2026'da otomobil satmak için uygun zaman?

Motosikleti
Yok
Merhaba dostlar...

Şu an için elimde ihtiyaç fazlası Peugeot 206cc. Cabrio bir otomobil var. (Roland Garros serisi, 1.6 motor, manuel vites, 2004 model, 225.000km civarında).

Sarı siteye en son 6-7 ay önce bakmıştım, bu aracın piyasası 450.000₺-550.000₺ bandında görünüyordu.

Şimdi baktım, ilginçtir, 350.000₺-450.000₺ bandında görünüyor genel olarak.

Hem bu %23'e tekabül eden 100.000₺'lik düşüşün sebebini merak ediyorum.

Hem de bu aracı şimdi değil de, Mayıs-Haziran gibi ilâna koyarsam daha mı mantıklı bir iş yapmış olurum?

Zira altı ayda 100.000₺ değer kaybıyla satmaya hiç de gönlüm razı değil, ama durduğu yerde de para yiyor bildiğiniz gibi (otopark, MTV, zorunlu trafik sigortası, yakıt, yıkama, vs.), ve bu değer kaybına sebep neyse, 4-5 ay sonra toparlanabileceği gibi, daha da düşerek iyice tatsız hale gelebilir tabii - bu da bir ihtimal.

Genel olarak ikinci el piyasasının durumuyla ilgili görüşlerinizi belirtebilirseniz de memnun olurum.

Merhaba dostlar...

Şu an için elimde ihtiyaç fazlası Peugeot 206cc. Cabrio bir otomobil var. (Roland Garros serisi, 1.6 motor, manuel vites, 2004 model, 225.000km civarında).

Sarı siteye en son 6-7 ay önce bakmıştım, bu aracın piyasası 450.000₺-550.000₺ bandında görünüyordu.

Şimdi baktım, ilginçtir, 350.000₺-450.000₺ bandında görünüyor genel olarak.

Hem bu %23'e tekabül eden 100.000₺'lik düşüşün sebebini merak ediyorum.

Hem de bu aracı şimdi değil de, Mayıs-Haziran gibi ilâna koyarsam daha mı mantıklı bir iş yapmış olurum?

Zira altı ayda 100.000₺ değer kaybıyla satmaya hiç de gönlüm razı değil, ama durduğu yerde de para yiyor bildiğiniz gibi (otopark, MTV, zorunlu trafik sigortası, yakıt, yıkama, vs.), ve bu değer kaybına sebep neyse, 4-5 ay sonra toparlanabileceği gibi, daha da düşerek iyice tatsız hale gelebilir tabii - bu da bir ihtimal.

Genel olarak ikinci el piyasasının durumuyla ilgili görüşlerinizi belirtebilirseniz de memnun olurum.
Cabrio ve dikkat çekici renk arabalar Yaz aylarına doğru piyasası artabilir ama şuan piyasada faiz oranlarından dolayı nakit kıtlığı var çoğu araba veya motosiklet ilanı açan arkadaşıma sürekli takas teklifleri geliyor kimse Kış aylarında Cabrio arabasının tentesinin su kaçırmasıyla vs. uğraşmak istemez 2 3 ay kullanılır sonra satılır direkt. Şuan 6 7 ay önce baktığınız fiyatlardan ilana koyun mantıklı takas tekliflerini değerlendirin fiyatına revizyon yapmayın Yaz ayları gelince piyasasına göre fiyatını güncellersiniz motosikletlerde de aynı şekilde Kış aylarında cidden ucuza güzel motosikletler denk getirilebiliyor çünkü Kış ayı boyunca motor sadece yatacağına sigortası süresinin geçeceğine satıp altına veya piyasa arabalarına yatırım yapılıyor Yaz ayı gelince yeniden alınıyor ve piyasa canlanıyor . Çoğu kişide Şubat ayını bekliyor anlamadığım şekilde nedenini bilmiyorum 😂

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba Voltaren,

Teoride ve pratikte cabrio araçlara ağırlıklı olarak güzel havalarda binildiği için satılması da havanın şimdiki gibi buzz gibi olduğu dönemlerde değil de daha güzelleştiği dönemlerde daha kolay ve talep edilen fiyata yakın rakamlarda olur diye düşünüyorum.

Ancak şu da var: Aracınız Audi A3 cabrio, Bmw 3 cabrio gibi daha popüler olan bir model olmuş olsa, kış fiyatıyla yaz fiyatı arasında anlamlı bir fark olurdu belki ama yeni nesil tarafından neredeyse hiç bilinmeyen bir model olan 206 cabrio'nun şimdiki gideceği rakamlardan aşırı bir yükselme olacağına ihtimal vermiyorum açıkçası.

Sorduğunuz %23'lük fark marka ve model tanınırlığı ve açıkçası PSA ve yenilerde Stellantis grubu araçların çıkarttığı sıkıntılardan kaynaklıdır diye tahmin ediyorum.

Bir de ortalığın çok karışık olduğu ve hatta daha da karışacağı senaryolarının konuşulduğu bu günlerde insanlar ayağını yerden kesecek, güvenilir, parçası kolayca bulunan ve servisi olan ana akım araçlara yönelirler ve cabrio bir araç bu kategoriye girmediği gibi 20 yaşından büyük bir Peugeot 206 cabrio çoğu kişi için uzak durulması gereken araçlar kategorisine girecektir. Dahası böyle bir modelin varlığından bile haberdar olmayan kitleler vardır. O kadar yani.

Bu açıdan 5-6 ay sonra yüzde 20 daha fazlasına satmayı düşüneceğinize aracınızı bugünlerde ilana koyup en kısa sürede satıp bu süreçte kaybedeceğiniz rakamı paranızı başka bir mecrada değerlendirerek tazmin etme yoluna gitmeniz mantıklı geliyor bana.

Belki düşündüğünüz kadar bir paraya bile satamayacaksınız ama durduğu yerdeki masraflarından kurtulmuş olmak da sizi rahatlatacaktır.

Kolay gelsin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Sorduğunuz %23'lük fark marka ve model tanınırlığı ve açıkçası PSA ve yenilerde Stellantis grubu araçların çıkarttığı sıkıntılardan kaynaklıdır diye tahmin ediyorum.
...
Bir not düşeyim; o araçlardaki sıkıntı aslında o araçların değil sahiplerinin sıkıntısı. Çok spesifik yağ ve bakım ihtiyaçları duyan bu araçları sahipleri kafalarına göre sanayide bir yerlere götürüyorlar, oradaki ustalar da kafalarına göre gerekli sertifikalara sahip olmayan yağlar kullanıyorlar. Ayrıca sahipleri aşırı besleme ile 120-130 hp verebilen 3 silindirli bir motoru 120-130hp atmosferik bir motor gibi de kullanmaya çalışınca kaldırmıyor tabi. Bu Stellantis araçlarını tasarlandıkları amaç ve sınırlar içerisinde (= trafik hız sınırlarına uygun) kullanır ve bakımlarını zamanında yetkili servislerde ve sertifikalı yağlarla yaparsanız bir şey olmaz. Yağda çalışan kayış çok da matah bir fikir değil evet ama düzgün bakılıp kullanıldığında olabilecek en kötü şey şu: Eksantrik zincirli bir arabada değişim 120-150 hatta 200k kilometrelerde yapılırken bunlarda 80k civarlarında değişim yapmak ihtiyacı olur. Senede 15 - 20k yapan bir sürücü için çok korkunç değil. Çok daha fazla kilometre yapan bir başkasının canını sıkabilir tabi ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar