Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz?

Motosikleti
Honda Crf250L
2 yıl Cbr125
2 yıl Cbr250
4 yıl Crf250L
5 yıl Tracer700
1 yıldır tekrar Crf250L kullanıyorum :)

2024 Temmuz ilk motur, 2025 Temmuz ikinci motur (şu an kullandığım), 2026 Şubat-Mart gibi de 3. moturu alacağız İNŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ manifestliyorum ağalar... bi tane XSR700 bulmuşum var ya cincik gibi motur off bi de HJC V10 alsam o motora süper uyar offf kafayı yiyorum. Lisbeth Salander gibi takılırım mq

Motosikleti
R1, Django 125
2 sene fiddle 2
2 sene cbr250
2 sene xmax 250
2 sene mt25
3 sene xsr900
son 1 yıldır r1

Motosikleti
Yamaha MT-25
4 yıl Çelik cup 100
1 yıl Pulsar N250 ( Motosiklet hakkında bildiğimin çok çok büyük kısmını öğretti bana )
5 aydır mt25 ( Allah izin verirse hep tutmak istiyorum , su an hedefim 100bin km vurmak. )

5 sene Transalp 700 , 2 Sene Africa Twin , 4 Sene Supertenere , 1 Yıl Triumph Tiger 1200 , son 1,5 senedir Gözleme Yeme Makinası...Dünya üzerindeki zamanım azaldıkça motor değiştirme frekansım artıyor ve artacak gibi görünüyor

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
5 sene Transalp 700 , 2 Sene Africa Twin , 4 Sene Supertenere , 1 Yıl Triumph Tiger 1200 , son 1,5 senedir Gözleme Yeme Makinası...Dünya üzerindeki zamanım azaldıkça motor değiştirme frekansım artıyor ve artacak gibi görünüyor

Çok beğenirdim Transalp 700'ü.

Çocukluğumun Jawa 250 Classic motosikletlerini anımsatırdı bana far kısmıyla.

Hem modern, hem de retro bir havası vardı.

2 Teker dergisinde koltuğunun "berjer" gibi rahat olduğunu yazmıştı rahmetli Barkın.

Diğer taraftan da hala daha 5 vites olmasını eleştirirdi.

Bense motosiklet camiasına girmede birkaç yıl (aslında 15-20 yıl kadar 🥲 ) geciktim.

Showroomdaki son 700'ler satıldığında ben daha taze motorcuydum.

Önce 125'likle başlayayım, sonra tecrübe kazandıkça hacim büyüteyim derken yurtdışından 1 yıl önce XL700'ün satışını durdurdu bizde ve çat diye NC 700ü getirdi Honda.

Oysa İngilterede bir süre aynı anda satıldı bu 2 model.

2014'de NC750X aldım ama sarmadı beni pek.

Sonra ev alma işi çıktı ve 2-3 ay sonra satmak durumunda kaldım o motoru.

2 yıl sonra bir şans daha vereyim dedim ve 2016 yarı makyajlı kasa NC aldım bir daha.

Bana hiç hitap etmiyormuş NC'ler meğer.

5-6 ay sonra onu da sattım.

Keşke 2014'de XL700 alsaydım bir tane.

En azından aklımda kalmazdı.

Kısmet değilmiş.

Benim de dünya üzerindeki zamanım azaldığını farkettikçe çıktığım turlarda ortalama hızımın düşük olmasından daha bir memnun olduğumu gözlemledim 5-6 yıl kadar önce.

İşe motorla gittiğim günlerde evden yarım saat kadar daha önce çıkıp 110-125'lik motorlarımdan birisiyle 50-60'la falan giderek sinirsiz stressiz bir yolculuk yapmaktan hoşlanır oldumu da farkettim.

İyiden iyiye ehtiyarlamışım galiba.🥹

Tekrardan 600 cc üstü bir model bakınacağım birkaç ay sonra.

Belki biraz ateşler beni. 😆

Serde Hondacılık var ya, XL700 kadar NT700 V Deauville'de radarımdaydı bir dönem.

Onun da inceleme yazılarını didik didik okur, bu hacimde şaftlı motor nasıl olurmuş onu da alıp binicisi olarak test edeceğim günlerin hayalini kurardım.

O daha da önce sahalara veda etti.

Hayalkırıklığı yaşanmasın diye çocukluk kahramanlarımızla ileride karşılaşmamak gerektiği söylenir hep.

Motorculuk hayatımın çocukluk aşamasına denk gelen bu modellerle belki bir gün denk gelirim.

Onların hep söylenip yazılan eksiklerini bizzat tecrübe etsem dahi mazinin yüzü suyu hürmetine yüzümü gram buruşturmadan olgunca yaklaşıp saygılı davranacağımı düşünüyorum.

XL700'ün 44.323483 ve 6.806203 şeklindeki koordinatları gösteren yan grenajları + ön farı ve Deauville'in Otomarsan göstergelerinin hatrına en azından.

Çok beğenirdim Transalp 700'ü.

Çocukluğumun Jawa 250 Classic motosikletlerini anımsatırdı bana far kısmıyla.

Hem modern, hem de retro bir havası vardı.

2 Teker dergisinde koltuğunun "berjer" gibi rahat olduğunu yazmıştı rahmetli Barkın.

Diğer taraftan da hala daha 5 vites olmasını eleştirirdi.

Bense motosiklet camiasına girmede birkaç yıl (aslında 15-20 yıl kadar 🥲 ) geciktim.

Showroomdaki son 700'ler satıldığında ben daha taze motorcuydum.

Önce 125'likle başlayayım, sonra tecrübe kazandıkça hacim büyüteyim derken yurtdışından 1 yıl önce XL700'ün satışını durdurdu bizde ve çat diye NC 700ü getirdi Honda.

Oysa İngilterede bir süre aynı anda satıldı bu 2 model.

2014'de NC750X aldım ama sarmadı beni pek.

Sonra ev alma işi çıktı ve 2-3 ay sonra satmak durumunda kaldım o motoru.

2 yıl sonra bir şans daha vereyim dedim ve 2016 yarı makyajlı kasa NC aldım bir daha.

Bana hiç hitap etmiyormuş NC'ler meğer.

5-6 ay sonra onu da sattım.

Keşke 2014'de XL700 alsaydım bir tane.

En azından aklımda kalmazdı.

Kısmet değilmiş.

Benim de dünya üzerindeki zamanım azaldığını farkettikçe çıktığım turlarda ortalama hızımın düşük olmasından daha bir memnun olduğumu gözlemledim 5-6 yıl kadar önce.

İşe motorla gittiğim günlerde evden yarım saat kadar daha önce çıkıp 110-125'lik motorlarımdan birisiyle 50-60'la falan giderek sinirsiz stressiz bir yolculuk yapmaktan hoşlanır oldumu da farkettim.

İyiden iyiye ehtiyarlamışım galiba.🥹

Tekrardan 600 cc üstü bir model bakınacağım birkaç ay sonra.

Belki biraz ateşler beni. 😆

Serde Hondacılık var ya, XL700 kadar NT700 V Deauville'de radarımdaydı bir dönem.

Onun da inceleme yazılarını didik didik okur, bu hacimde şaftlı motor nasıl olurmuş onu da alıp binicisi olarak test edeceğim günlerin hayalini kurardım.

O daha da önce sahalara veda etti.

Hayalkırıklığı yaşanmasın diye çocukluk kahramanlarımızla ileride karşılaşmamak gerektiği söylenir hep.

Motorculuk hayatımın çocukluk aşamasına denk gelen bu modellerle belki bir gün denk gelirim.

Onların hep söylenip yazılan eksiklerini bizzat tecrübe etsem dahi mazinin yüzü suyu hürmetine yüzümü gram buruşturmadan olgunca yaklaşıp saygılı davranacağımı düşünüyorum.

XL700'ün 44.323483 ve 6.806203 şeklindeki koordinatları gösteren yan grenajları + ön farı ve Deauville'in Otomarsan göstergelerinin hatrına en azından.
Bende de yeri ayrıdır Transalp 700'ün....Kaç defa eşim ile Yunanistana gittik hatırlamıyorum kendisi ile ...Üçlü Çanta setini doldurup 130 km sabit hızla giderdim.Selesi gerçekten çok rahattı.MotorumdaSw Motech Koruma demiri ve orijinal elcik ısıtmaları vardı.Farı yetersizdi.Frenleri güzeldi,çok yumuşak huylu keyifli bir motordu.O kadar yumuşak bir motordu ki ilk büyük motor olarak alıp çok rahat uzun süre kullanmıştım.

Ama motorculukta ilk 4-5 seneyi geçirip artık gazlama moduna girince doğal olarak 60 beygir ve 60 tork yetmeyince daha farklı birşeyler arayışına girip Africa Twin almıştım.(africayı hiç sevemedim o ayrı bir hikaye )

Sanırım yuvarlak far motor hastalığı bende Transalp 700'den kalan bir miras....Benim Transalp griydi.Ama balköpüğü sarısı olanlar , beyaz ve bordo karışık renkliler de çok yakışıklı.Hala ara ara bakarım ilanlarına.

Yanlış Hatırlamıyorsam Transalp üzerindeki koordinatlar asfalt dökülmüş en yüksek Alp Geçidi olan Fransız Alplerindeki Col de la Bonette'in koordinatları.(evet Stelvio'dan 50 metre daha yüksek)...2018 Şubatında Transalpi satıp Martta Afrca alıp ilk gittiğim Alpler Turuna Africa ile gitmiştim...Yani Transalp ile Alplere gitmek kısmet olmadı.

Güncel transalp ise üzerindeki blok harika olsa da, Japonlara gelen ek vergi hariç çok fiyat performans da olsa çirkin ve 21 inc ön jantı ile hiç benlik değil.Africa ile 21 ön lastiğe tövbe ettiğim için bana gelmez.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Ooo, nerelerdesin?

köyün çok güzel yermiş.
Motoru en son sattım ondan beridir iş-okul-kız arkadaş arasında çırpınıyorum, ekimden beri canım çıktı bilgisayara 2-3 saat bile oturmamışımdır bu süreçte. :D
Şuanda 2-3 planım var önce kendime temiz bi araba aldıktan ve okul bittikten sonra, tam zamanlı çalışmaya başlayınca belki bi Xmax250 belkide bi temizinden Xpulse 200 yada A sınıfı alabilirsem Tuareg660 almayı hedefliyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Güncel transalp ise üzerindeki blok harika olsa da, Japonlara gelen ek vergi hariç çok fiyat performans da olsa çirkin ve 21 inc ön jantı ile hiç benlik değil.Africa ile 21 ön lastiğe tövbe ettiğim için bana gelmez.
Ben de 21 janta mesafeliydim de geçenlerde F900GSA test ettim, motosikletin kıvraklığında (hani benim DL650'ye göre) bir dezavantaj hissedemedim. XL750 incelemelerinde de janttan şikâyet eden birilerine denk gelmedim. Uçmakdere benzeri bir yerde peg sürtmek istenmediği sürece sanki kurtarıyor gibi?

Ben de 21 janta mesafeliydim de geçenlerde F900GSA test ettim, motosikletin kıvraklığında (hani benim DL650'ye göre) bir dezavantaj hissedemedim. XL750 incelemelerinde de janttan şikâyet eden birilerine denk gelmedim. Uçmakdere benzeri bir yerde peg sürtmek istenmediği sürece sanki kurtarıyor gibi?
Ben de transalp ilanlarına baktım. Anlamlandıramadığım bir durum fark ettim. Dl650 20 yıldır belki daha fazla Tr de satışta. Transalp 2022 veya 23 de geldi. Satılık ilanlarının sayısı Dl 650 den fazla. Transalp alan kişiler ( ki satış adetlerinin çok olduğunu zannetmiyorum) hemen satıyor. Acaba gözden kaçırdığım bir şey mi var? Bu motor çok mu başarısız, titreşimli veya kötü? Ya da dl 650 bu kadar iyi mi?

Motosikleti
Ben de transalp ilanlarına baktım. Anlamlandıramadığım bir durum fark ettim. Dl650 20 yıldır belki daha fazla Tr de satışta. Transalp 2022 veya 23 de geldi. Satılık ilanlarının sayısı Dl 650 den fazla. Transalp alan kişiler ( ki satış adetlerinin çok olduğunu zannetmiyorum) hemen satıyor. Acaba gözden kaçırdığım bir şey mi var? Bu motor çok mu başarısız, titreşimli veya kötü? Ya da dl 650 bu kadar iyi mi?
Transalp'ın titreşimde DL650'den iyi olmasının bence imkân ve mümkünatı yok. (90 degree V2 engine primary and secondary balance diye aratılırsa birşeyler çıkıyor...) DL650 kullanıcıları ömürlük motor alan / arayan kullanıcılar genelde. Sorun çıkartmıyor, her şeyden yapıyor, aksesuarı / ustası bol. Yeni Transalp'ı bilemedim; bu satıştakilerin kimisi uygun fiyata aldığı motosikleti satma peşinde olabilir, kimisi de fiyat bandına göre aradığını bulamamıştır yükseltmeye çalışıyordur vs.

Her ne ise; bu yıl ilerledikçe ikinci elde çok ilginç şeyler göreceğiz diye düşünüyorum, gidişat kötü...

Transalp'ın titreşimde DL650'den iyi olmasının bence imkân ve mümkünatı yok. (90 degrees V2 primary and secondary balance diye aratılırsa birşeyler çıkıyor...) DL650 kullanıcıları ömürlük motor alan / arayan kullanıcılar genelde. Sorun çıkartmıyor, her şeyden yapıyor, aksesuarı / ustası bol. Yeni Transalp'ı bilemedim; bu satıştakilerin kimisi uygun fiyata aldığı motosikleti satma peşinde olabilir, kimisi de fiyat bandına göre aradığını bulamamıştır yükseltmeye çalışıyordur vs.

Her ne ise; bu yıl ilerledikçe ikinci elde çok ilginç şeyler göreceğiz diye düşünüyorum, gidişat kötü...
Aynı fikirdeyim. 2. elde fiyatlar kötü. Tuhaf bir şekilde sarı sitedeki ilanların sayısı azalıyor. Crf 1100 lerde ve Nt 1100 lerde, Triumph serilerinde ilanlar azalıyor. Maaşallah ilanı en bol motosikletler NC 750 ler. :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu Transalp'te eli kolu titreyen bir ben mi varım? Sanırım bana denk gelen test motorunda bir gundilik vardı.

• Haha
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Şu Transalp'te eli kolu titreyen bir ben mi varım? Sanırım bana denk gelen test motorunda bir gundilik vardı.
Dün tesadüf önerilerde denk geldi Prosofi'nin yakın tarihli XL750 incelemesini seyrettim; "6-7.000'den sonra titreşim var ama el kol uyuşturacak kadar değil" diyor. Çok rüzgârlı bir havada Kuzey Marmara Otoyolu'nda 220 civarlarına kadar çıkabildi ancak.

Senin test motorunun sürüş modu ayarları ile ilgili bir enayilik olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar