Bana 2018 yılında bir arkadaşım al dene belki fikrin değişir diye emanet bir kindle paperwhite 3 modeli ekitap okuyucu vermişti. Meh, ne gerek var, kitap dediğin kitap kokacak, hem ekran göz yoruyor falan diyordum ama cihacı kullanmaya başlayınca fikrim değişti.
internetten her tür kitabı bulabiliyorum, ne arasam inirip atıyorum içine, ekranı çok rahat.
Cyan alacağı zaman amazon kindle modellerinde bir sürü şeyi kısıtlıyor, donanım olarak daha özgür diye kobo almasını tavsiye ettim. bendeki eskiynce de kobo alacağım. Bendeki kindle'ı arkadaş yurtdışından ikinci el aldım 50 dolar verdi demişti, ben cihazdan memnun kalınca iade etmeyi 6-7 ay salladım, sonrasında da mesaj attım bana iban gönder sana 50 dolar göndereyim bu artık benim oldu sen kendine yenisini al dedim. Hala kullanıyorum, 2016 model ama hala bataryası 2 haftadan çok yetiyor, az önc ebaktım %40 küsür şarjı kalmış, şarja taktım dolu dursun diye ama en az bir hafta daha giderdi.
Bendkei cihazın wifi kapalı olarak kullanıyorum ki amazona bağlanıp yazılımını güncellemesin, amazon gibi firmalar yazılım güncelleyeceğiz diye her şeyi kısıtlıyorlar ve ne okuduğum, hangi kitapta daha çok zaman geçirdiğim gibi bilgileri casus gibi topluyorlar diye wifi kapalı uçak modunda kullanıyorum, zaten tek özelliği kitap okumak olan cihazda wifi gereksiz, başka özellik olmaması da kitap okurken dikkatinin dağılmamasına yarıyor, yani bu cihazlarda fazla özellik iyi bir şey değil. Çantaya falan rahat sığıyor, tatile giderken yanında taşıması kolay. Bilgisayara usb kablo ile bağlayıp bilgisayarda Calibre programını kullanıp kitapları transfer ediyorum.