Tavsiyeleriniz bekliyorum 🚨

Merhaba herkese iyi forumlar,

Öncelikle uzun süredir Scooter kullanan birisi olarak artık motosiklet değiştirmeye karar verdim. İstediğim ise a2 ehliyet uyumlu Enduro - Touring tarzı motosiklet. Araziye girmeyeceğim, hem şehir içinde hem de şehir dışına çıktığım zaman rahatça kullanabileceğim konforlu bir motor olsun istiyorum. Boyum 170 ondan dolayı sanırım seçenekler azalıyor :) . Çin'den kesinlikle uzak duracağımı söylemem gerek, çok sorunlar duydum. Genel olarak aradığım kriterlerde belli başlı modeller var ama bilmediğim eminim bir çok model vardır. Sizlerden alacağım tavsiyeler çok önemli şimdiden teşekkür ederim 🙏

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Nx 500, Himalayan, 390 Adv gibi iyi alternatifler var. Siz hangi motorlar arasında tereddütte kaldınız?

Nx 500, Himalayan, 390 Adv gibi iyi alternatifler var. Siz hangi motorlar arasında tereddütte kaldınız?
Aslında ekleme yapmak lazım 350bin tl gibi bir limitim var. Himalayanı çok beğendim lakin Ankara servisi sanırım çok yaygın değil o biraz korkutuyor onun dışında V-storm 250 modelini gördüm fena değil bloğu çok sağlam diyorlar

Aslında ekleme yapmak lazım 350bin tl gibi bir limitim var. Himalayanı çok beğendim lakin Ankara servisi sanırım çok yaygın değil o biraz korkutuyor onun dışında V-storm 250 modelini gördüm fena değil bloğu çok sağlam diyorlar
2. El NC500 bütçeniz dahilinde bulamadım, sarı sitedeki istenilenler de zaten ederi değil vstorm en mantıklısı gibi gözüküyor. Zaten vitesliye alışınca A ehliyet alırsınız.

Motosikleti
Fz-07
İkinci el düşünürseniz ve araziye girmeyecekseniz seçenek az çünkü önereceğimiz bir çok model A ehliyete uygun. Ben mesela ekonomik az yakan rahat versys650 diyecektim. A2 ve araziye girmeyeceğim ama enduro tarzı aklıma crf250 rally geliyor ama 170 boyla zor olur bir de asfaltta gidecekseniz gereksiz bir motor bence. 400cc tek silindir Himalayan fiyatına göre iyidir ama kaliteli bir servise yakın olmanız şart. Özellikle bakım sonrası vidaların tork kontrolü için. ( Blok ve motor birbirine bağlı) 300 - 350 bin bütçenin hepsini de motora vermeyin. Yaz-kış için ayrı ekipman seti dizmeniz gerekecek (kask hariç)

Himalayan 450 fena motora benzemiyor. Bir kaç test okudum. Biraz video izledim. BU klasmanda motosiklet alacak olsaydım net bir şekilde NX 500 alırdım. O olmazsa Himalayan ile cf moto 450 arasında gider gelirdim. KLE 500 de gelecek sanırım. Beklenebilirse olabilir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Tırmalayan diyorum.
t9deu4e.jpg

Himalayan parasına göre çok iyi motor. Geçen sene enişteme aldık. Boyu kısa olduğu için başka adv makine uyduramadık , alçak sele ile himalayan güzel oldu. Test sürüşünü yaptım gayet akıcı motor. Vites geçişleri muazzam , hiç kemikli bir geçiş yok yağ gibi akıyor. Freni yüksek süratte denemedim acil fren denemesi olmadı ama ben beğendim. İvmelenme ve alt devir Torku gayet hoş. 4. Viteste 30km hızda titretmeden alıp yürüyor… Parasına göre şahane motor.
Lastikleri enteresandır cst olmasına rağmen çok güzel yol tutuyor…
Giresun’da dağ bayır dolaştık 0-120 çok seri 120 sonrası 140a yine rahat geliyor ama sonra nazlanıyor…

Himalayan parasına göre çok iyi motor. Geçen sene enişteme aldık. Boyu kısa olduğu için başka adv makine uyduramadık , alçak sele ile himalayan güzel oldu. Test sürüşünü yaptım gayet akıcı motor. Vites geçişleri muazzam , hiç kemikli bir geçiş yok yağ gibi akıyor. Freni yüksek süratte denemedim acil fren denemesi olmadı ama ben beğendim. İvmelenme ve alt devir Torku gayet hoş. 4. Viteste 30km hızda titretmeden alıp yürüyor… Parasına göre şahane motor.
Lastikleri enteresandır cst olmasına rağmen çok güzel yol tutuyor…
Giresun’da dağ bayır dolaştık 0-120 çok seri 120 sonrası 140a yine rahat geliyor ama sonra nazlanıyor…
Eniştenin boyu kaç? Himalayanda titreşim nasıl?

F54

araziye girmeyecekseniz tel jantlı birşeyler bakmayın
iç lastik patlaması biraz sıkıntılı bir durum mümkünse lastikler tribleks olsun

Eniştenin boyu kaç? Himalayanda titreşim nasıl?

Galiba 1.65di boyu ancak bacak boyu problemdi en çok. Titreşim beni 110km boyunca rahatsız etmedi. Gerçi Giresun’un köy yollarında kullandım ağırlıklı olarak. Belki o yüzden de çok net anlamamış olabilirim. Ama elim ayağım uyuştu da diyemem. Gayet güzel makine. 140li hızlarda stabil öyle kafa sallama yapmıyor

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sorunsuzluk olarak ben de himi diyorum. 450mt de güzel ama çin algısını bir türlü kıramıyorum şahsen

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hiç bi güç çift silindir varken bana tek silindir aldıramaz artık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar