Motosiklet ve Video Trendleri

Motosikleti
1190 ADV
Evet, sohbet konumuz motosikletle ilgili belirli zamanlarda trend olan video içerikleri ve bunların yavaş yavaş sönmesi... Benim için mi böyle yoksa genel olarak benim gibi hissedenler de çoğunlukta mı merak ettim.

AEA Barkın'ın rahmetli olmasından sonra youtube de bir sürü motosiklet tanıtım videoları çekenler türedi. Bende bir kısmını izliyordum ama uzun süredir hiçbir videolarına bakmıyorum. Çünkü iş tanıtım yada incelemeden çok reklama döndü. Ayrıca çok yapan var. Eline 2 tane kamera alan motosiklet inceleme videosu yapmaya başladı. Hatta artık bu işi yapanlar el ele tutuşup hep beraber fuara gidiyorlar, firmaların etkinlerine gidiyorlar. Motosikletin başında sıraya geçip video çekiyorlar. Bilgi çok hızlı yayılıyor. Motosiklet henüz üretilmeden özelliklerini detaylarını öğreniyoruz.

Motosiklet kaza / kavga videoları meşhur oldu, önce sıra ile bu videoları derleyen kanallar popülerdi, o sıra Zafer Akçay boşluğu gördü ve kaza yorumlamaya başladı. Bir süre bende izledim ama yeni bir bilgi yok, yorum yok... Anca çıkar mı çıkar diyor. Sözde insanları bilinçlendiriyor ama video gönderen sayısı gittikçe artıyor. Ben izlemiyorum artık, aynı şeyleri görmekten duymaktan sıkıldım.

Gezi videoları da aynı geliyor artık, herkes her yere gitti. Transfagaraşan'ın virajlarını GS'le 50 kere geçmişim gibi hissediyorum aslında hiç gitmedim.

Yakın süreçte oluşacak trend ne olabilir sizce ? İçerik olarak neler izliyorsunuz ?

Motosikleti
1190 ADV
Algoritma kafama neyi kakarsa onu..

Meta ve Google artık gerçekten bokunu çıkardılar bu işin. Trend olup sonra zayıfladığını düşündüğümüz şeyi de sadece bize göstermiyor olabilirler.

Yani sadece sosyal medyada önümüze gelen videolar olarak değerlendirmiyorum ben konuyu. Belli içerikleri izlemek istemiyorum artık. Önüme çıkmasın diye de engelliyorum kanalları hatta.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Ben pek bir şey izlemiyorum açıkçası. Ne zaman bir ihtiyacım doğarsa o zaman inceleme/araştırma videolarına bakıyorum, bu da genellikle bi sorun çözme ile alakalı oluyor.
Gezi videolarına pek bakmıyorum, gidecebileceğim yerleri maps kullanarak araştırıyor öyle gidiyorum veya gündemimden çıkarıyorum. Diğer motorcuların gezdiği yerler, gittiği yollar hiç ilgimi çekmiyor.
AEA videolarını da denk gelirsem büyük keyifle izliyorum, her defasında da "iyi ki varmıs" diyorum.
Bu algoritma zaten b.kunu çıkardı, hem de fazlası ile çıkardı. Sırf bundan ötürü inst aplikasyonunu telefonumdan kaldırdım, mide bulandırmaya başladı iyice.
Yani gündeme dair nerdeyse hiçbir şeyi vakit ayırarak izlemiyorum, kısa kısa özetlere bakıyorum yabancı kalmamak adına.
Ekranda baktığım şey genellikle dünya sinemasından hafızama atmak istediğim sinema filmleri ve dijitaldeki beni ekranda tutabilecek diziler oluyor.
Vaktimi işime, gezmeye, okumaya, fitnese, arkadaşlarımla sohbet etmeye ve kahve içmeye ayırıyorum. Zaten geriye de vakit kalmıyor :)

Motosikleti
D400
Artık olay paraya bakıyor.

Dikkat ederseniz AEA gibi olmasa da (ki kendisinden daha bilgili hocalarımız var) Uğur abi - Zafer abi (kısmen) cok değerli motosiklet videoları yapıyorlar.

Fakat bilindik ünlü motosiklet inceleme videoyu yapan adamlar özellikle son sene senedir çin motoru güzellemesi yapıyor, parayı kim verirse ona yöneliyor.
Tamam adam gidiyor normal inceleme de yapıyor fakat çin motorunun bilinen boktanlıklarını bile bile övdüğünde insanın guvenı kalmıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben düzgün bilgi verdiğine inandığım bazı kanallara aboneyim (yerli kanal yok gibi bir şey), onlardan bile gelen videoların ancak %10'unu seyrediyorumdur. Başlığa göre filtreliyorum, başlık ilgimi çekerse seyrediyorum. F9 bile keyif vermemeye başladım, eskiden hiçbir videosunu kaçırmıyorken şimdi oran 1/5'e düştü.

Hoş, ben video seyretmekten çok da hoşlanan biri değilim; hayatımın 10dk'sını okusam 2dk sürecek kadar bilgi almak için harcamayı sevmiyorum açıkçası.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eğer merak ettiğim, ilgilendiğim bir konuk varsa karşılıklı sohbet tadındaki videoları izlemeyi seviyorum. Motosiklet tanıtımlarında da artık üretilmeyen, eski ya da piyasada olup da hayvan gibi km yapmış, uzun yıllar kullanmış sürücülerin deneyimlerini izlemek de hoşuma gidiyor.

Bence kaza videolarının modası henüz geçmedi, trafikte atarlı giderli, bol kazalı videolar hala izlenmekte.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Eğer sırf tıklanma almak için çekilmiş trend olma hedefi güden motosiklet videolarından sıkılmaya başladıysanız artık level atlamaya hazırsınız demektir. Videolar filmin fragmanı gibidir hep gel gel yaparlar ama detaydan yoksundurlar.

Kitap okumaya başlamalısınız. Özellikle tüm öğrencilerime söylediğim gibi , Bileği bükmek in videosu ile kitabı arasında dağlar kadar fark vardır. Kitap herşeyi uygun sıra ve teknik detaylı argümanları ile anlatıyor.

Bence bir deneyin . Önce sıkıcı gelecek ama sonrasında keyif almaya başlayacaksınız.

Sevgilerimle

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Benim ilgimi en çok, yüzünü ve kimliğini filtreleyen gizemli yutubırlar çekiyor. Bi de söyledikleri doğru olsa ballı kaymak olacak ama...:)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Nekipedia Ride Cast serisini, Adventure İstanbul kanalının canlı yayınlarını, Ömürcan Koramaz'ın Ktm soslu sohbet videolarını seviyorum, güzel zaman geçirtiyor. Yine de hiçbiri AEA'nın Fuat Domaniç ve Devrim Sirmen'li Altınlı geceler programları gibi lezzetli değil.

Motosikleti
1190 ADV
Eğer sırf tıklanma almak için çekilmiş trend olma hedefi güden motosiklet videolarından sıkılmaya başladıysanız artık level atlamaya hazırsınız demektir. Videolar filmin fragmanı gibidir hep gel gel yaparlar ama detaydan yoksundurlar.

Kitap okumaya başlamalısınız. Özellikle tüm öğrencilerime söylediğim gibi , Bileği bükmek in videosu ile kitabı arasında dağlar kadar fark vardır. Kitap herşeyi uygun sıra ve teknik detaylı argümanları ile anlatıyor.

Bence bir deneyin . Önce sıkıcı gelecek ama sonrasında keyif almaya başlayacaksınız.

Sevgilerimle

Video izlemekten sıkıldım demiyorum ki, trend olan içerikler sıkıcı, kalitesiz yada değersiz geliyor artık.

Motosikleti
Nekipedia Ride Cast serisini, Adventure İstanbul kanalının canlı yayınlarını, Ömürcan Koramaz'ın Ktm soslu sohbet videolarını seviyorum, güzel zaman geçirtiyor. Yine de hiçbiri AEA'nın Fuat Domaniç ve Devrim Sirmen'li Altınlı geceler programları gibi lezzetli değil.

Hiçbiri gençlik yıllarımda bolca seyrettiğim Alplerde geçen içinde bol Helga bulunan , konulu Alman kültür filmleri kadar keyif vermiyor bana 😎

Motosikleti
1190 ADV

Nekipedia işi başlamadan önce videoları çeken kişi, otomobiller üzerine başka biriyle videolar hazırlıyordu. Tshirt falan satıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Konsept gayet güzeldi, otomobillerin yada ilgili sporların tarihçesinden bahsediyorlar hikayeler anlatıyorlardı. Kanalın ismini bile hatırlamıyorum şimdi. Şuanda Nekipedia videolarındaki kişi de videoda görünmeden sunum yapanla konuşuyordu falan. İş biryerden sonra şuna döndü, ulan bu iş iyi tuttu güzel izleniyor. Bende motosikletler üzerine devam ettireyim bu işi dedi. Ama daha önceki seri videodaki tadı alamadım ben. 1-2 video izledim, daha da izlemem.

Adventure İstanbul'un videoları güzel, büyük ADVler ile yaptıkları Toroslar gezisini vs beğendim. Hatta birden fazla izlediğim kısımları oldu.

Sanırım ben sıradanlaşan şeyleri sevmiyorum. GS'e binip nordcap'a gitmenin ilgi çeken bir yanı yok bende. Ama 125cc ile karı koca giden ilgimi çekiyor... Onda da adam akıllı video yok, fotoğraf yok :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hiçbiri gençlik yıllarımda bolca seyrettiğim Alplerde geçen içinde bol Helga bulunan , konulu Alman kültür filmleri kadar keyif vermiyor bana 😎
Almanların bu tip kültür ve yaşam filmlerinde geçmişte muazzam örnekler verdiği malum ama gençlik dönemindeki İsveç, İtalyan ve Danimarka belgesellerinden de burada bahsetmesek olmaz, hak yemiş sayılırız. :)

Motosikleti
Almanların bu tip kültür ve yaşam filmlerinde geçmişte muazzam örnekler verdiği malum ama gençlik dönemindeki İsveç, İtalyan ve Danimarka belgesellerinden de burada bahsetmesek olmaz, hak yemiş sayılırız. :)

Maalesef verdiğin diğer örneklerdeki objeler ölçü olarak Helgaların yanına bile yaklaşamadıkları için (İtalyan filmi Paprika yı ayrı tutarım) bana hitab etmiyorlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Maalesef verdiğin diğer örneklerdeki objeler ölçü olarak Helgaların yanına bile yaklaşamadıkları için (İtalyan filmi Paprika yı ayrı tutarım) bana hitab etmiyorlar
Senin bu Helga merakın yüzünden sosyal medya algoritmam kafayı yedi. Facebook'ta karşıma sürekli Brazzers'ın eski oyuncuları çıkıyor. Milletin yanında Facebook açamaz Instagram'a giremez oldum :)

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV

Sevgilerimle
Keith Code' un bileği bükmek kitabı gerçekten ilk okuduğum kitaplardan biriydi... Bir çok KR 'mi bu kitap sayesinde yenmeyi başarmıştım. Açık kaynaklarda pdf' i kolaylıkla bulunabiliyor.

Motosikleti
Dominar D250
Özellikle incelediğim bir motosiklet varsa kanal ayrımı yapmadan hepsini izleyip ortalamasını alıyorum, zaten hangisi doğru söylüyor hangisi gereksiz övmüş bir yerden sonra belli ediyor.

inceleme harici videolarda da algoritma karşıma ne çıkarırsa onu izliyorum, tur gezisi olsun, kaza incelemesi olsun, tag sürüşü olsun vsvs her konuda izlerim, o an algoritmanın karşıma ne çıkardığına bağlı. Ben basit adamım, anasayfada ne çıkarsa izlerim, beğenmezsem kapatırım :D

mesela şuan anasayfamda 2026'da gelecek motorlar, amerikada milletin bahçesini temizleyip yıkayan bir adam, 79 model klasikle route66 geçen adam, car detailing videosu, elraen'in oyunları vsvs ortaya karışık herşey var hangisi ilgimi çekerse ona bakıyorum :D

sadece motor üstüne de; yabancıların Türkiye'ye gezileri, yurtdışı geziler, bizim Türklerin gezileri, bazı 1-2 kanalın vlogları tarzında takılıyorum.

Ama KTS yeni bir video atarsa konuya bakmadan izlerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar