokta seviyorum. Tek üzüldüğüm nokta belli ki taşınmışsın. Evet güzel yere gitmişsin ama işte gönül seni beyaz gömlek ile date de görmek istiyor.Değerli eski arkadaşım, Kawasaki Er6F dediğin motor rakiplerine göre kuvvetli bir motor değildi, bloktan kaynaklı epey bir defosu da vardı, yok değil. Hele günümüz modern dünyada iyice güçsüz, düdük gibi kaldı. Yine de modsuz o haliyle gazı açtın mı 72 bg seni motordan arkaya düşürecek kadar kuvvetli bir etki sağlıyordu. Ha ben 100 kg olduğum için hiç düşmedim ama 60-70 kg tirrek biri olsaydım arkaya uçardım. Duke/Rc 390 konusundaki görüşüne de katılmamak elde değil. Velhasıl sadece teknik verilere bakmamak gerek, sürmek gerek.
Eline sağlık. hAkkaten sinir bozuyor bu tipArkadas kimin cocuguysa sunu pistten alsin yahu.
Adam gibi bir konu acildi ,iki dakikada huzur birakmadi.
Birak da insanlar fikrini aciklasin . Yamahanin iyi oldugunu düsünüyorsan sebeplerini anlatarak destekle ama Aprilia gibi bir markaya böylesine camur atma . Tuareg i saglam zorlayarak uzunca bir mesafe kullandim ve gayet basarili buldum , diger modeller ile uzun süreli tecrübem olmadigi icin karsilastirma yanlis olur . Daha iyi olabilirler ama fark kesinlikle on kat falan degildir.