- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim sele 82cm aslında; ChatGPT orada sallamış@Cyan , V-Strom 650 kesinlikle kısa boylu adamın işi değil abi. Selesinin yapısı geniş tutulmuş, kadrosu da geniş çünkü. 835mm yazılıyor ama pratikte onun karşılığı çok daha fazla. Hatta şunu diyeyim, CRF ile oturunca iki ayağım rahat yere değiyorken kendi motorumda bi ayağımın topuğu azıcık havada kalıyor. Tam olarak 1.80 boyundayım, bot giyince falan anca tam basıyorum yere. Bunu motoru geri geri ittirirken hissediyorsunuz zaten. Şehir içinde 650 net abi, kıvrak ve kolay.
Ayrıca sele bir zaman sonra acıtıyor. Bir sele yumuşatma hatta başlamışken ısıtma taktırmak fena olmaz. Avrupa yakasında yapan ustalar var, CRF'cilerden öğrendiğim ve okuduğum kadarıyla baya baya memnunlar. Gerçi CRF'nin sele tahtadan hallice olduğundan normal.
** Uzun yolda 90-120 km/s, yüklü vs +480 kilometre menzili gördüm. Rutin olarak 450 km menzillerde benzin alıyordum hatta. Tripmetredeki Range göstergesi son 15 km'de doğru çalışır, ondan dolayı dikkat edin.
Ben DL650 selesini inanılmaz konforlu buluyorum; zamanında CB500F varken Airmaxrider konfor sele aparatı almıştım, DL650 ile ilk uzun yolumda takmıştım, 200km sonra canımı yaktı çıkarttım. Sonraki tüm uzun yollarımda standart sele ile / üzerine hiçbir şey koymadan çok rahat ettim (günlük 750km'lik yolculuklar...), hayatta dokundurmam benim seleye.