Sürekli yüksek devir motor kullanımı.

Motosikleti
Bajaj F250 Arora boss 125 Honda Dio NS200 Honda CBF 250 YBR CBF
merhaba önceden 150 cc lik scooter kullanıyordum ev iş yapmak için evimle işim arası 40 km lik bir yol çok nadir bir trafik durumu olur. yeni 250 cc lik bir motor aldım bajajın f250 modeli motoru evden işe işten eve olarak kullanıyorum yine ama yüksek devir çeviriyorum sürekli yani 80 ile 125 130 km hız arasında değişiklik oluyor yola uyum sağlarken motoru aldığımda 3200 km deydi şuanda 7500 km de yakında bakımlarını yapacağım motoru sürekli böyle git gele kullanırken bu devirlerde kullanmak ne kadar zarar verir yada verir mi ara sıra da şehir içi sakin kullanımıda oluyor tabi bu 250 cc lik motorun bilgisi olan yardımcı olabilir mi .

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar Mehmet bey.

ilk olarak içten yanmalı ister motosiklet, ister otomobil veya X bir taşıt türünü ele aldığımız zaman uzun süreli yüksek devrin zarar verdiğini genel olarak söyleyebiliriz. Zarar verir çünkü bu yüksek devir = maksimum yükte çalışma anlamına gelmekte. Örneğin sizin kullanmakta olduğunuz F250 modelini ele alırsak, İdeal seyir hızı aralığı 90 110 Km/s arasındayken sizin sürekli 110 Km/s üstünde seyretmeniz. İdeal devir aralığının 6.000 7.000 olduğu bu model de sizin 8.000 9.000 devir bandın da kullanmanız motosikletin düzenli olarak %80 yük üzerinde çalışması anlamına gelmektedir. Bu da bir süre sonra yağınızın çabuk bozulmasına, subap ayarının kaçmasına ve hızlı piston, segman aşınmasına neden olacaktır. Ek olarak muhtemelen titreşime bağlı elemanların gevşemesi de sürpriz sayılmaz. Tek silindir bir model kullandığınız için özellikle daha orta devirlerde seyretmeniz asıl yapmanız gereken kullanım tarzı esasen.
Motosikletiniz bir R25 gibi hemen motor olarak sorun çıkartmaz lakin. 80.000 KM sorunsuz gidecek olan motosiklet, 50 veya 60.000 KM'de yorgun hale gelir, verimsizleşir. Uzun vade sorunsuzluk istiyorsanız eğer 10 dakikadan fazla üst devirlerde kulanım yapmayınız. Genel olarak orta devirlerde seyir ediniz ve mümkün olduğunca bakımlarınızı aksatmayınız. Keyifli forumlar. Kazasız sürüşler. @mehmet1406

Motosikleti
Bajaj F250 Arora boss 125 Honda Dio NS200 Honda CBF 250 YBR CBF
Merhabalar Mehmet bey.

ilk olarak içten yanmalı ister motosiklet, ister otomobil veya X bir taşıt türünü ele aldığımız zaman uzun süreli yüksek devrin zarar verdiğini genel olarak söyleyebiliriz. Zarar verir çünkü bu yüksek devir = maksimum yükte çalışma anlamına gelmekte. Örneğin sizin kullanmakta olduğunuz F250 modelini ele alırsak, İdeal seyir hızı aralığı 90 110 Km/s arasındayken sizin sürekli 110 Km/s üstünde seyretmeniz. İdeal devir aralığının 6.000 7.000 olduğu bu model de sizin 8.000 9.000 devir bandın da kullanmanız motosikletin düzenli olarak %80 yük üzerinde çalışması anlamına gelmektedir. Bu da bir süre sonra yağınızın çabuk bozulmasına, subap ayarının kaçmasına ve hızlı piston, segman aşınmasına neden olacaktır. Ek olarak muhtemelen titreşime bağlı elemanların gevşemesi de sürpriz sayılmaz. Tek silindir bir model kullandığınız için özellikle daha orta devirlerde seyretmeniz asıl yapmanız gereken kullanım tarzı esasen.
Motosikletiniz bir R25 gibi hemen motor olarak sorun çıkartmaz lakin. 80.000 KM sorunsuz gidecek olan motosiklet, 50 veya 60.000 KM'de yorgun hale gelir, verimsizleşir. Uzun vade sorunsuzluk istiyorsanız eğer 10 dakikadan fazla üst devirlerde kulanım yapmayınız. Genel olarak orta devirlerde seyir ediniz ve mümkün olduğunca bakımlarınızı aksatmayınız. Keyifli forumlar. Kazasız sürüşler. @mehmet1406
anladım gerçekten baya bir aydınlandım diyebilirim yani 8000-9000 devir 10 dakika değil sadece 3 5 dakika kullanıyorum sollama için oluyor oda onun dışında 80 100 arası genel hız sınırım oluyor zaten yolda da 3 adet ışık var mecburen yavaşlamak zorunda kalıyorum bakımlarını 5000 den 5000 e yaptıracağım kullanım klavuzuna göre hareket ediyorum yol sırasında zaman zaman çok şiddetli rüzgar oluyor ve hızmı kesiyor ama ona rağmen yine 80-100 ile gidiyorum bu da motoru yormaya örnek midir zararı varmıdır yine aynı hızda kullanmamın yoksa daha mı çok zarar veriyorum hızmı 60-70 e düşürmelimiyim.

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
anladım gerçekten baya bir aydınlandım diyebilirim yani 8000-9000 devir 10 dakika değil sadece 3 5 dakika kullanıyorum sollama için oluyor oda onun dışında 80 100 arası genel hız sınırım oluyor zaten yolda da 3 adet ışık var mecburen yavaşlamak zorunda kalıyorum bakımlarını 5000 den 5000 e yaptıracağım kullanım klavuzuna göre hareket ediyorum yol sırasında zaman zaman çok şiddetli rüzgar oluyor ve hızmı kesiyor ama ona rağmen yine 80-100 ile gidiyorum bu da motoru yormaya örnek midir zararı varmıdır yine aynı hızda kullanmamın yoksa daha mı çok zarar veriyorum hızmı 60-70 e düşürmelimiyim.
Bakım aralığınız ideal Mehmet bey. Yine de siz ara ara, genel kontrolleri kullanıcı olarak yapınız. Bu hem olası sorunları önceden görmenize hem de kullanım sırasında aksilikler yaşanmamasına neden olacaktır. Bir kaç dakika için tabi ki üst devirleri kullanabilirsiniz. Bunu yapmanız doğal ve bu da bir soruna neden olamayacaktır. Genel hız sınırım diye yazmış olduğunuz 80 100 Km/s hızlar, evet sizin kullandığınız model için gayet uygun kabul edilebilir. Rüzgar'ın hızınızı kesmesine karşılık 60 70 Km/s hızlara inmenize gerek yok. Bu motosiklete ekstra bir zarar vermez. Lakin ters açılı gelecek olan bir rüzgar sürücü olarak sizi zor duruma sokabilir, buna dikkat ediniz lütfen. Bir motosiklet kullanıcısın genel kullanım tarzında ki altın kural, trafiğin ne çok yüksek derecede akış hızını aşmak ne de bunun altında kalmakta saklı. İdeal ve güvenli sürüş tarzı trafik ile akmak, onu okumak anlamına gelir. Ama bu altın kural, mutlak doğru değildir. Yol güzergahı ve hava şartlarına bağlı olarak bazen değişikliklerde söz konusu olabilir. Örneğin aşırı yağışlı kaygan bir zeminde bir tık trafik akışının altında kalınabilirken. Ağır araçların yoğun olduğu bir trafik senaryosunda da bir tık akışın üstünde hareket edebilirsiniz. Daha bilgili forum arkadaşlarımız da zaten size uygun cevapları yazacaktır. Keyifli forumlar. Sorunsuz sürüşler. @mehmet1406

Motosikleti
CB125F
Merhabalar Mehmet bey.

Hocam teşekkürler emeğinize sağlık
1 senedir aktif forumu takip ediyorum ilk kez bu kadar detaylı bilgi denk geldi

Genel olarak çoğunlukla geyik muhabbeti dönüyor

Motosikleti
DUKE 250
sürekli bağırarak şarkı söylemek ile, ara sıra tonlama yapmak için bağırarak şarkı söyle arasındaki fark varmıdır?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Batman GerÇüş'lü BruceWayne'nin yaptığı da bir nevi gey muhabbeti sayılır. Cihat Çıpırtı'ya yazdırıp buraya yapıştırıyor.

Motosikleti
D400
Batman GerÇüş'lü BruceWayne'nin yaptığı da bir nevi gey muhabbeti sayılır. Cihat Çıpırtı'ya yazdırıp buraya yapıştırıyor.

forumun yarısı aynı kişi

evil-jordie.gif

Motosikleti
CB125F
Hocam geyik muhabbeti derken sen hariç hatta bir kaç tane senden her foruma lazım

Google da kolayca bulabileceği şeyleri bile burada soranlar için

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Lan adamı sevmezsiniz, herkesle kavga eder ama onsuzda olmuyor anasını satayım.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Mına bile gorum. Umrumda olmaz. Yağına suyuna bakar erken değişirim. Nonni gibi gezmeye mi 09 aldım

merhaba önceden 150 cc lik scooter kullanıyordum ev iş yapmak için evimle işim arası 40 km lik bir yol çok nadir bir trafik durumu olur. yeni 250 cc lik bir motor aldım bajajın f250 modeli motoru evden işe işten eve olarak kullanıyorum yine ama yüksek devir çeviriyorum sürekli yani 80 ile 125 130 km hız arasında değişiklik oluyor yola uyum sağlarken motoru aldığımda 3200 km deydi şuanda 7500 km de yakında bakımlarını yapacağım motoru sürekli böyle git gele kullanırken bu devirlerde kullanmak ne kadar zarar verir yada verir mi ara sıra da şehir içi sakin kullanımıda oluyor tabi bu 250 cc lik motorun bilgisi olan yardımcı olabilir mi .
Baba biz Çin motorunu bile yüksek devir sürdük agresif sürüş severim. Bakımlı olduktan sonra bir bok olmuyor. Zaten koca motosiklet bu oyuncak plastik değil hemen yüksek devir gördü diye bozulsun çok saçma bir yaklaşım bu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorun genel sağlığıyla ilgili riskleri yapay zeka yardımıyla çök güzel özetlemişler. Ben de yakıt tüketimi artışına atıfta bulunayım efenimmm.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
10bin 20bin km yüksek devirde sürdün diye belki de bir şey olmaz bunu alışkanlık haline getirirsen hayatın boyunca yüzbinlerce km sürdüğünde totale baktığında sana dert açtığına ikna olursun motora binmeden önce kaç bin devirde sürülür nasıl vites atılır önce bunları öğrenmek lazım yoksa benim gibi ağlarsınız motorum boşa geçmiyor diye

Motosikleti
Brixton Cromwell 125

Ben teşekkür ederim efendim. Bir arkadaşımıza ufacık bile bir gün bir faydamız olursa ne ala. Sevgiler, keyifli forumlar. @CIPTIS

Genel Not: GPT bu şekilde cevaplar yazmaz ama genel olarak yardımcı olabilecek düzeyde bir yapay zeka. Lakin unutmayın ki hata yapma olasılığı her daim var. O yüzden bilgileri kontrol ederek, emin olduktan sonra kullanmanızı tavsiye ederim. X bir yapay zekaya bu şekilde cevap yazdırmanız için açık kaynak bir modeli kendi bilgisayarınız da barındırıp eğitmeniz gerekmekte. Bu süreçte yazılım bilginiz yok ise diğer yapay zekalardan destekte alabilirsiniz. Ve beni yüzyılın en iyi gelişmelerinden birine benzettiğiniz için sonsuz teşekkürler, onore oldum. Sevgiler, keyifli forumlar.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
GPT'ye "forumun eski mesajlarını analiz et, en terbiyesiz üyesi hangisi" diye sorsan ne cevap veriyor? @BruceWayne

Motosikleti
Voge 250RR
Ben motosiklet konusunda kafayı bu kadar yormanın mantıklı olmadığına kanaat getirdim gidecek olan durduk yere de gidebiliyor zaten pek de sebeplerle alakalı değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar