Motordan Gelen Garip Ses

Motosikleti
Mondial Drift L 125

Öncelikle iyi forumlar bu benim ilk motorum (drift l) daha 4 aydır kullanıyorum. 2.el 31.000 km de aldım, şuan 38.000 km de gayet sakin insanı bir şekilde kullandım ve birden sanırım blok tarafından böyle bir anormal ses gelmeye başladı, gaz açtıkça ses daha da yükseliyor kulak tırmalıyor. Bu kendim halledebileceğim bir şey mi yoksa usta yolu göründü mü?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eksantrik zincirin bollaşmış...
Ya gergisini değiştirecekin ya da zinciri...

Öncelikle iyi forumlar bu benim ilk motorum (drift l) daha 4 aydır kullanıyorum. 2.el 31.000 km de aldım, şuan 38.000 km de gayet sakin insanı bir şekilde kullandım ve birden sanırım blok tarafından böyle bir anormal ses gelmeye başladı, gaz açtıkça ses daha da yükseliyor kulak tırmalıyor. Bu kendim halledebileceğim bir şey mi yoksa usta yolu göründü mü?
Genelde 35bin 40bin KM civarında egzantrik zinciri ve gergisi bollaşır uzun süre böyle kullanmak buji bağlantı noktalarını yer çokta pahalı bir iş değil değiştirt direkt.

Genelde 35bin 40bin KM civarında egzantrik zinciri ve gergisi bollaşır uzun süre böyle kullanmak buji bağlantı noktalarını yer çokta pahalı bir iş değil değiştirt direkt.
Olabilir. Ancak bu kadar bol zincir sübap zamanlamasına etki ederi diye düşünüyorum. Motor çalışması düzensizleşebilirdi. Gevşemiş bir civata veya vida bir yerlere düşmüşte titriyor gibi yada sürtüyor gibi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Olabilir. Ancak bu kadar bol zincir sübap zamanlamasına etki ederi diye düşünüyorum. Motor çalışması düzensizleşebilirdi. Gevşemiş bir civata veya vida bir yerlere düşmüşte titriyor gibi yada sürtüyor gibi.
Yok ... Zincirin uzaması çok etkilemez...
Ama eğer çok uzarda sıyırırsa sibopları pistona çakar...

Olabilir videolardan bence çok bir şey anlaşılmaz plakadan gelen ses bile subap sesi gibi olabiliyor bu yüzden bir ustaya dinletmek en iyisi ama subap zamanlamasına şuanlık etki etmez çok uzasa bile detaylı dinlemeden fark edilmez diye biliyorum

Bu egzantrik zinciri egzantrik şaftının dönüşünü sağlamıyor mu? O şaftta subapların açılıp kapanmasını sağlıyordu sanki. Bana da subap zamanlamasını etki eder gibi geldi

Motosikleti
Ns200 15"
Ses egzantrik zincirinin uzamasından kaynaklanan bir ses, zincir değişmeden bu ses gitmez fakat böyle kullanmaya devam ederseniz piston supap ve supap ile öpüşür bunun sonucunda piston ve üst kapakta geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilir.

Uzamasına bağlı olarak supapların geç açılıp geç kapanmasına sebebiyet verebilir ama etki edecek derecede ciddi olmaz.

Motordan az biraz anlıyorsanız ve sente kavramını biliyorsanız rahatlıkla değişim yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar