Ustalarım, Bilir kişi Dostlarım ...

Merhabalar sayın bilir kişi abilerim, kardeşlerim ve ustalarım... Motorumu ilk rodaj bakımını servise götürdüm ve orada yaptırdım yağ değişimi yaptıkları esnada kullandıkları " ELF 10w50 " yağ dikkatimi çekti ve senin motoruna bu uygun dediler. eve geldim ve kitapçığa bakınca resimler de eklediğin tabloyu gördüm ve kafam bir karışmadı değil. Bir kaç gün sonra yağ değişimini kendim yapacağım servise gidip bir yağ değişimi için 3.000 tl para vermek istemiyorum çünkü...

Sonuç olarak servisin kullandığı 10W50 ile devam mı etmeliyim yoksa kitapçıkta yazan motorum için en uygun görülmüş 15W40 yağ mı aramalıyım ???

Motosikleti
Arora kasırga
Motor ney yazmamissin ama daha ilk binlik sayacı devirmiş motora 50 biraz kalın gelir bence
35k devirmiş hintli cupa 10w40 basıyorum
Senin servis biraz elindeki yağı kaktırmak için dümen yapıyor gibi bı görüntü var

Motosikletiniz modeli ve kilometresi nedir?
3 bin olacak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hangi memlekette yaşıyorsunuz?
Muğla

Motor ney yazmamissin ama daha ilk binlik sayacı devirmiş motora 50 biraz kalın gelir bence
Senin servis biraz elindeki yağı kaktırmak için dümen yapıyor gibi bı görüntü var
Haklısın onu yazmamışım Kymco Skytown 125

neden bu markayı kullandıklarını sorduğumda firmamız bununla anlaştı diye bir cevap vermişti servis ustası

şu marka konusunda fikirlerinizi merak ediyorum

Liqui Moly Marine 4T Motor Oil 15W-40 (1litre)​

Seçilmiş baz yağlara ve modern katık teknolojisine dayalı yüksek performanslı motor yağı. Denizcilik gereksinimleri için özel olarak geliştirilmiştir. Aşırı koşullar altında bile optimum yağlama ve güvenilir aşınma koruması sağlar.
Benzinli ve dizel tekne motorları için dört mevsim yağı. Tüm standart motor yağları ile karıştırılabilir.
Araç üreticisinin teknik özelliklerine ve montaj talimatlarına uyulmalıdır!

Özellikleri
  • - Turboşarjlı ve turboşarjsız benzinli ve dizel motorlarda kullanılabilir
  • - Düşük buharlaşma kaybı
  • - Yüksek kesme kararlılığı
  • - Yüksek aşınma koruması

Performans Seviyeleri ve Üreticisi Onayları:
ACEA A3/B4
E7, API CI-4
API SL
Mack EO-N
MTU Tip 2Renault Trucks RLD-2
Volvo VDS-3

Son düzenleme:
JASO MA/MA 2 spesifikasyonlu bi yağı almanız lazım diye biliyorum, motorsikletler için. Sizin istediğiniz değil fakat kitapçıkda aynı kefeye konmuş 15w50 için örneğin:
Ürün açıklaması
MOTUL MOTOR YAĞI 7100 15W50 4T 4LT
. Yüksek performanslı motosikletler, yarış motosikletleri, cadde & yol motosikletleri, trail, off-road ve enduro motosikletler için üretilmiştir. 4 zamanlı motora sahip, şanzımanı ayrı veya birlikte yağlanan, kuru ya da ıslak debriyajlı, Euro 2 veya Euro 3 emisyon kurallarına uygun katalitik konvertöre veya egzoz içi hava üfleme sistemlerine sahip motorlarda kullanılır
. SAE/DOT:10W40
. Standart ve Onaylar: API SN / SM / SL / SJ / SH / SG
. Onay: JASO MA2 under N° M033MOT125
JASO MA2 onayı ile ıslak debriyajların kalkış, hızlanma ve son süratte bile mükemmel kavrama yapmasını garanti eder. Vites geçişlerini kolaylaştırır.

Son düzenleme:
Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
önümüz yaz. 15-50 devam.

Motosikleti
Ns200 15"
Havalar 40 dereceyi geçmiyor ve uzun yol yapmıyorsanız sizin için en ideali 5W40 viskozite değerine sahip olan yağdır, 5W ilk marşlarda en hızlı dolaşımı sağlayarak motorun en çok zarar gördüğü zamanı hızlıca bitirir. Eğer üretici tek bir viskozite verseydi (Ducati ve Ktm gibi) onlar haricine çıkmanızı pek önermezdim fakat durum böyle olunca esnek olabiliriz.

Skuter motorları için belirtilen sertifika Jaso MB fakat MA2 sertifikalı yağıda gönül rahatlığı ile koyabilirsiniz.

Havalar 40 dereceyi geçmiyor ve uzun yol yapmıyorsanız sizin için en ideali 5W40 viskozite değerine sahip olan yağdır, 5W ilk marşlarda en hızlı dolaşımı sağlayarak motorun en çok zarar gördüğü zamanı hızlıca bitirir. Eğer üretici tek bir viskozite verseydi (Ducati ve Ktm gibi) onlar haricine çıkmanızı pek önermezdim fakat durum böyle olunca esnek olabiliriz.

Skuter motorları için belirtilen sertifika Jaso MB fakat MA2 sertifikalı yağıda gönül rahatlığı ile koyabilirsiniz.
Skuterler nasıl oluyor? Yağ hem debriyaj hem motor yağı mı motosikletteki gibi?

Motosikleti
Ns200 15"
Skuterler nasıl oluyor? Yağ hem debriyaj hem motor yağı mı motosikletteki gibi?
Hayır değiller, skuter motorlarında varyatör kısmı tamamen kuru bir sistemdir fakat arka şanzıman yani dişlilerin olduğu kısımda yağ bulunur. Kendi skuterimde otomobil yağı kullanıyorum, bunun da sebebi artık segmanları zayıfladı ve yağ maliyeti çoğaldığı için böyle bir tercihte bulunuyorum.

Vitesli motosikletlerde otomobil yağı kullanılamaz bunun da sebebi debriyajı kötü etkileyecek kaydırıcı paketler olduğu için debriyaj sağlıklı çalışmaz.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bak en başta hava sıcaklığı vermiş. Muğla 0' altına inmez, 30 aşağıda kalmaz. Yağda sıkıntı yok. 2. koyduğun yağ denizde çalışan motorlar için. "Marine" farkını bilmem en iyi @Nikkfurie bilir.

Motosikleti
Arora kasırga
3 bin olacak

Muğla

Haklısın onu yazmamışım Kymco Skytown 125

neden bu markayı kullandıklarını sorduğumda firmamız bununla anlaştı diye bir cevap vermişti servis ustası

şu marka konusunda fikirlerinizi merak ediyorum

Liqui Moly Marine 4T Motor Oil 15W-40 (1litre)​

Seçilmiş baz yağlara ve modern katık teknolojisine dayalı yüksek performanslı motor yağı. Denizcilik gereksinimleri için özel olarak geliştirilmiştir. Aşırı koşullar altında bile optimum yağlama ve güvenilir aşınma koruması sağlar.
Benzinli ve dizel tekne motorları için dört mevsim yağı. Tüm standart motor yağları ile karıştırılabilir.
Araç üreticisinin teknik özelliklerine ve montaj talimatlarına uyulmalıdır!

Özellikleri
  • - Turboşarjlı ve turboşarjsız benzinli ve dizel motorlarda kullanılabilir
  • - Düşük buharlaşma kaybı
  • - Yüksek kesme kararlılığı
  • - Yüksek aşınma koruması

Performans Seviyeleri ve Üreticisi Onayları:
ACEA A3/B4
E7, API CI-4
API SL
Mack EO-N
MTU Tip 2Renault Trucks RLD-2
Volvo VDS-3
Yağ hakkında benim tercihim 3100 motul
Devirlenme konusunda epey rahatlattı
280'e aldım en son, bı sıkıntısını görmedim deneyebilirsin
Yalnız çok sahtesi var ona dikkat et
Bilindik yağcıdan al

bodrumdayım suana kadar bir kac gun üşüdümve iki gunde 250 km yapiyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar