İlave para kazandıracak bir şeyler söyleyin...

Motosikleti
Triumph Trident 660
,Bunu bilen adamlar neden söylesin diye düşünüyorum çünki kâr payı düşebilir bedeni işlerde bile. Her fırsat kapısı için Bazı durumlarda böyle olmayacağını düşündüğüm ancak seninde zaten farkında olduğunu düşündüğüm şeyler aklıma geliyor ancak bazılarına da fikir olabilir. Altta belirttiğim seçenekler için bazıları yaştan dolayı geçerli olmayabilir
-borsa(zaten takip ediyordun)
-meslekten yararlanıp maaşa ek gelir sağlama bunun için çevrenin bol olması gerekiyor gibi ,örnek veriyorum kaynakçı isen armut hesabında hem kendi fiyatını belirlediğin hem de karsı tarafın belirlidiği fiyat karşısında pazarlık edebiliyorsun (kaldırılmışta olabilir tr de hatırlamıyorum).
-büyükşehirlerde 5 yıldızlı otellerde garson-komilik ücret günlük veriliyor ama kundura ve sakal gibi bağzı zorunluluklar var, genellikle öğrencilerin harçlığını çıkarmak için uygun bir fırsat.
-büyükşehirler için aynı zamanda tabii bu yine yaşa bağlı ancak yinede belirtmek isterim ki fuar organizasyon işi belirli günlerde oluyor ,gelenlere sistem üzerinden kayıt açma,yönlendirme,gerekli araçların kurulması daha çok öğrenciye hitap edebilecek işler.
Küçük şehirlerde düğün organizyasyonunda yine garsonluk,şöforlük,kameramanlık gibi işler olabilir ancak çalısma saatleri uzun ve ücret büyükşehirlere göre hayli küçük.
-part time kuryelik.
-bunun mümkünü genellikle sabit eleman olarak olsada bazen günlerini belirleyebildiğin iş imkanları çıkabiliyor
Üretim yerlerinin paketleme,depoculuk işleri.
-blog yazarlığı,film dizi animeler için metin çevirme ancak bunlar biraz eskide kaldı gelişen teknoloji için para kazandırmayadabilir.
-yazı yazmaya ilgisi olanlar için roman yazıp google play üzerinden yayınlanabilir ücretsiz yayınlarda var getirisi az olabilir
-sağlık sektöründekiler için diğer özel sağlık sektörü ve kurumlarda nöbete kalma( işin içinde olanlar ne demek istediğimi anladı)
-özel güvenlik sertifikası alıp belirli günler çalışmak mesala maçlarda güvenlik görevlisi olmak.
-tasarım ve ustalık yanyana gelebilir ise hurda malzemelerden ürün tasarlayıp sosyal medyada satmak.
-sürücü kursu hocası olmak,halk eğitim merkezinden eğitim alıp sürücü kurslarında saat esaslı çalışma imkanı.

Amelelik ruhuma işlemiş hep bedeni işler yazmışım 😃

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş misali düzgün bir yatırım tavsiyesi alamayabilirsiniz valla.

Ancak masrafları kısmak da uzun vadede sizin için mantıklı olup aynı kapıya çıkabilir.

Sanki yerden oldukça yüksek bir 4x4 aracınız vardı.

Tuğla gibi, duvar gibi, yelken gibi bir rüzgar direnci vardır onun.

Azıcık daha yere yaklaştırıp lastiklerini de ebat ve diş yapısı olarak biraz daha az agresif olanlarla değiştirseniz tüketimde müthiş farkeder.

Eğer karlı buzlu havada yollarda cirit atarım, her mevsimde Uludağ'a çıkarım demiyorsanız da ve de aracınız da 4x4 ise, onu satıp 4x2 olanından alırsanız yine yakıt tüketiminde ve ayrıca yıllık MTV'de de avantajınız olacaktır herhalde.

Aklıma bunlar geldi şimdilik.

Başka forumdaşlar da ekleme yapacaklardır.

Kolay gelsin.

Motosikleti
Yok
Memleketin gidişatı ürkütüyor beni... :)

Şu an kendime göre fena bir durumda değilim, ama ölene kadar bu şekilde kalabileceğimin garantisi yok. Dükkanı kapatıp da emekli pozisyonuna geçince olay bir anda değişecek. Ama nefes aldığın her gün "para" ihtiyacın değişmeyecek.

Bir de çocuklarım var, istiyorum ki ben öldükten sonra hiç bir iş bulamasalar/yapamasalar bile benim kuracağım düzenekle aç kalmasınlar - evsiz/barksız kalmasınlar, kıt-kanâat de olsa geçinebilsinler.

Vallahi bıktım arkadaşlar, 33 - 34 senedir her gün aralıksız bu "kağıt para" peşinden koşmaktan.

Hayat dediğin böyle bir şey olmamalı. :(

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Yok
.......Sanki yerden oldukça yüksek bir 4x4 aracınız vardı.

Tuğla gibi, duvar gibi, yelken gibi bir rüzgar direnci vardır onun.

Azıcık daha yere yaklaştırıp lastiklerini de ebat ve diş yapısı olarak biraz daha az agresif olanlarla değiştirseniz tüketimde müthiş farkeder.

Eğer karlı buzlu havada yollarda cirit atarım, her mevsimde Uludağ'a çıkarım demiyorsanız da ve de aracınız da 4x4 ise, onu satıp 4x2 olanından alırsanız yine yakıt tüketiminde ve ayrıca yıllık MTV'de de avantajınız olacaktır herhalde.

....
Aynen hocam, aşağıda bir resmini bıraktım.

Bu araçla ilgili ilk olarak güvenliği düşündüğümden (*), şu anki halini değiştirmeyi pek düşünmüyorum.

Yani inanmazsınız belki, yedi aydır kullanıyorum bunu ve bir tane apaçilik yapan olmadı şu ana kadar. Bu bakımdan gayet huzurlu ve mutluyum. Tek sıkıntısı mahalle araları bu tür araçların, ona da "gülü seven dikenine katlanacak" şeklinde bakıyorum.

Araç 4x2, ama keşke 4x4 alsaydım diye düşünüyorum, zira bir kaç yerde okudum, 4x2'lerde arkanın savrulması daha kolaymış, 4x4'ler daha iyi yol tutuyormuş.

Gerçi hep tıngır-mıngır kullandığımdan, virajlara olağanüstü dikkatli girdiğimden bu husus beni pek de etkilemez ve etkilemedi şu ana kadar da, ben tedbir olarak yine kamyonetin arka kasasına 200 kg. civarı kum torbaları yerleştirdim. Bir sene böyle idare ederim, sonra bu tür araçlar için, aracın altında kalacak şekilde demir ağırlıklar yapan-takan yerler varmış, onu yaptırırım diye düşünüyorum.

-----------------------------------------------

(*) Yani artık öyle kazalar görüyorum, duyuyorum ve haberlerde okuyorum ki, diyorum "Ya ben tırlattım artık, ya da diğerleri."

Ama ben tırlatmadım herhalde ki 33 küsur senedir kaza yapmıyorum - başkaları yapıyor bu inanılmaz kazaları.

En son gördüğümü yazayım istedim buraya:

Geçen hafta Çarşamba ya da Perşembe günü, oturmuş bir dükkanda sandviç yiyorum. Karşımda dikey şekilde sıralanmış, park etmiş otomobiller var.

Başka bir otomobil geldi, boş bulduğu birisinin önüne girdi. Önden kırdığı için arada mesafe kaldı, eleman geri vitese taktı, arkasındaki otomobile yanaşacak - yanaşmaya başladı.

Geldi geldi geldi :) artık mesafe tehlikeli olmaya başladı, arkasındaki aracın şoförü de içindeymiş, uyarı açısından korna bastı.

Öndeki eleman korna sesiyle bir an durdu, sonra tekrar geri gelmeye devam etti.

Bu sefer arkadaki eleman acı acı kornaya sonuna kadar yüklendi.

Ama bizimkisi halâ gelmeye devam ediyor, en sonunda çarptı ve öyle durdu. Araçlardan indiler, baktılar falan bir şey yok, biraz söylendi arkadaki aracın şoförü herhalde, sonra ayrıldılar.

Yani hadi arkaya giderken arkana bakmıyorsun, muhtemelen telefonla oynuyorsun da, kulakların da mı sağır, adam korna basıyor?

Dediğim gibi ya ben tırlattım, ya trafikteki diğer sürücüler: İkisinden biri...

jmtwuri.png

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

60 yaşıma girince anladım ki, hayattaki en büyük yanlışım buymuş.
Yanlış derken ağbi - tam anlayamadım?

Çocuklarına, geleceğe yönelik bir şeyler bırakmak değil herhalde "yanlış" olarak nitelendirdiğin, ben anlayamadım muhtemelen?

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660
60 yaşıma girince anladım ki, hayattaki en büyük yanlışım buymuş.
25 yaşındayım bana da yanlış geliyor dünyaya bir canlı getirip onun sorumluluğu altında yetiştirmek elindeki imkanlarda zayıf bu topa girmenin hiç mantığı ben yaşayamadım onlar yaşasın diye ilerde bir kuruntuda oluyor.
E kendi hayatımı inşa etmek bu kadar zor iken neden çocuk yapayım ki

25 yaşındayım bana da yanlış geliyor dünyaya bir canlı getirip onun sorumluluğu altında yetiştirmek elindeki imkanlarda zayıf bu topa girmenin hiç mantığı ben yaşayamadım onlar yaşasın diye ilerde bir kuruntuda oluyor.

Eskiden yaşlılar anlatırdı, bende dinler ne akıllı adamlar derdim. Meğer akıllı oldukları için değil yaşadıkları için biliyorlarmış.

Tabi yaş ilerleyince, yaşanan ve başa gelende çok oluyor, ister, istemez, o yüzden bilinende çok oluyor. Ben de bazı şeyleri akıllı olduğum için değil yaşadığım için biliyorum, benden önce ki ihtiyarlar gibi.

Not: Artık ne kadar biliyorsak. :ROFLMAO:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış derken ağbi - tam anlayamadım?

Çocuklarına, geleceğe yönelik bir şeyler bırakmak değil herhalde "yanlış" olarak nitelendirdiğin, ben anlayamadım muhtemelen?

Aynen böyle aman dişimizden artıralım, aman üstümüzden artıralım diye bir ömür geçirdik, çok şükür karşılığını da gördük.

Şimdi çocuklar bize şeyiyle nasıl Hindistan cevizi kırılır onu gösteriyorlar.

Naçizane tavsiyem fazla kasma artan olursa, o da çocuklara kalsın, olmazsa da sağlık olsun.

Anlayan anladı.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
Aşağıdaki fotoğrafta ben ve büyük kızım Pelin kucağımda, ilk doğduğu gün - 19 sene öncesi...

Şimdi o bebek, tutuyor yukarıda paylaştığım tank gibi kamyoneti sürüyor. :)

Bu bir mucize, doğal ama doğa üstü gibi bir şey, kelimelerle anlatılacak gibi bir şey değil çocuk sahibi olmak - yaşanarak anlaşılabilir bana göre. Hayatımdaki en büyük mutluluk, iki kızım da.

Uzun lâfın kısası, şartlar elverdiği an çocuk sahibi olmalısın ileride @burak_r25.

Tabii bana göre, benim şahsi fikrim bu yönde.

8a8o491.png

Motosikleti
Triumph Trident 660
Aşağıdaki fotoğrafta ben ve büyük kızım Pelin kucağımda, ilk doğduğu gün - 19 sene öncesi...

Şimdi o bebek, tutuyor yukarıda paylaştığım tank gibi kamyoneti sürüyor. :)

Bu bir mucize, doğal ama doğa üstü gibi bir şey, kelimelerle anlatılacak gibi bir şey değil çocuk sahibi olmak - yaşanarak anlaşılabilir bana göre. Hayatımdaki en büyük mutluluk, iki kızım da.

Uzun lâfın kısası, şartlar elverdiği an çocuk sahibi olmalısın ileride @burak_r25.

Tabii bana göre, benim şahsi fikrim bu yönde.

8a8o491.png
Esenlikler dilerim 😇

F54

abi ben ölene kadar aynı standartta yaşayan insanlar biliyorum
misal emekli bir tane honda kinetix motoru vardı büyük amcamın rahmetli 8 10 ev birkaç kg altın vs bıraktı geriye o o kadar zengin olmasına rağmen standart bi hayatta yaşadı yenge öldü 2. yi aldı sonra amca öldü kadına 1 ev yaklaşık 4.5 kg altın (takılar hariç miras kaldı) bu birikimin nasıl yapıldığı çok para kazanmak ile alakalı değildi yaşam tarzı yoksa 1600 öyro maaş alan bir adam nasıl bu kadar birikim yapabilir ki değil mi?
yani yaşadığımız hayat bu kadar birikim yapıp torunun torununa bile rahat hayat yaşatmaya göre değil
onda alkol sigara kumar gibi alışkanlıkları yoktu aypon yoktu netflix disney vs hiçbir şey yoktu masaya ne konursa çocuklar onu yerdi anne baba ne alırsa çocuklar onu giyerdi gezi tatil seyahat avcılık balıkçılık vs gibi hobilerde yoktu
şimdi öyle mi sen söyle ?
bak şimdi cebinde aypon olmayan yok evde internet cebte internet digital abonelikler son model arabalar lüks tatiller dışarıda yemekler starbuks a gitmeler son moda kılık kıyafet ayakkabılar daha ev gereçlerini ve diğer lüks harcamaları saymaya başlamadım bile
evet çıkar telefonunu dayıları gibi oldum biliyorum ama bunlar hayatın gerçekleri bu insani şeyler gibi gözüken harcamalar bizi zengin gibi gösterip fakir kalmamızı sağlıyor mu sağlamıyor mu ? bence sağlıyor

abi ben ölene kadar aynı standartta yaşayan insanlar biliyorum
misal emekli bir tane honda kinetix motoru vardı büyük amcamın rahmetli 8 10 ev birkaç kg altın vs bıraktı geriye o o kadar zengin olmasına rağmen standart bi hayatta yaşadı yenge öldü 2. yi aldı sonra amca öldü kadına 1 ev yaklaşık 4.5 kg altın (takılar hariç miras kaldı) bu birikimin nasıl yapıldığı çok para kazanmak ile alakalı değildi yaşam tarzı yoksa 1600 öyro maaş alan bir adam nasıl bu kadar birikim yapabilir ki değil mi?
yani yaşadığımız hayat bu kadar birikim yapıp torunun torununa bile rahat hayat yaşatmaya göre değil
onda alkol sigara kumar gibi alışkanlıkları yoktu aypon yoktu netflix disney vs hiçbir şey yoktu masaya ne konursa çocuklar onu yerdi anne baba ne alırsa çocuklar onu giyerdi gezi tatil seyahat avcılık balıkçılık vs gibi hobilerde yoktu
şimdi öyle mi sen söyle ?
bak şimdi cebinde aypon olmayan yok evde internet cebte internet digital abonelikler son model arabalar lüks tatiller dışarıda yemekler starbuks a gitmeler son moda kılık kıyafet ayakkabılar daha ev gereçlerini ve diğer lüks harcamaları saymaya başlamadım bile
evet çıkar telefonunu dayıları gibi oldum biliyorum ama bunlar hayatın gerçekleri bu insani şeyler gibi gözüken harcamalar bizi zengin gibi gösterip fakir kalmamızı sağlıyor mu sağlamıyor mu ? bence sağlıyor

İlk başta çok mantıklı gibi geliyor.

Benim çocukluğumda evde su yoktu, evde İstanbul, semt Küçükyalı, o zaman biraz kenar sayılırdı, neyse çeşme bahçedeydi, evde su küpü vardı, elektrik yoktu, gaz lambası vardı, ev çalı süpürgesi ile süpürülürdü, televizyon, buzdolabı, klima, kombi, telefonun adı bile yoktu.
Yeme içme desen, bu günkü sebze meyvenin onda biri bile yoktu.

Şimdi evde dört cep telefonu, artı ev telefonu, televizyon, klima, netfiliks, spotifay, artık ne sayarsan say hepsi var, ( çok şükür ) hepimizde olduğu gibi, buda her biri aylık masraf kapısı demek, gider artı ama gelirlerde artı.

Eskiden bu günkü masrafın yüzde biri vardı ama parada yoktu. Birinin masrafı diğerinin kazancı demek, ben olayı sizin gibi düşünmüyorum özellikle son cümlelerinizle, eski zamanla kıyaslarsak hepimiz zenginiz, bu günü, bu günle kıyaslarsak orada işler değişir, tatmin girer, kim zengin kim fakir onu tatmin belirler..

Borsa 20 tane ufak hisse belirle.
Bu hisseler. 3-7 TL arası olsun.
Bu hisselere kafanda bir değer belirle.
5 bin TL yatır.
Hisse belirdiğin rakamın altına düşerse al, çıkarsa sat.
5 bin TL yi sıfırlarsan sana buradan ekmek yok demektir.
Katlarsan asla ek para yatırma, devam et.

Motosikleti
Yok
25'li yaşlarda olsam gene bu kadar kafaya takmam para meselesini, nasıl olsa çalışırım der geçerim belki.

Ama yaş farklı, kim bana iş verir ki, 20-25'lik gençler iş bulamıyorken doğru dürüst? Yürürken gözüme çarpan iş ilanlarına bakıyorum, istisnasız tümü 20-25-taş çatlasın 30 yaşa kadar eleman alıyorlar.

Bulsam ne olacak, verecekleri en fazla asgari ücret, muhtemelen daha altı olacak. O paraya tutup 10-12 saat çalıştıracaklar seni, bilmiyorum ki kaç ay dayanabilirim.

Ben de çalışma hayatımda artık finale yaklaşıyorum, artık kafam ne müşterinin bitmek tükenmek bilmeyen sorularını, kaprislerini kaldırıyor, ne de ince ayar tuttuğum karmaşık hesaplamalarımı...

Başka bir yol bulmam lâzım, onu da henüz başarabilmiş değilim.

Rahmetli anneannem sık sık, "İhtiyarlık maskaralık" der dururdu. :)

Kadın haklıydı galiba, buradan bakınca sanki benim için de öyle gözüküyor.

Borsa 20 tane ufak hisse belirle.
Bu hisseler. 3-7 TL arası olsun.
Bu hisselere kafanda bir değer belirle.
5 bin TL yatır.
Hisse belirdiğin rakamın altına düşerse al, çıkarsa sat.
5 bin TL yi sıfırlarsan sana buradan ekmek yok demektir.
Katlarsan asla ek para yatırma, devam et.
Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu birr yerde TL ile yatırım mı tavsiye edilir? Hayret.

Gerçek yatırım insanın kendine yaptığı yatırımdır. Dilinizi, finans bilginizi, kültürünüzü arttırın. Kendinizi geliştirin.

Gerçek zenginlik mutluluktur. Sağlıktır. Bunların kıymetini bilin. Paranız yoksa mutsuz olursunuz bu doğrudur ancak çok para mutluluk getirmez.
Para amaç değil araç olmalıdır. En güzeli ise paraya ihtiyaç duymadan mutlu olabilmektir.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
genel konuşacağım:
işten artmaz, dişten artar
ihtiyaç dışına harcamayı kesip, ihtiyaç olanı da f/p ürünlerle gidermek bu işin birinci kuralı
az da olsa düzenli olarak, değerli madene (fiziki) yatırım (ne yapıp yapıp yapmalı bunu bakın)

genel konuşacağım:
işten artmaz, dişten artar
ihtiyaç dışına harcamayı kesip, ihtiyaç olanı da f/p ürünlerle gidermek bu işin birinci kuralı
az da olsa düzenli olarak, değerli madene (fiziki) yatırım (ne yapıp yapıp yapmalı bunu bakın)
Değerli madenler de düşündüğünüz kadar çok getirmiyor. En azından dolar enflasyonu ile baktığınız zaman. Yapılacak en güzel şey finansal okur yazarlığı geliştirip, ucuz malları almak, pahalı malları satmak. :D
Böyle söyleyince çok basitmiş gibi oluyor. İnanın bunu yapmak bir ömür sürüyor. O sebeple bu işlere erken başlamak lazım. Benim gibi 50 sine merdiven dayayınca olmuyor maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar