Ara sokaklarda sellektör kullanımı üzerine

Motosikleti
Triumph Trident 660
İş güzergahım genellikle ara sokaklardan oluşuyor ama o ara sokaklar yoğun akışın olduğu kısım ve dar yollar karşıdan araba gelince birinin yol vermesi lazım ve yolun bütünlüğünde 4-5 kez keskin dönüş yapıyorsun o dönüşlerin olduğu yerde büyük araçlar park halinde ise hızlı gelen bir denyo(çünki bazıları idrak edemiyor karşı taraftan da bir araç çıkabileceğini veya bir oradan bir yayanın çıkacağını) veya afyonu patlamamış bir sürücü beni fark etmeyebilir diye 20-30 metreden önce sellektörü verip duruyorum bir uyaran veriyorum bazıları anlamıyor ama yine de hayat kurtarır,deneyin faydasını hissedersiniz.

İş güzergahım genellikle ara sokaklardan oluşuyor ama o ara sokaklar yoğun akışın olduğu kısım ve dar yollar karşıdan araba gelince birinin yol vermesi lazım ve yolun bütünlüğünde 4-5 kez keskin dönüş yapıyorsun o dönüşlerin olduğu yerde büyük araçlar park halinde ise hızlı gelen bir denyo(çünki bazıları idrak edemiyor karşı taraftan da bir araç çıkabileceğini veya bir oradan bir yayanın çıkacağını) veya afyonu patlamamış bir sürücü beni fark etmeyebilir diye 20-30 metreden önce sellektörü verip duruyorum bir uyaran veriyorum bazıları anlamıyor ama yine de hayat kurtarır,deneyin faydasını hissedersiniz.
Aynısını her kavşak , otoyolda ki dönüşler , 4 şeritli otobanda solumda ki araba beni görmüyor gibi hissettiğimde , 2 şeritli köy yollarına açılan yolların hepsinde yapıyorum 1 2 kezde değil 4 5 kez atıyorum ve faydası var otobanda sellektör attığımda arabalar şeridini tam ortalamaya başlıyor vs. sellektör ve kornayı aktif kullanmamız gerekiyor. Gece saatleri her ışığa ayrı bir dikkat etmek lazım bazı scooterların veya motosikletlerin far gücü düşük oluyor dükkan tabelası sandığımız şeyler motosiklet çıkabiliyor dar sokaklarda her dönüşe gelmeden dıt dıt selam veriyormuş gibi korna basmayı da ihmal etmemek lazım.

Motosikleti
Yok
Geçen gün bir çay ocağında oturuyorum, nakliyeci bir arkadaşın gelmesini bekliyorum.

15 dk. içinde iki tane motosikletli geçti önümden. İkisinin de elinde telefon, kafalar yere doğru aşağı şekilde telefonlara bakıyor. Ama motosikletler dümdüz gidiyor, gitmeye devam ediyor. :)

Bayağı oldu herhalde, selektör kullanmıyorum. Gece-gündüz bol bol kornayı tercih ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar