Bir Otopark Konusuyla ilgili Görüşlerinizi Rica Ediyorum

Motosikleti
Yok
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık yedi aydır modifiyeli bir kamyonet kullanmaktayım. Aracımı koyduğum, aboneliğim olan otoparkla ilgili aşağıdaki gibi bir şema çizdim.

Sağ üst köşede benim gireceğim yer (yeşil renkli), benim aracı mümkün mertebe hep orada tutuyoruz.

Şimdi sol alttan başlıyorum (bir alt kat orası), sarı okların gösterdiği şekilde zor bela park edeceğim yere girebiliyorum.

Neden zor-bela diyorum çünkü, kırmızı renkli (Otomobil X) diye belirttiğim yerde sürekli olarak bir otomobil koyuyor otoparkçılar.

Şimdi şemada, mavi renkli "Otomobil" yazdığım öğeler, normal aracın konulabileceği yerler.

Ancak kırmızı X otomobil dediğim, veya yine tam karşısındaki soluk yeşil dediğim öğelere bence araç konmaması gerekiyor.

Az önce yine aynı şekilde zar zor giriş yaptım, bir başka şeye de canım sıkkındı, otoparkçı elemanı da gördüm ve aşağı yukarı aramızda şöyle bir diyalog geçti;

+Hocam buraya araç (kırmızı X otomobilin olduğu yer) bırakmasak daha iyi olmaz mı?
-Neden ki?

+Yani görüyorsun her girişimde ya da her çıkışımda akla karayı seçiyorum, o da önemli değil, yarın bir gün artık benim kızımda tek başına çıkmaya başlayacak bu araçla, henüz acemi şoför, yani bir kat yukarıda boş yerler varken (oradan görüyorum o an); buraya araç bırakmaktaki amacımız nedir onu merak ediyorum?
- Valla ben otuz senedir bu otoparkta çalışıyorum, bizim sistemimiz böyle arkadaş. Yarın bir gün senin de otoparkın olur, o zaman istersen sen bu yanlara araç koydurmazsın. (Espri mi yapmaya çalıştı, ukalâlık mı, tam anlayamadım)

......................

Sakin kalmaya gayret ederek, "Peki dostum, iyi geceler" dedim ve çıktım.

Yani anlayamıyorum işte, otopark işletmecilerinin herhangi bir gir-çık aracı bir kat yukarı park etmeye üşenip de böyle bir tuhaf tuhaf yerlere bırakmaya hakları var mı sizce?

Otoparkın bir projesi vardır mutlaka, projede bu bahsettiğim araç konulmayacak yerlere "araç konulabilir" şeklinde bir madde, yahut bir ibare var mıdır?

Yani kısaca beni böyle paramla rezil etmeye hakları var mı yok mu, işte bununla ilgili görüşler almak istiyorum sizlerden.

Hani öpücükle bırakmıyorum çünkü, aylık 3.500 TL aidat ödüyorum, üstüne 1.500 TL'de gündüzcü çocuklara bahşiş veriyorum. Niye? O koyulmaması gerektiğini düşündüğüm kırmızı (x) araç yüzünden ancak kafadan girebiliyorum yerime, halbuki o araç olmasa geri yanaşıp öyle park edeceğim. İşte bahşiş veriyorum gündüzcü çocuklara, müsait olduğu zaman aracı ters döndürüp doğru şekilde park ediyorlar her defasında.

Aksi takdirde, araç bıraktığım şekilde ters kalsa, ve ertesi gün çıkmak istesem ve yine o kırmızı (x) otomobil orada olsa, herhalde 25-30 hamle yaparak çıkartabileceğim aracı, o yüzden işte.

Görüş bildirirseniz çok sevinirim. Bilemiyorum, belki ben yanılıyorumdur.

.......................................................................

not.1: Hafif sinirli olduğumdan halen, biraz düşük cümleler, anlam bozuklukları olmuştur, affola - her halde bu kadarı da derdimi anlamanıza yetmiştir diye düşünüyorum.)
not.2: Aslında otoparkın düzeni daha da karmaşık ama ben sadeleştirmek açısından daha basit şekilde çizdim.

...........................

Bu şekil kroki çizen birinin sağlıklı bir düşünce sistemi olmaz.
Nereden biliyorsun dersen, kendimden biliyorum.
30 sene sonra şu anki haline öyle güleceksin öyle güleceksin ki ne z.kim şeylere kafa yormuşum.
Ne s.kindirik takıntılarım, dertlerim varmış diyeceksin.
Haklı olmanın hiçbir z.ke yaramadığı bir coğrafyada bu kadar ince düşünmek akıntıya yüzmek gibidir.
Ne sana ne de karşındakine fayda sağlar.

Sizde duvarın yanına park etmektense bir sola, yada bir üst kata veya başka bir yere park etseniz olmaz mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Adamları "Bunu neden böyle yapıyorsunuz?" diye sorgulamak yerine "Buraya girip çıkmakta zorlanıyorum, başka bir yer gösterebilir misiniz?" diye sorsanız daha olumlu sonuç alırdınız. Şimdi o lafın üzerine aboneliğinizi sonlandırmazsanız arkanızdan gülecekler, değdi mi?

Gerçi şimdi direkt "Gösterilen yer aracıma uygun olmadığı için abobeliğimi sonlandırıyorum" diyebilirsiniz ama büyük ihtimalle umurlarında olmayacak çünkü ihtiyacın çok olduğu yerlerde zaten abonelik sırasında bekleyen kişi çok oluyor.

Motosikleti
Yok
Şöyle bir şey, normalde bahsettiğim otoparka böyle araçları almıyorlar - ne abone, ne günlük olarak.

Ama sahibi hacı ağbiyle altı senelik bir hukukumuz var, yani altı senedir binek otomobilim de o garajda duruyor. Satmadan önce motosikletim de ATV'm de yine o otoparktaydı. Ben hacı ağbiden memnunum ve razıyım, o da benden, bir gün olsun onu üzmedim ödeme ya da başka bir şey konusunda - o da beni aynı şekilde.

Yedi ay önce bu modifiyeli kamyoneti satın aldığımda sordum ilk olarak hacı ağbiye, abone yapabilir miyiz bunu da diye, hacı ağbi de, "Normalde almıyoruz bu tür araçları prensip olarak (otopark genel anlamda dar bir yapıya sahip olduğu için), ama sana almamak olmaz, bir çözüm yolu bulacağız tabii" gibisinden konuştu ve o bahsettiğim yeri bana tahsis etmek gibi bir şey yaptılar işte, öyle abonelik yapmış oldular bu araca da.

Diğer katlara gelince, çok zor bu kamyonetin üst katlara çıkıp da 90 derece dönmesi, normal araçlarda bile sık sık kaza yapıyor acemi sürücüler, aracın sağını solunu habire sürttürüyorlar, çünkü ziyadesiyle dar bir otopark genel anlamda.

Ama bulunduğum mıntıkada da, alternatif olan bir otopark değil, alternatifini bulmak için bayağı bir yürümem gerekir.

Bahsettiğim bana tahsis edilen yere girmek içinde herhangi bir dönüş yapmıyorum, otoparkın zemin katından dümdüz gidip hafif bir yokuş çıkıyorum, o kadar.

Yani bu işgüzar kâhyalar o dediğim yere araç koymasalar gene hiç bir problem olmayacak.

"Neden hacıyla konuşmuyorsun konuyu?" derseniz de, henüz ona intikal ettirmedim işte, düşünme ve durumu gözleme aşamasındayım şu an. Belki durumu böyle kabul edeceğim, belki daha iyi bir alternatif bulacağız, bilemiyorum şu an.

Durum böyle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu şekil kroki çizen birinin sağlıklı bir düşünce sistemi olmaz.
Nereden biliyorsun dersen, kendimden biliyorum.
30 sene sonra şu anki haline öyle güleceksin öyle güleceksin ki ne z.kim şeylere kafa yormuşum.
Ne s.kindirik takıntılarım, dertlerim varmış diyeceksin.
Haklı olmanın hiçbir z.ke yaramadığı bir coğrafyada bu kadar ince düşünmek akıntıya yüzmek gibidir.
Ne sana ne de karşındakine fayda sağlar.
Niye sağlıklı bir düşünce sistemi olmaz merak ettim şimdi?

Elim alışık biraz bu grafik işlerine, Adobe Stock'ta da tasarladığım görselleri satışa sunuyorum, satıldıkları zaman ufak-tefek ek gelir elde ediyorum.

Dolayısıyla konuyu daha iyi anlatabilmek adına hazırladım beş dakikada bu şemayı.

30 sene sonra diyorsun da, yaşım 53 şu an; zannetmiyorum bu şartlarda 30 sene daha yaşayabileceğimi. :)

Son olarak madem bu kadar hakir görüyorsun beni, o vakit senin çözüm önerilerin nelerdir konuyla ilgili?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizde duvarın yanına park etmektense bir sola, yada bir üst kata veya başka bir yere park etseniz olmaz mı?
Daha uygun bir yer pek yok ağbi orada.

Son düzenleme:

F54

her ay otoparkçı tayfa ile uğraşmak ve 5000 tl vermek yerine kendinize garajlı veya bahçeli bir ev alın rahat edin
bakın araba sahiplerini anlıyorum araçları değerli bizim motosikletlerimiz gibi ama orada çalışan da her müşteri ile böyle uğraşırsa gün geçmez
evet aracınızı zor park ediyorsunuz para ödüyorsunuz vs vs ama birde çalışan arkadaşlar tarafından bakın olaya
bunları nereden mi biliyorum her gün olmasa da arada bu otopark araba vs işleri ile uğraşıyorum ve gerçekten insanı kanser edecek cinsten oluyor adam 2005 model albea sını bile gölge yere çekmeye uğraşıyor en son şartelim attı abicim güzel kardeşim bak araban bu kadar değerliyse arabanı yola çıkartma dedim sonra abi neden ters yapıyorsun oldu
bu ters mi dedim şimdi

Motosikleti
Yok
her ay otoparkçı tayfa ile uğraşmak ve 5000 tl vermek yerine kendinize garajlı veya bahçeli bir ev alın rahat edin
bakın araba sahiplerini anlıyorum araçları değerli bizim motosikletlerimiz gibi ama orada çalışan da her müşteri ile böyle uğraşırsa gün geçmez
evet aracınızı zor park ediyorsunuz para ödüyorsunuz vs vs ama birde çalışan arkadaşlar tarafından bakın olaya
bunları nereden mi biliyorum her gün olmasa da arada bu otopark araba vs işleri ile uğraşıyorum ve gerçekten insanı kanser edecek cinsten oluyor adam 2005 model albea sını bile gölge yere çekmeye uğraşıyor en son şartelim attı abicim güzel kardeşim bak araban bu kadar değerliyse arabanı yola çıkartma dedim sonra abi neden ters yapıyorsun oldu
bu ters mi dedim şimdi
İleriye dönük benim de düşüncem bu, ama şu an değil, dükkanım halen faal durumda, şehrin merkezinde, evim de dükkanıma yakın, yürüme mesafesinde, dolayısıyla otoparkım da şehir merkezinde.

Şimdiden öyle bir eve taşınmam, her gün işe gidip-gelirken en az iki saatimi yolda geçirmem demek ki, artık kafam kaldırmaz her gün iki saat sıkışık trafiği, ama dediğim gibi ileriye yönelik, mevcut işyerimin faaliyetini sonlandırınca, benim de planım bu yönde.

Yani olaya yapıcı yaklaşmak lâzım bana göre, "Senin de otoparkın olursa sen almazsın yanlara araç" deyip de ukalâlık etmenin ne anlamı var ki?

Dilimin ucuna geldi benim de zor tuttum, "Kardeşim sen benden belki 8-10 yaş daha büyüksün, ama ola ola otoparkta gece bekçisi olmuşsun finalde. Aklınca dalga geçiyorsun da, ben istesem hemen bugün sahibinden.com'a bakar ve bir otopark devir alırım nakit paramla - yani dediğin gibi otopark sahibi olurum bir anda. Ama sen ölene kadar asgari ücretle geceleri burda meze olmaya devam edeceksin muhtemelen, gırtlağına kadar borç içinde." dememek için.

E ben bunu desem n'olacaktı? İş hepten çıkılmaz bir hale gelecekti - iyi ki dememişim. Dediğim gibi, otoparkın sahibi hacı ağbiyi seviyorum, en başta onu üzmüş olurdum herhalde.

"Öğrenilmesi gereken ilk dil, tatlı dildir" - Barış Manço.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
...
"Öğrenilmesi gereken ilk dil, tatlı dildir" - Barış Manço.
Hah işte kendi mesajımda yazdığım da buydu: Bizim milletimiz sorgulanmayı sevmez, "neden oraya araba çekiyorsunuz?" yerine "benim araçla buraya girip çıkmak zor, bana başka bir yer ayarlayabilir misiniz acaba?" deseniz eminim başka türlü cevap alırdınız.

ben istesem hemen bugün sahibinden.com'a bakar ve bir otopark devir alırım nakit paramla -

Tamam işte madem böyle bir imkanın var, para için niye kendini üzüp olur, olmaz adamlarla muhatap oluyorsun.

Söyle hacıya o kırmızı işaretli yeri de kiralıyorum de.

Aidat 3.500, sen 1.500 de bahşiş veriyorsun sana maliyeti 5.000 lira. Madem ukalalık yapıyor, bahşişi kes, onun yerine iki yeri kirala, 2.000 liraya bir yerin daha olmuş olur. Hem de paşalar gibi girer, çıkarsın, hacı memnun, sen memnun. O ukalada mal gibi bakar.

Motosikleti
Tamam işte madem böyle bir imkanın var, para için niye kendini üzüp olur, olmaz adamlarla muhatap oluyorsun.

Aidat 3.500, sen 1.500 de bahşiş veriyorsun sana maliyeti 5.000 lira. Madem ukalalık yapıyor, bahşişi kes, onun yerine iki yeri kirala, 2.000 liraya bir yerin daha olmuş olur. Hem de paşalar gibi girer, çıkarsın, hacı memnun, sen memnun. O ukalada mal gibi bakar.
Güzel çözüm ama bizim otoparkçılar parasını verseniz dahi o boş yere araba çekerler veya müşteri çeker. (Anahtar bırakmak zorunlu değilse...)

Motosikleti
Yok
Tamam işte madem böyle bir imkanın var para için niye kendini üzüp olur olmaz adamlarla muhatap oluyorsun.

Madem aidat 3.500 sen 1.500de bahşiş veriyorsun sana maliyeti 5.000 lira. Madem ukalalık yapıyor bahşişi kes onun yerine iki yeri kirala 2.000 liraya bir yerin daha olmuş olur. Hem de paşalar gibi girer, çıkarsın, hacı memnun, sen memnun. O ukalada mal gibi bakar.
Ağbi yukarıda dedim ya, normalde bu bahsettiğim otoparka benim türde araçları almıyorlar - ne abonelik, ne günlük.

Yani bu, biraz hatıra binaen bir iş olmuş olduğu için hacı ağbiyi de pek muhattap etmek istemiyorum bu konuya. Zaten yaşı 80 civarında, müessesenin sahibi o ama, işleri genelde kızı ve damadı, ve bekçiler-kâhyalar götürüyor. Hacı ağbi geliyor, hesabını kitabını yapıyor, gazetesini okuyor, ezan okununca namaza gidiyor, tekrar geliyor, akşam üstü de evine gidiyor.

Çalışma sistemleri de o şekilde değil, yani "ben aylık aboneyim, şu yer artık bir tek bana tahsisli olacaktır" şeklinde bir sistem yok orada. Dediğim gibi, bahsettiğim yeri bana tahsis etmişler gibi bir şey oldu, ama öyle değil aslen.

Yani kim, nereyi boş bulursa oraya park ediyor aracını - ister abone, ister günlük gir-çık, düzen öyle orda.

Ben mesela kamyoneti çıkardığım zaman bazen döndüğümde o bahsettiğim yere de araç çekmiş oluyorlar. Ama sonra gündüzcü çocuklar, boşaldığı anda tekrar oraya alıyorlar kamyoneti.

Yani biraz garip bir sistemle işliyor ama benim açımdan daha uygun bir otopark da yok bulunduğum mıntıkada. "Adam gibi adam (hacı ağbi gibi)" kalmadı memlekette en başta.

Güzel çözüm ama bizim otoparkçılar parasını verseniz dahi o boş yere araba çekerler veya müşteri çeker. (Anahtar bırakmak zorunlu değilse...)

Nasıl olsa peş peşe iki yeri kiralamış, arabayı duvara kadar yanaştırmaz, öne araba park etmesin diye, hem otoparka giren müşterileri, hem de bekçiyi uyuz etmiş olur bir taşla iki kuş. Parasıyla değil mi ? :ROFLMAO:

Neyse zaten mümkün değil diye yukarıda gerekli açıklamayı yapmış. Çaresiz bu deveyi güdecek, gitme şansı yok anladığım kadarıyla.

Motosikleti
Yok
.......... Çaresiz bu deveyi güdecek, gitme şansı yok anladığım kadarıyla.
Aynen dediğin şekilde ağbi, şu an için daha iyi bir alternatifim yok. Olsa da hacı ağbiyi bırakmak gene istemem, dediğim gibi -bana göre- adam gibi adam kalmadı artık memlekette, nesli tükendi gibi bir şey.

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

Çalışma sistemleri de o şekilde değil, yani "ben aylık aboneyim, şu yer artık bir tek bana tahsisli olacaktır" şeklinde bir sistem yok orada. Dediğim gibi, bahsettiğim yeri bana tahsis etmişler gibi bir şey oldu, ama öyle değil aslen.
yani sıkıntı burada başlıyor rica minnet olan işler hep böyle olur (evet siz ücret ödüyorsunuz ) fakat o alan size rezerv edilemiyor
allah yar ve yardımcınız olsun diyorum

Motosikleti
D400
Bana mavili yerlere park etmen daha mantıklı olur gibi geldi.

bu arada otoparkçı haklı, eğer aracın büyük diye ek bir ücret ödemiyorsan adam da sen rahat et diye 1 araçlık alanı boş bırakmaz.

bizim ilçede bir otopark var, adamlar 30 araçlık yere 70 araç koyuyorlar. anahtarı veriyorsun tetris gibi araçları oynatıyorlar her gir cık işleminde :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar