Küçük hacimli motosikletlerle tura çıkmak

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
125 cc ile eşim ve kamp malzemeleri ve eşyalarımızla Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve en son Nordkapp a gittik. ( ama gelemedik :ROFLMAO: )
Ah be abi ; o anne sütü eksik otobüs şöförü sizin hikayenizi böldü attı ya - ekran başında demediğimi bırakmadım... 🤬🤬🤬zi

Yavaş gitmek için yavaş motora binmek gerekmez. (küçük cc motorum var ama uzun yola kullanmıyorum)
Kimse büyük motora gerek yok yazmadı zaten 😊
ikisininde keyifli yanları var , ben ilk defa tekneye kaldırıp koyuluyor diye sukuterle gittim , Karadeniz turlarında da bol yağmur yediğim için sukuterle gitmeyi seviyorum , gidilmez ölürsün patlarsın diye bir durum yok , trafiği okuyan herkes gidebilir , büyük motorlada yavaş gitmeyi hiç beceremedim 😬

Motosikleti
Bence her şeyi bir kenara bırakıp şuna odaklanmalıyız: Ağabey, yengeyi nasıl ikna ettin? Ey bilge kişi, ilmini biz fanilere de bahşet!
Akıllarda hep o fısıldayan soru... Ben hanımı "sahilde bir turlayıp gelelim"e ikna edemiyorum...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Akıllarda hep o fısıldayan soru... Ben hanımı "sahilde bir turlayıp gelelim"e ikna edemiyorum...
Ben İsmet abi'nin videolarıyla darladım da hanımı benimle gezmeye ikna ettim. :)
İsmet abi sağolasın, her aklıma geldiğinde hayır duamı alıyorsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hedef noktada yeni bir alışveriş merkezi açılmış diyeceksin :)
Motorla gezmenin avantajı bu. Arabayla yurtdışına gittiğimizde alışveriş yapıyordu ama motorda taşıyacak yer yok diye alışveriş masrafı yapmaktan kurtulduk. :)

valla öyle, yok ayaklarım uyuştu yok sıcak yok soguk :D
Bak, yine dayanamadım, tam vstrom övmelik mevzu. :ROFLMAO:
xmax varken hanım motora yakından bile bakmamıştı, görmezden gelmişti, vstrom alınca tam o arad bizim okul tayfası okula girişimizin 40. yılı diye ailecek toplandık, öncesinde sınıftaki motorcu arkadaşların eşlerine geldiğimizde hanımı da gaza getirin de o da motorla gezsin diye haber yollamıştım. Orada bir iki arkadaşımın eşleri bizde de o motorun aynısından vardı, çok rahat öyle rahat böyle rahat şimdi GS ile geziyoruz ama onun rahatlığı da eksik değildi, çocukları evde bırakın gezin artık siz de diye gaz verdiler. :)
ilk birlikte gezmeye çıktığımızda ne olur ne olmaz diye 20km ötedeki köfteciye götürdüm, zaten köfte sevmez pek, köfteleri yedikten sonra eee bu kadar az mı gezeceğiz deyince tamam o zaman deyip İğneada'ya sürdük, döndüğümüzde ilk günde 250km yol yapmıştık, yoruldun mu dedim, yoo, ben telefonla foto çektim habire ne yorulması, sen sürdün, bir dahakine motora yeşil sigorta yaptır da yunanistana geçelim demişti. Yunanistana geçtiğimizde de kamp malzemeleri yükleyip sınırdan çıkınca kampingde çadırı kurup eşyaları bıraktık devam ettik, İskeçe falan tarihi yerleri olan şehirleri gezdik, bir günde 450km yol yaptık, tek sıkıntısı yaz sıcağında mont ve uzun botlar fazla gelmiş oldu.

Şimdi gelecek yaz için okul kapandığı gibi çocuklaır uçağa bindirip köye göndericez biz de bir hafta Bulgaristan - Romanya yapıp transfagarasan'dan geçicez, eğer ayı kovalar diye korkarsak planı değiştirip Yunanistan'dan Feribot'la İtalya orada Stelvio geçidinden geçme şeklinde de yapabiliriz henüz tam net değil.

Son düzenleme:
Motosikleti
biz de bir hafta Bulgaristan - Romanya yapıp transfagarasan'dan geçicez, eğer ayı kovalar diye korkarsak planı değiştirip Yunanistan'dan Feribot'la İtalya orada Stelvio geçidinden geçme şeklinde de yapabiliriz henüz tam net değil.
16 Mayıs çıkışlı scooter ile 21 gün planım var; Kavala'ya geçeceğim feribotla > dönüşte aynı şekilde. Rota benzer. Yengen vizesi bekliyorum, belki o da yazlığa gider :)

Ben İsmet abi'nin videolarıyla darladım da hanımı benimle gezmeye ikna ettim. :)

Motorla gezmenin avantajı bu. Arabayla yurtdışına gittiğimizde alışveriş yapıyordu ama motorda taşıyacak yer yok diye alışveriş masrafı yapmaktan kurtulduk. :)

Bak, yine dayanamadım, tam vstrom övmelik mevzu. :ROFLMAO:
xmax varken hanım motora yakından bile bakmamıştı, görmezden gelmişti, vstrom alınca tam o arad bizim okul tayfası okula girişimizin 40. yılı diye ailecek toplandık, öncesinde sınıftaki motorcu arkadaşların eşlerine geldiğimizde hanımı da gaza getirin de o da motorla gezsin diye haber yollamıştım. Orada bir iki arkadaşımın eşleri bizde de o motorun aynısından vardı, çok rahat öyle rahat böyle rahat şimdi GS ile geziyoruz ama onun rahatlığı da eksik değildi, çocukları evde bırakın gezin artık siz de diye gaz verdiler. :)
ilk birlikte gezmeye çıktığımızda ne olur ne olmaz diye 20km ötedeki köfteciye götürdüm, zaten köfte sevmez pek, köfteleri yedikten sonra eee bu kadar az mı gezeceğiz deyince tamam o zaman deyip İğneada'ya sürdük, döndüğümüzde ilk günde 250km yol yapmıştık, yoruldun mu dedim, yoo, ben telefonla foto çektim habire ne yorulması, sen sürdün, bir dahakine motora yeşil sigorta yaptır da yunanistana geçelim demişti. Yunanistana geçtiğimizde de kamp malzemeleri yükleyip sınırdan çıkınca kampingde çadırı kurup eşyaları bıraktık devam ettik, İskeçe falan tarihi yerleri olan şehirleri gezdik, bir günde 450km yol yaptık, tek sıkıntısı yaz sıcağında mont ve uzun botlar fazla gelmiş oldu.

Şimdi gelecek yaz için okul kapandığı gibi çocuklaır uçağa bindirip köye göndericez biz de bir hafta Bulgaristan - Romanya yapıp transfagarasan'dan geçicez, eğer ayı kovalar diye korkarsak planı değiştirip Yunanistan'dan Feribot'la İtalya orada Stelvio geçidinden geçme şeklinde de yapabiliriz henüz tam net değil.
Rica etsem bir dahaki sefere kampa giderken motosikleti yükledikten sonra bir resmini çeker misin? Motosikleti optimum şekilde nasıl yüklerim onu anlama çalışıyorum. Çadır ve sandalyeler, şişme yatak, kap kacak çok yer kaplıyor. Hanımla bana yer kalmıyor.
Yada benim ekipmanları küçültmem lazım sanırım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
16 Mayıs çıkışlı scooter ile 21 gün planım var; Kavala'ya geçeceğim feribotla > dönüşte aynı şekilde. Rota benzer. Yengen vizesi bekliyorum, belki o da yazlığa gider :)
Kavala'ya feribotla gitme, Trakya üzerinden git. Edirne'den Pazarkule sınır kapısından geçtikten sonra otoyol olmayan ara yollar tam motor sürmelik, çok güzel yerler. İster Edirne'den çık ister İpsala'dan, İpsala sana daha yakın olur, İpsala'da sınırı geçince hemen otoban başlıyor ama tabelalara ve navigasyona dikkat edersen sahile inip oradan Alexandroupoli üzerinden Kavala'ya kadar otoyol olmayan ara yollar çok güzel.

Ah be abi ; o anne sütü eksik otobüs şöförü sizin hikayenizi böldü attı ya - ekran başında demediğimi bırakmadım... 🤬🤬🤬zi

Sorma beterin beteri var deyip kendimizi avutalım. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

Bence her şeyi bir kenara bırakıp şuna odaklanmalıyız: Ağabey, yengeyi nasıl ikna ettin? Ey bilge kişi, ilmini biz fanilere de bahşet!

Dalgınlığına geldi, gelirim dedi.

Hedef noktada yeni bir alışveriş merkezi açılmış diyeceksin :)

Sen işi çözmüşsün. :ROFLMAO:

Sizlere bir nebze faydam dokunduysa ne mutlu bana.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
İsmet Abi'nin küçük hacimli motosiklet ile gerek yarım ve gerekse de neredeyse tam tur Türkiye turu çıtayı çok yükseltti.

Falcon markasını bilmezken gayet de sıcaklık duymaya başladık.

Sebze halinden gelmiş gibi duran Kaymaz Kabzımal AŞ. top case'i de 100'lük Falcon motosikleti kadar etkileyici ve de pratik idi.

Hala daha görmemiş olanlar için efsane 2 turunun linklerini paylaşıyorum:

https://www.motosiklet.net/forum/konu/100-cc-7-yarim-turkiye-turu-3560-km.199771/

https://www.motosiklet.net/forum/konu/100-cc-8-turkiye-turu-4750-km-1-bolum.204552/

@yaşlıveacemi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İsmet Abi'nin küçük hacimli motosiklet ile gerek yarım ve gerekse de neredeyse tam tur Türkiye turu çıtayı çok yükseltti.

Falcon markasını bilmezken gayet de sıcaklık duymaya başladık.

Sebze halinden gelmiş gibi duran Kaymaz Kabzımal AŞ. top case'i de 100'lük Falcon motosikleti kadar etkileyici ve de pratik idi.

Hala daha görmemiş olanlar için efsane 2 turunun linklerini paylaşıyorum:

https://www.motosiklet.net/forum/konu/100-cc-7-yarim-turkiye-turu-3560-km.199771/

https://www.motosiklet.net/forum/konu/100-cc-8-turkiye-turu-4750-km-1-bolum.204552/

@yaşlıveacemi
Adam Nordkapp'a bile gitti, özellikle genç sürücülerin feyz alması lazım.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Adam Nordkapp'a bile gitti, özellikle genç sürücülerin feyz alması lazım.
Tabii ki öyle de ben ilk motoru Falcon 100'ü daha çok beğendiğim için sadece onunla çıktığı turlardan bahsettim.

Yoksa 150 cc Çinliyle hem de muhtemem eşini de artçı alıp taa Nordkapp'a gitmek müthiş bir olay zaten.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tabii ki öyle de ben ilk motoru Falcon 100'ü daha çok beğendiğim için sadece onunla çıktığı turlardan bahsettim.

Yoksa 150 cc Çinliyle hem de muhtemem eşini de artçı alıp taa Nordkapp'a gitmek müthiş bir olay zaten.
Forumda okumaktan en çok sıkıldığım soru "X ile uzun yol yapılır mı?" sorusudur. Yapılır, daha dandiğiyle de yapılır. Hımbıl adam en konforlu makinede bile yolculuktan yorulabilir. Bir de hepimizin bu konulardaki dayanıklılık düzeyi ve sürüş alışkanlıkları farklı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Forumda okumaktan en çok sıkıldığım soru "X ile uzun yol yapılır mı?" sorusudur. Yapılır, daha dandiğiyle de yapılır. Hımbıl adam en konforlu makinede bile yolculuktan yorulabilir. Bir de hepimizin bu konulardaki dayanıklılık düzeyi ve sürüş alışkanlıkları farklı.
tartıştığımız şey o değil her motorla uzun yol yapılır ama her motor uzun yol motoru değildir ben de en başından beridir tek silindir uzun yol motoru olmayacağını söylüyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
tartıştığımız şey o değil her motorla uzun yol yapılır ama her motor uzun yol motoru değildir ben de en başından beridir tek silindir uzun yol motoru olmayacağını söylüyorum
Elbette daha konforlularını almaya imkan yetiyorsa tek silindir gundi bir motor uzun yol motoru değildir. Lakin imkanın yoksa, tek silindir tirrek bir şey kullanıyorsan da uzun yola çıkmaktan imtina etmemeyi savunuyorum ben.

Benim gözümde Adv makineler de bir touring motor yanında uzun yol motoru değildir.

Motosikleti
Elbette daha konforlularını almaya imkan yetiyorsa....
Yetmiyor alüminyum:(

Bu sene yaza denk gelen son bayram tatili, başka motor alacak maddiyat yok, bu gidişle olmaz da. Elde bir MT450 var, bir de yeni GS; ama emanet malla yurtdışı istemem, yolda başına birşey gelse ödeyemem.

O yüzden SYM candır. Gidicem ellemeyin beni.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yetmiyor alüminyum:(

Bu sene yaza denk gelen son bayram tatili, başka motor alacak maddiyat yok, bu gidişle olmaz da. Elde bir MT450 var, bir de yeni GS; ama emanet malla yurtdışı istemem, yolda başına birşey gelse ödeyemem.

O yüzden SYM candır. Gidicem ellemeyin beni.
Yaw git, ne ile gidiyorsan git, elinde ne varsa onu kullanarak git.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Elbette daha konforlularını almaya imkan yetiyorsa tek silindir gundi bir motor uzun yol motoru değildir. Lakin imkanın yoksa, tek silindir tirrek bir şey kullanıyorsan da uzun yola çıkmaktan imtina etmemeyi savunuyorum ben.

Benim gözümde Adv makineler de bir touring motor yanında uzun yol motoru değildir.
yol yapmak için motosiklet sürüyorsan ayrı ama ben motosiklet sürmek için yol yapıyorum mesela çıkayım 1 hafta motorumla başbaşa kalayım diye uzun yol yapasım var bu sene bi gürcistan planım var en az 20 saatlik yol 20 saat boyunca canım yanacaksa illallah ettirecekse niye yapayım tam tersine motorumdan daha da soğurum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar