Arora GS525 vs Voge 525DSX vs CFMoto 450MT – Hangisini almalıyım? (Şehir içi + uzun yol + hafif arazi)

Selamlar dostlar,
Uzun zamandır adventure/touring tarzı bir motor almak istiyorum. Kullanım amacım net: şehir içi günlük kullanım + hafta sonu uzun yol + hafif stabilize/arazi.
3 model arasında kaldım ve karar veremiyorum. Bu motorları kullanan ya da yakından tanıyan varsa yorumlarını bekliyorum.

Kullanım şeklim

• %60 şehir içi
  • %30 uzun yol
  • %10 stabilize / hafif arazi
  • Tek kişi kullanacağım (nadiren artçı)
  • Konfor + güvenlik + sorunsuzluk benim için çok önemli

Aklımdaki motorlar & fiyatlar​

1) Arora GS525 (Vinto GS525)

• Ortalama fiyat: 330.000 TL Sıfırı (2023)
  • Eksileri: servis/parça konusunda kafamda soru işareti var

2) Voge 525DSX

• Ortalama fiyat: 525.000 TL (2026)
  • Eksileri: fiyat biraz yükseliyor

3) CFMoto 450MT

• Ortalama fiyat: 436.000 TL
  • Eksileri: 525’lere göre güç düşük kalır mı emin değilim

🎯 Sizce hangisi daha mantıklı?​

Benim için en kritik kriterler:
  1. Şehir içinde yormasın / manevrası rahat olsun özellikle boyum 1.70 motoru tutabileyim. Çok yüksek olmasın.
  2. Uzun yolda stabil + rüzgarda güvenli olsun
  3. Servis / parça / ikinci el satışı üzmesin
  4. Mümkünse araziye de girebileyim (çok hardcore değil)
Bu 3 motor arasında kalsanız hangisini alırdınız? Harici motorları önerebilirsiniz. Mümkün olan en uygun fiyatlı ve elimde kalmayacak +450 cc motor önerebilirsiniz. Enduro tercihimdir.
Özellikle kullananların tecrübeleri çok önemli.
Şimdiden teşekkür ederim 🙏

Motosikleti
Suzuki Inazuma
En kısa sürede Vstrom oneri rekoru bu herhalde :)

Hocam Cappucino almayacaksan Arora alma bence. Gerisi hakkında daha tecrubeliler yorum yapsa daha iyi olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sana önerim a ehliyete yükseltmen 400 500bin tl paraya değecek motorlar değiller 450ye multistrada v2 satıyo millet

Daha kötü bir marka önererek el yükseltmeyi düşündüm ama arora zaten tepe noktası. Kesinlikle arora.

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba @Jacksonstorm bey,

İlk olarak açtığınız konu için sizi tebrik ederim. Bence herkes soru sorarken "özellikle tercih konularında" sizin gibi konu açarak, A dan Z'ye ne istediğini ne beklediğini nerede nasıl kullanacağını açıklamalı ki cevaplar doğru olsun, konu açan da cevap verende mutlu olsun. Sağlıklı yol alabilelim. Buna ek, söz konusu modellerden sadece deneme amaçlı 450 MT'i kullanmış biri olarak CF moto tavsiye etmeyeceğim gibi diğer marka ve modelleri de almanızı açıkçası istemem. Bana göre bu bütçeler ve bu klasman da alınması gereken motosiklet himalayan 450. Neden himalayan 450'i bir sürü sebep ile açıklayabilirim ama konu o olmadığı için sadece tercihimi mi tavsiyemi iletip çekiliyorum. :)
Sevgiler, keyifli forumlar. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle.

sana önerim a ehliyete yükseltmen 400 500bin tl paraya değecek motorlar değiller 450ye multistrada v2 satıyo millet
Ehliyetim zaten A ben bütçe açısından sordum yoksa gönlümden geçen africa twin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba @Jacksonstorm bey,

İlk olarak açtığınız konu için sizi tebrik ederim. Bence herkes soru sorarken "özellikle tercih konularında" sizin gibi konu açarak, A dan Z'ye ne istediğini ne beklediğini nerede nasıl kullanacağını açıklamalı ki cevaplar doğru olsun, konu açan da cevap verende mutlu olsun. Sağlıklı yol alabilelim. Buna ek, söz konusu modellerden sadece deneme amaçlı 450 MT'i kullanmış biri olarak CF moto tavsiye etmeyeceğim gibi diğer marka ve modelleri de almanızı açıkçası istemem. Bana göre bu bütçeler ve bu klasman da alınması gereken motosiklet himalayan 450. Neden himalayan 450'i bir sürü sebep ile açıklayabilirim ama konu o olmadığı için sadece tercihimi mi tavsiyemi iletip çekiliyorum. :)
Sevgiler, keyifli forumlar. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle.
Himalayan 450 yi de araştırdım. Yalnız motor bana nedense yolunmuş tavuk gibi gözüktü pek heybetli göremedim eminim beni haksız bırakır ancak dışardan görünen benim için bu. Neden önerdiğinizi söylerseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660

Himalayan 450 yi de araştırdım. Yalnız motor bana nedense yolunmuş tavuk gibi gözüktü pek heybetli göremedim eminim beni haksız bırakır ancak dışardan görünen benim için bu. Neden önerdiğinizi söylerseniz sevinirim.
Himalayanı yakından görmediysen dokunup üstüne binmeni tavsiye ederim fotolardan cılız comuter gibi duruyor ama geçen ışıklarda gördüm heybetli,gösterge paneli çok hoş.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlla sıfır olsun demiyorsanız ve kredi kartıyla taksit gibi düşünceleriniz yoksa ben bu bütçelere Versys, V-Strom, Nc, Tiger 800 gibi motorların temiz 2. ellerini almanızı tavsiye ederim. Tabi ki Çin grubunun oyuncakları kulağa daha hoş geliyor ama bir sıkıntı yaşadığınızda derdinizi çözdürecek kişileri bulmak bile bir olay.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

bu motorlar millet büyük motora ehliyeti yetmiyor diye pahalı satılan motorlar tam istediklerine göre bi alet

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Evet efendim, Himalayan modeli bana göre de albenisi az hatta çirkin duruşlu bir model. Ama bu yorumu sadece görsel açıdan yapabilirim. Söz konusu güven olunca ise Himalayan benim açımdan evlenip her şeyimi emanet edebileceğim bir eş gibidir. Yukarıda ki modellerin hepsi Himalayan modelinden daha güzel. Özellikle GS 525 kesinlikle insanın almak isteyeceği şekilde tasarlanmış ve tıpkı 502 X gibi malum modeli andırarak zihnimizde " işte bu " algısı yaratıyor. Ama bu algı bir yanılsama. Tüm Çin meşeli markalar bize aslında yıllardır bir yanılsama satmakta. Özellikle söz konusu Türkiye olunca, Türkiye de ki motosiklet distribütörleri olunca bu yanılsama ya kesinlikle düşmememiz gerek. Bakın CF Moto'yu ele alalım. Güzel modelleri var mı? Evet. Motosikletleri çok mu kötü? Hayır. Ama neden insanlar artık CF Moto almak istemiyor? Çünkü sadece satın alabiliyoruz. Aldıktan sonra kime nasıl derdimizi anlatacağız? Muhatap kim? Bir şey lazım, nereden bulacağız? Bu sorular yıllardır cevapsız. Gelen cevaplar yetersiz. Bu yüzendir ki Türkiye de Honda yanlış işler yapıyor olmasına rağmen satılır, tercih edilir. Himalayan çok güzel bir blok ile gerekli donanımlar ve makul fiyat etiketi ile minimum Honda kadar kaliteli bir marka olan Royal Enfield'a ait. Evet K-Rides çok başarılı bir distribütör değil. Evet, hatta kısmen Z-Moto kısmen Korlas kadar kötü olduğunu var sayalım. Yine de siz bir Himalayan satın aldığınız zaman hem bir muhatap bulacaksınız, hem cidden aslında çok da sağlam bir motosiklet sahibi olacaksınız. Ve inanın bana Royal Enfield Global'e derdinizi doğru şekilde anlatırsanız K-Rides'tan ayrı sizin sorununuzu çözmek adına elinden geleni de yapacaklardır. Benim aslında Himalayan derken ki en büyük nedenim bu, bu güven unsuru. Modelin kendisine gelirsek. Sahip olmadım, belli bir süre arazi ve yol deneyimi yaşadım. Bence hacmi açısından tatminkar bir güç sunuyor. Vites geçişleri ve kullanım hissiyatı gayet güzel. Üzerine bindiğiniz zaman dışarıdan görüldüğü gibi küçük hissettirmiyor. Aksine deneyimlerseniz oldukça da ağır hissettiren bir motosiklet. Sahibi olup da gerek arazide denk geldiğim arkadaşlar, gerek yol da denk geldiğim kimseden ( kullanıcı cahillikleri hariç ) hiç bir şikayete rastlamadım. Ciddi bir kar sürüşünde bir arkadaşımız bize Bursa da eşlik etti ve performansı gayet iyiydi. Kısaca Himalayan benim için evlenilecek kadın diğer söz konusu modeller ise günümü hoş ederse ne ala. Tabi ki tercih karar size ait. Lakin benim düşüncem bu yönde. Şimdiden tercihinizin hayırlı olmasını dilerim. Sevgiler, keyifli forumlar.

bu motorlar millet büyük motora ehliyeti yetmiyor diye pahalı satılan motorlar tam istediklerine göre bi alet
Çok güzel bir motor fakat şuana kadsr yaptığım en fazla 30.000 km düşük cc motorlarda yapıldı bir anda multistrada gibi bir makineyi bütçe olarak karşılasam bile tecrübe olarak yetemeyebilirim. Tabiri caizse motoru kafama almaktan korkuyorum.

Evet efendim, Himalayan modeli bana göre de albenisi az hatta çirkin duruşlu bir model. Ama bu yorumu sadece görsel açıdan yapabilirim. Söz konusu güven olunca ise Himalayan benim açımdan evlenip her şeyimi emanet edebileceğim bir eş gibidir. Yukarıda ki modellerin hepsi Himalayan modelinden daha güzel. Özellikle GS 525 kesinlikle insanın almak isteyeceği şekilde tasarlanmış ve tıpkı 502 X gibi malum modeli andırarak zihnimizde " işte bu " algısı yaratıyor. Ama bu algı bir yanılsama. Tüm Çin meşeli markalar bize aslında yıllardır bir yanılsama satmakta. Özellikle söz konusu Türkiye olunca, Türkiye de ki motosiklet distribütörleri olunca bu yanılsama ya kesinlikle düşmememiz gerek. Bakın CF Moto'yu ele alalım. Güzel modelleri var mı? Evet. Motosikletleri çok mu kötü? Hayır. Ama neden insanlar artık CF Moto almak istemiyor? Çünkü sadece satın alabiliyoruz. Aldıktan sonra kime nasıl derdimizi anlatacağız? Muhatap kim? Bir şey lazım, nereden bulacağız? Bu sorular yıllardır cevapsız. Gelen cevaplar yetersiz. Bu yüzendir ki Türkiye de Honda yanlış işler yapıyor olmasına rağmen satılır, tercih edilir. Himalayan çok güzel bir blok ile gerekli donanımlar ve makul fiyat etiketi ile minimum Honda kadar kaliteli bir marka olan Royal Enfield'a ait. Evet K-Rides çok başarılı bir distribütör değil. Evet, hatta kısmen Z-Moto kısmen Korlas kadar kötü olduğunu var sayalım. Yine de siz bir Himalayan satın aldığınız zaman hem bir muhatap bulacaksınız, hem cidden aslında çok da sağlam bir motosiklet sahibi olacaksınız. Ve inanın bana Royal Enfield Global'e derdinizi doğru şekilde anlatırsanız K-Rides'tan ayrı sizin sorununuzu çözmek adına elinden geleni de yapacaklardır. Benim aslında Himalayan derken ki en büyük nedenim bu, bu güven unsuru. Modelin kendisine gelirsek. Sahip olmadım, belli bir süre arazi ve yol deneyimi yaşadım. Bence hacmi açısından tatminkar bir güç sunuyor. Vites geçişleri ve kullanım hissiyatı gayet güzel. Üzerine bindiğiniz zaman dışarıdan görüldüğü gibi küçük hissettirmiyor. Aksine deneyimlerseniz oldukça da ağır hissettiren bir motosiklet. Sahibi olup da gerek arazide denk geldiğim arkadaşlar, gerek yol da denk geldiğim kimseden ( kullanıcı cahillikleri hariç ) hiç bir şikayete rastlamadım. Ciddi bir kar sürüşünde bir arkadaşımız bize Bursa da eşlik etti ve performansı gayet iyiydi. Kısaca Himalayan benim için evlenilecek kadın diğer söz konusu modeller ise günümü hoş ederse ne ala. Tabi ki tercih karar size ait. Lakin benim düşüncem bu yönde. Şimdiden tercihinizin hayırlı olmasını dilerim. Sevgiler, keyifli forumlar.
Düşünceleriniz için teşekkür ederim güzel açıkladınız. Bütün fikirlerinize katılıyorum. Nedendir bilmem ama motordan yana düşüncem hep güzel görünsün yeterdi. Çevrem çoğunlukla 100.000 km hondanın yazdığım motorların sıfırından daha güvenli olacağını söylüyor. İki arada bir derede kaldım sanırım güzellik algısını bırakıp bütçeme en uyanı alacağım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Çok güzel bir motor fakat şuana kadsr yaptığım en fazla 30.000 km düşük cc motorlarda yapıldı bir anda multistrada gibi bir makineyi bütçe olarak karşılasam bile tecrübe olarak yetemeyebilirim. Tabiri caizse motoru kafama almaktan korkuyorum.

Düşünceleriniz için teşekkür ederim güzel açıkladınız. Bütün fikirlerinize katılıyorum. Nedendir bilmem ama motordan yana düşüncem hep güzel görünsün yeterdi. Çevrem çoğunlukla 100.000 km hondanın yazdığım motorların sıfırından daha güvenli olacağını söylüyor. İki arada bir derede kaldım sanırım güzellik algısını bırakıp bütçeme en uyanı alacağım.
Ben teşekkür ederim efendim. Yukarıda yazdığınız cevap çok anlamlı, keşke bir çok arkadaşımız motosiklet konusunda sizin gibi düşünse de bütçesinden ziyade tecrübeye bağlı olarak model tercihinde bulunsa. Şöyle bir ekleme yapmak isterim ve tamamen kişisel fikrimdir. İlk olarak artık yeni nesil motosikletleri kullanmak gayet basit. Örneğin eskiden bir ( 2000 yılların başları ) ZX 10 R kullanmak için tecrübe gerekirken artık 125 CC motosiklet kullanmış X bir insan S 1000 RR alıp sürebilir. Çünkü gelişen teknoloji ile eklenen donanımlar o kadar fazla ki neredeyse artık motosikletleri biz bile kullanmıyoruz bana göre. Ve 100.000 Km'de ki Honda konusu. Eğer model yılı çok eski değil ama km'si yüksek ise, evet. Bakımlı olması şartıyla. Ama km kaç olursa olsun eski eskidir ve üzerinde ki her şeyde eskimiş, bakıma ihtiyaç duyan haldedir. O yüzden ben eski olsun Honda olsun fikrini desteklemeyen insanlardanım. Bana göre Çin'in bozulan elektronik oyuncakları hariç diğer her yeni motosiklet, eski motosikletten daha iyi ve güvenlidir. Güzel bir motosiklet almanız dileğiyle. Sevgiler, keyifli forumlar.

Motosikleti
Mondial Grumble
Hiçbir şey olmaz diye düşünüyorum

Motosikleti
Yamaha XSR700
Voge'ye 525 bin vermeyi gözden çıkardıysanız o paraya çok daha mantıklı japonlar mevcut. En en kötü ihtimalle a2 sınırı varsa nx500 alınır.

Motosikleti
CB125F
Hocam bu ara bende çok inceliyorum Ocakta kampanya vardı peşin alımda Honda NX500 420.000 ve hornet 500 397.000 sanırım bitti
Özellikle voge 500 DSX ve 500 R yakışıklı fakat servisler ve parça problemi düşündürücü

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Arora GS.
Arora logosu BMW gibi yuvarlak olduğundan böğrüne BMW logosu yapıştırmak kolay olur.
tf8ubqr.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar