- Konu Yazar
Motorum srk 125r dün subab ayarı yapıldı şıkırtı sesi vardı şimdi o ses yok bu ses var arkadan tiz bi cızırtı geliyor nedendir? https://streamable.com/qbh1pl
Haklısın subab sesi daha çoktu ilk gittiğimde ona kıyasla biraz kesildiVideoda bahsettiğin sesi ayırt edemedim , evet bir şıkırtı duyuluyor ama subap sesine benziyor , subap sesi kalmadı diyorsun anlayamadım![]()
srk’nın subap sesinin kesilmesi imkansız reis motor genel olarak şıkırtılı çalışır bende ayar yaptım takır takır ses yerine şıkırtı var şuan kafana takma motorun genel çalışması böyle ayar yapsanda en fazla 10km dayanacak ayarı motor kendi ayarlıyor subapları illaki bi şıkırtı gelicekMotorum srk 125r dün subab ayarı yapıldı şıkırtı sesi vardı şimdi o ses yok bu ses var arkadan tiz bi cızırtı geliyor nedendir? https://streamable.com/qbh1pl
nasıl bir teknolojiymiş o öylemotor kendi ayarlıyor subapları illaki bi şıkırtı gelicek
Servise sorabilirsin knkmnasıl bir teknolojiymiş o öyle
kendi kendine ayar çeken subap mekanizmasını merak ettim var mı bildiğin bir videolu tanıtım , ben baktım baktım bulamadım..
Ne kadar iyi yaparsan yap ayarı illa kendisine göre ayara geçip sesi yapacaknasıl bir teknolojiymiş o öyle
kendi kendine ayar çeken subap mekanizmasını merak ettim var mı bildiğin bir videolu tanıtım , ben baktım baktım bulamadım..
servis çalışanlarının en az yarısı senteyi bilmez , sana bunu söyleyende bunlardan biridirServise sorabilirsin knkm
Yanlarında olmasaydım dediğinde haklı olabilirsin kanka da yanında izledim en fazla 10 km dayanıyor,ayar tutuyo tutmuyo değil fakat ses gene yapıyo egzoz subabı ayar tutmuyor SRK içinservis çalışanlarının en az yarısı senteyi bilmez , sana bunu söyleyende bunlardan biridir![]()
subap ayar tutmuyorsa horoz , yada piyano denilen mekanizmada deformasyon vardır , sanayi jargonunda buna çene yapmış denir , ayarlarsın motor bir iki defa ısınıp soğuduğunda yine ses yapar..Yanlarında olmasaydım dediğinde haklı olabilirsin kanka da yanında izledim en fazla 10 km dayanıyor,ayar tutuyo tutmuyo değil fakat ses gene yapıyo egzoz subabı ayar tutmuyor SRK için
Hepsi sağlam kontrol ettik gene ufaktan bi şıkırtı var eskisine göre çok azsubap ayar tutmuyorsa horoz , yada piyano denilen mekanizmada deformasyon vardır , sanayi jargonunda buna çene yapmış denir , ayarlarsın motor bir iki defa ısınıp soğuduğunda yine ses yapar..
dedikleri gibi kendi kendine ayar yapan bir motor yok , başlarından savmak için sallamışlar![]()
Valla bundada öyle bi sıkıntı var galiba abi Herşey düzgün sente subap gene ufaktan bi şıkırtı yapıyoBazı motorlar şıkırtılı çalışır, bu motorun karakteriyle ilgilidir, mesela eski motorum Er6F'te subap ayarları düzgün olsa bile şık şık şık ses gelmekteydi.