A2 ehliyete uygun uzun yol motoru

Yok 2.el 6 bin kmlere kadar açığım 100-120 arası temizleri bulunuyor mantıklı olur mu acaba swm bu arada 4 ilanı var nedense
Getiren firma çok reklama gitmedi. Bakarsan YouTube'da yabancı videolar bile yetersiz. Firma bu ara orta hacimde çok Çinli gelince araya kaynasın istemedi sanırım.
"O kadar çok marka varki kendine eş değer olmayan markalarla kıyaslanmamak için yapılmadı henüz ilerleyen zamanlarda lansman ve reklam çalışmaları yapılacak"
Ama işte kullanan olsa da sağlamlığını bilsek

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Bu soru benimde aklımı çeliyor. Örneğin bi yanda 650MT var fiyat uygun motor çekici bi yandan 450MT var, sırf bu yüzden ehliyet büyütsem mi diye düşünüyorum çünkü RTX300 gibi bi alternatif yok.. Çoğu marka da böyle sanırım. A2 ye uygun motosikletler pahalı.. Honda, KTM gibi markalara bakamıyorum bile çünkü bana göre F/P oranı çok bozuluyor çünkü çok kilometre de yapan biri değilim. RTX300 gelse fazlasıyla işimi görecek bi motormuş aslında

Motosikleti
tvs raider 125
Getiren firma çok reklama gitmedi. Bakarsan YouTube'da yabancı videolar bile yetersiz. Firma bu ara orta hacimde çok Çinli gelince araya kaynasın istemedi sanırım.
"O kadar çok marka varki kendine eş değer olmayan markalarla kıyaslanmamak için yapılmadı henüz ilerleyen zamanlarda lansman ve reklam çalışmaları yapılacak"
Ama işte kullanan olsa da sağlamlığını bilsek
Benim kullandığım akrabamındı silivriye gidip gelmiştim orda ki yolun boşluğundaki rüzgarı her motorda hissediyorsun onda da hissettim ama ona sorduğumda clx250 için bi arıza ışığı problemi oldu yazılımla çözdüler ön fren şişmesini de aynı şekilde çözmüş başka bir sıkıntısını görmedim dedi 12k daydı oda torku hızı beni tahmin etti selesi de çok rahattı ama dediğim gibi 12k dan sonra neler çıkartır uzun km tecrübesi olan olsaydı.
tek şikayeti motorun satıştaki değer kaybı 70 e sattı hasar kayıtsız kazasız

Benim kullandığım akrabamındı silivriye gidip gelmiştim orda ki yolun boşluğundaki rüzgarı her motorda hissediyorsun onda da hissettim ama ona sorduğumda clx250 için bi arıza ışığı problemi oldu yazılımla çözdüler ön fren şişmesini de aynı şekilde çözmüş başka bir sıkıntısını görmedim dedi 12k daydı oda torku hızı beni tahmin etti selesi de çok rahattı ama dediğim gibi 12k dan sonra neler çıkartır uzun km tecrübesi olan olsaydı.
tek şikayeti motorun satıştaki değer kaybı 70 e sattı hasar kayıtsız kazasız
Çin motorunu sıfır alınca böyle risk var. He çok tutmuş motor olursa değişir belki. Sen ne zaman almayı düşünüyorsun?

My2

Motosikleti
Tracer 7
Çok konfor aramıyorsan naked bir modelli alıp arkaya veya yanlara çanta atıp çok güzel yollar yapabilirsin.
Ama illa adventure istiyorsan cf’nin mt 450 modeline bakabilirsin.

Motosikleti
tvs raider 125
Çin motorunu sıfır alınca böyle risk var. He çok tutmuş motor olursa değişir belki. Sen ne zaman almayı düşünüyorsun?
Nisan ayında almayı planlıyorum dominar 400 hoşuma gitti araştırdım biri ilerde vibratör gibi titremeye başlıyor diyor 😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok konfor aramıyorsan naked bir modelli alıp arkaya veya yanlara çanta atıp çok güzel yollar yapabilirsin.
Ama illa adventure istiyorsan cf’nin mt 450 modeline bakabilirsin.
naked çok sürdüm uzun yollarda otobanlarda rüzgardan sıkıldım naked modellere de cam taktırmak hoşuma gitmiyor o yüzden racing tarzı en az bütçeyle f/p motoru arıyorum 525dsx ilk baktığım zamanlar çok ucuzdu şimdiki fiyat politikalarına bakıyorum bir japon endurolar kadar fiyat çekmişler

Nisan ayında almayı planlıyorum dominar 400 hoşuma gitti araştırdım biri ilerde vibratör gibi titremeye başlıyor diyor 😂

naked çok sürdüm uzun yollarda otobanlarda rüzgardan sıkıldım naked modellere de cam taktırmak hoşuma gitmiyor o yüzden racing tarzı en az bütçeyle f/p motoru arıyorum 525dsx ilk baktığım zamanlar çok ucuzdu şimdiki fiyat politikalarına bakıyorum bir japon endurolar kadar fiyat çekmişler
Şimdilik paranı bir şeylerde yatırılmış olarak beklet o zaman. Nisana kadar belki yeni bir şeyler de gelir. Nisanın sonuna doğru fuar da var.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Dominar 400'e 2024 başlarında ben de bir yükselmiştim, xmax'ı satıp üzerine ekleyip sıfır alabiliyordum, buradaki servisi gözüm tutmadı, o ara denk geldi 40 yıllık (sahiden 40 yıllık, yatılı okuldan lise arkadaşım) kardeşim kadar güvenebileceğim bir arkadaşımın 2015 model japon motorunu aldım benzer paraya. Sıfır yerine 9 yaşında japon almışım ama 2 yıl gezdim, 2 sezon sorunsuz bindim, dağ bayır otoban ya da köyler arası toprak yollar dahil her türlü yolda yolda kalır mıyım derdi olmadan keyifle gezdim, yeri geldi kamp malzemelerini de yükleyip hanımı da artçı alıp yurtdışına bile çıktım. Yani sıfır çinli/hintli alacağına 10 yaşında japon al derken boşuna söylemiyoruz, kendi tecrübemizden söylüyoruz. ben Japon tecrübe ettim hiç soru yaşamadım. Yapılması gereken bakımları yaptırdım o kadar, yeni lastik ve bakım dışında masraf çıkarmadı. Önümüzdeki sezon da sadece yağ ve filtreleri değişecek yani ağır bakımı da atlattım, az masrafla gezeceğim yine.

Motosikleti
tvs raider 125
Dominar 400'e 2024 başlarında ben de bir yükselmiştim, xmax'ı satıp üzerine ekleyip sıfır alabiliyordum, buradaki servisi gözüm tutmadı, o ara denk geldi 40 yıllık (sahiden 40 yıllık, yatılı okuldan lise arkadaşım) kardeşim kadar güvenebileceğim bir arkadaşımın 2015 model japon motorunu aldım benzer paraya. Sıfır yerine 9 yaşında japon almışım ama 2 yıl gezdim, 2 sezon sorunsuz bindim, dağ bayır otoban ya da köyler arası toprak yollar dahil her türlü yolda yolda kalır mıyım derdi olmadan keyifle gezdim, yeri geldi kamp malzemelerini de yükleyip hanımı da artçı alıp yurtdışına bile çıktım. Yani sıfır çinli/hintli alacağına 10 yaşında japon al derken boşuna söylemiyoruz, kendi tecrübemizden söylüyoruz. ben Japon tecrübe ettim hiç soru yaşamadım. Yapılması gereken bakımları yaptırdım o kadar, yeni lastik ve bakım dışında masraf çıkarmadı. Önümüzdeki sezon da sadece yağ ve filtreleri değişecek yani ağır bakımı da atlattım, az masrafla gezeceğim yine.
japonu çok istiyorum 400 bin taşıt kredisiyle 24 ay taksitle cb500 hornetlere baktım aklım onda ama kalbim cbr500r da onlarında az km si 400 ü geçiyor 40-50k larda 2016-2018 model alınır mı araştırmalarıma göre düşük devir ve limitörden dolayı ölümsüz motor diye geçiyormuş km ye takıntı yapmayan biriyim ve değer kaybını da önemsemiyorum fakat 24 ay kredi çekeceğim için psikolojim bozulur sorun çıkartırsa 😂

Motosikleti
Honda CBR500R
japonu çok istiyorum 400 bin taşıt kredisiyle 24 ay taksitle cb500 hornetlere baktım aklım onda ama kalbim cbr500r da onlarında az km si 400 ü geçiyor 40-50k larda 2016-2018 model alınır mı araştırmalarıma göre düşük devir ve limitörden dolayı ölümsüz motor diye geçiyormuş km ye takıntı yapmayan biriyim ve değer kaybını da önemsemiyorum fakat 24 ay kredi çekeceğim için psikolojim bozulur sorun çıkartırsa 😂
2016 model cbr500r sahibiyim 42 bin km 10 aydır kullanıyorum. Aldığımda 32 bin kilometredeydi. Alırken ekspere göster, baştan aşağı tüm bakımlarını yaptır bin. Agresif kullanmıyorsan sorunsuz uzun yıllar binersin. Ancak 24 aylık krediyle alınır mı bilemem.

Motosikleti
tvs raider 125
2016 model cbr500r sahibiyim 42 bin km 10 aydır kullanıyorum. Aldığımda 32 bin kilometredeydi. Alırken ekspere göster, baştan aşağı tüm bakımlarını yaptır bin. Agresif kullanmıyorsan sorunsuz uzun yıllar binersin. Ancak 24 aylık krediyle alınır mı bilemem.
misal 170-250 bin tl bantlarında var 2014-2017 40-80k kmlerde 24 ay değilde 12 aya çekerim

Motosikleti
Honda CBR500R
Kazasız ve bakımları düzgün bir tanesini bulursan sana masraf çıkaracağını düşünmüyorum. Senin için yaş ve kilometre çok önemli değilse 2013-2015 modellerine de bakabilirsin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir kere ağır bakım kesin çıkar, 10-20bin ona gider komple amortisör bakımı sıvı değişii falan yapılacaksa ama sonrasında cıncık gibi daha rodajı yeni yapılmış gibi motorun olur. iyi marka bir çift lastik de 20bin e yakın desek ikinci el motor alınca ilave en az 40bin lira para olması lazım kenarda ki baş ağrımasın. Benim öyle oldu, fazladan 10bin küsür de android auto ekrana harcadım ama iki yılda yaptığım bakım masrafı motoru aldığımda yağ ve filtre değişimi ve fren hidrolikleri değişimi 6-7 bin lira tutmuştu, ertesi sezon 36bin km ağır bakım olduğu için 4 tane buji (vstromdaki bujiler en pahalısından iridyum buji hem de) amortisr keçeleri amortisör bakımı, soğutma sıvısı değişimi, yağ ve filtrelerin değişimi o da 20bin tuttu, sezon başı lastikleri de yenilemiştim 17bin tutmuştu, yani 2 yılda toplam 46bin lira masraf etmişim, 2015 model bir otora göre yüksek sayılmaz bu. gönül rahatlığı ile keyifle biniyorum. görünüş olarak da yeni modellerden pek farklı görümüyor hala gıcır gıcır.

Türkiye'de 2.elde ki araçlar 'sonuçta satılcak' diye bakımları ertelenir sonraki sahibini yaptırır diye masraf edilmez uğraşılmaz. Şuan aldığım araçta şükür öyle bir sorun yaşamadım ama bu şansına bağlı satıcıdan satıcıya değişir ben ne olur ne olmaz diye aldığım her motoru mümkünse gününde veya yarın bakıma sokarım . 2 3 Tane istediğiniz motora bakın birisinin lastiği iyidir birisinin zinciri iyidir ben motor alırken 3 seçeneğim vardı birisinin lastiğinin telleri gözüküyordu ama KMsi düşüktü öbürünün üstünde 24bin TLlik sıfır lastik ve yeni takılmış zincirle geliyordu ama KMsi yüksekti birisinin fiyatı daha iyiydi öbüründe de KM düşüktü grenajlarda sıkıntı vardı vs. bu size kalmış bir şey kışın alıcaksanız motor 2 3 ay garajda yatıcaksa kredide fazladan para çekip faizini ödemektense ucuz motoru alıp vade farksız kartla kış aylarında her ay birini yaptırıp yavaş yavaş yaz başına kadar bitirirsiniz. Kısacası ağır bakımı veya rutin bakımın ücretini hesaplayın ve onu %100 yaptırın ona göre pazarlık yapın ve motorda hayati parçalara göre bir kafanızda bir kişilik profili oluşturun mesela ben lastiğinin telleri gözüken birisinin motosikletin bakımlarını aksatmadan yaptığına inanmam.

F54

10 YAŞINDA MOTOR YERİNE GİT NX 500 al kafan rahat olur değer kaybı vs düşünüyorsun ama bakımsız bir motor alsan sana 30 40k masraf çıkartırsa o zaman yanarsın yemeden içmeden çalışır yaptırmaya çalışırsın 2 paralık keyfin var rezil olur 400k az para değil yeni model birşeyler için gayet makul bir para

Motosikleti
tvs raider 125
10 YAŞINDA MOTOR YERİNE GİT NX 500 al kafan rahat olur değer kaybı vs düşünüyorsun ama bakımsız bir motor alsan sana 30 40k masraf çıkartırsa o zaman yanarsın yemeden içmeden çalışır yaptırmaya çalışırsın 2 paralık keyfin var rezil olur 400k az para değil yeni model birşeyler için gayet makul bir para
normalde tvsyi sevdim bayılıyorum ama hindistandaki 400 lük makineler buraya gelmiyor tvsden şaşmazdım apache 200 lere baktığım zaman nakit alabileceğim bir motor hızı benim için yeterli fakat raider çok titriyordu bunda da olanlar varmış artçı için arkaya birini oturtup 120 ile totosu uyuşsun istemiyorum 😂
her gün motor fiyatlarına bakıyorum cidden her gün bir araba parasıyla yarışıyorlar 200 lük makine 200 250 bin olur mu abicim?
ya bütçeme uygun 100-120k bandında 200 lük makina bakmaya başladım bu ülkede ötv cart curt vergilerden hiçbişi yapmak istemiyorum

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Benekli trk 502 x

Tipi güzel ve tam a2 sınırında, sağlamlık servis durumu nedir bilmiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar