Başka şehirden sıfır motosiklet alıp kargo ile teslim almak güvenli mi ?

Selamlar

Bu yöntemi kullanan çok var artık. İstanbul'dan Manisa'ya sıfır motosiklet getirtmeyi planlıyorum 4 farklı şubesi olan büyük bir mağazadan. Yalnız bu parayı gönderme ve motorun kargo ile sorunsuz dolandırılmadan gönderilme işlemi nasıl oluyor ?
Yapay zeka noterden blokajlı satışı öneriyor. Yani İstanbul ve Manisa'da aynı anda notere gidip satışın noterler arası yapıldığı bir yöntem.
Fikriniz nedir ? Büyük bayilere bu konuda direkt güvenmek yeterli mi ?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
fiziksel bi bayileri varsa bi sorun olmaz elinize ulaşır ama peşin ödemeyin memlekette peşin ödeyeni düdüklüyorlar süründürürler

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selamlar

Bu yöntemi kullanan çok var artık. İstanbul'dan Manisa'ya sıfır motosiklet getirtmeyi planlıyorum 4 farklı şubesi olan büyük bir mağazadan. Yalnız bu parayı gönderme ve motorun kargo ile sorunsuz dolandırılmadan gönderilme işlemi nasıl oluyor ?
Yapay zeka noterden blokajlı satışı öneriyor. Yani İstanbul ve Manisa'da aynı anda notere gidip satışın noterler arası yapıldığı bir yöntem.
Merhaba @MGC45 bey, ilk olarak şimdiden hayırlı olmasını dilerim yeni motosikletinizin. Daha önce mail order yöntemi ile bulunduğum şehir dışında ki X bir kaç şehirden değerli sayılabilecek şeyler satın aldım. Bunlardan bir tanesi de motosikletti ve yetkili bayi bana örnek bir vekalet atarak isimleri verdi, ben noterden vekalet çıkartarak onlara attıktan sonra A dan Z'ye tüm işlemler yapıldı, ruhsat çıktı, plaka basıldı sonra da bana teslim edildi. Özel bir araç ile getirdiler kendileri getirdi, X bir kargo firması değil. Evimin önünde sorunsuzca teslim aldım. Sadece ben ekstra olarak sigorta yaptırdım ki bayi işlemleri tamamlayabilsin.
Eğer firma güvenilir bir firma ise bana göre sorun çıkmaz. Özellikle kurumsal iyi isimli, bilindir bir yer söz konusuysa. Ama örnek veriyorum 4 farklı şube dediğiniz için " Uçar Motor " gibi bir firma ise, ödeme olarak olmasa da teslimat ve teslim edilecek ürünün düzgünlüğü hakkın da sorun çıkabilir. Yanlış anlamazsanız isterseniz firma ismi verin ki çalışan o firma ile iş yapmış alış veriş yapmış kişiler varsa aramızda bizzat deneyimlerini paylaşmış olsun, tavsiye versin. Sanırım yeni alım satım, ek bir şey vergi sisteminden kaynaklı belki de eskisi gibi olmuyordur. Bilen arkadaşlar da yazacaktır. Bana göre mail order sistemini kullanmakta sorun yok. Sorun kime kullandırdığım hangi firma, teslimat nasıl yapılacak gibi şeyler aslında. Kendi araçları ile getiriyorlarsa veya özel bu işi yapan taşıyan kişilerle anlaşmaları varsa ne ala. Ama bir kamyon arkasına otobüs altına koyup göndereceklerse ben şahsen tercih etmezdim. Noter konusuna güncel olarak vakıf değilim ama dediğiniz gibi bir yöntem var ise iki farklı noterden aynı şekilde ortak bir çalışma işlem yine aynı işlem neden olmasın.
Zahmet olmazsa aldıktan sonra bizimle de deneyimlerinizi paylaşın lütfen. Öğrenmiş tecrübe etmiş oluruz. Şimdiden teşekkürler. Sevgiler.

Merhaba @MGC45 bey, ilk olarak şimdiden hayırlı olmasını dilerim yeni motosikletinizin. Daha önce mail order yöntemi ile bulunduğum şehir dışında ki X bir kaç şehirden değerli sayılabilecek şeyler satın aldım. Bunlardan bir tanesi de motosikletti ve yetkili bayi bana örnek bir vekalet atarak isimleri verdi, ben noterden vekalet çıkartarak onlara attıktan sonra A dan Z'ye tüm işlemler yapıldı, ruhsat çıktı, plaka basıldı sonra da bana teslim edildi. Özel bir araç ile getirdiler kendileri getirdi, X bir kargo firması değil. Evimin önünde sorunsuzca teslim aldım. Sadece ben ekstra olarak sigorta yaptırdım ki bayi işlemleri tamamlayabilsin.
Eğer firma güvenilir bir firma ise bana göre sorun çıkmaz. Özellikle kurumsal iyi isimli, bilindir bir yer söz konusuysa. Ama örnek veriyorum 4 farklı şube dediğiniz için " Uçar Motor " gibi bir firma ise, ödeme olarak olmasa da teslimat ve teslim edilecek ürünün düzgünlüğü hakkın da sorun çıkabilir. Yanlış anlamazsanız isterseniz firma ismi verin ki çalışan o firma ile iş yapmış alış veriş yapmış kişiler varsa aramızda bizzat deneyimlerini paylaşmış olsun, tavsiye versin. Sanırım yeni alım satım, ek bir şey vergi sisteminden kaynaklı belki de eskisi gibi olmuyordur. Bilen arkadaşlar da yazacaktır. Bana göre mail order sistemini kullanmakta sorun yok. Sorun kime kullandırdığım hangi firma, teslimat nasıl yapılacak gibi şeyler aslında. Kendi araçları ile getiriyorlarsa veya özel bu işi yapan taşıyan kişilerle anlaşmaları varsa ne ala. Ama bir kamyon arkasına otobüs altına koyup göndereceklerse ben şahsen tercih etmezdim. Noter konusuna güncel olarak vakıf değilim ama dediğiniz gibi bir yöntem var ise iki farklı noterden aynı şekilde ortak bir çalışma işlem yine aynı işlem neden olmasın.
Zahmet olmazsa aldıktan sonra bizimle de deneyimlerinizi paylaşın lütfen. Öğrenmiş tecrübe etmiş oluruz. Şimdiden teşekkürler. Sevgiler.
Valla Balcı motordan alayım diye düşündüm ama bilemedim güvenli olur mu ? Nakliye için kendi hususi firması yok ama nakliyeciden fiyat aldı 5000 gibi bir rakam çıktı

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Valla Balcı motordan alayım diye düşündüm ama bilemedim güvenli olur mu ? Nakliye için kendi hususi firması yok ama nakliyeciden fiyat aldı 5000 gibi bir rakam çıktı
Efendim Balcı Motor ne denli iyidir kötüdür ben o konuda bir şey diyemem. Lakin ödeme satın alma tarzı şeyler de sorun olacağını sanmıyorum. Buna ek nakliye kısmı biraz önemli. Cidden size bir özel araçla mı getirecekler yoksa bir otobüs altı, kamyon altında mı ona bakmak, sorgulamak lazım. Eğer imkan var ise yakın bir yerden gözünüzle elinizle bizzat muhatap olarak almanızı tavsiye ederim. Bu imkan yok ise, forum'a bir konu açın. Balcı Motor'un hangi şubesi ise yakın oturan tanıyan bir arkadaş belki yardımcı olur. En azından yüklenirken kontrol etmek, gözle görmek amaçlı destek olur. Şu şekilde sorun riski daha aza inecektir. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle. Keyifli forumlar, sevgiler. @MGC45

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yerinde olsam direk kendim giderek noter işlemlerini halleder, en fazla 1 gün konaklayıp sabahına yada öğlene doğru atlayıp motosikletle geri gelirdim.

Bazı otobüs firmaları sığacak, sıvı barındırmayacak şekilde motosiklet taşıyorlar ancak gelecek hiçbir zararda da mesuliyet kabul etmiyorlar. Silifke'de böyle bir olaya şahit olmuştum otogarda. Yada İstanbul'dan kullanmayı bilen, ağırlayabileceğin bir arkadaşına sürdürebilirsin. Dönüşü de ödersin tabi. :)

Selamlar

Parasını peşin olarak vermedikçe almak sıkıntı olmaz . ERN Motor direkt ayrı bir transitle gönderiyor ama hepsi mi böyle bilmiyoruz arayıp sormak en mantıklısı eğer otobüsle yolluyorlarsa sıfır motorda kılcal veya gözle belli olan çizikleri şimdiden kabul etmek gerekli en iyisi bir arkadaşınıza ücret karşılığı getirtmek veya 1 gece konaklamalı gidip almak en hızlı çözüm olur çünkü transfer firmaları o kadar yol gelip üstüne geri dönme ücretini de size yansıtmak ister veya sizi gelecekleri ilden dönerken birini daha bulana kadar bekletirler. Manisa'nın neresindesiniz ve alacağınız motor ne?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Selamlar

Üstad neden yaşadığınız şehirde satışı ve servisi bulunan motosikleti alma yoluna gitmediniz. Eğer bir süre daha o şehirde yaşayacaksanız bulunduğunuz yerde servisi olan yerden almak daha mantıklı değil mi?
Rutin bakımlarından herhangi bir arıza durumuna kadar yakınınızda servis imkanı olması daha iyi olur kanaatindeyim.

Motosikleti
Arora kasırga
Ellemeden almam abi.
Kontrol etmem lazım,sürpriz yumurta gibi kapıya geleni almak zorunda kalmak bana göre değil.
Bayide hoşuma gitmezse öbür rengini alır çıkarım ya da bana açılmamış kutu ver derin.
Mağaza olayının olduğu her sektörde teşhir ürünü diye bı olay var.

Motosikleti
Voge 250RR
Ben de motorumu istanbuldan almıştım benimle festivalde konuşan ödemeyi alan adam kendisiyle birlikte motorumu plakalı bir şekilde özel bir araçla getirmişti kısa sürede. Aracın arkasında sadece motorum vardı ve alırken bi kontrol et sorun varsa göster demişti öyle teslim etmişti.

Yani bu muhtemelen benim yaşadığım şey gerçekleşebilecek en iyi senaryo burada asıl önemli olan yapılan şey değil de yapan kişi firma bence.

Üstad neden yaşadığınız şehirde satışı ve servisi bulunan motosikleti alma yoluna gitmediniz. Eğer bir süre daha o şehirde yaşayacaksanız bulunduğunuz yerde servisi olan yerden almak daha mantıklı değil mi?
Rutin bakımlarından herhangi bir arıza durumuna kadar yakınınızda servis imkanı olması daha iyi olur kanaatindeyim.
Yaşadığımız şehirde kalmamış stok olarak sıfırı ve servise zaten İzmir'e bildiğim bir premium servise gidecek servisi hazır yani motorun yeri yurdu belli aldıktan sonra😁 sizlerle konuştuktan sonra biraz daha araştırıp Balıkesir Çanakkale gibi yakın yerlerde de buldum. Oraya arabayla fiziki gidip dönüşte motorla direkt gelebilirim. Biraz şeye benzedi bizim iş al satçı arabacı tiplerin urfadan İstanbul'a araba alıp gelmesi gibi 😁

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Birincisi hiç bir bayi parasını almadan (peşin ya da taksitli) motora adınıza işlem yapıp fatura kesmez, ruhsat plaka çıkarmaz. Yani motoru teslim almadan parasını ödeme gibi düşünceler olacak iş değil. Burada gerçekten de firmanın ne kadar köklü olduğu önemli. Zaten işlemler sırasında size şasi noyu falan verip adınıza plaka öncesi sigorta kestirmenizi isterler. Yapacağınız işlemlerde yazışmalarda eft de falan mutlaka motorun ne olduğunu belirtir açıklamalar yapın. Şu model ya da şu şasi nolu motorun bedeli vs gibi. Firma köklü ve güvenilir ise sorun çıkma ihtimali düşük yalnız kargo kısmı önemli. Yüklerken video çekmelerini isteyin siz de indirirken mutlaka video çekin.

Ben bu şekilde 2 kez alışveriş yaptım. Birinde motor plakasız geldi plakasını kendim çıkardım; ikincisinde de bayi her şeyi haletti plakayı taktı, sonrasında ben o şehre gidip motoru sürerek getirdim. İkisi de ne yaptığını bilen firmaydı, sorun yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar