Motosiklet Garantisi hk.

Motosikleti
1190 ADV
Konu garantinin bozulması olunca...... yetkili servise vereceğin paraya kasko yaptır önerisi böyle anlaşılıyor........

Honda NC'nin bozulma ihtimali düşük, ama Türkiye de kazadan zarar görme, çalınma, otoparkta kamyon tarafından ezilme, üzerine kuyruklu yıldız düşme ihtimali bile daha yüksek. O yüzden 2 yıl garanti için para harcamaktansa kasko yaptırmak bence daha mantıklı.

Honda garanti konusunda fena değil, servislerde yaptırmanızı öneririm. Ayrıca elektronik sorun yaşanmadığı sürece mekaniği garantiden çıkaramazlar. 6 ay olayı da 2024te değişti artık kullanım kılavuzunda yazdığı gibi senede bir bakım var, bazı işgüzar servisler silkeleme için halen 6 ayda bir gel diyebiliyolar fakat gitmezseniz garantiden çıkaramazlar, o konuda rahat olun.

Motosikleti
Motorsuz
Heyt be ilk motorum rs200 ü garantiden çıkartmıştım tamamıyla cahillik.

Web sitesinde 12 ay/12bin km ibaresi yazıyorsa ve servisler başka şey söylüyor ise servisle muhattap olmayı bırakıp, Honda Türkiye ile iletişime geçmekte fayda var. Atarım mail'imi, servisi şikayet amaçlı değil, bana bunu doğru bilen servis önerin oraya giderim demek için. Böylelikle bu 12bin km'de bakıma girme direktifinin de Honda TR'den geldiği ya da onların teyit ettiği yazılı şekilde kayıt altına alınmış olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
geçen sene dio için 450 tlye yaptırmıştım bakımı bugün tam şuan 1400e yaptırıyorum debriyaj yağı da dahil gerçi bu sefer ama parça fiyatları ucuzdu o yüzden çok koymadı

Motosikleti
NC 750x DCT(2025) - Vespa GTS 250 ABS(2006)
Güncelleme; telefonda garantiden çıkar diyen bayi yüz yüze konuştuğumuzda 6.000km/6 ay zorunlu değil tavsiyedir, getirmezsen garantiden çıkmaz dedi. Rodaj bakımı için ise 4200 TL fiyat aldım.

F54

Yuh çok pahalı bu fiyatlar? Benim yaz başı bakım 10.000₺ tutmuştu. (Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, 4 buji, fren sıvısı.)
bu fiyata yedek parçada %15 işçilikte % 20 indirimli hali 😁
birde usta diye iş yapacak elemanları görsen afrika nın seleyi yerinde çıkaramadı durdum durdum dedim ki şimdi ben el atardım ama seni işten atarlar abisi dedim bırak orasını yapma dedim
gerçekten teknik servis elemanları 5 para etmez

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Güncelleme; telefonda garantiden çıkar diyen bayi yüz yüze konuştuğumuzda 6.000km/6 ay zorunlu değil tavsiyedir, getirmezsen garantiden çıkmaz dedi. Rodaj bakımı için ise 4200 TL fiyat aldım.
Ücretler gerçekten çok yüksek. İşin kötüsü motorun değerine doğrusal olarak işçilik fiyatlandırması çekiyorlar gibi, her ne kadar işçiliği ucuz motorla aynı zorlukta olsa da. Örnek olarak Tiger Sport 660 için 6k ücret ödemiştim ki sanıyorum bunun 5k'sı işçilik. Motor düşük CC olunca o işçilik parasına ağır bakım yapıyorlar ama bu motorda yağ değişiminin ederi o kadar oluyor.

Garantide kalmak adına yine de o ücreti ödemek bana daha mantıklı geliyor.

F54

geçen sene dio için 450 tlye yaptırmıştım bakımı bugün tam şuan 1400e yaptırıyorum debriyaj yağı da dahil gerçi bu sefer ama parça fiyatları ucuzdu o yüzden çok koymadı
debriyaj yağı değildir olsa debriyaj olsa duramazsın :ROFLMAO:
defransiyal/şanzıment yağı o 65ml cik yani bir çay bardağından az
bende de dio var her şeyini kendim yapıyorum çok basit çok ucuz çok ekonomik çok sağlam

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
debriyaj yağı değildir olsa debriyaj olsa duramazsın :ROFLMAO:
defransiyal/şanzıment yağı o 65ml cik yani bir çay bardağından az
bende de dio var her şeyini kendim yapıyorum çok basit çok ucuz çok ekonomik çok sağlam
ya yemin billah bütün gün kafamdan geçti şanzıman yağına debriyajı yağı dersem diye demişim yine
ben kullanacak olsam ben de gider kendim yaparım ama garantisi devam ediyor ve satıcam bu hafta satmadan önce bakımı yaptırıp vereyim dedim yoksa yatıyordu bi kenarda

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Ücretler gerçekten çok yüksek. İşin kötüsü motorun değerine doğrusal olarak işçilik fiyatlandırması çekiyorlar gibi, her ne kadar işçiliği ucuz motorla aynı zorlukta olsa da. Örnek olarak Tiger Sport 660 için 6k ücret ödemiştim ki sanıyorum bunun 5k'sı işçilik. Motor düşük CC olunca o işçilik parasına ağır bakım yapıyorlar ama bu motorda yağ değişiminin ederi o kadar oluyor.

Garantide kalmak adına yine de o ücreti ödemek bana daha mantıklı geliyor.
Bu fiyatın 0 işçilik olduğunu söylediler, ilk bakıma özel böyleymiş. Ayrıca evet, ara bakımları zorunlu tutmadıkları için garantide kalmak artık daha mantıklı geliyor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bence markadan markaya fark etse de garantiyi bozmamak daha mantıklı. Benim X-Pulse da 2 yılı aşmasına rağmen ( düzenli götürdüğüm için 5 yıl garanti geçerliydi) balansör mil rulmanı değişimi (ki bu işlem de motoru komple söküp takman anlamına geliyor ve hatta sökmüşken değişebilecek çok şey değiştirilmiş) garantiden yapıldı. Bu işlemi dışarıda yaptırsam en az 20 bin tutardı.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Bu fiyatın 0 işçilik olduğunu söylediler, ilk bakıma özel böyleymiş. Ayrıca evet, ara bakımları zorunlu tutmadıkları için garantide kalmak artık daha mantıklı geliyor.
Ben inanmadım açıkçası. Koydukları yağ 1000-1500 TL arası, yağ filtresi de 500 TL anca tutar. NC'nin ekstradan değişen bir parçası yoktur diye tahmin ediyorum?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben arızaları öder demedim zaten. Hırsızlar arızalı motosiklet çalmaz diye bir şey de yok :)
Kasko'yu zaten bakımlardan bağımsız bir konu olarak yaptırmak zorundayız. Yalnızca trafik sigortası yetmiyor, o sigorta kaza yaparsak karşı tarafa verilen hasarı karşılar, kasko çalınlayı bile kapsıyor, kaskosuz yola çıkılmaz. Ben kasko yaptırırken yurtdışı bile ekletiyorum, ilave olarak geçen sene 50bin lira aksesuar klozu ekletmiştim givi çantalarım falan zarar görürse diye.

Motosikleti
Ben inanmadım açıkçası. Koydukları yağ 1000-1500 TL arası, yağ filtresi de 500 TL anca tutar. NC'nin ekstradan değişen bir parçası yoktur diye tahmin ediyorum?
Bir de debriyaj yağ filtresi değişiyor o da ortalama 300 TL civarı bir malzeme. Ayrıca faturaya işçilik olarak 1800 TL civarı bir şey yazılmış zaten. Telefonda şov olsun diye dediler herhalde ilk bakımda işçilik bedava diye. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar