Yurt dışından 'vergisiz alışveriş' sona erdi: 30 euro limiti kaldırıldı.

Yurt dışından posta veya hızlı kargo yoluyla yapılan vergisiz alışveriş dönemi sona erdi. 30 euroya kadar vergisiz alışveriş uygulaması kaldırıldı.​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 6 Ocak 2026 tarihli kararla, 29 Eylül 2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 62’nci maddesinin birinci fıkrası yeniden düzenlendi. Buna göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla, bir sağlık kuruluşu raporu veya doktor reçetesine dayanarak gerçek kişilere gelen, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 500 euroyu geçmeyen ilaçlar ile takviye edici gıdalar üzerinden tek ve maktu vergi alınacak.
Vergi oranı, eşyanın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60 olarak belirlendi. 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya için ise bu oranlara ilave yüzde 20 vergi uygulanacak.
Aynı kararın 126’ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "30 euroyu aşan ancak" ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Düzenleme, yayımı tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girecek ve hükümleri Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Haber

Motosikleti
D400
motosohbet kısmna öyle bir başlık acıyorsunuz ki 30 euro limiti kalkmış da motosiklet ekipmanı aalabilirmişiz gibi. amac nedir

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Hhadi ya ben 30 euro limiti kalktı gibi anlamıştım. Neyse yapacak bir şey yok.
Posta veya hızlı kargo yoluyla birine gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, değeri 1.500 Euro'yu geçmeyen eşyanın değeri üzerinden vergi oranları düzenlendi. Tek ve maktu vergi oranı AB ülkelerinden gelenlerde yüzde 30, diğer ülkelerden gelenlerde yüzde 60 olarak belirlendi.

Düzenleme ile birlikte, daha önce uygulanan ve 30 Euro'ya kadar olan eşya için vergi muafiyeti öngören hüküm ise tamamen yürürlükten kaldırıldı. Karar ile yurt dışı gümrüksüz teslimat dönemi sona erdi. 6 Şubat 2026'dan itibaren tüm siparişler için gümrük beyannamesi düzenlenecek.

Normal vatandaş herhangi birşey almak için önce bu beyanı işleme alacak bir gümrükçü bulacak; ki sanmıyorum normal gümrükçü bu işi ele alsın> sonra gidip noterden gümrük işlemleri için vekalet verecek > sonra beyanname verilecek ve masraflar çıkacak + vergi ödenecek... Yani artık yurtdışından online birşey almak mantık dahilinde değil....

Motosikleti
D400
Posta veya hızlı kargo yoluyla birine gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, değeri 1.500 Euro'yu geçmeyen eşyanın değeri üzerinden vergi oranları düzenlendi. Tek ve maktu vergi oranı AB ülkelerinden gelenlerde yüzde 30, diğer ülkelerden gelenlerde yüzde 60 olarak belirlendi.

Düzenleme ile birlikte, daha önce uygulanan ve 30 Euro'ya kadar olan eşya için vergi muafiyeti öngören hüküm ise tamamen yürürlükten kaldırıldı. Karar ile yurt dışı gümrüksüz teslimat dönemi sona erdi. 6 Şubat 2026'dan itibaren tüm siparişler için gümrük beyannamesi düzenlenecek.

Normal vatandaş herhangi birşey almak için önce bu beyanı işleme alacak bir gümrükçü bulacak; ki sanmıyorum normal gümrükçü bu işi ele alsın> sonra gidip noterden gümrük işlemleri için vekalet verecek > sonra beyanname verilecek ve masraflar çıkacak + vergi ödenecek... Yani artık yurtdışından online birşey almak mantık dahilinde değil....

ben sadece ilaç / saglık ile ilgili şeyler diye anladım yazıdan.

genel bir durum mu yani

Motosikleti
ben sadece ilaç / saglık ile ilgili şeyler diye anladım yazıdan.

genel bir durum mu yani
Eğer resmi kararda sadece Madde 1i okursak öyle anlaşılıyor. Oysa ki Madde2'ye bakmak lazım... Ve herşey torba yasa / düzenleme mantığıyla atıflarla gittiği için mevzuatı komple elden geçirip anlamak gerekiyor...

Anlamadım zaten 30 euro'ya kadar olan ürünlerde tek maktu vergi alınmıyor muydu? Üzerinde ek vergi ödemesi yok muydu? Yanlış biliyorum heralde

Motosikleti
Pardon 62. maddede değişmiş şimdi farkettim
Yahu ben bu mevzuat mantığından bıktığım için asıl mesleğim olan dış ticarete asla dönmeyi düşünmüyorum :) Herşey atıflarla gidiyor - açık net bir son durum ortaya koymak yok...

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
2009 Model Kapak.
900020100107092904214.jpg

Yahu ben bu mevzuat mantığından bıktığım için asıl mesleğim olan dış ticarete asla dönmeyi düşünmüyorum :) Herşey atıflarla gidiyor - açık net bir son durum ortaya koymak yok...
Ahaha halbuki ben de şu anki işim olmasa özelde dış ticaret işi düşünüyordum inşaat mühendisi olmama rağmen. Ama dediğinize bakılırsa zorluğu ciddi.

Motosikleti
600RR
10 sene önce okuduğum tüm lise samsung s3 mini kullanırdı,krizi fırsata cevirdim tanesi 0.30 centten 20 tane telefon kılıfı getirdim, o zamanlar vergi yok kargo ücreti yok,okulda hepsini tek günde 15 liradan sattım,ismim kılıfçıya dönmüştü, kim ne telefon kılıfı istiyorsa ve kırılmaz cam istiyorsa cinden getiriyordum hatta öğretmenlere bile kırılmaz cam getirip ücreti dahilinde montaj yapıyordum her gün köfte ekmek yiyip pahalı montlar aldığım için babam bu durumu kendine yediremedi ve bir gün beni dövdü,sonra ben de işleri bırakmak zorunda kaldım

Motosikleti
D400
alışveriş yaptıgımızda çıkacak net rakamı hesaplama yöntemi var mı?

gümrüğü, müşaviri vs?

en olmadı tek faturada 3-4 kişi birleşip toplu alalım alacagımızı kar ettiriyor ise.

alışveriş yaptıgımızda çıkacak net rakamı hesaplama yöntemi var mı?

gümrüğü, müşaviri vs?

en olmadı tek faturada 3-4 kişi birleşip toplu alalım alacagımızı kar ettiriyor ise.
1,5 sene önce 150 euro için 12500 tl masraf çıkmıştı.
Ürün fiyatının 4 katı kadardı.
Belki 5 kişi birleşip alınabilir. Daha ucuza gelir mi bilmem?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar