Bir de çocuklarım var, istiyorum ki ben öldükten sonra hiç bir iş bulamasalar/yapamasalar bile benim kuracağım düzenekle aç kalmasınlar - evsiz/barksız kalmasınlar, kıt-kanâat de olsa geçinebilsinler.
Aynen hocam, aşağıda bir resmini bıraktım........Sanki yerden oldukça yüksek bir 4x4 aracınız vardı.
Tuğla gibi, duvar gibi, yelken gibi bir rüzgar direnci vardır onun.
Azıcık daha yere yaklaştırıp lastiklerini de ebat ve diş yapısı olarak biraz daha az agresif olanlarla değiştirseniz tüketimde müthiş farkeder.
Eğer karlı buzlu havada yollarda cirit atarım, her mevsimde Uludağ'a çıkarım demiyorsanız da ve de aracınız da 4x4 ise, onu satıp 4x2 olanından alırsanız yine yakıt tüketiminde ve ayrıca yıllık MTV'de de avantajınız olacaktır herhalde.
....
Yanlış derken ağbi - tam anlayamadım?60 yaşıma girince anladım ki, hayattaki en büyük yanlışım buymuş.
25 yaşındayım bana da yanlış geliyor dünyaya bir canlı getirip onun sorumluluğu altında yetiştirmek elindeki imkanlarda zayıf bu topa girmenin hiç mantığı ben yaşayamadım onlar yaşasın diye ilerde bir kuruntuda oluyor.60 yaşıma girince anladım ki, hayattaki en büyük yanlışım buymuş.
25 yaşındayım bana da yanlış geliyor dünyaya bir canlı getirip onun sorumluluğu altında yetiştirmek elindeki imkanlarda zayıf bu topa girmenin hiç mantığı ben yaşayamadım onlar yaşasın diye ilerde bir kuruntuda oluyor.
E kendi hayatımı inşa etmek bu kadar zor iken neden çocuk yapayım ki
Yanlış derken ağbi - tam anlayamadım?
Çocuklarına, geleceğe yönelik bir şeyler bırakmak değil herhalde "yanlış" olarak nitelendirdiğin, ben anlayamadım muhtemelen?
Aşağıdaki fotoğrafta ben ve büyük kızım Pelin kucağımda, ilk doğduğu gün - 19 sene öncesi...25 yaşındayım bana da yanlış geliyor dünyaya bir canlı getirip onun sorumluluğu altında yetiştirmek elindeki imkanlarda zayıf bu topa girmenin hiç mantığı ben yaşayamadım onlar yaşasın diye ilerde bir kuruntuda oluyor.
E kendi hayatımı inşa etmek bu kadar zor iken neden çocuk yapayım ki
Esenlikler dilerimAşağıdaki fotoğrafta ben ve büyük kızım Pelin kucağımda, ilk doğduğu gün - 19 sene öncesi...
Şimdi o bebek, tutuyor yukarıda paylaştığım tank gibi kamyoneti sürüyor.
Bu bir mucize, doğal ama doğa üstü gibi bir şey, kelimelerle anlatılacak gibi bir şey değil çocuk sahibi olmak - yaşanarak anlaşılabilir bana göre. Hayatımdaki en büyük mutluluk, iki kızım da.
Uzun lâfın kısası, şartlar elverdiği an çocuk sahibi olmalısın ileride @burak_r25.
Tabii bana göre, benim şahsi fikrim bu yönde.
![]()
abi ben ölene kadar aynı standartta yaşayan insanlar biliyorum
misal emekli bir tane honda kinetix motoru vardı büyük amcamın rahmetli 8 10 ev birkaç kg altın vs bıraktı geriye o o kadar zengin olmasına rağmen standart bi hayatta yaşadı yenge öldü 2. yi aldı sonra amca öldü kadına 1 ev yaklaşık 4.5 kg altın (takılar hariç miras kaldı) bu birikimin nasıl yapıldığı çok para kazanmak ile alakalı değildi yaşam tarzı yoksa 1600 öyro maaş alan bir adam nasıl bu kadar birikim yapabilir ki değil mi?
yani yaşadığımız hayat bu kadar birikim yapıp torunun torununa bile rahat hayat yaşatmaya göre değil
onda alkol sigara kumar gibi alışkanlıkları yoktu aypon yoktu netflix disney vs hiçbir şey yoktu masaya ne konursa çocuklar onu yerdi anne baba ne alırsa çocuklar onu giyerdi gezi tatil seyahat avcılık balıkçılık vs gibi hobilerde yoktu
şimdi öyle mi sen söyle ?
bak şimdi cebinde aypon olmayan yok evde internet cebte internet digital abonelikler son model arabalar lüks tatiller dışarıda yemekler starbuks a gitmeler son moda kılık kıyafet ayakkabılar daha ev gereçlerini ve diğer lüks harcamaları saymaya başlamadım bile
evet çıkar telefonunu dayıları gibi oldum biliyorum ama bunlar hayatın gerçekleri bu insani şeyler gibi gözüken harcamalar bizi zengin gibi gösterip fakir kalmamızı sağlıyor mu sağlamıyor mu ? bence sağlıyor
Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu birr yerde TL ile yatırım mı tavsiye edilir? Hayret.Borsa 20 tane ufak hisse belirle.
Bu hisseler. 3-7 TL arası olsun.
Bu hisselere kafanda bir değer belirle.
5 bin TL yatır.
Hisse belirdiğin rakamın altına düşerse al, çıkarsa sat.
5 bin TL yi sıfırlarsan sana buradan ekmek yok demektir.
Katlarsan asla ek para yatırma, devam et.
Değerli madenler de düşündüğünüz kadar çok getirmiyor. En azından dolar enflasyonu ile baktığınız zaman. Yapılacak en güzel şey finansal okur yazarlığı geliştirip, ucuz malları almak, pahalı malları satmak.genel konuşacağım:
işten artmaz, dişten artar
ihtiyaç dışına harcamayı kesip, ihtiyaç olanı da f/p ürünlerle gidermek bu işin birinci kuralı
az da olsa düzenli olarak, değerli madene (fiziki) yatırım (ne yapıp yapıp yapmalı bunu bakın)