En iyi motosiklet lastik markası hangisi(Michelin, Anlas,Pirelli, Metzeler) ?

Selamlar

Sizce hangisi en başarılı marka ? Bazı motor ustaları Michelin beğenmiyor onun yerine anlas ve Pirelli tavsiye ediyor. Sizin bu konuda yorumunuz ne ?

Hangi motor ? ,

Amaç ne ?

Maksimum tutuş ?

Uzun ömür ?

Fiyat ?

Yüksek taşıma kapasitesi ?

Nerede kullanılacak ?

Off road

On road

Mix ?

Vb bilgiler netleşse bile yine de en az 4 veya 5 alternatif çıkar.
Üretim kalite ve standart olarak. Misal ben Anlas'ı hep küçümserim kaliteli algısı oluşturmuyor bende
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En iyi marka diye bir şey yoktur. Olsaydı diğer markalar olmazdı.
Hepsi Eşit standartta ürün mü üretiyor yani ?

Motosikleti
D400
Bu incelemeyi çok mantıklı bulmuyorum çok fazla değişken var.

Anlas tabi bi pirelli değil fakat ekmek köfte meselesi. Viraja cılgın gibi yatan adam değilim, lastiğin limitlerini biliyorum bu nedenle anlas bana yetiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada sağda solda gençlerden Michelin için "Mişelın" , "Mişel" , "Mişo" gibi telaffuzlar duyuyorum. Sakın haa beyler, o dötlü göbekli logo enfarktüs geçirebilir. Tam olarak değil ama "Mişlen" olarak markayı okuyabiliriz. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Bu arada sağda solda gençlerden Michelin için "Mişelın" , "Mişel" , "Mişo" gibi telaffuzlar duyuyorum. Sakın haa beyler, o dötlü göbekli logo enfarktüs geçirebilir. Tam olarak değil ama "Mişlen" olarak markayı okuyabiliriz. :)
Kymco'ya kayınço diyeni duyunca artık hiç bir şeyi yadırgamıyorum. :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şöyle yardımcı olayım; sondaki "in" aslında bir sesli, alttaki videodaki 3 numaralı ses /ɛ̃/:
Yani tam olarak: Mişl/ɛ̃/. :)

Motosikleti
mondial sfc 100 snappy x
Anlas'ı hep küçümserim kaliteli algısı oluşturmuyor bende
cub motor varr hocam bende anlas mb34 ön 2.50-17 arka 2.75-17 bi kaç defa sonuna kadar yatırdım gayet güzel tuttu, geçende yağmurda kavşakta kaydım hala anlamadım neden kaydığını asfalttan galiba

Metzeler misal hep daha pahalı gibi aynı ebat diğer marka lastiklere göre birde daha premium gibi algı yaratıyor. Öyle bir durum var mı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Metzeler misal hep daha pahalı gibi aynı ebat diğer marka lastiklere göre birde daha premium gibi algı yaratıyor. Öyle bir durum var mı
Metzeler'in bendeki algısı da Pirelli markasının premium markası gibi. Metzeler'ın sahibi de Pirelli zaten, yani Toyota/Lexus nasılsa öyle bir algı oluşmuş ama doğru olmayabilir tabi.

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mükemmel yanlış başlık ve harika bir konu. :)
Bir çok arkadaşımızın da dediği gibi tabi ki en iyi marka ve model diye bir şey yok çünkü " en iyi " çok göreceli farkı kullanım amaçları üzerinden ele alınacak bir konu. Ama kısa bir genelleme yaparsak...

Michelin: Teknoloji, yol tutuş ve dayanıklılık olarak öne çıkmaktadır. ( Mercedes diye biliriz. )

Pirelli: Performans ve spor/track lastikler konusun da öne çıkmaktadır. ( BMW'u gibi düşünelim. )

Bridgestone: Çok yönlü olması ile meşhur. Hem yol hem performans lastikleri ile öne çıkabiliyor. ( Audi olsun bu da. )

Dunlop: Yol tutuşu ve model gamı zenginliği ile öne çıkmaktadır. ( Ford olabilir. )

Continental: Yüksek kalite lastik üretimi konusunda iyi bilinir ve yol kontrolü ile yol güvenliği özelliklerinden öne çıkmaktadır. ( Volvo uygun. )

Metzeler: Marka kalitesi dışında touring ve adventure lastik türlerinde ki başarısı ile öne çıkmaktadır. ( Toyota olabilir. )

CST: Uygun fiyat performans anlamında globalde en çok tercih edilen marka ünvanı ile öne çıkmaktadır. ( BMW motorlu Tofaş diyebiliriz. )

Tabi ki şaka bir yana bir lastiği iyi yapan ve önemli olan şey, malzeme kalitesi ve üretim teknolojisidir. Kauçuk kompozit olarak ne kullanılmış? İç astar olarak ne kullanılmış? Kord katmanları için ne kullanılmış? Belts olarak ne kullanılmış? Bead yerleşimi nasıl ve kaç adet? Gibi soruların sonucunda lastiğin kalitesi anlaşılır. Örneğin: Daha kaliteli kauçuk bileşenleri daha iyi yol tutuş ve uzun ömür anlamı taşır. Çok katmanlı kord yapısı ise yüksek hızda stabil ve güvenli sürüşü destekler. Radyal veya bias gibi yapısal farklar da sürüş karakterini doğrudan etkileyen faktörlerdendir.
Polyamide yani ( Naylon ) lastikler en yaygın ve ucuz olan modeller de kullanılan karkas malzemesidir. CST, IRC, MRF ve Anlas gibi markalar çoğu modelin de bu karkas malzemesini tercih eder. Aslında kötü yanları dışında iyi yanları da vardır. Örneğin: Esnektir ve darbeye karşı dayanıklıdır. Ama ısınınca şekli bozulur ve ıslanınca tutunması azalır. Polyester lastiklere gelirsek, naylondan çok değil ama biraz daha stabil. Günlük kullanım için kısmen ideal. Isıya ve suya daha dayanıklı orta sınıf lastik sınıfı malzemesi diyebilir. Ardından Rayon lastikler gelir, bunlar daha sert olmakla beraber ısı dayanımı yüksek yol hissi olan ve üst seviye diyebileceğimiz lastik ve markaların tercihidir. Örneğin: Michelin ve Bridgestona touring ve sport lastik modellerin de bu maddeyi tercih etmekte. Aramid yani ( Kevlar ) lastiklerde var lakin cidden bir viraj delisi veya pist kullanıcısı değilseniz almak görgüsüzlük sayılabilmektedir. Özelliği ise hafif olması. Güçlü olması. Yüksek hız ve virajlar da harika performans sergilemesi ve pahalı olması diyebiliriz. Pirelli ve Michelin markasının bu türde bilindik iyi lastikleri vardır.
Lastik hem motosiklette hem otomobil de aslında en önemsenmesi gereken konuların başında gelir. Eğer iyi bir lastiğiniz daha doğrusu ( Doğru araca uygun Doğru lastiğiniz ) yok ise iyi kullanamıyorum ben hissine bile yol açabilir. Lastik = Güvenlik. Lastik = Kullanım Kalitesi. Hatta Lastik = Zevk Almak. bile diyebiliriz. Doğru motosiklete ve kullanım türüne göre seçilen X bir markanın doğru lastiği sizi çok mutlu edecek, ben ne kadar iyi kullanıyorum be, dedirtecek ve çok daha fazla yol yaptıracaktır. Herkese güvenli ve keyifli sürüşler. İyi bir kask ve iyi bir lastik almayı lütfen memleket meselesi kadar önemseyin ve asla en iyisini bile satın almış olsanız Türkiye'nin asfalt kalitesine güvenmeyin. Sevgiler, selamlar.

Seyahat Enduroları veya Büyük Macera Motorları Kategorisinde favorim Michelin Pilot Road 6...Kuru ve ıslakta şahane.2.Seti kullanıyorum ve muhtemelen daha iyisi çıkana dek hiç alternatif bakmayacağım.Yabancı forumlarda sola çekme şikayeti olanlar var ama benimkiler sorunsuz çıktı.(Bir taraftan da Pirelli Angel GT2'yi de merak etmiyor değilim)

Daha önce Pirelli Scorpion Trail 2'yi 4 veya 5 takım değişik motorlarımda kullanmıştım.Kuruda çok iyi ıslakta da sorunsuzdu.Ama 7000 km sonrası sırtta fazlaca düzleşme oluyor.İlk 5000 km nefis bir yönlendirme hissiyatı var.

Metzeler Tourance Next de 1 takım kullandım.Keyifli bir lastikti.

Yine aynı segmentte daştan sert olan Bridgestone Batlax A41'den hiç ama hiç hazzetmem.Africa Twin ve GS'lerin fabrika çıkışı üzerinde gelen bu lastik ülkemiz yollarında tutuş tarafında bana keyif vermiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar