Bmw F650GS vs Honda NC 750X

Motosikleti
Mojito
Merhaba Arkadaşlar
Motosiklet alacağım fakat kafamda f650gs twin yani 2009 sonrası 2 silindir olanı almak için karar vermiştim ama bir trafik polisi nc750 yi almam için tavsiyeler verdi bende siz değerli tecrübe sahibi üstatlarıma sormak istedim. 2 motoruda kullananların fikirleri çok değerli olacak.
Kullanım amacım günlük gidiş geliş 40 km yol işe gitmek için ve haftasonları uzun yol sürüşü yapacağım. Sizce hangisini almak daha iyi

15-20 yaşında motoru yürütmek tecrübe ister , bahsettiğim yolda sürmek değil..
ben mi tamir edecem veririm parasını usta halleder şeklinde olmuyor yani..
olur olur dersen ya abin , kardeşin ustadır yada çok paran vardır 🤣

bu sebeplerden NC750 daha evladır..
hem şehir içide kullanacaksın madem otomatik vitesliside var hatta sukuter gibi olanı var Integra veya Forza 750..

hatta bu Forza nın 350 liği de var Adv 350 diye bence sana daha çok uyar..

Kymco , Sym de neredeyse yarı fiyatına 300-400 cc sukuterler var onlarıda değerlendir istersen..

Motosikleti
Mojito
15-20 yaşında motoru yürütmek tecrübe ister , bahsettiğim yolda sürmek değil..
ben mi tamir edecem veririm parasını usta halleder şeklinde olmuyor yani..
olur olur dersen ya abin , kardeşin ustadır yada çok paran vardır 🤣

bu sebeplerden NC750 daha evladır..
hem şehir içide kullanacaksın madem otomatik vitesliside var hatta sukuter gibi olanı var Integra veya Forza 750..

hatta bu Forza nın 350 liği de var Adv 350 diye bence sana daha çok uyar..

Kymco , Sym de neredeyse yarı fiyatına 300-400 cc sukuterler var onlarıda değerlendir istersen..
Endurodan scootura kadar düşürdün be ustam :D

Nc 750x . Benim de aynı motosikletten var. Bakımlarını zamanında yaptırırsan ve hor kullanmaz isen, sorunsuz ve ömürlük motosikletlerdir. Bmw kullanmadım. Ancak Nc 750 bloğu günceldir. Aynı blok biraz yazılım ve ufak değişiklikler dışında hala güncel modellerde kullanılıyor.
Benim motosiklet 2015 model. Hiç bir arıza vermedi. Benim hatamdan dolayı arızalanan yan sehpa svici değiştirdim. Birde devirdaim pompasında sızıntı gördüm. Komple yenisi alıp taktım( makinalar konusunda biraz titizim). Bunun dışında motosiklet kaynaklı hiç bir arıza veya problem yaşamadım.

Motosikleti
Mojito
Şehir içi işe git gel daha çok kullanacaksaksan , kışında yağmurda çamurda binerim dersen sana sukutur tavsiye edenlere dua edersin 😁

300-400 cc bir sukuter her türlü işini görür..
yok vitesli olsun arada otoyola çıkınca yardırayım diyorsan NC , Vstrom , Versys , Tracer 700 ok..
Hali hazırda scooter var ama tat vermiyor gayri, bacak aramıza alalım istiyoruz motoru sandalyede gitmekten sıkıldım :D

Motosikleti
Triumph Trident 660
Şehir içi işe git gel daha çok kullanacaksaksan , kışında yağmurda çamurda binerim dersen sana sukutur tavsiye edenlere dua edersin 😁

300-400 cc bir sukuter her türlü işini görür..
yok vitesli olsun arada otoyola çıkınca yardırayım diyorsan NC , Vstrom , Versys , Tracer 700 ok..
Abi ben karda kıştada sürerim viteslinin nasıl dezavantajı var 😃

Abi ben karda kıştada sürerim viteslinin nasıl dezavantajı var 😃
dizlerine kadar çamur olursun , yağmurda daha çok ıslanırsın , üstüne şehir içinde NC gibi Vstrom gibi 220-230 kg motor daha çok yorar..

bunların tadını şehir dışında alırsın , onun içinde güzel hava lazım 😊

işe gitgel yoğun trafikte forever sukutır 💋

dizlerine kadar çamur olursun , yağmurda daha çok ıslanırsın , üstüne şehir içinde NC gibi Vstrom gibi 220-230 kg motor daha çok yorar..

Hepsi iyide, 190 boyunda 100 kg ağırlığında birinden öpücük çok estetik olmamış :D
Kış için skuter ,yaz için naked, şehir dışı için NC 750 diyoruz o zaman.

Hepsi iyide, 190 boyunda 100 kg ağırlığında birinden öpücük çok estetik olmamış :D
Kış için skuter ,yaz için naked, şehir dışı için NC 750 diyoruz o zaman.
Sözüm meclisden dışarı burdan birini öpeceğim bir denk gelsem o pembe panterle ahh..

naked hafta sonu viraj yapıp eve dönecek adama uyar , bizim gibi çantaları yükleyip 1000-1500 km yapana NC, Vstrom gibi motorlar iyidir ☺️

Motosikleti
yok:(

yoğun trafik hariç hepsinde büyük motor yer bence abi. muhtemelen sen zaten senin motoru bir sukuter esnekliğinde kullanabiliyorsundur diye tahmin ediyorum. işin güvenlik faktörüne gelince büyük motor daha çok hata tölere edebiliyor gibime geliyor büyük lastik iyi denge. ayrıca yağmurda hızlı gaz açma + poponun yanına gelmesi paha biçilemez :love:

yoğun trafik hariç hepsinde büyük motor yer bence abi. muhtemelen sen zaten senin motoru bir sukuter esnekliğinde kullanabiliyorsundur diye tahmin ediyorum. işin güvenlik faktörüne gelince büyük motor daha çok hata tölere edebiliyor gibime geliyor büyük lastik iyi denge. ayrıca yağmurda hızlı gaz açma + poponun yanına gelmesi paha biçilemez :love:
Ne tarafa dönersen dön popon hep arkadadır.
:D :D :D :D :D

Motosikleti
1190 ADV
İki motosiklet içinde eğer km, temizlik, fiyat olarak aynı olduğunu düşünürsek, ben kesinlikle BMW'yi tavsiye ederim ve seçerim.

F650GS Twin, adı 650 olsa da 800cc lik bloğu kullanıyor. Aynı yıllarda üretilen F800GS'in düşük donanımlısı olarak düşünebilirsin.

BMW de çok az yakıt tüketir,
Bunun dışında sürüş pozisyonu, ön jantın 19inç olması, daha uzun süspansiyon çalışma aralığı ile NC'ye göre çok daha konforlu motordur.
İkisinde de benzin deposu koltuk altındadır. NC'de koltuğu açmadan benzin alamazsınız ama BMW de alırsınız.
BMW'ye biraz dişli lastik takarak stabilize kötü yollarda sorunsuz gezersiniz. (Uzun yol, kamp vs işlerine daha uygundur)
Performans BMW'de bir tık daha iyidir. (BMW ~70 beygir, Honda ~60 beygir)
BMW yaklaşık 20kg daha hafiftir.

Kısaca özellik olarak Honda'nın artı tarafa geçtiği bir durum yok. Fakat daha çok satılan bir motor olduğu için parça bulunurluğu daha fazladır. Alım satımı da daha hızlı olabilir. Parça dediğimde kaza yapar bir yerlerini kırarsanız motorun, Honda'da daha çabuk bulursunuz. Yoksa sarf malzemeleri bulunmayan bir motor yok piyasada. (filtreler, zincir, balata vs)

Motosikleti
Mojito
İki motosiklet içinde eğer km, temizlik, fiyat olarak aynı olduğunu düşünürsek, ben kesinlikle BMW'yi tavsiye ederim ve seçerim.

F650GS Twin, adı 650 olsa da 800cc lik bloğu kullanıyor. Aynı yıllarda üretilen F800GS'in düşük donanımlısı olarak düşünebilirsin.

BMW de çok az yakıt tüketir,
Bunun dışında sürüş pozisyonu, ön jantın 19inç olması, daha uzun süspansiyon çalışma aralığı ile NC'ye göre çok daha konforlu motordur.
İkisinde de benzin deposu koltuk altındadır. NC'de koltuğu açmadan benzin alamazsınız ama BMW de alırsınız.
BMW'ye biraz dişli lastik takarak stabilize kötü yollarda sorunsuz gezersiniz. (Uzun yol, kamp vs işlerine daha uygundur)
Performans BMW'de bir tık daha iyidir. (BMW ~70 beygir, Honda ~60 beygir)
BMW yaklaşık 20kg daha hafiftir.

Kısaca özellik olarak Honda'nın artı tarafa geçtiği bir durum yok. Fakat daha çok satılan bir motor olduğu için parça bulunurluğu daha fazladır. Alım satımı da daha hızlı olabilir. Parça dediğimde kaza yapar bir yerlerini kırarsanız motorun, Honda'da daha çabuk bulursunuz. Yoksa sarf malzemeleri bulunmayan bir motor yok piyasada. (filtreler, zincir, balata vs)
Değerli Yorumunuz için teşekkür ederim.

düşük hızlarda ki şehir içinden bahsediyoruz sukuter çok daha dengelidir , ağırlık merkezi yere yakındır , amortisör geometrisi düşük hızlarda slalom yani kaçış manevrası için çok daha uygundur , lastikler güzel yol tutan bir üretim ise , abs tcs gibi zavazingolar varsa ki artık 125 liklerde bile mevcut şehir içi 120-130 kg civarı bir sukuterin yerine hiçbirşey koyamam..
yılbaşı gecesi yerde 2-3 cm kar vardı buralarda kuryeler vızır vızır çalışıyordu..
yerde o seviye kar varken ağır ve yüksek vitesli motorla yokuş inip çıkacak varsa aramızda yazsın gelip alnından öpecem kendisini 🙂

sukuterde dört parmak arka frende sürmek zaten tek başına yeterli tercih etmek için..
tekrar yazıyorum ki yanlış anlaşılma olmasın , bunu şehir içi yoğun trafik yada yokuşu bol büyük şehirler için yazıyorum ,

köyde kasabada tenhada yada yazın uzun yolda vitesli tercih edilebilir..

Abi bak, şu öpücük işini çok dillendirme gerçekten. Ben korkmaya başladım. Biraz önce ben karlı havada sürerim diye yazacaktım, korkudan yazamadım. Lütfen.

:D :D :D :D
Tamam seni öpmem karşılaşırsak , bi bira ısmarlarım bari buna müsaade et 😁

böyle karda kışda yerde 3-5 cm kar varken sürerim diyenleri çok gördük , öyle düz yolda ayaklar yerde 1. vites kabul olmuyor 😉
kuryeler gibi 40-50 gidip zart diye dönüp hart diye durabileni görmedim ,
adamlar burdaki yokuşlardan arka fren kilit kaya kaya yanlaya yanlaya iniyorlar yav 🙄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar